Privatlån

Ansök om privatlån och få svar idag

Ett privatlån utan säkerhet är det mest fördelaktiga lånet för dig som vill låna pengar. Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna upp till 600 000 kr hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt.

 • Valid
  Ansök om privatlån på 2 min
 • Valid
  Helt gratis ansökan
 • Valid
  Privatlån upp till 600 000 kr

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Lån till lägst ränta

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna ett omdöme på Trustpilot. Dessa omdömen markeras som verifierade kunder på Trustpilot. Omdömena nedan har valts ut manuellt från de omdömen som Axo Finans fått från verifierade kunder. När omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte verifiera att omdömet kommer från en kund som använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

1 dager siden

Per Wahlström

Snabbt och bra

Snabbt och bra

2 dager siden

Sandra

Det gick fort och smidigt inga…

Det gick fort och smidigt inga konstigheter.mycket nöjd

2 dager siden

kund

its quick,but interst rate is too high.

its quick,but interst rate is too high.

3 dager siden

kund

Bra kontakt o snabbt beslut!

Bra kontakt o snabbt beslut!

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
4 dager siden

Annie Henriksson

Fick inga förslag bara dåligt

Fick inga förslag bara dåligt

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

Odai Sirieh

Odai

Okjsg ville låna

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
7 dager siden

kund

Allt är bra

Allt är bra, tack

Svar från [COMPANY]
3 dager siden
Visa
8 dager siden

Zenaida

Bra service och snabbt behandlings tid.

Bra service och snabbt behandlings tid.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
8 dager siden

Björn Sällström

Snabb och smidig hantering

Snabb och smidig hantering, bra med digitala signaturer. Det känns som en trygg hantering

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
9 dager siden

kund

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Enklet ❤️🫶🏻✌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
10 dager siden

Wania

Jag tyckte att det var bra att ni kunde…

Jag tyckte att det var bra att ni kunde hitta en bank som kunde lösa mitt problem så pass snabbt ,lite väl hög ränta men det får gå.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Ulla

Snabbt och bra hanterat!

Snabbt och bra hanterat!

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
11 dager siden

Mari

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Tack för hjälpen bra trevligt bemötande

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Tony

Snabba o bra att tala om hur det går…

Snabba o bra att tala om hur det går till! Mycket trevliga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
12 dager siden

Eva Eriksson Kihlberg

Snabbt Smidigt Enkelt

Snabbt Smidigt Enkelt

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Visa
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Privatlån via Axo Finans

Axo Finans hjälper dig att hitta det bästa privatlånet genom att skicka din ansökan till 35 banker och långivare samtidigt. Därmed blir det enklare att hitta precis det lån du är ute efter. Axo Finans är en svensk låneförmedlare som låter dig ansöka om privatlån från 5 000 och upp till 600 000 kronor. Det enda du behöver göra är att skicka en låneansökan till oss så tar vi hand om resten. Hos oss är det gratis att jämföra privatlån och din ansökan är inte bindande.

Ansök om privatlån med låg ränta 

Hos oss på Axo Finans kan du låna allt från 5 000 till 600 000 kr via ett privatlån helt utan säkerhet. Du ansöker hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt. Vid ansökan om privatlån hos oss tas enbart en kreditupplysning i ditt namn, för att bevara ditt kreditbetyg. Du får flera låneerbjudanden att välja mellan och har på så vis större chans att bli erbjuden ett lån med låg ränta och goda villkor. Du binder dig inte till någonting genom att ansöka och har alltid 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill tacka ja till ett låneerbjudande eller inte.

Vad är privatlån?

Ett privatlån är ett lån på en summa mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Privatlån är ett väldigt flexibelt lån att ta. Räntan sätts individuellt och baseras på din kreditvärdighet vilket betyder att det är möjligt att påverka räntan. Med ett privatlån har du också möjlighet att själv välja återbetalningstid. Det bidrar till mer flexibilitet än andra låneformer. Privatlån passar dig som vill bestämma mer om hur du vill låna. Bra att känna till är också att du med ett privatlån har möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande. Att ansöka om privatlån tillsammans med en medsökande är en fördel på flera plan. Den främsta fördelen ligger i att du tillsammans med en medsökande ofta kan bli erbjuden en högre lånesumma. Du kan även få bättre villkor på lånet. 

