Låna 20000 utan säkerhet idag

Jämför och ansök om att låna 20 000 kr

Låna 20 000 kr via Axo Finans och få svar från hela 36 olika banker och långivare!

 • Valid
  Låna 20000 kronor
 • Valid
  Ansök snabbt
 • Valid
  Låna 20 000 kr med låg ränta

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 20000 med villkor som passar dig

Ansök om att låna 20 000 via Axo Finans. Hos oss får du hjälp från övervägande om att låna tills utbetalt lån. Via Axo Finans kan du både ansöka om ett nytt lån men också få hjälp att samla dina nuvarande krediter till ett större, samlat lån. Du binder dig aldrig till någonting genom att ansöka och har alltid 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill tacka ja till ett låneerbjudande eller inte.

Därför ska du välja Axo Finans som låneförmedlare

Genom att välja Axo Finans som låneförmedlare när du vill låna pengar kan du känna dig trygg med att du gör ett bra val, du ansöker nämligen hos en av Sveriges största låneförmedlare. Vid en ansökan om lån hos Axo Finans har du möjlighet att få erbjudande från hela 36 olika långivare samtidigt men på enbart en kreditupplysning. Detta sparar dig tid, ger dig större valmöjlighet samtidigt som det inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. Vi hjälper dig även att jämföra samtliga låneerbjudanden och presenterar sedan det absolut bästa alternativet för dig. Vi löser helt enkelt hela jämförelseprocessen för dig, något som tar lång tid att göra på egen hand.

Låna 20000 kr med privatlån

När du vill låna 20 000 kr kan du antingen välja att göra detta genom ett snabblån eller ett privatlån, med eller utan säkerhet. Fördelen med ett snabblån är att du får snabb utbetalning, ofta redan samma dag. Dessvärre finns också en del nackdelar med renodlade snabblån. Viktigt att poängtera är bland annat att ett snabblån är en så kallad högkostnadskredit vilket naturligt innebär att den typen av lån alltid har en högre ränta, sämre villkor och kortare återbetalningstid. Det är helt ett mer riskfyllt lån att ta. När du vill låna 20 000 kr kan du också välja att göra detta via ett privatlån utan säkerhet vilket ofta är mer fördelaktigt eftersom du dels har möjlighet att påverka din ränta samtidigt som du själv också ofta kan välja återbetalningstid.

Låna 20 000 utan UC - är det möjligt?

Många undrar över om det är möjligt att låna 20 000 utan UC. Det finns långivare som erbjuder lån utan UC och det innebär enbart att kreditupplysningen inte kommer utföras av UC AB (Upplysningscentralen) utan istället av ett annat kreditupplysningsföretag. Det finns en fördel i att låna utan UC och den ligger i att din upplysning då inte syns i ditt register hos UC AB. Nackdelen är däremot att du i regel enbart kan bli erbjuden lån med sämre villkor. Av den anledningen är det ofta bättre att ansöka hos en långivare som gör sin kreditupplysning via UC AB.

Vad kostar ett lån på 20000 kr?

Hur mycket ett lån på 20 000 kr kostar beror på flertalet faktorer där den mest avgörande är hur bra din kreditvärdighet är. Det som styr kostnaden för ditt lån är räntan och de övriga avgifterna. Långivare sätter ränta individuellt baserat på din kreditvärdighet. Har du ett högt betyg och en bra ekonomi är chansen stor att du kan bli erbjuden ett lån med lägre ränta men har du ett sämre kreditbetyg är risken tvärtom stor att du enbart kan bli erbjuden sämre villkor.

Krav för att få låna 20 000 kr

Det finns ett par krav du behöver uppfylla för att ha en möjlighet att bli erbjuden att låna 20 000 utan säkerhet. Dessa krav kan dock komma att skilja sig något beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos.
För att få låna 25 000 kr via Axo Finans behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha minst 9 200 kr i fast inkomst varje månad
 • Vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Ett annat vanligt krav vissa långivare har är att du inte får ha några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden. Har du svårt att uppnå kraven din långivare ställer på dig kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande. 

