Låna 60 000

Låna 60 000 kr utan säkerhet

Behöver du låna 60 000 kr? Då är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Ett privatlån utan säkerhet har många fördelar, däribland att du kan använda pengarna till vad du vill.

 • Valid
  Låna 60 000 kronor
 • Valid
  Tryggt att ansöka
 • Valid
  Jämför lån snabbt

Trustscore 4.1 | 2676 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 60 000 kr med villkor som matchar dina förväntningar

Vill du låna 60 000 kr är det hos Axo Finans du ska ansöka. Att ansöka om att låna 60 000 kr hos oss är helt gratis. Din låneansökan skickas vidare till hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. När du ansöker om att låna pengar hos oss på Axo Finans görs dessutom bara en kreditupplysning som alla långivare sedan delar på. Att flera långivare samtidigt tar del av din ansökan kommer spara dig tid samtidigt som det också ger dig fler valmöjligheter då du har möjlighet att jämföra olika erbjudanden.

De fyra främsta fördelarna med att låna 60 000 kr hos Axo Finans

 • Du sparar tid och har möjlighet att jämföra låneerbjudanden
 • Du ansöker hos en av Sveriges största låneförmedlare 
 • Enbart en UC görs
 • Det är helt kostnadsfritt att ansöka

Vad är ett lån på 60 000?

Ett lån på 60 000 kr brukar kännetecknas som ett privatlån. Detta eftersom snabblån ofta kommer med ett högsta lånebelopp av 50 000 kr. Ett lån över det beloppet blir istället ett privatlån. Det är mycket som utmärker ett privatlån, bland annat att det kommer med lägre ränta jämfört med snabblån. Det finns ett fåtal långivare som kan erbjuda dig snabblån när du vill låna 60 000 kr men ofta är villkoren sämre. 

Låna 60 000 kr som privatlån eller snabblån

När det kommer till att låna 60 000 kr kan du hos vissa långivare själv välja om det är ett snabblån eller privatlån du vill ansöka om. De båda lånealternativen har sina fördelar även om ett privatlån ofta är mer fördelaktigt att välja. Ett snabblån har bland annat fördelen med att det ofta är väldigt snabb utbetalning. När du ansöker om ett snabblån kommer du också märka av att kraven för att bli beviljad lånet är något lägre. Detta kan både ses som en fördel och nackdel. Det är en fördel då personer med sämre förutsättningar kan bli erbjuden ett lån men samtidigt en nackdel då det kan bidra till att man tar lån av fel anledning. Ett snabblån kännetecknas som en högkostnadskredit vilket är viktigt att komma ihåg. Detta eftersom räntan på denna typ av lån naturligt är högre än andra lånetyper samtidigt som att återbetalningstiden för ett snabblån ofta är kortare än exempelvis ett privatlån. Med högkostnadskredit menas det mer konkret att lånet har en effektiv ränta som uppgår till referensräntan plus 30 procentenheter. När du ansöker om lån på en högre summa som 60 000 kr eller att låna 70 000 eller mer är det därför ofta mer fördelaktigt mer privatlån.

Bra att veta om privatlån på 60 000 kr

Det finns en hel del punkter som kan vara bra att känna till om ett privatlån. Vi går igenom några snabba punkter nedan.

 • Räntan baseras individuellt baserat på din kreditvärdighet. Denna kan variera mellan 2,95 och 29,99 %.
 • Du väljer själv återbetalningstiden. Ofta kan du välja mellan allt från 1 till 20 år.
 • Det är ett lån som tillåter att du ansöker med en medsökande. Detta är ofta väldigt fördelaktigt och kan ge dig bättre lånevillkor.
 • Lånet kan användas till att samla lån. Detta är bra om du har flera mindre krediter. Samla ihop dem för att få bättre villkor, bättre överblick över din ekonomi och för att förbättra din kreditvärdighet.
 • Avgifter skiljer sig beroende på vilken långivare du ansöker hos. Vanliga avgifter utöver räntan i ett privatlån är uppläggningsavgift och aviseringsavgift.
 • Det är ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte sätta något i pant hos långivaren för att få låna.

