Tandvårdslån & Tandlån

Lån för bättre tandhälsa

Ta hand om din tandhälsa med hjälp av ett tandvårdslån. Låna till tandvård med ett tandlån oss på Axo Finans. Vi har tandlån från 5000 kr upp till 600 000 kr utan säkerhet.

 • Valid
  Lån upp till 600 000 kr
 • Valid
  Jämför ränta
 • Valid
  Ansök på 2 minuter

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Tandvårdslån och tandlån för bättre tandhälsa

Tandlårdslån är en finansiell lösning som kan hjälpa dig att förbättra din tandhälsa. Det är en typ av lån som ofta används för att täcka kostnaderna för tandvårdsbehandlingar och tandrelaterade utgifter. Om du har problem med tänderna är det bättre att ta tag i det direkt  och gå till tandläkaren än att avvakta och vänta.

Vad är tandvårdslån?

Tandlån, även känt som tandvårdslån, är en typ av privatlån som är avsett för att täcka kostnaderna för tandvård. Du kan behöva ett tandvårdslån för olika typer av behandlingar som kan vara kostsamma. Till exempel kan du behöva ett lån för att betala för kosmetiska ingrepp som tandblekning, implantat eller invisalign. Eller för vård vid rotfyllning, utdragning av tand eller för att täcka kostnader för implantat av nya tänder. 

Varför kan du behöva ett tandvårdslån?

Tandvård kan vara dyrt, särskilt om du behöver komplexa behandlingar eller operationer. Faktum är att många människor skjuter upp nödvändig tandvård på grund av kostnaden. Men att ignorera din tandhälsa kan leda till ännu större hälso- och finansiella problem i framtiden. Det är här tandvårdslån kommer in. Det är bättre att låna pengar och ta ett tandvårdslån för att åtgärda tänderna idag än att vänta och riskera att dina tandproblem förvärras. 

Så ansöker du om ett tandvårdslån

För att ansöka om ett tandvårdslån måste du först hitta en lämplig långivare. Detta kan vara en bank eller andra typer av långivare. För att hitta en långivare eller bank med bra ränta och villkor är det bra att alltid jämföra dem med varandra. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig, vi jämför lån och långivare åt dig helt kostnadsfritt. Du behöver endast fylla i en ansökan som tar 2 minuter och sedan sköter vi resten. Du får sedan erbjudande om de bästa tandvårdslånen för dig.

Hur fungerar tandvårdslån?

Ett tandvårdslån fungerar på samma sätt som vilket annat personligt lån som helst. Du ansöker om ett lån från en bank eller annan finansiell institution och om du godkänns, betalar du tillbaka lånet över tid med ränta.

Vanliga tandvårdsbehandlingar som kräver lån

Några av de vanligaste tandvårdsbehandlingarna som kan kräva lån inkluderar rotkanalsbehandlingar, implantat, broar, proteser och ortodontisk behandling. Alla dessa behandlingar kan vara kostsamma, men de är ofta nödvändiga för att upprätthålla en god tandhälsa.

Kostnad för tandvård 

Tandvård kommer ofta som en hög kostnad, och behovet av tandvård är många gånger helt oplanerat. Får du problem med tänderna är det bäst att göra något direkt, för att minska risken att komplikationer uppstår och att tandskadan förvärras. Om du inte har råd just nu kan ett tandlån, även kallat tandvårdslån vara en lösning. Du kan då betala för behandlingen hos tandläkaren och sedan välja att betala av lånet under ett antal månader istället. Kostnaden för ett tandvårdslån kan variera beroende på långivaren och din kreditvärdighet. Räntorna kan variera kraftigt, så det är viktigt att jämföra lån hos olika långivare innan du bestämmer dig för en. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig med jämförelsen av räntan innan du lånar.

Fördelar och nackdelar med tandvårdslån

Precis som alla finansiella beslut, finns det både fördelar och nackdelar med att ta ut ett tandvårdslån.

Fördelar med tandlån

En av de största fördelarna med ett tandvårdslån är att det kan hjälpa dig att sprida kostnaden för dyr tandvård över tid. Detta kan göra det möjligt för dig att få den vård du behöver utan att behöva oroa dig för att betala allt på en gång.

Nackdelar med tandlån

En nackdel med tandvårdslån och precis som för alla andra lån så tillkommer ränta på lånade pengar. Det innebär i sin tur att din behandling kommer att kosta något mer över tid än om du skulle haft sparade pengar som du betalat din tandbehandling direkt med. Om du har en låg kreditvärdighet, kan du dessutom hamna med en högre ränta än om du haft en god kreditvärdighet. Därför är det alltid bra att jämföra lån för att hitta den bästa möjliga räntan för dig. 

