Husvagnslån

Låna till husvagn till låg ränta

Låna till husvagn är ett lån för dig som vill finansiera hela eller delar av kostnaden när du ska köpa husvagn.

 • Valid
  Husvagnslån upp till 600 000 kr
 • Valid
  Hitta lägsta räntan 
 • Valid
  Jämför husvagnslån

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Husvagnslån utan säkerhet

Drömmer du om att resa runt i Sverige och genom Europa i husvagn? Med en husvagn kan du uppleva nya platser och stanna till på vackra ställen längs med vägen. Att köpa en husvagn är en dröm för många. Det kostar ofta en del att köpa en husvagn och det är vanligt att låna pengar och ta ett husvagnslån. Men vad är husvagnslån och hur fungerar det som ett privatlån? I den här artikeln kommer vi att utforska allt du behöver veta om husvagnslån som privatlån.

Vad är ett husvagnslån?

Ett husvagnslån är ett lån som används för att finansiera köpet av en husvagn. Det fungerar i princip som ett privatlån där du lånar pengar från en bank eller annan långivare, och betalar tillbaka det med ränta under en viss tidsperiod. Det finns husvagnslån med eller utan säkerhet. Vid husvagnslån med säkerhet står ofta husvagnen som säkerhet för lånet som du tar.

Husvagnslån med eller utan säkerhet?

När du överväger att ta ett husvagnslån kan du välja mellan ett lån med säkerhet eller ett lån utan säkerhet. Här är några faktorer att tänka på när du beslutar vilken typ av lån som passar dig bäst:

Husvagnslån med säkerhet

Ett husvagnslån med säkerhet innebär att du lämnar husvagnen som säkerhet för lånet. Om du inte kan betala tillbaka lånet enligt avtalet kan långivaren ta husvagnen som betalning för lånet. Ett lån med säkerhet kan ha lägre ränta och bättre villkor eftersom långivaren har en säkerhet som de kan ta om du inte betalar tillbaka lånet.

Husvagnslån utan säkerhet

Ett husvagnslån utan säkerhet innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Detta innebär att du inte riskerar att förlora husvagnen om du inte kan betala tillbaka lånet. Ett lån utan säkerhet kan dock ha något högre ränta och sämre villkor eftersom långivaren inte har någon säkerhet som de kan ta om man inte betalar tillbaka lånet.

Var kan du ansöka om husvagnslån?

Du kan ansöka om husvagnslån från olika banker och långivare. Vissa banker har specialiserade lån för husvagnar, medan andra kan erbjuda generella privatlån som du kan använda för att köpa en husvagn. Det är alltid bra att jämföra husvagnslån för att se vilken ränta och vilka villkor du kan få på ditt kommande lån.

Jämför och ta ett husvagnslån

Ska du låna till en husvagn och vill ta ett husvagnslån är det viktigt att hitta ett lån som passar din ekonomi. För att du inte ska betala för mycket i ränta eller avgifter på lånet är det alltid en bra idé att börja med att du jämför husvagnslån. Vi på Axo Finans har lån upp till 600 000 kronor och vi jämför lån helt kostnadsfritt åt dig. Vi ger dig möjlighet att få jämförelser från 36 banker och långivare med en enda ansökan.

Fördelar och nackdelar med husvagnslån

Fördelarna med husvagnslån är att du kan köpa en husvagn även om du inte har tillräckligt med pengar för att betala kontant. Det kan vara en fördel att låna till en husvagn eftersom de ofta kostar mycket pengar, och det kan ta lång tid att spara ihop till en husvagn. Nackdelarna med husvagnslån är att du måste betala ränta och andra avgifter, vilket kan göra köpet dyrare i det långa loppet.

Villkor för husvagnslån

De villkor som du måste uppfylla för att få ett husvagnslån kan variera mellan olika långivare. Generellt sett behöver du ha en stabil inkomst och en bra kreditvärdighet för att bli godkänd. Långivaren kan också kräva en handpenning eller en säkerhet för lånet. Du kan spara pengar till en handpenning men du kan också använda ett privatlån för att betala handpenningen på ditt husvagnslån. Om du exempelvis vill låna 600 000 kronor eller låna 200 000 kronor finns möjligheten med privatlån. 

