Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Varför ansöka om privatlån genom Axo Finans?


Du får flera fördelar när du väljer Axo Finans. Som lånemäklare jämför vi långivarna åt dig. Att granska marknaden på egen hand kan kännas som en överväldigande uppgift. Lånemarknaden har exploderat de senaste åren, och även om de flesta långivare har information tillgänglig på webben, så är det inte alltid så lätt att hitta, förstå och jämföra den.

Du sparar inte enbart tid genom att ansöka via Axo Finans, du kan även vara säker på att du får ett lån hos en seriös aktör med bra villkor. Du sparar dessutom pengar om du tar ett privatlån via oss.

Hos Axo Finans kan din ansökan behandlas av upp till 31 banker och långivare samtidigt. Med andra ord blir det som om du ansöker hos flera aktörer på en gång..

 • När flera långivare behandlar din ansökan ökar även dina chanser eftersom du får fler erbjudanden.
 • När våra kunder får flera erbjudanden, får de även lägre ränta. Räntan sjunker i takt med antal erbjudanden.
 • Räntan påverkar den totala kostnaden. Med andra ord kan du få ett privatlån via Axo Finans som är billigare än om du hade ansökt på egen hand.
Privatlån med låg ränta, ta privatlån med låg ränta, privatlån utan säkerhet

Personlig service när du ansöker om privatlån

Du kommer också att få personlig service från det att du skickar in ansökan till dess att lånet är utbetalt. Låneerbjudandet du får är inte bindande och gäller i 30 dagar. Det är helt upp till dig om du vill tacka ja eller nej.

Tjänsten vi erbjuder är också helt kostnadsfri. Vi tar inga avgifter av dig som konsument. Som låneförmedlare får vi istället provision från långivarna vi samarbetar med.

En kreditupplysning

En annan viktig fördel med att ansöka genom oss är att vi endast tar en kreditupplysning av dig hos UC, även om låneansökan går till flera banker och långivare. Därmed kan du vara säker på att din kreditvärdighet inte belastas i onödan.

Vem kan ansöka om privatlån?

Som utgångspunkt kan alla skicka in en ansökan om privatlån. Du måste dock uppfylla följande villkor:

 • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
 • Du måste vara över 18 år
 • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden

Om du inte uppfyller kraven behöver du ha en medsökande som kan stå med på lånet.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån där banken inte ställer något krav på säkerhet för lånet i form av egendom. Därmed kan du själv bestämma vad pengarna ska användas till. Du kan renovera bostaden, köpa ny bil eller använda pengarna till en resa. När lånet är beviljat är det helt upp till dig själv vad du vill göra med pengarna.

“Du kan själv bestämma vad pengarna ska användas till.”

Våra samarbetspartners återbetalningstid för privatlån är i dagsläget på mellan 1–20 år, och du kan välja att betala tillbaka lånet snabbare om du vill.

Privatlån med låg ränta, ta privatlån med låg ränta, privatlån utan säkerhet

Samla gamla skulder

Privatlån kan vara särskilt lönsamt för att samla gamla skulder, alltså samla och lösa flera dyrare lån med ett billigare. Om du jämför flera andra långivare kan räntan vara lägre än för många av dina andra osäkrade lån. Därför kan du spara mycket pengar på att samla skulderna i ett nytt lån med lägre ränta. Om du har flera lån som du betalar av på, kan du också slippa alla dubbla aviavgifter och ränteutgifter.

“Privatlån kan vara särskilt lönsamt för att samla gamla skulder.”

Axo Finans jämför flera långivare åt dig för att hitta den lägsta räntan på privatlån bland våra anslutna långivare. En sådan omstrukturering av skulden är ett av de mest förnuftiga sätten att sänka sina kostnader, och i vissa fall kan du spara tusentals kronor i månaden.

Om du har 150 000 i kreditkortsskuld, kan du sänka räntekostnaderna med 30 000 kronor genom att samla dina lån. Då samlar du alla dina skulder i ett nytt privatlån. Du sparar pengar på hela beloppet, och betalar dessutom mindre varje månad. I det här fallet skulle månadskostnaden sänkas med 1 500 kronor det första året.

De vanligaste orsakerna till att ta ett privatlån:

 • Renovering i hemmet
 • Oväntade kostnader du inte kan betala själv
 • Refinansiering av skulder och kredit du har sedan tidigare
 • Köpa bil – antingen ny eller begagnad
 • Den stora drömresan

Privatlån jämfört med kreditkort

Många väljer att använda kreditkort med avbetalning när ekonomin haltar. Detta är ofta lån med väldigt höga räntor och avgifter eftersom de är tänkta att fungera som kortsiktiga lån. Gamla kreditskulder kan ofta leda till att du tappar kontrollen över ekonomin, så att du inte längre vet hur mycket du betalar för dina olika smålån och kreditkort.

Där kreditkort och smålån har en genomsnittlig ränta på 20–30%, har privatlån i genomsnitt en nominell ränta på 12–14%. Om man ska jämföra privatlån med kreditkort, är den här faktorn en viktig skillnad. Den höga räntan gör kreditkort mycket dyrare.

Samtidigt är räntan också marknadsstyrd. Räntan är rörlig och kan variera. Kreditkort är endast klokt att använda för kortsiktiga lån. Om du behöver ett större lånebelopp med delbetalning lönar det sig att samla dina krediter i ett nytt lån.