Tandvårdslån med Betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning kan göra det svårare att få ett traditionellt lån, men det betyder inte att det är omöjligt. Det finns långivare som erbjuder tandvårdslån även till de med betalningsanmärkningar, men det är viktigt att noga överväga detta alternativ innan du bestämmer dig. När du ansöker om ett tandvårdslån med betalningsanmärkning kommer långivaren att bedöma din ansökan baserat på din nuvarande finansiella situation och din förmåga att betala tillbaka lånet. Har du fler lån sedan tidigare kan det vara värt att börja med att samla lån för att få ner dina befintliga kostnader. Det kan därmed förbättra dina möjligheter till ett tandvårdslån.

Alternativ till tandvårdslån

Det finns flera alternativ till tandvårdslån som du kanske vill överväga.

Tandvårdsförsäkring

Tandvårdsförsäkring kan hjälpa till att täcka kostnaden för vissa tandvårdsbehandlingar. Men det är viktigt att notera att inte alla behandlingar är täckta, och du kanske fortfarande behöver betala en del av kostnaden ur egen ficka.

Betalningsplaner och rabattprogram

Vissa tandläkare erbjuder betalningsplaner eller rabattprogram. Dessa kan hjälpa till att göra tandvård mer överkomligt utan att behöva ta ut ett lån.

Så väljer du det bästa tandvårdslånet

När du jämför tandvårdslån, finns det några saker du bör titta på. Det inkluderar räntan, eventuella avgifter, lånets löptid och långivarens rykte.

Jämför tandvårdslån

Se till att jämföra räntor, avgifter och villkor mellan olika långivare. Kom ihåg att det billigaste lånet kanske inte alltid är det bästa valet för dig. Tänk på dina personliga omständigheter och din förmåga att betala tillbaka lånet över tid. Undersök också långivarens kundservice och rykte. Du vill vara säker på att du arbetar med en pålitlig långivare. Vi på Axo Finans arbetar med etablerade långivare och banker och vi hjälper dig gärna att jämföra tandvårdslån. Vi har lån upp till 600 000 kr. Du kan låna valfritt lånebelopp, är det så att du behöver ett lån på 50 000 kr eller låna 5000? Du bestämmer. 

Lån till tandvård 

Tandvårdslån kan vara ett effektivt sätt att finansiera kostsamma tandvårdsbehandlingar. Men som med alla lån, är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ och förstå alla de potentiella kostnaderna och riskerna innan du tar ett beslut. Genom att göra din forskning och jämföra olika lån, kan du hitta den finansieringslösning som bäst passar dina behov och budget.

Vanliga frågor och svar

FAQ

 • Är det en bra ide att ta ett lån för tandvård?

  Det beror på din ekonomiska situation och den specifika behandlingen du behöver. Om du inte kan täcka kostnaden för tandvård på egen hand och du kan hantera återbetalningen av lånet, kan ett tandvårdslån vara ett bra alternativ.

 • Vad är räntan på ett tandvårdslån?

  Räntan på ett tandvårdslån varierar beroende på en rad faktorer, inklusive din kreditvärdighet och den specifika långivaren. Det är bäst att jämföra lån från flera olika långivare för att hitta den bästa räntan. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig att jämföra lån.

 • Vilka är alternativen till tandvårdslån?

  Alternativen till tandvårdslån inkluderar tandvårdsförsäkring, betalningsplaner från din tandläkare och sparande pengar för att betala för din tandvård i förväg.

 • Hur lång tid tar det att betala tillbaka ett tandvårdslån?

  Återbetalningstiden för ett tandvårdslån varierar beroende på långivaren och din personliga finansiella situation. Vanligtvis kan återbetalningstid vara allt från ett par år upp till 10 år eller mer.

 • Behöver jag en god kreditvärdighet för att få ett tandvårdslån?

  Medan en god kreditvärdighet kan hjälpa dig att kvalificera dig för bättre räntor och villkor, finns det långivare som erbjuder tandvårdslån till individer med mindre bra kreditvärdighet.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna till tandvård med oss på Axo Finans

Axo Finans kan hjälpa dig att finansiera dina tandvårdsbehov genom att erbjuda dig ett personligt lån. Tack vare vårt breda nätverk av samarbetspartners kan vi erbjuda dig konkurrenskraftiga räntor och flexibla återbetalningsvillkor som passar din ekonomiska situation. Du kan ansöka om ett lån på upp till 600 000 SEK, beroende på din kreditvärdighet och finansiella situation. Vi arbetar med ett brett spektrum av långivare, vilket innebär att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga räntor och villkor. Du kan använda ditt lån för att täcka alla typer av tandvårdskostnader, från rutinmässiga check-ups till mer komplexa ingrepp som implantat eller ortodontisk behandling. Ansök om lån på 2 minuter, ansökan är helt kostnadsfri och ej bindande.  

Få ett erbjudande redan idag