Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Axo Finans hjälper dig att samla och baka ihop dina lån


Axo Finans hjälper dig att få lägre ränta på ditt hopbakslån. Vi arbetar för att våra kunder ska få de bästa villkoren när de behöver samla privatlån utan säkerhet. Med Axo Finans får du:

 • Svar inom en kort tid
 • Personlig kundservice
 • Det bästa låneerbjudandet, utan förpliktelser
 • Flexibel avbetalningsplan

Ett hopbakslån är troligtvis det enklaste sättet att spara pengar på för dig som har tagit lån utan säkerhet. Det kan till exempel vara smålån till köp av varor och tjänster, eller att du har använt kreditkortet till en semesterresa. Om det har blivit många sådana lån, kan du sänka kostnaderna genom att samla alla skulder i ett nytt lån.

Bli kvitt den dyra skulden idag

Hopbakslån ger dig bättre översikt

Genom att samla skulderna kan du spara pengar redan på nästa faktura. Du får dessutom bättre översikt över din privatekonomi och lägre ränta på lån som är samlade.

Samla lån och krediter

Med Axo Finans är det enkelt att samla lån. Vi skickar din ansökan till 35 banker och långivare samtidigt, så att bankerna får konkurrera om att få dig som kund. Du får alla erbjudanden presenterade och kan välja det som passar bäst för ditt hopbakslån.

Erbjudande utan förpliktelser

Erbjudandena du får är givetvis utan förpliktelser, och du behöver inte ta något av dem om du inte vill. Om du tackar ja till ett erbjudande går kundförhållandet vidare till den bank du har valt. Då är det de som tar sig an arbetet med att lösa dina gamla skulder och samla allt i ett hopbakslån.

Enkelt och tryggt

Du behöver därför inte bekymra dig för att det ska vara komplicerat att baka ihop lån och krediter. Efter att du har skickat in en ansökan, tas allt om hand åt dig. Din kommande faktura kommer att ha en ny avbetalningsplan, och du kommer att få en mycket bättre översikt över ekonomin än vad du haft tidigare.

Få lägre effektiv ränta

Axo Finans hjälper dig att få lägre ränta på skulden. Har du dyra lån eller kreditskulder, kan du spara mycket på att sänka räntan. Genom att skicka din ansökan till olika banker och långivare, konkurrerar de om att vinna dig som kund. Därmed sträcker de sig extra långt för att ge dig ett bra erbjudande som du ska tacka ja till.

Innan du ansöker är det bra att veta lite om olika räntor:

 • Nominell ränta
 • Effektiv ränta

Nominell ränta är grundräntan på lån. Den bestäms delvis av långivaren och delvis av marknadspriset.

Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter som tillkommer för lånet. Det kan exempelvis vara en uppläggningsavgift, eller fakturaavgift. För att se vad lånet faktiskt kostar är det därför den effektiva räntan du ska se på.

Fördelar med att ta ett hopbakslån

Få lägre ränta med ett hopbakslån, Ansök om att baka ihop dyra lån och krediter.

Det finns många fördelar med ett hopbakslån, särskilt om du har många olika lån sedan tidigare. Lånesumman blir inte lägre, men trots det kan det vara lönsamt. Detta är anledningen:

När du ansöker om ett hopbakslån, ansöker du samtidigt om att lösa gamla skulder hos olika banker och får i stället ett samlingslån med bättre villkor. Det innebär att du kan få bättre ränta, färre avgifter, lägre månadsbelopp och bättre översikt.

Bättre ränta

Har du många lån sedan tidigare, innebär det att du har många olika räntesatser och förfallodatum. Kreditskulder och mindre lån har dessutom även ofta en högre effektiv ränta än vanliga privatlån eftersom dessa är tänkte att vara kortsiktiga lån med en kort avbetalningstid.

Om du betalar minimibeloppet varje månad, kommer det att kosta dig väldigt mycket i ränteutgifter.

Färre avgifter

Smålån och kreditkort har vanligtvis följande avgifter:

 • Uppläggningsavgift
 • Fakturaavgift
 • Förseningsavgift
 • Aviavgift

Om du har många lån sedan tidigare, blir totalsumman av avgifterna onödigt hög. Genom att samla lån och krediter i ett hopbakslån får du färre avgifter och lägre totalkostnad.