Läs mer: Jämföra banker

Via oss kan du få 2,95 % i nominell ränta. Kreditkort brukar ha runt 20–30 % i nominell ränta. Därutöver tillkommer effektiv ränta. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus extra kostnader, såsom bland annat avgifter.

Säg att du får ett erbjudande om ränta på 10 % från oss, medan ditt kreditkort har en ränta på 20 %. Då kommer du betala dubbelt så mycket för samma lånesumma.

Använd en låneförmedlare för att låna pengar

Privatlån med låg ränta, ta privatlån med låg ränta, privatlån utan säkerhet

När du ska ansöka om privatlån gäller det att skaffa sig en bra översikt över lånemarknaden. Du kan spara mycket genom att hitta den bästa räntan med bra villkor för dig. Att leta sig fram bland räntesatser och villkor kan dock vara en stor och tidskrävande uppgift.

“Du kan spara mycket genom att hitta den bästa räntan.”

Här kan en låneförmedlare vara till ovärderlig hjälp. En låneförmedlare hjälper dig som kund med att skicka din låneansökan till flera banker och långivare. Detta är viktigt eftersom räntan och villkoren varierar mellan långivare.

Bra anledningar till att ansöka privatlån via Axo Finans

 • Du sparar tid på att slippa jämföra lån på egen hand.
 • Du ansöker hos flera långivare samtidigt. När du får flera erbjudanden, får du även lägre ränta. Därför får du det bästa erbjudandet genom att ansöka via oss.
 • En ansökan är både gratis och utan förpliktelser för dig som kund.

Vanliga frågor och svar om privatlån


Det är ett lån utan säkerhet där du själv bestämmer vad pengarna ska användas till. Ett privatlån betalar du tillbaka varje månad i form av amortering plus ränta. Amortering är den summa du betalar tillbaka på själva lånet. Räntan är en procentsats på lånet som banken eller långivaren tar ut som avgift för att de tillhandahåller dig lånet.

Hos Axo Finans kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor med återbetalningstid på 1-20 år. Ansök direkt genom att fylla i vår låneansökan och få svar inom 4 timmar på vardagar.

Du som har minst 100 000 kr i årsinkomst och är över 18 år. Vi rekommenderar er som är gifta eller sambos att ansöka tillsammans, eftersom då ökar chansen till beviljat lån och lägre ränta.

Du kan antingen fylla i låneansökan här på hemsidan eller ringa till vår kundtjänst på 0771-32 34 00. Att ansöka tar bara några minuter och inom ett dygn ringer en lånehandläggare upp dig för att presentera det bästa erbjudandet.

Kommer ansökan in innan 14:00 på vardagar behandlas den samma dag. Du får besked via sms/telefon eller mail. Om en eller flera banker och långivare tar längre tid på sig att behandla din ansökan får du besked om detta. Vår process går ut på att du ska få det bästa erbjudandet, så snabbt som möjligt.

Med ett privatlån kan du när som helst betala in extra eller lösa hela lånet, utan extra kostnader.

Axo Finans fokuserar på kundservice och kvalitet för att du som kund ska få det bästa låneerbjudandet. Vi samarbetar med Sveriges ledande låneinstitut och banker, som alla konkurrerar om att få dig som kund.

Du skickar endast en ansökan om privatlån och vi gör hela jobbet för dig. Du slipper vända dig till flera olika banker och långivare. Vi tar bara en kreditupplysning och vår förmedlingstjänst är helt kostnadsfri. Vår verksamhet är godkänd av Finansinspektionen.

Nej, vår tjänst är helt kostnadsfri och bankerna och långivarna bedömer dig precis på samma sätt som om du hade vänt dig direkt till någon av dem. Inga extra kostnader tillkommer för att du ansöker genom Axo Finans. Fördelen är att du kan få din ansökan behandlad av flera långivare samtidigt.

Endast en kreditupplysning kommer att registreras på dig men du kan få fler än ett brev från Upplysningscentralen (UC) då de enligt lag är skyldiga att skicka ut så kallade omfrågandekopior från de banker eller långivare som granskat din kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att få ditt privatlån utbetalt. Vissa av de banker och långivare vi samarbetar med skickar skuldebrev per post och med andra kan du välja att signera online med bank-id. Skickas skuldebrevet per post så betalas lånet ut efter 2-5 dagar efter att långivaren mottagit ditt skuldebrev.

Bank-id går snabbast då du redan samma dag kan gå in och signera låneavtalet. Om utbetalningen mot förmodan tar längre tid än väntat så ring oss.

Du skickar in en ansökan här på vår webbplats genom att fylla i ansökningsformuläret eller ringer vår kundtjänst på 0771-32 34 00.

Din ansökan går sedan ut till bankerna och långivarna som får konkurrera om att få dig som kund. När vi fått svar från alla banker och långivare ringer en av våra lånehandläggare dig och presenterar det bästa låneerbjudandet. Erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

För att godkänna lånet behöver du antingen skriva under skuldebrevet som kommer per post eller signera elektroniskt online, beroende på vilken bank eller långivare som beviljar dig lån.

Kreditvärdighet är ett mått på en persons betalningsförmåga. Har du hög kreditvärdighet innebär det att du får privatlån till lägre ränta och har du en låg kreditvärdighet får du betala en högre ränta på lånet.

Privatlån utan säkerhet är ett lån där banken eller långivaren inte kräver säkerhet i form av pant eller borgen. Lån med säkerhet innebär att man använder pantsättning som till exempel en bostadsrätt, en fastighet eller en bil, alternativt att en borgensman går i borgen för lånet.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo