Samla lån med betalningsanmärkning

Förbättra din ekonomi idag

Här kan du samla lån med betalningsanmärkning

 • Valid
  Enkel ansökan
 • Valid
  Samla lån med betalningsanmärkning
 • Valid
  Ansök helt kostnadsfritt

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån med betalningsanmärkning genom Axo Finans

Om du vill samla lån med betalningsanmärkning kan vi på Axo Finans hjälpa dig. Genom att samla lån kan du minska dina befintliga lånekostnader och få mer utrymme i din ekonomi. Har du flera lån och krediter kan det kännas stressande, inte minst om du skulle råka hamna efter med en betalning och få en betalningsanmärkning. Många som har flera pågående krediter och lån vill ofta samla dessa för att få bättre koll på ekonomin men också för att förhoppningsvis kunna förhandla sig till en bättre ränta. Har du många pågående krediter och vill samla dessa till ett större samlingslån men har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att ansöka om ett nytt lån. Det är dock inte omöjligt. Låt oss på Axo Finans hjälpa dig mer att jämföra och samla. Vi arbetar för att du ska kunna förbättra din ekonomin och sänka din ränta.

Kan man samla lån med betalningsanmärkning?

Det är möjligt att samla lån trots betalningsanmärkning. Däremot finns det en stor risk att samlingslånet blir dyrt när du har betalningsanmärkningar och ansöker om ett nytt lån. Att samlingslånet naturligt blir dyrare när du ansöker med betalningsanmärkningar beror på att räntan du erbjuds från långivare ofta är hög. Detta eftersom långivaren tar en stor risk i att låna ut till dig då du historiskt visat dig ha betalningssvårigheter. Har du flera betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden kan det vara svårare att få ett lån och den enda utvägen kan då vara att ansöka tillsammans med en medsökande.

Ansöker du om ett samlingslån tillsammans med en medsökande med god ekonomi och ett högt kreditbetyg är chansen stor att du både kan erbjudas ett större lån men också en bättre ränta.

Vad innebär ett samlingslån med betalningsanmärkning?

Ett samlingslån med betalningsanmärkning har samma innebörd som ett vanligt samlingslån utan betalningsanmärkning. Det är ett lån, ofta ett större sådant, som du använder för att samla dina olika krediter till ett samlat lån. 

När du ansöker om ett samlingslån med betalningsanmärkning är det i regel alltid ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Detta eftersom du då har möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande och på så vis få en större chans att hitta ett lån med bra ränta. Jämför långivare och banker hos oss på Axo Finans och se hur mycket du kan samla eller låna.

Fördelar med ett samlingslån trots betalningsanmärkning 

Det finns en mängd fördelar med att samla dina privatlån och samla lån till ett större lån trots att du har en betalningsanmärkning. Vi går igenom vilka nedan.

 • Du får bättre koll på din ekonomi i stort då du enbart har ett lån att betala av varje månad och inte flera.
 • Ansöker du tillsammans med en medsökande är chansen stor att du kan sänka kostnaden för lånet.
 • Med en lägre ränta kan du också förkorta återbetalningstiden vilket i sin tur innebär att du kan bli av med dina skulder snabbare.
 • Du kan få en förbättrad kreditvärdighet eftersom du endast kommer ha ett lån istället för flera.

Vilka är kraven för att samla lån med betalningsanmärkning?

Oftast är det inga problem att bli godkänd ett samlingslån även om du har en betalningsanmärkning. Det finns dock ett par krav du behöver uppfylla för att långivare ska kunna erbjuda dig ett samlingslån. Kraven skiljer sig beroende på långivare. Ansöker du hos Axo Finans behöver du:

 • Vara minst 18 år 

 • Vara folkbokförd i Sverige 

 • Ha en inkomst på minst 9 200 kr i månaden 

Utöver ovan nämnda krav behöver du också ha ett mobilt BankID för att kunna skicka in din ansökan och verifiera din identitet. Du behöver också ha ett svenskt bankkonto för att kunna få lånet utbetalt.

4 tips på hur du hittar ett bra samlingslån trots betalningsanmärkning

Även om du ansöker om att samla lån med betalningsanmärkning vill du självklart ändå hitta ett så bra och billigt lån som möjligt. Vilken ränta du får hänger på din kreditvärdighet men har du en eller flera betalningsanmärkningar är ditt kreditbetyg med största sannolikhet lågt. Med det sagt finns det ändå ett par saker du själv kan göra och tänka på för att chansen ska vara större att du erbjuds ett lån med bra villkor. Här nedanför går vi igenom våra fyra bästa tips. 

