Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Ansök om lån utan säkerhet – med endast en kreditkontroll


För att bankerna och långivarna ska kunna bedöma din ekonomi och kredithistorik, ber de om att få en kreditupplysning från UC, det vill säga Upplysningscentralen.

Vanligtvis tas en kreditupplysning för varje långivare som behandlar din ansökan. Nackdelen med detta är att det kan ge dig en dålig kreditvärdighet – något som kan påverka lånemöjligheterna senare i livet.

När du ansöker om lån utan säkerhet via Axo Finans, tar vi endast en kreditkontroll hos UC, även om vi skickar ansökan till alla våra samarbetspartners. Därmed slipper du bekymra dig över onödig belastning av din kreditvärdighet.

Vem kan låna utan säkerhet via Axo Finans?

Som utgångspunkt kan alla ansöka om att låna utan säkerhet. Du måste dock uppfylla följande villkor:

  • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
  • Du måste vara över 18 år
  • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden

Om du inte uppfyller kraven behöver du ha en medsökande som kan stå med på lånet.

Vad är ett lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet från 5 000 kronor till 600 000

Ett lån utan säkerhet innebär att du som låntagare slipper ha tillgångar som säkerhet. I vardagligt tal kallar vi ofta sådana lån för privatlån. Till skillnad från ett säkert lån, kräver inte banken eller långivaren något eget kapital för att bevilja ett lån utan säkerhet.

Långivarna tar därmed en större risk vid ett lån utan säkerhet, vilket gör att räntorna blir högre än till exempel vid ett bolån.

Eftersom du inte är beroende av pant, kan du själv bestämma vad pengarna används till. Oavsett om pengarna ska användas till renoverings- eller reparationskostnader, så är du fri att använda lånet till precis det du vill. Om lånet beviljas eller ej, avgörs utifrån dina personliga ekonomiska förutsättningar.

Läs mer om våra privatlån här.

Vad ska jag tänka på innan jag tar ett lån utan säkerhet?

Alla lån är en förpliktelse som måste uppfyllas. Även om du får lägre ränta och bättre amorteringsmöjligheter hos långivaren än hos kreditkortsföretagen, så förutsätter detta att du faktiskt klarar av att hantera den månatliga avgiften. Man bör aldrig ta ett större lån än vad man har möjlighet att hantera. Kom ihåg att du även ska kunna leva bra efter att du tagit ett lån, även utan säkerhet.

Dessutom bör du hitta ett lån utan säkerhet med bra villkor och låg ränta. Att undersöka lånemarknaden på egen hand kan emellertid snabbt bli en tidskrävande uppgift. Som tur är finns det en del användbara verktyg och tips du kan använda dig av:

Använd en lånekalkyl

En lånekalkylator kan vara till bra hjälp när du ska planera ekonomin efter ett lån utan säkerhet. Här kan du skriva in önskad lånesumma och avbetalningstid, så får du månadsutgifterna specificerade. Detta är dock preliminärt och den slutgiltiga räntan sätts när du får ett låneerbjudande. En lånekalkylator är ändå en bra indikator på vad du kan förvänta dig.

Jämför långivare med en låneförmedlare

Låna pengar med låg ränta, låna pengar utan UC, låna pengar direkt

För att hitta det bästa lånet på marknaden, kan det löna sig att använda en låneförmedlare. De hjälper dig att vidareförmedla din låneansökan till en rad banker och långivare och jämför låneerbjudandena åt dig. Det innebär att du endast behöver skicka en ansökan om lån utan säkerhet, så kommer låneförmedlaren att presentera det bästa erbjudandet för dig bland våra långivare.

Att ansöka om att låna utan säkerhet via Axo Finans besparar dig värdefull tid och inte minst pengar.

Axo Finans är låneförmedlare för flera banker och finansinstitutioner. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund med att fylla i samt skicka in låneansökan till våra partners. Detta är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. När alla banker och långivare har behandlat ansökan, kommer vi ta kontakt med dig och presentera det bästa erbjudandet.

Varför ska man välja Axo Finans?

För det första, så sparar du värdefull tid och resurser på att låna utan säkerhet via Axo Finans. Du slipper besöka varje enskild långivare – vi gör nämligen det jobbet åt dig. Det bästa erbjudandet får du direkt från oss.

Vi på Axo Finans arbetar aktivt med att göra låneprocessen så smidig som möjligt för dig, och våra handläggare är alltid lättillgängliga.

Dessutom är Axo Finans styrt av Finansinspektionen och vi får endast ersättning från våra samarbetspartners. Det innebär att tjänsten är helt gratis för dig som söker lån utan säkerhet via oss. Låneerbjudandet är ej bindande och är giltigt i 30 dagar.

Hur mycket kan jag låna utan säkerhet?

Genom våra samarbetspartners kan vi erbjuda dig ett lån utan säkerhet på allt från 5 000 till 600 000, utan att kräva säkerhet i bostad eller andra egendomar. Använd dig av vår lånekalkyl för att ta reda på hur mycket du kan låna. Uppge önskad lånesumma och avbetalningstid, så räknar den ut din månadskostnad.

Låna utan säkerhet med avbetalningstid på 1-15 år. Du kan även betala av mer på lånet en månad om du önskar det, utan extra kostnader.

Den slutgiltiga räntan på lånet skiljer sig från långivare till långivare. Samtidigt beror låneerbjudandet på din ekonomi och säkerhet. De låneerbjudanden du får är baserade på en helhetsbedömning av dessa faktorer. Varje låneansökan behandlas individuellt hos varje långivare och räntan sätts när långivarna har gått igenom din ansökan.

Jag har fått lånet beviljat, vad händer nu?

Låna pengar med låg ränta, låna pengar utan UC, låna pengar direkt

Om du har fått ett positivt besked, kommer du få ett låneerbjudande presenterat. Låneerbjudandet är ej bindande och du väljer själv om du vill använda dig av det. Du accepterar erbjudandet om lån utan säkerhet genom att signera avtalet. För snabbast möjliga process rekommenderar vi elektronisk signering med BankID. Vanligtvis kommer pengarna finnas på ditt konto inom 1-3 arbetsdagar.

Elektronisk signering kommer att minska väntetiden.

Efter att lånet beviljats överlåts kundrelationen till långivaren. Om du har frågor vid en senare tidpunkt så är det alltså banken eller långivaren som du fått lånet beviljat hos, som du ska vända dig till.

Låna utan säkerhet via Axo Finans

Axo Finans är en låneförmedlare som erbjuder lån utan säkerhet och samlingslån. Det innebär att alla ansökningar vi får vidareförmedlas till samtliga av våra samarbetspartners. När du ansöker om att låna utan säkerhet via oss, behöver du bara skicka in en ansökan så tar vi på oss jobbet med att hitta det bästa erbjudandet för dig bland våra långivare.

Ansök om att låna utan säkerhet via Axo Finans idag. Du får erbjudande från upp till 35 banker och långivare, och väljer det bästa bland dessa.