Energilån

Investera i en grönare framtid med ett energilån

Ta steget mot ett grönt och energieffektivt hem med ett energilån. Investera i solpaneler, värmepumpar eller energieffektiva apparater och se din energiförbrukning sjunka och dina utgifter minskar.

 • Valid
  Låna upp till 600 000 kr
 • Valid
  Sänk dina framtida kostnader
 • Valid
  Hitta lägsta räntan på energilån

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Vad är energilån?

Energilån är ett privatlån som hjälper privatpersoner och företag att finansiera investeringar i energibesparande teknik, såsom solpaneler, värmepumpar eller energieffektivisering av bostäder och fastigheter. Målet är att minska energianvändningen och koldioxidutsläppen samt att spara pengar på sikt.

Varför energilån?

Att investera i energieffektiva lösningar kan vara en kostsam affär, och det är där energilån kommer in i bilden. Dessa lån möjliggör för hushåll att investera i mer energisnål och grönare energi och därmed minska energikostnader samt bidra till en mer hållbar framtid. Kanske behöver du en ny kyl och frys som inte drar så mycket energi, eller funderar du på att byta ut de gamla elementen och skaffa en luftvärmepump istället? När du ska ta ett lån för att investera i energisnåla allternativ är det alltid viktigt att du börjar med att jämföra lån. Vi på Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån hos över 36 banker och långivare, vi undersöker räntor och villkor så att du har möjlighet att få det bästa lånet för just dig. 

Olika typer av energilån

Det finns flera typer av energilån som täcker olika typer av energieffektiva investeringar. Här är några exempel på saker som du kan använda ditt energilån till:

Energilån för solpaneler

Solpaneler är ett utmärkt sätt att producera egen förnybar energi och minska elkostnaderna. Energilån för solpaneler täcker kostnaderna för installation och inköp av solpanelssystem.

Energilån för värmepumpar

Värmepumpar är en energieffektiv uppvärmningslösning som kan minska dina uppvärmningskostnader avsevärt. Energilån för värmepumpar hjälper dig att finansiera installation och inköp av värmepumpssystem.

Energilån för energieffektivisering

Energieffektivisering kan innefatta en rad åtgärder, såsom isolering, byte av fönster eller installation av energieffektiv belysning. Energilån för energieffektivisering täcker kostnaderna för dessa åtgärder och hjälper dig att minska din energianvändning.

Hur ansöker man om energilån?

Om du vill ansöka om ett energilån kan du ansöka och låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet genom oss på Axo Finans. Du bestämmer själv vad pengarna ska gå till. 

Krav för att ansöka om lån

För att låna pengar finns det vissa krav och villkor för att bli beviljad energilån:

 • Du måste vara minst 18 år gammal.
 • Du måste ha en fast inkomst.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Fördelar med energilån

Det finns flera fördelar med att använda sig av ett energilån när du vill investera i förnybar energi som är bra för framtiden. 

Långsiktiga besparingar: Genom att investera i energieffektiva lösningar kan du minska dina energikostnader avsevärt över tid.

Ökat fastighetsvärde: Energieffektiva bostäder och fastigheter tenderar att ha ett högre värde på marknaden.

Möjlighet att sprida ut kostnaden: Med energilån kan du sprida ut kostnaderna för din investering över en längre period.

Miljömässiga fördelar

Minskad energianvändning: Genom att investera i energieffektiva lösningar bidrar du till att minska energianvändningen och därmed minska utsläppen av växthusgaser.

Stöd för förnybar energi: Om du väljer att investera i solpaneler eller andra förnybara energikällor bidrar du till att öka andelen förnybar energi i energisystemet.

Ränta energilån

Energilån innebär ofta kostnader i form av räntor, och avgifter kan tillkomma. Det är viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa lånet för dina behov. Som med alla lån innebär energilån ett ansvar att återbetala lånet. Det är viktigt att noggrant överväga din ekonomiska situation och din förmåga att återbetala lånet innan du ansöker. Har du lån sedan tidigare kan det vara en god ide att börja med att samla lån till ett lån. Det kan ofta sänka dina kostander för lånet och du kan därmed förbättra din kreditvärdighet när dina omkostnader för dina nuvarande lån minskar. 

Gröna lån för en grönare framtid

Gröna lån är en annan typ av lån som fokuserar på miljövänliga och hållbara investeringar. Dessa lån kan ha fördelaktigare villkor och räntor än traditionella energilån. Jämför olika långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dig. I vissa fall kan du vara berättigad till statsbidrag eller stöd för energiinvesteringar. Dessa bidrag kan täcka en del av kostnaderna för din investering. Undersök vilka bidrag som kan vara tillgängliga för dig och din situation.

Vanliga frågor och svar

FAQ

 • Är alla energilån likadana?

  Nej, energilån kan variera beroende på långivare, ränta, villkor och i vissa fall vilken typ av energiinvestering de täcker. Det är viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden innan du ansöker om ett energilån.

 • Hur mycket kan jag låna för att finansiera energiinvesteringar?

  Beloppet du kan låna för energiinvesteringar varierar beroende på långivare, din ekonomiska situation och vilken typ av investering du planerar att göra. jämför olika lån med oss på Axo Finans för att få en uppfattning om hur mycket du kan låna, och vilken ränta du har möjlighet till.

 • Hur lång tid tar det att betala tillbaka ett energilån?

  Återbetalningstiden för energilån varierar beroende på lånebeloppet, räntan och de avtalade villkoren. Generellt kan återbetalningstiden sträcka sig från några år upp till 20 år eller mer.

 • Vilka är de vanligaste kraven för att ansöka om energilån?

  Vanliga krav för att ansöka om energilån är att du måste vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst och vara folkbokförd i Sverige.

Energilån för framtiden

Energilån kan vara ett bra sätt att finansiera energieffektiva investeringar som solpaneler, värmepumpar och energieffektivisering eller i hushållsmaskiner som drar mindre el. Genom att investera i dessa lösningar kan du spara pengar på sikt, öka värdet på din fastighet och bidra till en mer hållbar framtid. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Jämför och ansök via Axo Finans

Vi på Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att jämföra lån och räntor. Energilån som är ett privatlån utan säkerhet. Om du överväger att förbättra din bostads energiprestanda eller installera solpaneler, kan ett energilån från Axo Finans vara en bra lösning. Se vad du kan få i ränta, ansökan är helt kostnadsfri och ej bindande.

Få ett erbjudande redan idag