Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Samla lån med Axo Finans


Det lönar sig att samla lån via Axo Finans. Vi arbetar för att våra kunder ska få de bästa villkoren och förutsättningarna när de behöver lösa en gammal skuld.

Med Axo Finans får du:

 • Svar inom kort
 • Personlig kundservice
 • Det bästa låneerbjudandet, helt utan förpliktelser
 • Flexibel avbetalningstid

Genom att lösa och samla lån utan säkerhet, kan du spara pengar.

Det är inte ovanligt att ta smålån eller använda kreditkortet som betalningsmedel, i synnerhet om man har handlat möbler, kläder eller en semesterresa. Om det har blivit många sådana lån, kan du sänka kostnaderna genom att samla alla lån i ett nytt lån.

När du ansöker om samlingslån via Axo Finans behöver du bara skicka in en enda ansökan. Vi skickar din ansökan vidare till 35 banker och långivare, och hittar ett bra lån till dig.

Topp 5 anledningar till att samla skulder

1. Lägre ränta

Genom att flytta skulden till ett nytt lån, kan du få lägre ränta och bättre villkor. Då blir lånet billigare.

Orsaken till det är att samlingslån anses som säkrare än privatlån, och då går även räntan ner.

2. Längre avbetalningstid

Har du behov av längre avbetalningstid bör du flytta skulden till ett nytt lån. Med längre tid på att betala av lånet kan du få lägre avbetalning i månaden, så att du har mer pengar på kontot

3. Lägre månadskostnad

Om du både får lägre ränta och längre avbetalningstid, får du även en lägre månadskostnad. Då kan du antingen betala av mer på lånet än planerat, eller börja spara pengar varje månad.

4. Bättre översikt över ekonomin

Har du flera dyra lån och krediter sedan tidigare, kan du samla dem i ett samlingslån. Det kommer bli mycket enklare att få kontroll över ekonomin när du bara har ett förfallodatum i månaden att förhålla dig till.

5. Färre bekymmer

Känner du att allt du gör är att betala räkningar medan skulden bara fortsätter att växa? Genom att bara betala minimumbeloppet på kreditkortsräkningen varje månad, hamnar man snabbt i en ond skuldcirkel. Genom att lösa och samla dina lån, kan du bli av med både skuld och bekymmer snabbare.

Samla alla lån på ett ställe oavsett lånetyp

Samla lån och dyra befintliga lån

Det finns flera olika typer av lån som du kan baka ihop på ett och samma ställe. De vanligaste lånen är:

Privatlån
Privatlån eller Blancolån som det också kallas är ett lån som är avsedd till privatpersoner utan någon krav på säkerhet. Du behöver alltså inte panta in någon ägodel för att bli beviljad ett privatlån och lånet kan användas till i princip vad som helst.

Bolån
Den allra vanligaste anledningen till att ta ett lån är för ett bostadsköp. Bostadsköp betraktas av många som en viktig investering och kräver vanligtvis höga lånebelopp.

Snabblån
Sms-lån är exempel på ett snabblån. Dessa lån brukar ligga mellan 1000 - 10 000 kronor och ha en återbetalningsperiod på 1-3 månader.

Billån/Fordonslån
Vissa väljer att låna till ett bilköp eller andra fordon som båt eller motorcykel. Dessa lån har vissa restriktioner. Du kan exempelvis inte låna för hela bilens pris utan för max 80% av summan. De flesta långivarna kräver att bilen är av ny modell och ska vara helt återbetald inom 10 år. Andra fordonslån är ofta upplagda på samma sätt.

Genom att samla alla stora och små lån oavsett typ på ett och samma ställe underlättar du din återbetalningsprocess och blir av med skulderna snabbare.

Så fungerar det:

 1. Du fyller i vårt ansökningsformulär online, och kryssar för att du vill lösa befintliga lån.
 2. Vi skickar ansökan vidare till våra samarbetspartners.
 3. Bankerna vi samarbetar med behandlar din ansökan.
 4. Du får erbjudanden om samlingslån från våra samarbetspartners.
 5. Erbjudandet är utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar.
 6. Om du tackar ja, löser långivaren de gamla lånen åt dig och du får därmed bara ett lån att förhålla dig till.

Lösa och samla lån och krediter

Samla dina lån och krediter

Har du privatlån sedan tidigare kan det vara väldigt lönsamt att flytta skulden till ett nytt lån. Det kan ha varit svängningar i räntan som gör att du betalar en högre ränta än nödvändigt, eller kan du ha fått en bättre ekonomisk situation och därmed vara kvalificerad till bättre villkor.

Om du har möjlighet att tillhandahålla säkerhet i bostad eller annan tillgång, kan det användas till att få bättre villkor på det nya samlingslånet.

Det finns alltså många goda anledningar till att lösa och samla lån. Här är de viktigaste:

Bli kvitt dyr skuld

Skulder från SMS-lån, privatlån och kreditkort är bland de dyraste skulderna du kan ha. Genom att lösa och samla smålån och skulder i ett nytt lån blir du kvitt skulden snabbare. Det gäller i synnerhet om du har flera dyra smålån eller kreditkort sedan tidigare.

