Solcellslån och Sollån

Låna till din gröna investering

Solcellslån ger dig möjlighet att investera i en ljusare och mer hållbar framtid! Skapa din egen miljövänliga energikälla och spara pengar på elräkningen – ansök om solcellslån redan idag.

 • Valid
  Låna valfritt lånebelopp
 • Valid
  Jämför kostnadsfritt
 • Valid
  Solcellslån för en grönare framtid

Trustscore 4.2 | 2767 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Solcellslån för solceller

Solcellslån, eller sollån som det också heter gör det möjligt att investera i solceller. Sverige är på väg mot en grönare och mer hållbar framtid och en stor del av den övergången innebär att investera i förnybar energi, som solenergi. I den här artikeln kommer vi att prata mer om lån för solceller, även kallat sollån, och hur de kan hjälpa dig att göra din bostad mer energieffektiv och miljövänlig.

Solcellslån - lån till solceller

Att investera i solceller är inte bara bra för miljön, utan även för din ekonomi. Solceller producerar egen el, vilket innebär att du kan minska dina elkostnader på sikt. Dessutom ökar det värdet på din bostad, och du bidrar till en hållbar framtid. Det är vanligt att låna pengar för att finansiera en solcellsinvestering. Vi på Axo Finans jämför lån åt dig och du kan även ansöka via oss om att låna pengar för att finansiera köp av solceller. Via oss kan du hitta privatlån och låna upp till 600 000 kronor. 

Vad är solcelllån och sollån?

Ett solcellslån är en typ av finansiering som används för att täcka kostnaderna för inköp och installation av solceller på en bostad eller fastighet. Lånet hjälper privatpersoner och företag att investera i solenergisystem och därmed bidra till övergången till förnybara energikällor. Solcellslånet kan bland annat användas till inköp av solcellspaneler och tillhörande utrustning. Det kan användas för att finansiera installation av solcellssystemet, inklusive arbetskostnader för elektriker och eventuella tillståndskostnader. Eventuella kostnader för att uppgradera eller förbereda fastigheten för installationen, till exempel att förstärka taket eller installera en ny säkring. Men även täcka upp för kostnader vid planering, projektering och eventuella konsultationer kopplade till solcellsanläggningen. Genom att låna till solceller och använda ett solcellslån kan man sprida ut kostnaderna för solenergisystemet över en längre tid, vilket kan göra investeringen mer överkomlig och möjliggöra en snabbare övergång till förnybar energi.

Fördelar med sollån och solceller

Ett sollån ökar tillgängligheten för solceller. Solcellslån gör det möjligt för fler människor att investera i solenergi genom att erbjuda finansieringsalternativ som passar olika ekonomiska situationer och behov. Lån till solceller bidrar till en långsiktig besparinggenom att investera i solceller med hjälp av ett solcellslån kan du minska dina elräkningar och därmed spara pengar på lång sikt. Lån till solceller är flexibelt då sollån finns i olika former, såsom privatlån, bostadslån eller lån med säkerhet. Det ger dig möjlighet att välja det finansieringsalternativ som passar bäst för din situation.

Solcellslån -  kostnad och finansiering

Kostnaden för att installera solceller varierar beroende på flera faktorer, som storlek och kapacitet. Ofta krävs det en större initial investering, men det finns olika sätt att finansiera installationen, till exempel genom att låna till solceller. Det finns flera olika lån som kan användas för att finansiera solceller som bland annat banklån eller utökning av bolånet, privatlån eller gröna lån. Räntan och villkoren för lånen varierar beroende på långivare och din personliga ekonomiska situation. Det är viktigt att jämföra olika långivare för att hitta det bästa lånet för just dig. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig att jämföra lån till solceller, hos oss kan du ansöka om att låna 600 000 kronor till sollån.

Sollån - en miljövänlig investering

Genom att ta ett solcellslån kan du investera pengarna i solceller som kommer att minska dina kostnader för dina elräkningar i framtiden. Att ta ett sollån för att installera solceller på din bostad är en investering i både din egen ekonomi och miljön. Genom att minska ditt beroende av fossila bränslen bidrar du till att minska koldioxidutsläppen och skapa en mer hållbar framtid. Solpaneler med solceller är framtiden.

Solceller bidrar till högre fastighetsvärde

Att installera solceller kan öka värdet på din fastighet. Många potentiella köpare ser solceller som en attraktiv investering, eftersom de kan innebära lägre energikostnader och mindre miljöpåverkan.

Att välja solcellslån

Att låna till solceller är ett vanligt sätt för att bekosta solpaneler och solceller på taket. Det finns flera långivare att välja mellan när du letar efter ett solcellslån som exempelvis traditionella banker eller större och mindre långivare. Det är viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden och villkor för att hitta det bästa lånet för din situation.

Privatlån till solceller

Ett privatlån är ofta ett lån som inte är säkrat med någon form av säkerhet, såsom en fastighet eller bil. Det kan vara en fördel att välja privatlån utan säkerhet då det ger möjlighet till ett mer flexiblare lån. Men det finns även lån med säkerhet där solcellerna står som säkerheten för lånet. Det är alltid bra att jämföra olika lån för att hitta den bästa räntan.

Utöka bolånet för finansiering

En del banker erbjuder solcellslån som en del av deras utbud av låneprodukter. Om du har ett befintligt bolån kan du prata med din bank och berätta att du funderar på att installera solpaneler med solseller. En lösning kan vara att ansöka om att utöka ditt nuvarande bolån för att på så sätt finansiera solcellerna.

Företagslån vid grön investering

Om du är företagare och vill investera i solceller för ditt företag kan du ansöka om ett företagslån. Dessa lån kan ha förmånliga villkor, men kräver oftast att företaget har en stabil ekonomi och god kreditvärdighet.