 1. Ansök tillsammans med en medsökande
  1. Vill du ansöka om att samla lån men har en betalningsanmärkning sedan tidigare är risken stor att ditt kreditbetyg är lågt. Det gör att du kan ha svårt att bli beviljad ett lån, speciellt ett samlingslån med låg ränta. Av denna anledningen är det bra att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Ansöker du om ett lån tillsammans med en medsökande som du vet med dig har en god ekonomi och ett förmodat högt kreditbetyg är chansen stor att du kan erbjudas ett lån med både låg ränta och bra villkor. När du ansöker tillsammans med en medsökande tar långivaren både din och din medsökandes kreditvärdighet i beaktning när de går igenom din ansökan. Både du och din medsökande har lika stor skyldighet att se till att lånet betalas tillbaka i tid. Du står informellt som primär låntagare men formellt har ni båda samma återbetalningsskyldighet.
 2. Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare
  1. När du vill ansöka om att samla lån med betalningsanmärkning är det alltid bäst att göra detta via en låneförmedlare likt Axo Finans. Detta eftersom du kan ansöka om lån hos flera långivare samtidigt men med endast en kreditupplysning. Axo Finans samarbetar med flera olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig samlingslån.
 3. Jämför dina alternativ noggrant 
  1. Fördelen med att ansöka om att samla lån med betalningsanmärkning via en låneförmedlare likt Axo Finans är också att du har möjlighet att jämföra olika låneerbjudanden. När du skickar in en ansökan om att samla lån via Axo Finans har nämligen alla 36 långivare möjlighet att erbjuda dig ett lån. Får du flera låneerbjudanden har du chans att jämföra dessa för att därefter välja det lån med bäst villkor.
 4. Se till att sköta din ekonomi hädanefter
  1. Blir du erbjuden ett samlingslån trots betalningsanmärkning kan du se det som att din ekonomi får en nystart. Det är därför viktigt att du i framtiden gör ditt allra yttersta för att undvika att hamna i en liknande situation igen med betalningsanmärkningar och skulder.

Vanliga frågor om att samla lån med betalningsanmärkning

 • Kan jag samla lån om jag har fler än en betalningsanmärkning?

  Vissa långivare kan godkänna dig ett samlingslån även om du har flera betalningsanmärkningar. Risken är dock stor att lånet kommer med högre ränta. Därför är det oftast bättre om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande för att få bättre villkor.

 • Hur hög ränta får jag om jag vill samla lån med betalningsanmärkning?

  Vilken ränta du får beror främst på din kreditvärdighet. Har du en betalningsanmärkning är risken stor att ditt kreditbetyg är lågt. Vill du ha en låg ränta är det därför bättre att antingen ansöka tillsammans med en medsökande eller vänta med att ansöka om ett nytt lån tills din betalningsanmärkning preskriberats.

 • Kan jag ansöka om ett samlingslån med betalningsanmärkning om jag inte har någon inkomst?

  Har du ingen inkomst är det svårt att bli erbjuden ett lån. Inkomsten behöver dock inte komma från en anställning, den kan lika väl komma från exempelvis pension eller försäkringskassa.

Sammanfattning

Vill du samla lån med betalningsanmärkning går det oftast bra men det är viktigt att komma ihåg att räntan på det lån du blir erbjuden ofta är hög. För att bli erbjuden ett lån med bra villkor bör du ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Det är också extra viktigt att jämföra låneerbjudanden noggrant för att inte behöva betala allt för höga avgifter för lånet. Axo Finans kan hjälpa dig att hitta lån med bättre villkor då vi jämför lån hos många olika banker och långivare samtidigt.

Axo finans logga
Axo finans logga

Fördelen med att samla lån med betalningsanmärkning via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka om att samla lån med betalningsanmärkning hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt. Det ökar chansen att du blir erbjuden ett lån med bra villkor eftersom du har möjlighet att jämföra olika alternativ och sedan välja det låneerbjudande med bäst villkor. Hos Axo Finans delar dessutom samtliga långivare på en enda kreditupplysning för att påverka ditt kreditbetyg så lite som möjligt. Ansök om att samla lån med betalningsanmärkning hos Axo Finans redan idag och ge din ekonomi den nystart den förtjänar!

Få ett erbjudande redan idag