Husbilslån

Ansök om husbilslån, eller kontantinsats till ditt husbilslån på upp till 600 000 kronor.

Husbilslån är ett lån för dig som ska köpa en husbil och behöver låna pengar, antingen till kontantinsatsen eller för att finansiera hela inköpskostnaden för husbilen.

 • Valid
  Låna upp till 600 000
 • Valid
  Jämför långivares räntor och villkor
 • Valid
  Helt kostnadsfri ansökan

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Husbilslån utan säkerhet

Om du ska köpa en husbil kan du använda ett husbilslån för att finansiera ditt köp. Ett alternativ är att ta ett billån medan det andra är ett privatlån. Med ett billån kan du låna upp till 80% av husbilens värde, medan resterande 20% betalas som en kontantinsats. Även om husbilslån har en lägre ränta behöver du lämna husbilen som säkerhet. Alternativt kan du ta ett privatlån, vilket innebär att du kan låna pengar utan att behöva lämna något som säkerhet. Det är alltid bäst att jämföra olika lån för att hitta det mest förmånliga husbilslånet.

Vad är ett husbilslån?

Ett husbilslån är en typ av lån som används för att finansiera köpet av en husbil eller annat fritidsfordon. Ett husbilslån fungerar på samma sätt som andra typer av lån, där du lånar pengar från en långivare och betalar tillbaka det beloppet med ränta över en viss tid. Vanligtvis har husbilslån en längre löptid än andra typer av lån, eftersom husbilar ofta är en större investering.

Jämför husbilslån

Husbilslån kan du erhållas av flera banker och långivare. Räntesatserna och villkoren för husbilslån varierar beroende på långivaren och din kreditvärdighet. Det är alltid bra att jämföra husbilslån innan du väljer att teckna det. Du kan jämföra upp till 36 hos oss på Axo Finans. Genom att jämföra lån kan du öka dina chanser att hitta bättre ränta och villkor. Att ta ett husbilslån kan vara en finansieringslösning för dem som vill köpa en husbil men inte har tillräckligt med sparade pengar för att köpa den kontant. Ett husbilslån gör det möjligt att köpa husbilen och betala tillbaka beloppet med ränta över en längre tidsperiod. Hos oss på Axo Finans kan låna 600 000 kronor utan säkerhet.

Fördelar med husbilslån

Ett husbilslån kan vara ett attraktivt alternativ för den som vill köpa en husbil men inte har tillräckligt med sparade pengar för att betala kontant. Att ta ett husbilslån kan ge flera fördelar:

Möjlighet att köpa husbil tidigare:

Genom att ta ett husbilslån kan du köpa en husbil tidigare än om du behöver spara ihop hela summan själv. Du kan istället sprida ut betalningen över flera år och börja njuta av din husbil redan nu.

Flexibilitet:

Genom att ta ett lån kan du välja en husbil som passar dina behov och önskemål utan att behöva kompromissa på grund av bristande likvida medel. Dessutom kan du välja en återbetalningstakt som passar din ekonomiska situation.

Räntekostnad:

En annan fördel med husbilslån är att räntekostnaderna ofta är lägre än på andra lån, eftersom husbilen fungerar som säkerhet för lånet. Det innebär att du kan få en bättre ränta än om du skulle ta ett blancolån eller använda ett kreditkort för att finansiera köpet.

Skattefördelar:

 Om du tar ett husbilslån för att köpa en husbil för eget bruk kan du dra av räntekostnaderna på din deklaration. Detta kan innebära en betydande besparing på din skatt.

Investering:

En husbil kan betraktas som en investering eftersom det är en tillgång som du kan använda och ha glädje av under många år. Genom att ta ett husbilslån kan du sprida ut betalningen över flera år och samtidigt bygga upp en tillgång.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lån alltid innebär en ekonomisk förpliktelse och att du måste ha råd att betala tillbaka lånet i tid och enligt avtalet. Det är därför viktigt att göra en noggrann ekonomisk planering och se till att du har råd med både månadsbetalningarna och eventuella oväntade kostnader som kan uppstå.

