Samla lån trots många förfrågningar hos UC

Starta om din ekonomi idag

Här kan du samla lån trots många förfrågningar hos UC och sänka din ränta.

 • Valid
  Ansök kostnadsfritt
 • Valid
  Samla lån trots många förfrågningar hos UC
 • Valid
  Ansök enkelt

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån trots många förfrågningar hos UC

Har du många förfrågningar hos UC påverkas din kreditvärdighet negativt vilket kan göra det svårt att bli beviljad lån. Det är dock möjligt att samla lån trots många förfrågningar och många gånger kan det vara förmånligt att göra, speciellt för dig med många aktiva förfrågningar som kanske i övrigt har det lite svårt med ekonomin. I denna artikeln tänkte vi prata lite mer om att samla lån trots många förfrågningar.

Vad innebär ett samlingslån trots många förfrågningar?

Ett samlingslån trots många förfrågningar innebär detsamma som ett vanligt samlingslån. Det är ett lån du ansöker om för att samla mindre lån och krediter till ett större, samlat lån.
Skillnaden när du ansöker om att samla lån med många förfrågningar är att du behöver vara beredd på att räntan troligtvis kommer ligga i den högre skalan. Fördelen med att ansöka om att ett samlingslån trots många förfrågningar är att du får bättre koll på din ekonomi samtidigt som du kan sänka dina kostnader för lånet. Har du flera aktiva lån och krediter sänker detta din kreditvärdighet. Med ett samlingslån är chansen stor att du får ett bättre kreditbetyg eftersom du då enbart har ett aktivt lån och inte flera smålån.

Hur många förfrågningar kan jag ha för att bli godkänd för ett samlingslån?

En kreditansökan sparas alltid i 12 månader och ju fler UC du tar under ett år desto sämre kreditvärdighet får du. Hur många förfrågningar du kan ha för att bli beviljad ett samlingslån varierar från långivare till långivare. Har du många kreditansökningar kan det vara svårt att få lån. Blir du erbjuden lån med låg kreditvärdighet är det ofta ett mindre snabblån. En bra grundregel för att ha chans att bli godkänd och få ett lån med bra lånevillkor är att inte få fler än tio kreditupplysningar gjorda i ditt namn på ett år. Det är heller inte bra ur en långivares ögon om du har fler än tre UC-förfrågningar under en och samma månad. 

För- och nackdelar med att samla lån med många förfrågningar

Det finns både fördelar och nackdelar med att samla lån med många förfrågningar även om fördelarna i många fall överväger nackdelarna.

Fördelar med att samla lån trots många förfrågningar

 • Har du många lån och krediter är ett samlat lån en chans att ta dig ur en jobbig ekonomisk situation, även om du har många aktiva förfrågningar.
 • Chans att förbättra din kreditvärdighet eftersom du då har ett större lån istället för flera mindre.
 • Bättre koll på din ekonomi i stort då du enbart behöver betala en faktura för ditt lån och inte flera.
 • När din kreditvärdighet förbättrats kan du förhandla om en lägre ränta och på så vis få en mindre totalkostnad för lånet.

Nackdelar med att samla lån med många förfrågningar

 • Risk att räntan på ditt samlingslån kan vara hög.
 • Du kan behöva ansöka tillsammans med en medsökande för att bli godkänd lån.

3 tips till dig som vill samla lån trots många förfrågningar

Innan du ansöker om att samla lån trots många förfrågningar finns ett par saker som kan vara bra att tänka på. Nedan följer ett par tips för dig att ta med dig när du ansöker om att samla lån trots många förfrågningar.

 1. Ansök via en låneförmedlare
  1. När du ansöker om att samla lån via en låneförmedlare likt Axo Finans framför enskilda långivare är chansen större att du blir godkänd ett lån. Detta eftersom en låneförmedlare samarbetar med flera långivare och banker som alla får ta del av din ansökan och därefter skicka dig ett låneerbjudande. Du tillåts då jämföra olika erbjudanden för att därefter välja det med bäst villkor. Axo Finans samarbetar med flera olika banker och långivare som kan erbjuda dig att samla lån trots många förfrågningar. Fördelen med att ansöka via Axo Finans är att samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning för att inte påverka ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.
 2. Välj att ansöka tillsammans med en medsökande
  1. Ansöker du om att samla lån trots många förfrågningar tillsammans med en medsökande är chansen stor att du kan bli erbjuden ett bra samlingslån. När du ansöker med en medsökande tar nämligen långivaren hänsyn till både din och din medsökandes kreditvärdigheter och kan erbjuda ett bättre lån förutsatt att din medlåntagre har ett bra kreditbetyg. 
 3. Vänta med att ansöka till förfrågningarna försvinner 
  1. En Kreditupplysning syns i Upplysningscentralens register i 12 månader. Efter denna period försvinner dina ansökningar och ditt kreditbetyg har då chans att återhämta sig. Har du väldigt många aktiva förfrågningar kan den enda lösningen vara att vänta tills dessa försvinner om du inte har någon möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande. När ditt kreditbetyg väl återhämtat sig och du har en bättre kreditvärdighet kan du ansöka om att samla lån med chans till bättre villkor.

Vanliga frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att samla lån trots många förfrågningar.

FAQ

 • Kan jag ansöka om ett att samla lån helt utan UC för att undvika nya förfrågningar?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig lån utan UC vilket betyder att upplysningen inte görs av UC AB (Upplysningscentralen) och heller inte sparas i deras register. Det kan ses som en fördel men många gånger har lån utan UC sämre villkor vilket kan sätta dig i en ekonomiskt svår situation.

 • Kan jag välja vem som helst som medsökande när jag ansöker om att samla lån med många förfrågningar?

  Ja. Du kan ansöka om att samla lån med vem du vill även om det vanligaste är att man ansöker tillsammans med en partner eller familjemedlem. En fördel är att ansöka tillsammans med någon som har god kreditvärdighet.

 • Kan jag bli av med mina förfrågningar i förtid för att chansen ska vara större att bli godkänd ett nytt samlingslån?

  Nej. Du kan själv inte påverka hur länge dina kreditupplysningar sparas. En upplysning gjord av UC ligger alltid kvar i deras register i 12 månader.

Vi sammarfattar - samla lån med många förfrågningar

Det är fullt möjligt att ansöka om att samla lån trots många förfrågningar. Det kan däremot vara svårt att bli erbjuden ett lån med bra villkor om du har många UC gjorda i ditt namn. Av den anledningen kan du behöva ansöka med en medsökande för att hitta ett samlingslån eller ett så kallat hopbakslån som matchar dina förväntningar. Har du över 10 förfrågningar på ett år eller fler än 3 under en månad kan det vara svårare att få ett bra samlingslån. I dessa situationer kan du behöva söka tillsammans med en medsökande ellet vänta med att ansöka tills dina pågående förfrågningar försvinner vilket det gör efter 12 månader.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att samla lån trots många förfrågningar med Axo Finans

Hos Axo Finans kan du jämföra lån och ansöka om att samla lån trots att du har många förfrågningar. Din ansökan kommer behandlas av våra 36 olika banker och långivare som har möjlighet att erbjuda dig ett samlingslån. En fördel hos Axo Finans är att samtliga av våra långivare delar på en och samma kreditupplysning för att minska påverkan på ditt kreditbetyg. 

Få ett erbjudande redan idag