Skuldfinansiering

Sänk dina kostnader idag

Skuldfinansiering kan vara ett alternativ för dig som vill se över din ekonomi och sänka dina kostnader.

 • Valid
  Skuldfinansiering med samlingslån
 • Valid
  Ansök tryggt
 • Valid
  Ansök på 2 minuter

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Skuldfinansiering - Samla dina lån och bli fri från skulder!

Att ha ett skuldsaldo, betalningsanmärkningar och pågående ärenden hos Inkasso och Kronofogden ger en stor stress i vardagen. Att försöka få ordning på sin ekonomi när skuldberget växer är svårt och det blir inte enklare när Kronofogden kopplas in. Har du svårt att få inkomsten att täcka alla dina utgifter och räntekostnader är du med all sannolikhet i behov av en skuldfinansiering. En skuldfinansiering kan se ut på en mängd olika sätt där ett alternativ är att samla lån och krediter till ett större lån. I denna artikeln tänkte vi berätta mer om hur du skuldfinansierar genom att samla lån.

Vad är skuldfinansiering?

Har du skulder eller lån som du har svårt att betala av varje månad kan du vara i behov av en skuldfinansiering. En skuldfinansiering brukar man säga är en finansiellt hållbar strategi du lägger upp i hopp om att bli skuldfri. En skuldfinansiering är det första steget mot att bli skuldfri och ett alternativ för dig som ännu inte anses vara i behov av en renodlad skuldsanering där Kronofogden tvingas ta dina egendomar i beslag för att betala av dina skulder. Skuldfinansiering kan se ut på lite olika sätt där den allra vanligaste är att samla flera lån till ett större lån för att på så vis få bättre koll på din ekonomi.

När är skuldfinansiering aktuellt?

Har du lånat pengar genom att ha handlat på kredit eller tagit flera smålån märker du ofta att det både är dyrt och ohållbart i längden. Att handla på kredit är aldrig gratis utan tvärtom, det är ofta väldigt dyrt och risken är stor att du tillslut överskuldsätter dig själv. När du har svårt att få din inkomst att räcka till att både upprätthålla en fungerande vardag med mat på bordet och betala av dina skulder är ofta en skuldfinansiering den enda utvägen.

Hur kan det hjälpa att samla lån vid skuldfinansiering?

En av de vanligaste typerna av skuldfinansiering är att samla lån. Detta innebär att du ansöker om ett större lån, exempelvis ett privatlån för att baka ihop dina andra smålån och krediter till ett större lån. Detta utan att öka den totala skuldbördan men med en chans att dels sänka räntan och därmed få ett billigare lån men också att få en bättre överblick över din ekonomi i stort.

Skuldfinansiering genom att samla lån i två steg

När du vid en skuldfinansiering samlar lån innebär det inte naturligt att du kommer betala mindre för dina samlade skulder. Månadskostnaden kan vara densamma under en period och det är vanligt att du behöver gå igenom en tvåstegsprocess för att slutligen få ner räntan på din skuld. Nedan berättar vi närmare om denna process i två steg.

 1. Ansök om ett samlat lån med en lång återbetalningstid
  1. Har du flera skulder och mindre krediter som du har svårt att betala av har du i regel också en sämre kreditvärdighet. En sämre kreditvärdighet innebär i praktiken att du kan ha svårt att teckna ett större samlingslån med en låg ränta från start. Det du däremot kan göra är att välja en längre återbetalningstid på ditt nya samlingslån och på så vis få ned kostnaden på alla dina lån på kort sikt. En längre återbetalningsperiod gör ditt lån dyrare i längden men på kort sikt kommer lånet bli billigare.
 2. Förbättra din privatekonomi och förhandla om bättre räntevillkor
  1. När du väl har samlat dina mindre smålån och börjat sköta din ekonomi så kommer din kreditvärdighet förbättras. Det kan ta lång tid men till slut kommer du förhoppningsvis ha tillräckligt god kreditvärdighet för att börja förhandla dig till bättre villkor på ditt samlade lån. Att omförhandla räntevillkor är väldigt vanligt och ofta kan du sänka dina räntekostnader förutsatt att du kan bevisa att din ekonomi är bättre nu än när du tecknade lånet. Din förbättrade kreditvärdighet är också ett bevis på din förbättrade ekonomiska situation. Lyckas du sänka din ränta kan du även förkorta återbetalningstiden igen och i med den lägre räntan kan totalkostnaden för ditt samlade lån sänkas rejält.

Svag kreditvärdighet? Ansök tillsammans med en medsökande

Att samla lån med ett hopbakslån och förhandla sig till en lägre ränta kan ta lång tid. Det är en process som kräver tålamod och ibland kanske inte utrymmet finns att vänta. Har du en väldigt svag kreditvärdighet kan det enda alternativet vara att ansöka om ett samlingslån tillsammans med en medsökande. När du ansöker om ett samlingslån tillsammans med en medsökande som i sin tur har god kreditvärdighet och i stort en bra ekonomi kan du bli godkänd både ett större lån men också en lägre ränta redan från start. Detta är ofta det enklaste och snabbaste sättet att lösa skulder snabbt.

En medsökande kan vara allt ifrån en förälder till en sambo eller till och med en bra kompis. För långivare spelar det ingen roll vilken relation du har till din medsökande utan enbart hur personens kreditvärdighet ser ut. Viktigt att komma ihåg är dock att en medlåntagre har lika stort ansvar för att skulden betalas som du. Informellt står lånet på dig men i verkligheten har ni båda samma ansvar för att lånet betalas tillbaka i tid.

Vanliga frågor om skuldfinansiering

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om skuldfinansiering genom att samla lån.

FAQ

 • Vad gör jag om jag inte kan betala av mina skulder och nekas ett samlingslån?

  Om du inte har några förutsättningar att kunna betala tillbaka dina skulder kan du som en sista utväg ansöka om skuldsanering. Detta gör du hos Kronofogden och det innebär att du får en avbetalningsplan på delar av din skuld.

 • Vad krävs för att bli godkänd skuldfinansiering?

  När du ansöker om skuldfinansiering genom att samla lån krävs det att du uppnår kraven för att samla lån. Hos Axo Finans behöver du vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst varje månad på minst 9 200 kr.

 • Vad kan jag göra utöver en skuldfinansiering och att samla mina lån?

  Utöver att samla dina lån kan du också försöka öka din inkomst på egen hand. Kanske du kan ta ett extrajobb eller förhandla dig till en högre lön? Något som också kan generera mer pengar är att se över vad du har för saker i ditt hem som du inte använder. Att sälja prylar av betydande värde kan generera en hel del pengar vilket du kan lägga på att betala av dina krediter.

Axo finans logga
Axo finans logga

Skuldfinansiera genom att samla lån

Jämför lån eller samla dem med oss. Hos Axo Finans kan du samla dina olika lån och krediter till ett samlingslån. Vi samarbetar med hela 36 olika långivare som kan ge dig ett personligt låneerbjudande. Skicka in din ansökan om att samla lån hos oss.

Få ett erbjudande redan idag