Lägre månadsbelopp

Då du både kan få färre avgifter och lägre effektiv ränta på ett hopbakslån, kan du även få en lägre summa att betala i månaden. Detta är bra om du känner att det enda du gör är att betalar räkningar, och du skulle önska att du hade lite pengar över varje månad.

Vi rekommenderar dig dock att betala av så mycket kan i månaden. Då blir du kvitt skulden snabbare och betalar så lite som möjligt i räntor och avgifter.

Bättre översikt över ekonomin

Genom att samla lån och krediter i ett hopbakslån, får du bättre översikt över ekonomin. I stället för att få många olika räkningar med olika förfallodatum varje månad, får du endast en räkning att hålla koll på. När du får bättre översikt över ekonomin blir det dessutom enklare att betala av lånet snabbare.

Samla dina lån i ett hopbakslån i dag och få bättre översikt över ekonomin.

Gå till låneansökan »

Frågor och svar om hopbakslån

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om hopbakslån. Om du funderar på något annat är du välkommen att kontakta oss.


Hopbakslån kallas även för samlingslån, och innebär att man tar ett nytt lån som används till att betala av ett eller flera gamla lån. För att det ska löna sig är det viktigt att det nya lånet har bättre villkor än det gamla, till exempel att räntan är lägre.

Sitter du på flera olika lån, kan du kapa dubbla kostnader för exempelvis dubbla fakturaavgifter eller administrationsavgifter. I tillägg får du en mer städad ekonomi och bättre översikt över utgifter genom att samla lån och krediter i ett hopbakslån.

För att ansöka om ett hopbakslån måste du fylla i vårt elektroniska ansökningsformulär. Detta hittar du enkelt på alla våra sidor. Så snart vi har tagit emot din ansökan, tar vi hand om resten. Vi ansöker hos 35 banker och långivare samtidigt, så att du får många erbjudanden i retur.

Alla kan ansöka om hopbakslån, men för att få ansökan godkänd måste du uppfylla våra villkor:

 • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
 • Du måste vara över 18 år
 • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden
 • Om du inte uppfyller kraven behöver du ha en medsökande som kan stå med på lånet.

Det kostar pengar att låna pengar, men exakt vad du måste betala kan vi inte veta förrän du har fått ett erbjudande. Du måste därför skicka in en ansökan för att få svar på vad du får i effektiv ränta. Bankerna och långivarna gör en individuell bedömning av dig och bestämmer vad de kan ge i ränta.

Axo Finans tjänster är gratis och utan förpliktelser. Det kostar dig ingenting att skicka in en ansökan via oss, oavsett om den resulterar i ett låneavtal eller ej.

Vi erbjuder lån utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor. Ligger din skuld mellan dessa belopp kan du baka ihop dina lån med vår hjälp.

Ja det är möjligt, men det finns många fördelar med att ansöka via oss:

 • En ansökan skickas till olika banker och långivare
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Erbjudandet är utan förpliktelser och giltigt i 30 dagar
 • Personlig uppföljning för dig som behöver det
 • Tjänsten är gratis

Vi samarbetar i dag med 35 banker och långivare.

Axo Finans samarbetar endast med långivare som delar våra värderingar om försvarlig utlåningspraxis. Detta är några av de största bankerna i Sverige och Norden. Du kan därför vara säker på att du är i trygga händer hos oss.

Se alla våra samarbetspartners här

Vi arbetar för att alla kunder ska få svar på sina ansökningar samma dag. Om du skickar in en ansökan utanför normala öppettider, behandlas din ansökan efterföljande dag.

För att korta ner behandlingstiden erbjuder vi våra kunder elektronisk signering. Väljer du att skicka lånedokument med vanlig post tar det lite längre tid att få hopbakslån. Välj det som passar dig bäst.

Ja. Du kan välja att följa avbetalningarna som står i skuldebrevet, betala av lånet snabbare än avtalat eller lösa hela lånet på en gång. Det finns inga extra kostnader knutna till det.