Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Låna pengar genom Axo Finans


Till skillnad från ett bolån så behöver du inte ha någon pant i form av tillgångar eller egendom när du tar ett lån utan säkerhet. Långivare kan inte heller ställa krav på vad du får låna pengar till. Du har med andra ord friheten att använda pengarna till just det du själv önskar.

Låna pengar med låg ränta, låna pengar utan UC, låna pengar direkt

Denna frihet innebär emellertid en risk för långivaren. När de inte ställer några krav på säkerhet, har de ingenting av värde att ta pengarna ifrån om en låntagare inte betalar av lånet. Därför är räntan på ett lån utan säkerhet högre än räntan på ett bolån. Räntan på privatlånet bestäms individuellt utifrån en helhetsbedömning av din låneansökan.

“Du har friheten att använda pengarna till just det du själv vill.”

Samtidigt är det värt att notera att privatlånen vi förmedlar oftast har lägre räntor än dyra kreditkort, som idag är det vanligaste sättet att låna pengar på. Ju högre summa du behöver låna, desto mer lönsamt är ett privatlån.

Det är vanligt att låna pengar till följande:

  • Renovering av hus eller lägenhet
  • Oväntade händelser som uppstår
  • Samla befintliga lån och krediter

Vem kan ansöka om att låna pengar?

Som utgångspunkt kan alla skicka in en ansökan om privatlån. Du måste dock uppfylla följande villkor:

  • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
  • Du måste vara över 18 år
  • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden

Om du inte uppfyller kraven behöver du ha en medsökande som kan stå med på lånet.

Använd ett privatlån till att samla ihop och lösa gamla skulder

För många är det aktuellt att låna pengar för att samla dyra kreditkortsskulder eller andra smålån. Då kan ett privatlån hos Axo Finans vara en bra lösning. Du kan spara tusentals kronor varje månad på att samla alla skulder i ett lån med lägre ränta och bättre villkor. Om du dessutom har flera smålån och krediter kan du kapa alla onödiga utgifter såsom räntor, fakturaavgifter och andra kostnader.

Det lönar sig att samla skulder

All erfarenhet visar att det lönar sig att samla alla skulder i ett nytt lån. Det finns flera orsaker till att människor vill baka in skulderna i ett samlingslån. Vanliga orsaker är att du har många dyra smålån, att du har tappat översikten över privatekonomin eller att du kanske inte har tillräckligt med säkerhet i form av fastighet.

Genom att samla dina lån och krediter kan du städa upp i din ekonomi och ge dig själv möjligheten att snabbare bli kvitt skulden.

Säg att du har fått 150 000 kronor i skuld via kreditkort. Genom att låna pengar för att samla skulder, kan du spara 30 000 kronor på räntekostnader. Det blir billigare för dig totalt sett, du kan betala av skulden snabbare och du får mer pengar att använda varje månad. I själva verket skulle du få ett 1 500 kronor billigare månadsbelopp i det här exemplet.

Låna pengar till oförutsedda händelser

Låna pengar med låg ränta, låna pengar utan UC, låna pengar direkt

Det finns inget som är så tråkigt som när det kommer oförutsedda utgifter man egentligen inte har råd med. Särskilt tråkigt är det när dessa kostnader kommer till följd av att tvättmaskinen eller kylskåpet går sönder. Saker man är totalt beroende av i vardagen, men som snabbt kostar mer än man har råd med där och då. Då blir lösningen ofta ett privatlån.

“Inget är så tråkigt som oförutsedda utgifter man egentligen inte har råd med.”

Fördelen med Axo Finans är att du kan använda pengarna till precis det du önskar eller behöver. Många väljer kanske att finansiera köpet med ett kreditkort, men om du inte har möjlighet att betala tillbaka på en gång kan det snabbt bli en dyr affär. Ett lån via Axo Finans har ofta mycket lägre ränta.