Så ansöker du om lån till solceller

För att låna pengar via oss på Axo Finans gör du såhär:


 • Fyll i ansökningsformulär
  •  Fyll i vårt ansökningsformulär. Ange det belopp du vill låna samt den återbetalningstid som du önskar att ha på ditt lån.
 • Upp till 36 långivare   
  • Vi kommer att skicka din ansökan till {banks_number} långivare som vi samarbetar med. Dessa långivare kommer att granska din ansökan och erbjuda dig lån baserat på din kreditvärdighet och ekonomiska situation. 

 • Välj ditt lån
  • Du får låneerbjudanden från olika långivare och kan då hitta det bästa lånet för dig. Välj det lån som passar dig bäst utifrån räntor, avgifter och andra villkor som långivarna har. 

 • Godkännande och utbetalning
  •  När du har valt ett bra lån för dina solceller accepterar du erbjudandet och får pengarna utbetalda till ditt konto. Sedan kan du påbörja ditt solcellsprojekt.

Att använda oss för att jämföra privatlån för solceller kan spara dig tid och hjälpa dig att hitta det bästa lånet för just din situation. Tänk på att det alltid är viktigt att granska låneerbjudanden du vill använda för att finansiera dina solpaneler och solceller.

Vad du bör tänka på innan du lånar

Innan du ansöker om lån för solceller och är det viktigt att göra en noggrann kalkyl över kostnaderna och din framtida återbetalningsförmåga. Det är även bra att ha en buffert för oförutsedda utgifter som kan uppstå i samband med installationen.

Återbetalning av sollån

När du har beviljats ett lån till solceller är det viktigt att ha en plan för återbetalningen. Du kan själv välja återbetalningstid i samband med att du ansöker om lånet. Om du vill förändra den efter hand kan du prata med långivaren om en ändrad återbetalningsplan.

Amortering och räntekostnader

Amortering är den del av lånet som du betalar av varje månad, medan räntan är den kostnad du betalar för att låna pengarna. Det är viktigt att ha en realistisk plan för hur du ska betala av lånet och hantera räntekostnaderna under lånetiden.

Öka dina möjligheten till sollån

För att öka chansen att få ett solcellslån kan du genom att spara och investera en del av kostnaden för solcellsanläggningen själv minska det belopp du behöver låna. Det gör det lättare att få ett lån och kan ge lån med bättre lånevillkor. Genom att ha en god kreditvärdighet kan du visa långivare och banker att du är en pålitlig låntagare, och ökar dina chanser att få ett lån. Ta dig även tid att undersöka och jämföra olika långivare, deras räntor, villkor och krav. Detta hjälper dig att hitta det bästa solcellslånet för din situation. har du lån sedan tidigare kan du testa att samla lån. Den ger dig med utrymme i ekonomin och både stärka din kreditvärdighet och ge din lägre räntekostnader.

Vanliga frågor om solcellslån

FAQ

 • Vad är ett solcellslån?

  Ett solcellslån är ett lån som används för att finansiera installationen av solceller på din bostad eller fastighet. Lånet kan vara ett privatlån, ett utökat bostadslån, eller ett lån med säkerhet där solcellsanläggningen fungerar som säkerhet.

 • Vilka är kraven för att få ett solcellslån?

  Kraven varierar beroende på vilken typ av lån du ansöker om. Generellt krävs att du är minst 18 år gammal, folkbokförd i Sverige, har en fast inkomst och inte har några skulder hos Kronofogden. För vissa lån kan betalningsanmärkningar accepteras i vissa fall.

 • Är räntan på solcellslån avdragsgill?

  Ja, räntan på solcellslån är avdragsgill i deklarationen precis som för andra lån.

 • Hur länge är återbetalningstiden för ett solcellslån?

  Återbetalningstiden för ett solcellslån varierar beroende på långivare och dina individuella förutsättningar. Vanligtvis ligger återbetalningstiden mellan 5 och 20 år, men det kan finnas undantag.

 • Kan jag få ett solcellslån även om jag har betalningsanmärkningar?

  Det beror på långivaren och vilken typ av lån du ansöker om. Vissa långivare kan acceptera betalningsanmärkningar i vissa fall, men det kan leda till högre ränta och sämre lånevillkor. Det är bäst att jämföra olika långivare och deras krav innan du ansöker om ett solcellslån

Varför solceller?

Solenergi är en av de mest hållbara och renaste energikällorna som finns tillgängliga. Genom att låna till solceller och investera i dem kan du reducera ditt hems koldioxidutsläpp och därmed bidra till en bättre miljö för framtida generationer. Dessutom kan solceller hjälpa dig att sänka dina energikostnader på lång sikt.

Hur fungerar solceller?

Solceller omvandlar solens strålar till elektricitet genom att använda fotovoltaiska celler, som genererar elektriska strömmar när de utsätts för ljus. Denna elektricitet kan sedan användas för att driva ditt hem och eventuellt säljas tillbaka till elnätet om du producerar mer än du behöver. Det finns flera typer av solceller att välja mellan, inklusive monokristallina, polykristallina och tunnfilmssolceller. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar när det gäller effektivitet, pris och estetik.

Axo finans logga
Axo finans logga

Jämför lån för solceller med Axo Finans

Om du överväger att investera i solceller och behöver finansiera detta projekt genom att ta ett privatlån kan Axo Finans vara en utmärkt resurs för att hitta det bästa lånet för just dig. Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra privatlån från flera olika långivare, vilket gör det enklare för dig att hitta det mest förmånliga lånet för dina solceller. Jämför och ansök om lån via oss idag.

Få ett erbjudande redan idag