Privatlån med eller utan säkerhet - vi går igenom skillnaden

Det finns två olika typer av privatlån. Privatlån med säkerhet och privatlån utan säkerhet. Ett privatlån med säkerhet innebär att du sätter något i pant till långivaren för att bli beviljad lånet. Ett pantsatt objekt kan exempelvis vara en båt eller en bil. Vanligt är då även att man kallar ett sådant lån för ett båt- eller billån. Fördelen med ett lån med säkerhet är att du ofta kan bli erbjuden något lägre ränta eftersom långivaren har en extra trygghet i och med det pantsatta objektet. Nackdelen är däremot att du enbart kan använda pengarna till det som är överenskommet med långivaren. Ett privatlån utan säkerhet har fördelen i att du själv kan välja vad du vill använda pengarna till. Ett populärt användningsområde för privatlån utan säkerhet är att använda det för att samla sina lån. Du väljer dock helt själv vad du vill göra med ditt lån. Du kan exempelvis välja att lägga en del på att samla lån och en annan på en mindre investering eller dylikt. Av den anledningen är det ofta mer fördelaktigt att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 20 000 kr. 

Ansök om lån med en medlåntagare

En medlåntagare eller medsökande som det också brukar kallas är en person, ofta någon i din närhet, som ansöker om ett lån tillsammans med dig. Att ansöka tillsammans med en medsökande är ofta väldigt fördelaktigt, framförallt om du av någon anledning har svårt att uppnå de krav långivare ställer på dig eller om du önskar att ditt lån har en låg ränta. Anledningen till att du ofta kan bli erbjuden en lägre ränta på ditt lån när du ansöker tillsammans med någon annan beror på att långivaren upplever det som mer tryggt när ni är två som står på lånet. Långivaren tar båda era kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan och kan ofta då erbjuda bättre villkor och/eller lägre ränta.

Låna 20 000 snabbt - vi går igenom hur du gör

Vill du ansöka om att låna 20 000 kr gör du det bäst hos Axo Finans. Vi går här nedanför igenom hur du går tillväga.

 1. Fyll i vårt låneformulär.
  1. I formuläret som du hittar längst upp på sidan fyller du i önskat lånebelopp tillsammans med hur länge du vill återbetala lånet. Du fyller också i dina personliga uppgifter och skickar sedan in ansökan med hjälp av BankID.
 2. Din ansökan skickas till våra 36 olika långivare.
  1. Våra samarbetspartners återkommer inom 24 timmar med ett svar och vi hjälper dig sedan jämföra dessa.
 3. Vi presenterar det bästa låneerbjudande för dig. 
  1. När vi skickat över ett låneerbjudande till dig har du sedan 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill acceptera erbjudandet eller inte.
 4. Du får pengarna utbetalda.
  1. Anser du att erbjudandet matchar dina förväntningar kan du välja att acceptera erbjudandet och du får då lånet utbetalt inom 1 - 3 dagar.

Genom kreditupplysningen får långivare reda på ditt kreditbetyg

Varje gång du ansöker om ett nytt lån eller en ny kredit behöver långivare ta en kreditupplysning på dig. Genom denna får långivaren reda på hur din ekonomi ser ut som stort genom att undersöka flera påverkande faktorer. Dessa samlade faktorer bildar sedan ditt kreditbetyg. I kreditupplysningen får långivaren bland annat reda på: 

 • Din anställningsform
 • Din inkomst
 • Din boendesituation 
 • Huruvida du har andra krediter 
 • Huruvida du har skulder eller anmärkningar

Låna 20000 med många förfrågningar

Utöver inkomst, anställningsform och eventuella skulder styr även mängden UC-förfrågningar din kreditvärdighet. Faktum är att för många kreditupplysningar under en och samma period kan påverka ditt kreditbetyg så pass mycket att du kan ha svårt att få lån överhuvudtaget. En grundregel är därför att aldrig ta fler än 3 UC under en och samma månad och aldrig fler än 10 under en och samma 12-månadersperiod. Vill du låna 20 000 med många förfrågningar kan det vara svårt att kunna bli erbjuden ett lån. Den enda lösningen för dig kan då vara att invänta att förfrågningarna försvinner vilket de gör 12 månader efter att de togs. En annan lösning kan vara att ansöka tillsammans med en medsökande.

Låna 20 000 med låg ränta - våra fyra bästa tips

Vill du låna 20 000 med låg ränta finns det ett par saker du själv kan göra. Här nedanför ger vi dig våra fyra bästa tips.