“Bäst i test”

Enkelheten är bara en av de många anledningarna till att Axo Finans är så högt rankade hos Trustpilot när man behöver låna pengar direkt. Trustpilot är ett socialt nätverk för kundrecensioner, som hjälper kunder att handla från trygga ställen på nätet. I kategorin ”Pengar” är Axo Finans framröstad som en av de bästa låneförmedlarna bland tusentals användare.

“Fick bästa möjliga hjälp av vänliga och tillmötesgående handläggare som behjälpligen besvarade alla frågor och assisterade med allt.”

– Dennis Mårtensson

Våra kunder poängterar att de får snabb behandling, bra service och bra uppföljning när de lånar pengar genom oss. Vi är dessutom godkända av Finansinspektionen. Detta gör att du tryggt kan överväga Axo Finans som en av de allra bästa förmedlarna av privatlån.

“Otroligt tacksamma för förtroendet när sin egen traditionella bank inte finns där när man behöver dem.”

– Eva Ann-Sofie Jansson

Vad kostar ett privatlån?

Eftersom det finns många lånealternativ där ute, blir räntan snabbt en avgörande faktor. Det finns ingen som har lust att betala mer än de absolut måste. Den effektiva räntan på ett privatlån är individuell och varierar från fall till fall. Alla låneansökningar blir individuellt behandlade och baseras på din betalningsförmåga och ekonomi.

När du skickar in en ansökan till Axo Finans, så tar vi bara en kreditupplysning från UC. Denna skickas sedan till alla våra samarbetspartners. Därmed slipper du få en onödig belastning av din kreditvärdighet. Så snart alla långivare har behandlat din ansökan, kommer du få ett icke-bindande erbjudande.

Hur mycket pengar kan jag låna genom Axo Finans?

Låna pengar med låg ränta, låna pengar utan UC, låna pengar direkt

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda allt från 5 000 till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant.

Vill du se vilken lånesumma som är mest fördelaktig för dig? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på vår lånekalkylator. Här uppger du hur mycket du vill låna samt hur lång amorteringstid du önskar.

Utbetalning av lånet

När du skickar in en låneansökan hos oss, får du tillbaka ett erbjudande som du själv avgör om du vill gå vidare med eller inte. Det utgör med andra ord ingen risk för dig att låna pengar via oss och du bestämmer själv om du vill utnyttja låneerbjudandet. Om din låneansökan beviljas tar det vanligtvis 1-3 arbetsdagar för långivaren att föra över pengarna till ditt konto.

För snabbast möjliga process, rekommenderar vi alla våra kunder att ha alla nödvändiga dokument lättillgängliga när du ansöker. Väljer du elektronisk signering med BankID kommer även detta att minska väntetiden från den tidpunkt då du skickar in din ansökan tills du får pengarna.

När får jag svar på ansökan?

När man ska låna pengar beror det som regel på en bestämd orsak. Därför är det även en viktig faktor för många att just ansökningsprocessen går snabbt. Om du fyller i ansökan med all nödvändig information, kommer vi som regel att besvara ansökan inom loppet av ett par timmar, under förutsättning att vi har öppet. Om lånet beviljas, kommer du samtidigt få svar på vilken effektiv ränta långivaren kan erbjuda dig.

Är det säkert att låna pengar på nätet?

När man ska låna pengar på nätet, bör man vara säker på att det görs genom en godkänd och seriös aktör. Läs därför noga igenom regler och villkor innan du skickar in en ansökan. Se även till att få god information om långivaren. Seriösa aktörer har som regel klar och tydlig information på hemsidan.

Låna pengar säkert genom Axo Finans. Vi erbjuder våra kunder privatlån inom trygga ramar. Vår förmedlingstjänst är godkänd av Finansinspektionen.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar


Via oss kan du låna pengar upp till 600 000 kronor. Det lägsta beloppet du kan låna är 5 000 kronor. Mellan övre och nedre gränsen är du fri att välja hur mycket du vill ansöka om.