Två olika typer av privatlån

Det finns två olika typer av privatlån. Privatlån med säkerhet och privatlån utan säkerhet. Båda dessa typer av privatlån har sina olika fördelar. Innan du lånar är det bra att fundera på vilken typ av lån som skulle passa dig bäst. 

Privatlån med säkerhet

Ett privatlån med säkerhet är ett lån som innebär att du sätter något i pant till långivaren för att bli beviljad lånet. För att enkelt beskriva innebörden av ett privatlån med säkerhet kan man jämföra det med ett bolån där du för att bli beviljad lånet sätter bostaden som pant. 
Ett privatlån med säkerhet kommer med såväl fördelar som nackdelar. De främsta fördelarna med privatlån med säkerhet ligger i att du ofta kan bli erbjuden en lägre ränta. Att räntan på ett privatlån med säkerhet ofta är lägre beror på att långivaren känner sig mer trygg i att låna ut pengar till dig. Skulle du av någon anledning ha svårt att betala tillbaka lånet du avtalat med långivaren har långivaren rätt att beslagta det pantsatta objektet. På så vis kan de få tillbaka beloppet de lånat ut. Nackdelen med ett privatlån med säkerhet är att du enbart kan använda pengarna du lånat till det du avtalat med långivaren. Det gör lånet mindre flexibelt.

Privatlån utan säkerhet - du bestämmer vad lånet ska gå till 

Ett privatlån utan säkerhet har fördelen i att du själv kan välja vad du vill använda lånet till. Du behöver inte pantsätta något till långivaren för att bli erbjuden lån och det är därmed ett mer flexibelt lån att ta. I och med att du själv väljer vad du vill använda pengarna till behöver du inte ha bestämt exakt vad pengarna ska gå till när du ansöker. Kanske vill du använda en del av lånet till en mindre investering och en annan del att ha som buffert för oförutsägbara händelser? Med ett privatlån utan säkerhet får du full flexibilitet. Ett populärt användningsområde för privatlån utan säkerhet är att använda pengarna till att samla sina lån. Att samla lån genom ett privatlån är ofta väldigt fördelaktigt eftersom det kan hjälpa dig få större överblick över din ekonomi samtidigt som du också kan få ned kostnaden för dina lån.

Topp 5 fördelar med privatlån

 1. Lån utan säkerhet
  1. Du behöver inte någon säkerhet, pant eller eget kapital för att få lånet beviljat.
 2. Låna pengar till det du behöver
  1. När du inte har någon säkerhet kan du använda pengarna till det du själv vill, oavsett om det är renovering, bil, lösa gamla lån eller betala oförutsedda utgifter.
 3. Lösa och samla dyra smålån
  1. Om du har flera lån och krediter kan du använda ett privatlån till att samla dessa under ett lån. Det ger dig bättre ränta och en överskådlig privatekonomi.
 4. Låg ränta
  1. Ett privatlån har lägre ränta än andra lån utan säkerhet, som kreditkort eller SMS-lån. Har du behov för en flexibel ekonomi under en period är privatlån det billigaste alternativet.
 5. Få svar inom kort
  1. Välj elektronisk ansökan så får du svar samma dag.

Många lånar också till kontantinsats, renovering eller bil

Det är också många som väljer att använda sitt privatlån utan säkerhet till att finansiera en kontantinsats, renovering eller bil.