 1. Ansök tillsammans med en medlåntagare
  Ansöker du om lån tillsammans med en medsökande är chansen större att du blir erbjuden ett lån med låg ränta. Detta eftersom ni båda i långivarens ögon är återbetalningsskyldiga för lånet vilket i sin tur ger en större trygghet för långivaren. Med en medsökande är det också lättare att för dig som enskild låntagare bli erbjuden en högre lånesumma. Du kan exempelvis låna 25 000 kronor eller kanske du i framtiden önskar låna 300 000 kr för att renovera badrummet? Även då kan det vara en bra idé att ansöka tillsammans med en medsökande eftersom du dels kan bli erbjuden ett högre lånebelopp men också bättre villkor och ränta på lånet.
 2. Välj en låneförmedlare
  Väljer du att ansöka om att låna 20 000 kr via en låneförmedlare lik Axo Finans får du fler erbjudanden på samma ansökan. Det kommer dels spara dig tid men också öka dina chanser att bli erbjuden ett bra lån eftersom du får fler chanser. Enbart en kreditupplysning tas dessutom för att inte skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. En låneförmedlare samarbetar med flera olika långivare som alla tävlar om att få dig som kund. Långivarna gör därför alltid sitt allra yttersta för att kunna erbjuda dig det bästa avtalet vilket givetvis är väldigt fördelaktigt för dig. Ansöker du däremot hos flera enskilda långivare kommer för många kreditupplysningar göras i ditt namn vilket kan påverka ditt kreditbetyg så pass mycket att det kan bli svårt att bli erbjuden ett lån överhuvudtaget.
 3. Ta inte för många UC
  Mängden kreditupplysningar du tar under en och samma period påverkar ditt kreditbetyg. En kreditupplysning görs varje gång du ansöker om ett nytt lån eller kredit. För att inte ditt kreditbetyg ska påverkas i negativ riktning är en god idé att alltid försöka undvika att ta för många UC.
 4. Samla dina lån
  Har du många aktiva krediter kommer detta sänka din kreditvärdighet. Ju fler lån du har desto mer påverkas ditt kreditbetyg. För dig med många historiska krediter kan en bra idé vara att samla dina lån till ett samlingslån. Detta kan dels hjälpa dig att förbättra ditt kreditbetyg samtidigt men det kan också sänka totalkostnaden för dina samlade lån samt ge dig en bättre överblick över din ekonomi.

Vanliga frågor om att låna 20 000 kr

FAQ

 • Kan jag låna 20 000 utan inkomst?

  Hos Axo Finans behöver du ha minst 9 200 kr i fast inkomst varje månad för att kunna bli erbjuden ett lån på egen hand. Har du svårt att uppfylla detta kan du välja att ansöka tillsammans med en medsökande som uppfyller kravet.

 • Kan låna 20 000 och få svar direkt?

  Hos Axo Finans får du svar från oss redan samma dag med ett låneerbjudande. Vid accepterat erbjudande får du pengarna utbetalda redan inom 1 - 3 dagar.

 • Kan jag låna 20 000 räntefritt?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig att låna räntefritt. Lånet är dock sällan gratis. Istället tar dessa långivare ut desto högre avgifter för lånet som på så vis balanserar upp den obefintliga räntan.

 • Vad är uppläggningsavgiften vid ett lån på 20 000 kr?

  Uppläggningsavgiften för ett privatlån utan säkerhet hos Axo Finans kan variera mellan 0 kr till 495 kr. De enskilda långivarna bestämmer nämligen själva vilka avgifter de tar ut.

 • Vilken ränta kan jag få om jag lånar 20 000 kr?

  Räntan på ditt lån bestäms individuellt och baserar på din kreditvärdighet och kan hamna någonstans emellan: Nominell ränta från 2,95 % till 26 % Effektiv ränta från 2,99 % till 29,34 %

Axo finans logga
Axo finans logga

När du behöver låna pengar kan vi på Axo Finans hjälpa dig att jämföra lån. Vi jämför lån och även samlingslån så att du kan samla sina lån till en bättre ränta. Vi samarbetar med upp till 36 banker och långivare. Alla är godkända aktörer som erbjuder trygga och bra lån och samlingslån. Att göra en ansökan hos oss är tryggt och tar bara två minuter. Det är inte en bindande ansökan, vilket gör att du kan ansöka och se vad du kan få för erbjudanden. Du kan sedan välja om du vill gå vidare med något av erbjudandena eller inte. De är giltiga i upp till 30 dagar. Kostnadsfritt och endast en UC förfrågan. Testa att ansöka idag och se hur mycket du kan låna. 

Få ett erbjudande redan idag