Vad du bör tänka på innan du ansöker om husvagnslån

Innan du ansöker om ett husvagnslån bör du ta hänsyn till din ekonomiska situation och hur mycket du kan betala varje månad. Tänk på att du inte bör ta ett lån som du inte har råd med att betala tillbaka. Du bör också undersöka olika långivare för att hitta det bästa husvagnslånet för dig.

Det här påverkar räntan på husvagnslån

Räntan påhusvagnslån kan påverkas av flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, lånebeloppet och löptiden för lånet. Långivare kan också använda andra faktorer för att fastställa räntan, såsom marknadsförhållanden och inflation.

Hur påverkar ålder och skick på husvagnen lånevillkoren?

Ålder och skick på husvagnen kan påverka lånevillkoren om du lånar med säkerhet. Ju äldre eller i sämre skick husvagnen är, desto svårare kan det vara att få ett husvagnslån med bra villkor. Långivaren kan kräva högre handpenning eller högre ränta för att kompensera för högre risk. Men det gäller främst husvagnslån där husvagnen står som säkerhet för lånet. Om du istället tar ett privatlån utan säkerhet för att finansiera din husvagn vägs inte detta in.

Husvagnslån med betalningsanmärkningar?

Det kan vara svårare att få ett husvagnslån med betalningsanmärkningar eftersom det visar på en mindre bra kreditvärdighet. Men det är inte omöjligt, och det finns långivare som erbjuder husvagnslån till personer med betalningsanmärkningar. Om du har lån sedan tidigare kan det vara en bra idé att samla lån för att få mer utrymme i din ekonomi för att kunna spara eller eventuellt låna ytterligare. Ett bra sätt att ta reda på om du kan få ett husvagnslån är att ansöka hos en låneförmedlare. Vi på Axo Finans jämför 36 banker och långivare åt och du får snabbt svar om du kan få ett lån. Endast en kreditupplysning krävs och ansökan är inte bindande. 

Frågor och svar 

FAQ

 • Kan jag använda ett privatlån för att köpa en husvagn?

  Ja, du kan använda ett privatlån för att köpa en husvagn.

 • Vad är ränta på husvagnslån?

  Räntan på ett husvagnslån kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din kreditvärdighet, lånebeloppet och löptiden för lånet. Jämför lån via oss på Axo Finans för att hitta en ränta som passar dig

 • Kan jag betala av husvagnslånet tidigare än planerat?

  Ja, det är ofta möjligt att betala av husvagnslånet tidigare än planerat. Men vissa långivare kan ha avgifter för detta, så det är viktigt att kontrollera villkoren för ditt lån innan du betalar av det tidigare.

Räkna på husvagnslån

Att ta ett husvagnslån kan vara ett bra alternativ om du vill köpa en husvagn men inte har råd att betala kontant. Du kan ansöka om husvagnslån från olika banker och långivare och det finns alternativ till husvagnslån om du inte vill ta ett lån. Det är viktigt att tänka på villkoren för lånet, inklusive ränta, löptid och eventuella säkerheter. Räkna på vad ditt husvagnslån kommer att kosta dig innan du beslutar dig för att tacka ja till lånet. Väg in kostnader för ränta och amortering när du räknar på husvagnslånet. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna till husvagn med Axo finans

Med oss på Axo Finans kan du låna 600 000 kronor som mest. Vi jämför lånebelopp, olika långivarens räntor och villkor åt dig. Vi ger dig en god översikt på de låneerbjudanden som du har möjlighet att gå vidare med. Med oss kan du hitta lånet med bäst ränta och villkor. Det är helt kostnadsfritt och ej bindande att göra en ansökan hos oss. Du får svar inom några minuter. Testa att ansöka redan idag och se hur mycket du kan låna och vilken ränta du kan få.  

Få ett erbjudande redan idag