Samla lån som student

Här kan du samla lån som student

 • Valid
  Samla lån som student
 • Valid
  Smidig ansökan
 • Valid
  Ansök kostnadsfritt

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån som student

Vill du samla lån som student? Under studietiden kan det många gånger uppkomma tillfällen när det kan kännas lite tufft rent ekonomiskt. Det kan då vara lockande att låna pengar ansöka om lån för att snabbt få tillgång till pengar. Flera pågående lån och mindre krediter kan dock snabbt komma att växa till ett skuldberg och det kan kännas svårt att hålla reda på vad som ska betalas och när. Att samla lån när man har flera aktiva krediter är ofta väldigt fördelaktigt då det på flera sätt kan hjälpa dig att få ordning på ekonomin. Att ansöka om att samla lån som student är inte alltid helt enkelt men det är absolut inte omöjligt.

Kan man samla lån som student?

Det är fullt möjligt att samla lån som student men däremot kräver det att du har någon form av inkomst. Jobbar du exempelvis deltid och övergripande har en god kreditvärdighet kan du mycket väl bli beviljad att samla dina lån. Har du ingen inkomst är det svårare att bli beviljad ett samlingslån och den enda lösningen kan då vara att ansöka tillsammans med en medsökande. När du ansöker om att samla lån tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era ekonomier och kreditvärdighet i beaktning och kan därför ofta erbjuda dig ett lån. För att långivaren ska kunna erbjuda dig att samla lån när du ansöker tillsammans med en medsökande förutsätter det dock att din medlåntagare har en god kreditvärdighet och en fast inkomst.

kompisar-skrattar-tillsammans
kompisar-skrattar-tillsammans

Varför ska man samla lån som student?

Har du många privatlån och aktiva krediter kan detta snabbt komma att bli överväldigande, speciellt om du studerar och inte har en fast inkomst. I dessa fall kan en lösning på problemet vara att ansöka om att samla dina lån. När du samlar lån är det möjligt att få en bättre överblick över din ekonomi samtidigt som du med ett samlingslån också har möjlighet att sänka totalkostnaden för dina lån i stort. Att samla lån kan vara en möjlig utväg ur en ekonomiskt ohållbar situation.

Fördelar med att samla lån och krediter som student

Det finns en mängd fördelar med att samla lån och krediter som student. Vi går igenom de främsta nedan.

 • Att samla lån ger en bra överblick över ekonomin i stort
 • Med ett samlingslån har du bara en faktura att betala varje månad istället för flera
 • Blir du godkänd ett samlingslån med bra villkor kan du minska din lånekostnad
 • Du har chans att bli av med dina skulder snabbare

Dessa krav gäller för att samla lån och krediter som student

Ett samlingslån har likt andra lån krav du som låntagare behöver uppfylla för att bli beviljad ett lån. Kraven kan dock komma att skilja sig något beroende på vilken långivare du ansöker hos.

De generella kraven är att:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha en fast inkomst
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige
 • Du behöver ha ett svenskt personnummer

Har du exempelvis ingen fast inkomst kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet.

Hur du går tillväga för att samla lån som student - 4 steg!

Vill du ansöka om att samla lån som student hos Axo Finans följer du de fyra stegen nedan.

 1. Ansök hos oss på Axo Finans genom att fylla i ansökningsformuläret
  1. I ansökningsformuläret väljer du hur mycket du vill låna och kryssar i att du vill samla lån. Du fyller även i dina personuppgifter. Ansöker du tillsammans med en medsökande lägger du även till dennes uppgifter, sedan skickas din ansökan i väg.
 2. Vi förmedlar din låneansökan till våra samarbetspartners
  1. Hos oss på Axo Finans ansöker du hos 36 banker och långivare samtidigt med en enda kreditupplysning som långivarna delar på. 
 3. Du får ett eller flera erbjudanden 
  1. När våra samarbetspartners behandlat din ansökan kan de välja att erbjuda dig ett samlingslån. Vi rekommenderar att du alltid inväntar återkoppling från samtliga långivare innan du tar ditt beslut om vem du vill låna från. Du har då möjlighet att jämföra flera alternativ.
 4. Du väljer om du vill acceptera ett erbjudande
  1. Hittar du ett låneerbjudande som matchar dina förväntningar väljer du att acceptera detta. Inom 1 -3 arbetsdagar efter accepterat låneerbjudande har du pengarna på kontot i form av ett nytt, samlat lån.

Vanliga frågor om att samla lån som student

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att samla lån som student.

FAQ

 • Är det möjligt att välja vem som helst som medsökande när jag vill samla lån som student?

  Ja. Vanligast är att man väljer en familjemedlem eller partner men det spelar ingen roll för långivaren vem din medlåntagare är.

 • Räknas CSN som en inkomst?

  Nej. CSN-lån räknas inte som en inkomst.

 • Hur hög fast inkomst måste jag ha för att bli godkänd att samla lån som student?

  Vill du ansöka om att samla lån via Axo Finans behöver du ha en inkomst på minst 9 200 kr i månaden. Har du inte detta kan du välja att ansöka med en medsökande med god ekonomi och kreditvärdighet.

Sammanfattning om att samla lån som student

Det är fullt möjligt att samla lån som student men har du ingen inkomst behöver du ange en medlåntagare när du skickar in din ansökan. Har du en fast inkomst varje månad från exempelvis deltidsjobb kan du ansöka och bli godkänd ett samlingslån på egen hand. Det finns en mängd fördelar med att samla lån som student, däribland att du får en bättre översikt över din ekonomi samtidigt som du också har möjlighet att sänka dina lånekostnader.

Axo finans logga
Axo finans logga

Hos Axo Finans kan du samla lån som student

Är du student och vill samla dina lån är du varmt välkommen att göra detta hos oss på Axo Finans. Har du ingen inkomst går det bra att ansöka tillsammans med en medlåntagare. Hos Axo Finans ansöker du om samlingslån hos hela 36 banker och långivare samtidigt vilket innebär att du får flera låneerbjudanden att välja mellan. Samtliga samarbetspartners delar dessutom på en och samma kreditupplysning för att påverka ditt kreditbetyg så lite som möjligt. Vi jämför lån och hjälper dig att hitta det bästa sättet att samla lån för dig som student. 

Få ett erbjudande redan idag