Summorna kommer vara tillräckliga för att täcka de flesta renoveringsprojekt, de flesta skuldbelopp och de flesta oväntade utgifterna. Genom att låna pengar hos oss kan du köpa det du vill ha och behöver.

Våra samarbetsbanker erbjuder en avbetalningstid på mellan 1 och 20 år när du ska låna pengar. Vid kortare avbetalning kommer du få ett högre månadsbelopp än du skulle få vid längre avbetalning.

Ja, du får gärna betala mer än du måste. Du kan till och med betala av hela beloppet om du vill och har möjlighet till det. En del gör det om de behöver låna pengar en period, men sedan fått en högre inkomst. Du kan betala av extra eller hela beloppet utan extra kostnader.

Räntan bestäms av flera faktorer. För det första ger långivaren dig en nominell ränta. Det är som regel en rörlig ränta, vilket betyder att den följer svängningarna på marknaden. Våra siffror visar att när flera banker behandlar din ansökan, och fler ger dig erbjudande, så kommer den nominella snitträntan bli mindre.

Nominell ränta uppges i procent, och är siffran du får innan man lägger till eventuella kostnader och avgifter. Efter att dessa är tillagda, kommer du få den effektiva räntan. Den påverkas även av din ekonomiska situation. Den slutliga räntan är således individuell, och du kan bara få den efter att en bank har behandlat din ansökan.

Det är den slutliga effektiva räntan som avgör hur stora dina kostnader blir. Därför kommer den även påverka hur stort månadsbelopp du får när du ska låna pengar.

Månadskostnaden påverkas av bland annat den totala lånesumman och avbetalningstiden. En hög lånesumma ger högre månadsbelopp. Det gör även en kort återbetalningstid. Dessutom kommer räntan påverka den totala kostnaden, och därför även påverka månadsbeloppet.

Säkerhet är något du tillhandahåller för att ge långivaren trygghet i att de får tillbaka beloppet. Det är en viss risk när någon vill låna pengar, och då kan säkerhet bidra till att sänka den risken. Ditt eget boende, andras boende, fast egendom och liknande, är exempel på säkerhet.

Via oss kan du låna pengar utan säkerhet. Som med andra lån kommer långivarna att bedöma din ekonomi och din situation. Det är för att långivaren ska kunna veta om du är kapabel att betala tillbaka, och om du klarar en eventuell ändring av räntan på marknaden.

Man kan låna upp till 600 000 kr. totalt. Det är betydligt mindre än vid exempelvis ett bolån, och då är inte risken så stor att banken behöver en säkerhet när du ska låna pengar.

Det finns flera bra anledningar till att låna pengar via Axo Finans.

  • Du sparar tid på att jämföra lån på egen hand.
  • Du ansöker hos flera långivare samtidigt. När du får flera erbjudanden, får du även en lägre ränta. Därför får du det bästa erbjudandet genom att ansöka via oss.
  • En ansökan är både gratis och utan förpliktelser för dig som kund.

Gör en ansökan genom att fylla i formuläret på våra sidor. Du kan även ringa till vår kundtjänst på 0771-32 34 00. Din ansökan skickas snabbt vidare till våra samarbetspartners för att du ska få lägsta möjliga ränta och bästa möjliga villkor. När vi har fått svar skickar vi det bästa erbjudandet till dig.

Du bestämmer själv om du vill tacka ja eller nej till erbjudandet. Det är utan förpliktelser och giltigt i 30 dagar. Du godkänner genom att skriva under låneavtalet som kommer via post, eller genom att signera elektroniskt, beroende på vem som beviljar dig lånet.

Därefter har du kontakt med långivaren som beviljat lånet. Du loggar in på deras internetbank och pratar med deras kundtjänst. Du kan givetvis även kontakta oss om det är något du funderar på.

Nej, vi erbjuder inte SMS-lån. Med sådana skulle man kunna låna pengar snabbt via meddelanden på mobilen men via Axo Finans kan man inte låna pengar på det sättet.