Privatlån kontantinsats 

De allra flesta ansöker om bolån för att finansiera ett bostadsköp. Ett bolån är ett fördelaktigt lån att ta eftersom räntan på den typen av lån ofta är relativt låg. Det är dessutom möjligt att låna höga summor med ett bolån. Du kan dock aldrig låna 100 % av priset på din bostad utan du måste alltid själv lägga in vad man kallar en kontantinsats. Ett bolån låter dig låna upp till 85 % av priset på din bostad. Resterande 15 % måste du själv finansiera genom eget kapital. Det är dock inte alla som har möjlighet att betala kontantinsatsen på egen hand och då kan ett privatlån utan säkerhet vara en lösning. Eftersom ett privatlån utan säkerhet gör att du kan använda pengarna till vad du vill är det fullt möjligt att använda summan till kontantinsatsen.

Privatlån renovering

Ett annat populärt användningsområde för privatlån är renovering. Planerar du att finansiera din renovering med ett lån kan du välja att ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Det är också möjligt att ansöka om ett renodlat renoveringslån som då är  ett privatlån med säkerhet där den specifika renoveringen står som säkerhet för lånet.

Privatlån till bil

Vill du låna pengar för att köpa bil kan du välja ett privatlån utan säkerhet (där du inte behöver sätta bilen i pant). Men du kan även ansöka om ett billån med säkerhet. Väljer du ett renodlat billån med säkerhet kommer bilen stå som säkerhet för lånet. Viktigt att poängtera är att du med ett sådant billån enbart kan köpa bilen via en certifierad bil- eller begagnathandlare. Du kan alltså inte ansöka om ett billån om du planerar att köpa bilen privat via en privatperson.

man i skjorta tar privatlån på dator
man i skjorta tar privatlån på dator

Så är det att låna pengar

Om du ska låna pengar är det bra att veta att du när som helst göra extra inbetalningar eller lösa lånet i sin helhet utan extra kostnad. Vill du ha en längre avbetalningstid på dina lån, kräver långivarna att du löser och samlar lån och krediter du har sedan tidigare.

Effektiv ränta är ett personligt erbjudande du får tillsammans med låneerbjudandet. Erbjudandet är utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar. När du ansöker om lån via oss på Axo finans kan du även teckna en trygghetsförsäkring som skyddar dig vid oförutsägbara händelser. 

Krav för att bli beviljad ett privatlån utan säkerhet

Det finns ett par krav du behöver uppfylla för att kunna bli erbjuden privatlån utan säkerhet. Kraven hos Axo Finans följer enligt nedan:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal 
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden 
 • Du behöver ha svenskt medborgarskap och svenskt personnummer

Utöver dessa krav önskar vissa långivare även att du inte har några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden. Har du svårt att uppfylla kraven kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande.

Privatlån student

För att ha möjlighet att bli beviljad ett privatlån som student behöver du uppfylla de krav långivare ställer på dig. Du måste vara över 18 år och ha en fast inkomst, svenskt personnummer och medborgarskap. Viktigt att komma ihåg är att CSN inte räknas som en fast inkomst. Det räknas som ett lån. Inkomsten kan istället exempelvis komma från ett extrajobb du har under studietiden. 

Privatlån utan fast anställning

Ett privatlån utan fast anställning är faktiskt möjligt. Du behöver inte ha en fast anställning för att bli erbjuden privatlån. Däremot behöver du ha en fast inkomst. En inkomst kan vara allt från pension till sjukförsäkring eller arbete. För att bli beviljad ett privatlån måste du alltså inte ha en fast anställning. Med det sagt är det dock fördelaktigt att ha en fast anställning när ansöker om lån eftersom din anställningsform är synlig i kreditupplysningen. Har du ingen anställning eller enbart en deltidsanställning påverkas ditt kreditbetyg negativt. En fast anställning visar att du har en stabil arbetssituation och långivaren kan då ofta erbjuda dig bättre lånevillkor.

Privatlån pensionär

Som pensionär kan det vara svårt att få ihop ekonomin och då kan ett privatlån komma väl tillhands. Som pensionär har man ofta en fast pensionsinkomst varje månad. Ligger denna inkomst över 9 200 kr i månaden är det möjligt att bli beviljad ett privatlån som pensionär.

Privatlån med betalningsanmärkning

Är det möjligt att få privatlån med betalningsanmärkning? Vissa långivare har som krav att du inte får ha några betalningsanmärkningar eller historiskt skuldsaldo. Men det finns även långivare som bortser från detta och ändå kan erbjuda dig ett lån. Viktigt att poängtera är dock att det lån du blir erbjuden har en risk att ha sämre villkor. Detta eftersom långivare tar en större risk i att låna ut pengar till dig med en historiskt sämre betalningsförmåga. En lösning för dig med betalningsanmärkningar är att lägga till en medsökande i din ansökan för att på så vis öka chansen att bli erbjuden en låg ränta.

Ta privatlån - så går du tillväga

Att ansöka om privatlån är tryggt. Ansökan sker online och du kan söka lånet på omkring 2 minuter. Vi går här nedanför igenom hur du går tillväga för att ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos Axo Finans.

 1. Fyll i låneformuläret (längst upp på sajten)
  1.  formuläret fyller du i önskat lånebelopp tillsammans med hur länge du vill återbetala lånet. Du skriver också in dina personliga uppgifter och uppger om du vill använda lånet för att samla dina krediter eller ta ett helt nytt lån. 

 2. Din ansökan behandlas av våra 36 olika långivare.
  1. Våra samarbetspartners behandlar din ansökan direkt och du kan förvänta dig svar från flertalet långivare redan samma dag. 

 3. Du får dina erbjudanden presenterade för dig. 
  1. På “Mina sidor” presenterar vi samtliga låneerbjudanden. Vi visar de olika erbjudandena på ett smart och lättförståeligt sätt så att du kan välja det låneerbjudande som passar dig bäst. 

 4. Du får dina pengar utbetalda.
  1. Hittar du ett erbjudande som matchar dina förväntningar väljer du att acceptera det. Lånet får du sedan utbetalt inom 1 - 3 dagar. 

   Kom ihåg! Du har alltid 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. En ansökan är aldrig bindande och du kan alltid välja att avbryta låneprocessen helt utan kostnad.


Privatlån ränta - din kreditvärdighet bestämmer din ränta

Det som styr kostnaden för ditt privatlån är räntan tillsammans med de övriga avgifterna för lånet. Långivare sätter sina räntor individuellt och baserar den på din kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet och en bra ekonomi är chansen stor att du kan bli erbjuden en låg ränta och därmed få ett billigare lån. Har du däremot ett sämre kreditbetyg är risken stor att du enbart kan bli erbjuden en hög ränta och därmed ett dyrare lån.

Privatlån låg ränta - sträva mot ett högt kreditbetyg

När du ansöker om privatlån vill du med största sannolikhet få en så låg ränta som möjligt. För att öka möjligheten att bli erbjuden privatlån med låg ränta bör du sträva mot att bibehålla ett högt kreditbetyg. Varje gång du ansöker om ett nytt lån kommer långivaren behöva ta en kreditupplysning på dig för att få en bild av hur din kreditvärdighet ser ut. Men med oss på Axo Finans behövs endast en kreditupplysning för att ansöka om privatlån hos flertalet banker och långivare. Ditt kreditbetyg baseras på flera faktorer som alla har en bidragnde faktor till ditt slutgitliga kreditbetyg. Kreditbetyget baseras bland annat på:

 • Din anställningsform
 • Din inkomst
 • Din boendesituation 
 • Din historiska ekonomi 
 • Eventuellt skuldsaldo

Har du en god ekonomi och generellt en stabil levnadssituation är ditt kreditbetyg med stor sannolikhet hög. Har du däremot en trasslig ekonomi eller en ostabil levnadssituation är risken stor att ditt kreditbetyg är lågt. Vill du ansöka om privatlån på egen hand och önskar få en låg ränta behöver du ha ett högt kreditbetyg. Det är möjligt att höja sitt kreditbetyg, exempelvis genom att samla lån.

Privatlån utan UC / privatlån utan kreditupplysning

Det finns långivare som erbjuder privatlån utan UC. Detta innebär dock inte att någon kreditupplysning inte görs alls. Det innebär att upplysningen inte utförs av UC AB (Upplysningscentralen). Istället görs den hos ett alternativt kreditupplysningsföretag. Det kan exempelvis vara hos bolag såsom Creditsafe eller Bisnode. Långivare tar alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om privatlån. En kreditupplysning hjälper långivare att få en bild av hur din ekonomi och levnadssituation ser ut. Informationen använder de sedan när de sätter räntan på ditt lån. Det går alltså att få ett privatlån utan UC, men inte ett privatlån helt utan kreditupplysning. 

Ska man välja lån med eller utan UC?

Det finns vissa fördelar med att ansöka om lån utan UC. Den största fördelen ligger i att upplysningen i sig inte syns i ditt register hos UC AB och därmed inte skadar ditt kreditbetyg. Nackdelen är dock att du i regel enbart blir erbjuden lån med sämre villkor hos långivare som erbjuder privatlån utan UC. Av den anledningen är det ofta mer fördelaktigt att ansöka om privatlån hos en långivare eller låneförmedlare som gör sina kreditupplysningar via UC AB.

Så går du tillväga för att hitta privatlånet med lägst ränta - våra 4 bästa tips

 • Undvik för många UC
  • När du ansöker om ett nytt lån eller kredit tas alltid en UC i ditt namn. Mängden UC gjorda i ditt namn påverkar ditt kreditbetyg. För många UC under en och samma period kan sänka ditt kreditbetyg kraftigt. I värsta fall kan det bli svårt att få ett lån överhuvudtaget. Ett grundregel är att aldrig ta fler än tre UC under en och samma månad och aldrig fler än tio under en och samma 12-månadersperiod.
 • Samla dina lån
  • Har du många aktiva, små krediter kommer det synas när långivare tar en kreditupplysning på dig. Det är därför en god idé att samla dessa till ett större samlingslån innan du ansöker om ett nytt lån. Att samla lån hjälper dig dels att förbättra ditt kreditbetyg och sänka totalkostnaden för lånen. Du får dessutom en bättre överblick över din ekonomi vilket bara det är en stor fördel.
 • Ansök tillsammans med en medsökande
  • Har du sämre förutsättningar och svårt att förbättra din kreditvärdighet på egen hand? En lösning kan vara att lägga till en medsökande i din ansökan om privatlån. Ansöker du tillsammans med en medsökande tar långivaren både era kreditbetyg i beaktning. Har din medsökande en god kreditvärdighet ökar chansen att långivaren erbjuder dig en lägre ränta på ditt lån. När du ansöker om lån tillsammans med en medsökande ger det en större trygghet till långivaren. Det är dock viktigt att komma ihåg att både du och din medsökande har lika stor återbetalningsskyldighet för lånet.
 • Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare
  • När du ansöker om privatlån kan du antingen gå via en långivare eller en låneförmedlare. Att ansöka om lån via en låneförmedlare är dock mer fördelaktigt. Hos en låneförmedlare lik Axo Finans ansöker du om lån hos flera långivare samtidigt men på enbart en UC. Det innebär i sin tur att du har större chans att hitta ett lån som matchar dina förväntningar utan att det skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.

Förhandla ränta privatlån - kan man förhandla räntan?

Är du inte nöjd med räntan du erbjuds när du ansöker om lån kan du i vissa fall förhandla ner den. För att förhandla om räntan behöver du styrka varför långivaren bör sänka räntan genom konkreta bevis. Kanske du precis fått ett nytt jobb eller en högre lön? Var tydlig med att visa detta för långivaren så kan du lyckas förhandla ned räntan.

Privatlån utan ränta - är det möjligt?

Det finns vissa långivare som erbjuder privatlån helt utan ränta. Det är dock relativt ovanligt och oftast betyder inte det att lånet är helt kostnadsfritt. Erbjuder långivare privatlån utan ränta tar de med största sannolikhet istället ut väldigt höga avgifter. Det kompenserar i sin tur den obefintliga räntan. Det kan exempelvis vara höga uppstartsavgifter eller aviseringsavgifter. Tänk på! Ett lån är aldrig gratis. Det finns alltid en kostnad du som låntagare behöver betala för att få låna pengar från en långivare.

Bäst privatlån - vilket är det bästa privatlånet?

När du ansöker om privatlån vill du självklart ha det allra bästa. Men vilket är egentligen det bästa och varför? Det finns inget lån som är det bästa privatlånet för alla. Vilket privatlån som är det bästa är individuellt och baseras på en mängd faktorer. Med det sagt finns det dock privatlån som är mer fördelaktiga att ta. Ett privatlån med låg ränta och goda villkor är alltid att föredra. Lånet bör också ha en återbetalningstid som är lagom lång för dig. Återbetalningstiden för ett privatlån kan variera från 1 månad till 20 år. En längre återbetalningstid innebär många gånger en mindre månatlig avgift för lånet. En kortare återbetalningstid innebär ofta en högre månadsavgift men däremot blir du också av med lånet snabbare vilket för många är en fördel.

Räkna på privatlån - så mycket kommer ditt privatlån kosta

Hur mycket ditt privatlån kommer kosta beror dels på vilken ränta du blir erbjuden. De övriga avgifterna och återbetalningstiden spelar också roll. Kostnaden kan variera, men det finns vissa gränser ett privatlån ofta ligger inom.

Kostnader som ofta tillkommer till ett privatlån:

 • Nominell ränta: 2,95 % till 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr

Glöm inte att jämföra privatlån

För att hitta ett privatlån som matchar dina förväntningar är det viktigt att du jämför lån och olika låneerbjudanden. Alla långivare utformar sina låneerbjudanden individuellt och baserar erbjudandet utifrån deras syn på din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Erbjudanden du får kan därmed komma att skilja sig. Av den anledningen är det viktigt att jämföra olika privatlån. Bara genom att jämföra kan du hitta det lån som passar dig bäst baserat på dina förutsättningar.

Privatlån upp till 600 000 kr 

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet när du behöver det. Effektiv ränta är ett personligt erbjudande du får tillsammans med låneerbjudandet. Erbjudandet är utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar. När du ansöker om lån via Axo Finans skickas din ansökan vidare till flera banker och långivare. Kort därefter får du erbjudande om att låna pengar från flera olika långivare. Därmed blir det enklare att jämföra räntor och villkor. Du får ett erbjudande om nominell och effektiv ränta, lånebelopp och avbetalningstid. Kom ihåg att ju längre löptid lånet har, desto dyrare blir det totalt sett. Vi rekommenderar därför att välja så kort avbetalningstid som möjligt. Hur mycket vill du låna? När du ansöker om lån via Axo Finans skickas din ansökan vidare till 35 banker och långivare.

Vad används privatlån till?

 • Oväntade utgifter
  • Många väljer privatlån när de har fått en räkning de inte kan betala, till exempel när de har varit hos tandläkaren eller haft bilen på service.
 • Lösa och samla lån
  • Genom att samla dina lån och krediter i ett privatlån kan du sänka dina månatliga kostnader.
 • Renovering
  • Många väljer privatlån när de ska renovera eller göra om. Detta är typiska situationer där det är bra att ha lite extra pengar.
 • Semester
  • Andra väljer privatlån när de ska resa på semester och inte har möjlighet att spara först. Då är ett privatlån billigare än att dra kreditkortet.
lila blommor och privatlån
lila blommor och privatlån

Privatlån - Låna till det du själv vill

Vad är viktigast för dig? Ett privatlån utan säkerhet ger goda möjligheter till att förverkliga planer som är viktiga för dig. En del vill ha möjlighet att förverkliga planer eller göra något de länge har drömt om – andra är mer upptagna med hus, trädgård, familj och livssituation. Axo Finans finns här för dig som behöver hjälp med att hitta det bästa låneerbjudandet bland flera banker och långivare.

Kanske drömmer du om att resa? Eller så har du behov av att finansiera drömbröllopet? Ett privatlån täcker dina behov – oavsett vad det kan vara.

Våra priser är endast vägledande. Vad du får erbjudande om i ränta, lånebelopp och avbetalningstid är ett personligt erbjudande till just dig. Du måste därför ansöka om privatlån för att ta reda på vad lånet kommer att kosta.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som kan användas till det du vill. Hos Axo Finans kan du jämföra privatlån på upp till 600 000 kronor hos 35 olika banker och långivare samtidigt.

Ansök om privatlån och få den bästa räntan

Vår jämförelsetjänst har som mål att hitta det bästa lånet på våra kunders vägnar. Det får vi genom att skicka samma ansökan till flera olika banker och långivare samtidigt. Effektiv ränta är ett personligt erbjudande du får tillsammans med låneerbjudandet, Erbjudandet är utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar. Bankerna vet att de konkurrerar om samma kund och kommer därför att gå lite längre för att ge ett bra erbjudande. På det sättet bidrar vår tjänst till att hålla nere priserna på marknaden.

Fler privatlån samtidigt? 

Att ha flera privatlån samtidigt är vanligt förekommande och något som många har idag. Men att ha för många privatlån kan leda till att du betalar mer än vad du behöver i ränta och andra avgifter. Om du istället samlar lån genom att slå samman alla lån till ett hopbakslån kan du i många fall sänka din ränta. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig att jämföra olika lån och även samla dina lån. 

Privatlån

 • Privatlån – Låna utan säkerhet
  • När lånet är utan säkerhet innebär det att det inte krävs pant eller eget kapital för att få lånet beviljat. Detta skiljer privatlån från ett bolån, där bostaden står som säkerhet och lånet kopplas till bostaden.
 • Privatlån med låg ränta
  • Eftersom lånet är utan säkerhet är räntan högre än på ett bolån där säkerheten är relativt hög. Samtidigt är avbetalningstiden bara fem år. Det gör att räntan löper över en mycket kortare period, så att skillnaderna jämnas ut med längden på lånets löptid.

Hitta ett privatlån som matchar dina förväntningar hos Axo Finans

Hos Axo Finans kan du låna allt från 5 000 kr till 600 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet. Hos oss ansöker du hos hela 36 olika långivare och banker samtidigt, vilka alla har möjlighet att erbjuda dig ett fördelaktigt lån. Du ansöker hos flera långivare samtidigt men på enbart en kreditupplysning som samtliga långivare sedan delar på. Vi hjälper dig dessutom att jämföra olika erbjudanden då vi presenterar samtliga erbjudanden i rangordning. Det gör att du enklare och snabbare kan välja vilket låneerbjudande du vill gå vidare med.

Vanliga frågor och svar om privatlån

 • Hur mycket kan jag låna via Axo Finans?

  Via Axo Finans kan du ansöka om privatlån från 5000 kronor upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Du bestämmer själv hur mycket du vill låna.

 • Hur snabbt får jag svar på min ansökan?

  Du får svar på din ansökan samma dag som du ansöker.

 • När får jag pengarna utbetalda?

  Så snart du har slutfört signeringsprocessen hos banken med det bästa erbjudandet och laddat upp all nödvändig information kommer pengarna att utbetalas samma dag. Har du kryssat för at du vill samla befintliga lån så kommer långivaren att lösa dem åt dig.

 • Vad betyder rörlig ränta?

  Rörlig ränta innebär att din ränta följer världsekonomin. Det innebär att du kan få låga räntor under en del perioder och dyrare räntor under andra perioder.

 • Vad betyder nominell ränta?

  Den nominella räntan sätts av långivaren och är grundräntan på ditt lån.

 • Varför bör jag välja privatlån via Axo Finans?

  Fördelen med att ansöka om privatlån via Axo Finans är att du får din ansökan granskad av flera banker och långivare samtidigt, direkt efter att du har ansökt. På så sätt sparar du både tid och pengar. Du får ett erbjudande från flera långivare samtidigt, och erbjudandet är giltigt i 30 dagar så att du har god tid på dig att bestämma dig.

Få ett erbjudande redan idag