Reselån - Lån till resa

Ansök om ett reselån - få svar idag

Att låna till resa är en möjlighet för dig som ska ut på och resa och behöver extra pengar. Välj valfritt lånebelopp för ditt reselån, hos oss på Axo Finans kan du jämföra lån och ansöka om lån på valfritt belopp upp till 600 000 kronor.

 • Valid
  Reselån från 5000 kr - 600 000 kr
 • Valid
  Lån utan säkerhet
 • Valid
  Jämför kostnadsfritt

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna till resa med ett reselån

Drömmer du om att uppleva världen, träffa nya människor och lära dig nya saker? Att resa är fantastiskt. Det bästa är att spara pengar till din resa. Men det går också att låna till resa med ett så kallat reselån. Det är ett privatlån utan säkerhet som innebär att du kan använda pengarna till det du själv vill. Har du nästan pengarna till resan du önskar göra, men vill resa här och nu kan ett reselån vara något för dig.

Låna till resa via Axo Finans

Om du vill låna till resa och ta ett reselån är det viktigt att börja med att jämföra lån och olika långivare med varandra. Att ansöka om ett reselån är tryggt och smidigt via oss på Axo Finans och du har möjlighet att ansöka om att låna valfritt belopp upp till 600 000 kronor. Med endast en ansökan får du en jämförelse av räntor och villkor hos upp till 36 banker och långivare. När du har skickat in din ansökan får du oftast erbjudanden inom några timmar eller någon dag, beroende på långivare. Du kan sedan välja det reselån som du tycker passar dig bäst. 

Vad är reselån?

Reselån är en typ av privatlån som hjälper dig att finansiera kostnaderna för din resa, oavsett om det är en långsemester, en världsomspännande resa eller en kortare semester. Genom att ta ett reselån kan du sprida ut kostnaderna för din resa över en längre period, vilket gör det möjligt för dig att njuta av dina äventyr utan att behöva oroa dig för att betala hela summan på en gång.  Så ett reselån är alltså ett lån för att finansiera en resa. Att låna pengar med ett privatlån till din resa innebär att det är ett lån utan säkerhet och att du fritt kan använda pengarna till vad du vill.

Reslån - Varför låna till resa?

Ett reselån kan vara ett alternativ när du vill låna till resa. Ett reselån ger dig möjligheten att genomföra din resa utan att behöva vänta på att ha sparat ihop tillräckligt med pengar. Ska du resa långt kan det även vara bra att ha extra tillgång till pengar om det skulle uppstå problem på resan. Men det bästa är såklart att resa för pengar som du redan har. Om du har lån sedan tidigare är det bra att börja med att samla lån för att få ner dina lånekostnader. På så sätt kan du få mer pengar över som du kan lägga undan till din drömresa.

Jämför innan du lånar till resa

Innan du ansöker om ett reselån bör du undersöka vilka räntor och avgifter som gäller för lånet. Detta kan variera mellan olika långivare, så det är viktigt att jämföra lån och olika alternativ för att hitta det bästa erbjudandet. Vi på Axo Finans gör jämförelsen enkel för dig. Tänk på att välja en återbetalningstid som passar din ekonomi och dina planer. En kortare återbetalningstid innebär oftast lägre räntekostnader, men högre månadsbetalningar. En längre återbetalningstid kan innebära lägre månadsbetalningar, men högre totala räntekostnader. Fundera även över hur mycket pengar du faktiskt behöver låna för att finansiera din resa. Det kan vara frestande att låna mer än vad som är nödvändigt, men kom ihåg att lånet ska betalas tillbaka och att högre lånebelopp innebär högre räntekostnader. Testa att jämföra lån idag och se vad du kan låna.

Så reser du prisvärt

När det är dags att planera din resa finns det några saker som är bra att tänka på för att kunna resa prisvärt och hålla nere kostnaderna. Här är några tips för att få ut det mesta av din resa:

Boka i tid

Genom att boka flyg, hotell och aktiviteter i förväg kan du ofta få bättre priser och säkerställa att du får plats på de populära turistattraktionerna.

Planera din resrutt

Ta dig tid att noggrant planera din resrutt, inklusive transport, boende och aktiviteter. Detta kommer att hjälpa dig att maximera din tid och dina upplevelser på resmålet. Men du får även bättre koll på dina utgifter på det sättet.

Packa smart

Undvik att packa för mycket genom att endast ta med det nödvändigaste. Detta kommer att göra det enklare att resa och minska risken för övervikt och extra kostnader på flyget.

Ha en backup-plan

Även om du har planerat din resa noggrant kan oförutsedda händelser, som dåligt väder eller sjukdom, påverka dina planer. Ha en backup-plan för hur du kan anpassa din resa om något inte går enligt planen. Det är även bra att ha en reseförsäkring och att ha lite extra utrymme i ekonomin ifall något oförutsägbart skulle hända. 

Tänk på det här när du lånar till resa

Här är några saker du bör tänka på när du överväger att ta ett reselån:

Jämför räntor och villkor

Innan du ansöker om ett reselån är det viktigt att jämföra räntor och villkor från olika långivare för att hitta det mest fördelaktiga lånet för din situation. Genom att använda en låneförmedlare som oss på Axo Finans kan du jämföra låneerbjudanden från flera långivare samtidigt med en enda ansökan.

Bestäm din budget:

 Innan du ansöker om ett reselån bör du ha en tydlig bild av hur mycket pengar du behöver låna och hur mycket du kan betala tillbaka varje månad. Detta kommer att hjälpa dig att hitta ett lån som passar din ekonomi.

Planera för oförutsedda utgifter:

När du budgeterar för din resa är det viktigt att tänka på eventuella oförutsedda utgifter som kan uppstå under resan, såsom medicinska kostnader, förseningar eller ändrade reseplaner. Se till att du har en buffert i din budget för att hantera dessa potentiella kostnader.

Tänk på låneperioden:

Låneperioden är den tid du har på dig att betala tillbaka lånet. En längre låneperiod innebär ofta lägre månadsbetalningar, men det kan också innebära att du betalar mer i ränta över tid. Välj en låneperiod som passar din ekonomiska situation och försök att betala tillbaka lånet så snart som möjligt för att minimera räntekostnaderna.

För att hitta det bästa reselånet för just dig är det viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden. Använd oss på Axo Finans för att få en uppfattning om vilka långivare som erbjuder de bästa villkoren, räntan och den bästa kundservicen. Med endast en ansökan jämför vi lån hos upp till 36 banker och långivare.

Vem kan ansöka om ett reselån?

För att ansöka om ett reselån måste du uppfylla några vanliga krav, de är att du ska vara minst 18 år gammal, ha en inkomst och vara folkbokförd i Sverige.

Vanliga frågor och svar

 • Hur snabbt kan jag få pengarna jag lånar till resan?

  Det varierar mellan olika långivare, men oftast får du pengarna samma dag eller inom några dagar efter att din ansökan har blivit godkänd.

 • Kan jag ansöka om ett reselån trots betalningsanmärkningar?

  Det beror på långivaren. Vissa långivare godkänner ansökningar trots betalningsanmärkningar, men det kan påverka räntan och villkoren för lånet.

 • Måste jag använda hela lånebeloppet på min resa?

  Du bestämmer själv hur mycket du vill använda av dina lånade pengar. Eftersom reselån är ett privatlån utan säkerhet eller ett så kallat blancolån kan du använda pengarna till vad du vill.

 • Kan jag betala tillbaka mitt reselån i förtid?

  De flesta långivare tillåter att du betalar tillbaka lånet i förtid utan extra kostnader. Det kan vara en bra idé att betala tillbaka lånet snabbare om du har möjlighet, eftersom det kan sänka dina totala räntekostnader.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna till resa med Axo Finans

Vi på axo finans kan hjälpa dig att låna till resa. Vi är en låneförmedlare som jämför och erbjuder olika reselån från flera olika långivare. De hjälper dig att hitta det bästa lånealternativet för dina resebehov, baserat på din ekonomiska situation och dina önskemål. Genom att använda oss på Axo Finans kan du jämföra olika låneerbjudanden och välja det som passar dig bäst, utan att behöva göra enskilda ansökningar hos varje långivare.

Få ett erbjudande redan idag