Ansök om Husbilslån

Hos Axo Finans kan du få hjälp med att ansöka om ett husbilslån i fem enkla steg:

 1. Fyll i ansökningsformuläret:
  1. Börja med att fylla i hur mycket du vill låna, välj sedan den återbetalningstid som du vill ha på ditt lån. Fyll i dina personuppgifter och om du vill låna med en eventuell medsökande.
 2. Ansökan skickas vidare:
  1. När du skickar in din ansökan vidarebefordrar vi den till våra samarbetspartners. Du ansöker hos 36 banker samtidigt med en enda ansökan och endast en kreditupplysning. 
 3. Ansökan behandlas: 
  1. Din ansökan behandlas av våra långivare och banker som vi samarbetar med. Det enda du behöver göra är att invänta dina erbjudanden.
 4. Du får erbjudanden
  1. Vi presenterar erbjudanden för dig och du kan välja det som känns bäst för dig. Du är inte bunden till något, erbjudandena är helt utan förpliktelser och är giltigt i 30 dagar.
 5. Ta beslut om du vill låna
  1. När du har tagit del av alla de olika erbjudandena kan du välja att tacka ja till det erbjudande som du känner passar dig bäst. Du kan också välja att tacka nej.

Husbilslån med eller utan säkerhet 

Det finns husbilslån både med och utan säkerhet. Vissa banker och långivare tillhandahåller speciella lån för husvagnar och husbilar. Dessa lån kan också tecknas direkt via en återförsäljare. I allmänhet påminner dessa lån om billån, där bilen fungerar som säkerhet.

Köpa husbil med privatlån

Ska du ta ett husbilslån och vill ha ett lån utan säkerhet kan du använda dig av ett privatlån. Med ett privatlån utan säkerhet kan du använda pengarna till det du själv vill. En det tar ett privatlån för att täcka kontantinsatsen för ett större husbilslån.

Ränta husbilslån

Räntan på ett husbilslån kan variera beroende på långivare och lånebelopp. Generellt sett brukar räntan på ett husbilslån ha ränta som ett privatlån, då husbilslån i många fall är ett privatlån utan säkerhet. Det är därför viktigt att jämföra olika långivarens räntor och villkor för att hitta det bästa alternativet för just din situation. Det är också möjligt att förhandla med långivaren för att få ner räntan, särskilt om du har en god ekonomisk situation och kan visa upp stabila inkomster. Jämför ränta och villkor för husbilslån med oss på Axo Finans.

Räkna på husbilslån

För att räkna på husbilslån behöver du först ta reda på följande information:

 • Lånebelopp:
  Detta är det totala beloppet som du behöver låna för att köpa husbilen.
 • Räntesats:
  Detta är den årliga räntesatsen som banken eller långivaren tar ut för att låna ut pengar till dig.
 • Låneperiod:
  Detta är den tid som du kommer att ha på dig att betala tillbaka lånet. Det är vanligtvis uttryckt i antal månader.

När du ska räkna på husbilslån är det bra att börja med dessa punkter här ovanför. Vi kan hjälpa dig att få svar på vad ditt lån kommer att kosta dig. När du ansöker hos oss på Axo Finans hjälper vi dig att jämföra husbilslån så att du kan välja ut lånet med bäst ränta som passar dig.

Axo finans logga
Axo finans logga

Husbilslån med Axo Finans

På Axo Finans har du möjlighet att ansöka om ett husbilslån i form av privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kr. Vi samarbetar med inte mindre än 36 olika banker och långivare, vilket ger dig möjlighet att hitta det lån som passar just dig och din ekonomiska situation. Du ansöker hos samtliga långivare samtidigt, men endast en kreditupplysning behövs, vilken delas av alla långivare. Jämför lån,  vi hjälper dig snabbt och att jämföra olika låneerbjudanden, så att du sedan kan välja det som passar dig bäst. Du kan även samla lån hos oss för att på så sätt förbättra dina möjligheter till ett bättre lån med låg ränta.

Få ett erbjudande redan idag