Lägre effektiv ränta

Det är alltid bättre att ha ett stort lån än många små. Genom att lösa och samla dyra skulder i ett nytt lån, kan du få erbjudande om lägre effektiv ränta.

Lägre månadskostnader

När både avgifterna och räntan blir lägre, kommer du märka stor skillnad på månadskostnaderna. Du kan antingen välja att sänka avbetalningsbeloppet eller betala lika mycket som förr. Förstnämnda är ett bra val om du vill spara pengar, medan sistnämnda gör att du kan bli kvitt den dyra skulden snabbare. Då kommer skulden bli billigare totalt sett.

Bättre översikt över ekonomin

Flera smålån och skulder på många ställen betyder att du får flera fakturor i månaden. Då är det lätt hänt att man tappar översikten och kontrollen över utgifterna. Ett större samlingslån ger dig en mer städad ekonomi än flera mindre smålån och privatlån.

Samla dina lån utan säkerhet med Axo Finans

Genom att samla lån och krediter kan du spara pengar

Axo Finans är en finansagent som erbjuder lån utan säkerhet. Lånet kan bland annat användas till att lösa och samla skulder.

Vi Skickar din ansökan till 35 olika banker och långivare, så att du får en lägre effektiv ränta på lånet.

Att lösa och samla lån innebär att du ersätter skuld som löpt ut med en ny och ”färsk” skuld. Det kan vara väldigt gynnsamt för din ekonomi oavsett om du behöver större ekonomiskt spelrum, vill betala av skulden snabbare eller saknar möjligheten att spara.

Axo Finans hjälper dig att samla och lösa lån, oavsett anledning. Skicka en ansökan om att lösa befintliga lån idag, så kontaktar vi dig inom kort med ett bra erbjudande.

Gå till låneansökan »

Frågor och svar om att lösa och samla lån


Att samla dina lån innebär att man tar ett nytt lån som ska användas till att lösa ett eller flera befintliga lån. För att det ska löna sig är det viktigt att få lägre ränta och bättre villkor på det nya lånet. Färre avgifter och lägre ränta ger dig ett billigare lån.

Nominell ränta är grundräntan på lånet. Den är individuell för den enskilda banken.

Effektiv ränta är den nominella räntan (grundräntan) plus alla avgifter. Det är effektiv ränta som visar dig faktiska månadskostnader.

Ett lån utan säkerhet betyder att du inte behöver tillhandahålla säkerhet för att få lånet beviljat. Pengarna kan användas till det du vill. Lån utan säkerhet kallas även privatlån eftersom pengarna kan användas till det man vill.

Om du har handlat på avbetalning eller har utestående lån och krediter, kan du spara mycket pengar på att samla lånen i ett nytt och större lån. Då slipper du få flera fakturor och avgifter varenda månad. Genom att samla dina smålån, lån och krediter, kommer du även få en mer städad privatekonomi och bättre översikt.

För att ansöka om lån måste du fylla i vårt ansökningsformulär online. Det hittar du enkelt på alla våra sidor. Så snart vi har tagit emot din ansökan tar vi oss an resten. Vi kontaktar våra samarbetspartners och ser till att du får ett bra erbjudande om att låna pengar.

Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Om du inte uppfyller våra villkor är du hjärtligt välkommen tillbaka när din livssituation har ändrat sig. Eventuellt kan du ansöka tillsammans med en medlåntagare såsom sambo eller make/maka.

Hur mycket du måste betala i kostnader beror på hur mycket du lånar och vilka räntor du får på lånet. Det är bankerna och långivarna som bestämmer vad det kostar efter att ha gjort en individuell kreditbedömning av din ansökan.

Det är därför vi inte kan veta vad räntekostnaden blir förrän du har skickat in en ansökan.

Hos Axo Finans kan du ansöka om att lösa och samla dina lån utan säkerhet från 5 000 till 600 000 kronor.

Ja, men det finns många fördelar med att ansöka via oss:

 • En ansökan skickas till flera långivare
 • Erbjudanden utan förpliktelser, med giltighet i 30 dager
 • Personlig uppföljning för dig som behöver det
 • Tjänsten är gratis

Vi samarbetar idag med 35 banker och långivare.

Axo Finans samarbetar bara med långivare som delar våra värderingar om ansvarsfull utåningspraxis. Det är några av de största bankerna i Sverige och Norden. Du kan därför vara säker på att du är i trygga händer hos oss.

Se listan över banker och långivare här

Vi arbetar för att alla kunder ska få svar på sin ansökan samma dag. Om du skickar in en ansökan utanför vanliga öppettider, blir ansökan behandlad efterföljande arbetsdag.

För att korta ner behandlingstiden erbjuder vi våra kunder elektronisk signering med BankID. Väljer du att skicka lånedokument med vanlig post, kan du förvänta dig att det tar lite längre tid att få svar på ansökan.

Ja. Du kan välja att följa avbetalningarna som står i skuldbrevet, betala av lånet snabbare än avtalat eller lösa hela lånet innan tiden löper ut. Det är inga extra kostnader kopplade till det.

Ja, det är även möjligt att samla skulder med säkerhet i bostad eller annan egendom. Det kan du även göra via oss på Axo Finans. Processen fungerar på samma sätt. Du skickar en ansökan till oss, vi skickar den vidare. Enklare än så blir det inte.