Låna 60000 kr genom ett privatlån utan säkerhet

Ett privatlån på 60 000 kr är ofta vad man brukar kalla ett lån utan säkerhet. Att ett lån inte har någon säkerhet innebär att långivaren inte kräver något i pant för att du ska få låna pengar. Detta särskiljer ett privatlån utan säkerhet mot exempelvis ett renodlat billån där bilen står som säkerhet för lånet. Det finns både för- och nackdelar med att välja ett lån med säkerhet. Den främsta fördelen är att räntan på denna typ av lån ofta är något lägre än för lån utan säkerhet. Detta eftersom långivare har en större trygghet i att låna ut till dig då långivaren alltid kan beslagta det pantsatta objektet om det skulle visa sig att du inte kan betala av lånet i tid. Den främsta nackdelen med lån med säkerhet är att du redan innan du ansöker om lånet måste veta vad pengarna ska gå till och redovisa detta för långivaren. Detta är vad som talar mycket för ett lån utan säkerhet. Det är ett lån där du inte behöver redovisa för långivaren vad pengarna ska gå till vilket ger dig en stor frihet. Exempelvis kan du använda en del av summan för att samla dina lån och den andra delen till ren konsumtion.

Krav för att få låna 60 000 kr

För att du ska ha möjlighet att ansöka om ett lån på 60 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet behöver du uppfylla ett par krav långivare ställer på dig. Dessa kan komma att variera något beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos.

Nedan presenterar vi de krav som gäller för att låna 60 000 kr via Axo Finans:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Har du svårt att uppfylla kraven men ändå vill ansöka om att låna 60 000 kr kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande. Ansöker du tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet kommer nämligen långivaren ta hänsyn till detta när de behandlar din ansökan.

Låna 60 000 utan UC - är det möjligt?

Det finns idag långivare som erbjuder lån på 60 000 kr utan UC. Att långivare kan erbjuda lån utan UC innebär dock inte att någon kreditupplysning inte kommer göras utan enbart att kreditupplysningen inte görs av UC AB (Upplysningscentralen). När du ansöker om att låna pengar kommer alltid en kreditupplysning göras. Detta för att långivare behöver få en bild av din betalningsförmåga innan de kan erbjuda dig ett lån. När din kreditupplysning inte görs av UC AB görs den istället av ett alternativt upplysningsföretag såsom Creditsafe eller Bisnode. Det finns ett par fördelar med att ansöka om lån utan UC, däribland att upplysningen inte kommer synas i ditt register hos Upplysningscentralen och därmed inte påverka ditt kreditbetyg. Det finns dock även en nackdel med att upplysningen inte görs av UC AB. Långivare som använder andra alternativa kreditupplysningsföretag har en tendens att enbart kunna erbjuda en sämre ränta till sina kunder. Detta eftersom det är lättare att få lån när kreditupplysningen inte görs av UC AB och därmed mindre säkert för långivare att låna ut pengar. Det är av denna anledningen bättre att ansöka om lån där upplysningen görs av UC AB. Du har då möjlighet att bli erbjuden en bättre ränta på ditt lån.

Låna 60 000 med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning kan det vara svårare att kunna bli erbjuden lån, det är dock inte omöjligt. Det finns idag flera långivare som kan erbjuda dig ett lån på 60 000 kr trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Viktigt att komma ihåg är dock att risken dessvärre är stor att du enbart erbjuds lån med hög ränta. Detta eftersom din kreditvärdighet naturligt blir sämre när du har en betalningsanmärkning vilket långivaren i fråga uppmärksammar. Har du historiskt visat att du har en sämre betalningsförmåga är det för långivare en större risk att låna ut till dig då de inte kan veta säkert att de får tillbaka sina pengar i tid. En betalningsanmärkning syns i ditt register i upp till tre år efter att den skapades. Under denna period kan det vara svårt att kunna få nya lån och krediter på egen hand utan en medlåntagare med god kreditvärdighet.

Vad kostar ett lån på 60 000 kr?

Hur mycket ditt lån kommer kosta dig beror på flertalet faktorer där den absolut främsta är vilken ränta du blir erbjuden. Väljer du att ansöka om ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 60 000 kr kan du förvänta dig en ränta någonstans mellan 2,95 % till 29,99 %. Räntan på ett privatlån utan säkerhet bestäms individuellt och baseras på din kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden en låg ränta men har du tvärtom ett sämre kreditbetyg är risken stor att räntan du erbjuds är hög. Utöver räntan finns det också ett par andra faktorer som har en inverkan på hur mycket ditt lån kommer kosta i slutändan. Hur mycket avgifter du betalar för ditt lån påverkar också kostnaden. Dessa avgifter kan dels vara aviseringsavgift men också uppläggningsavgift.

Avgifterna kan också variera, men ofta ligger de inom följande ramar:
Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr
Aviavgift: 0 - 60 kr

Har ditt lån höga avgifter kommer även detta påverka kostnaden för ditt lån. Uppläggningsavgiften betalar du bara en gång medan aviseringsavgiften är en löpande kostnad som du betalar under hela avtalstiden, varje gång en faktura ställs ut. Något som också påverkar kostnaden för ditt lån på 60 000 kr är återbetalningstid du väljer. En längre återbetalningstid kan ofta gynna dig i en lägre ränta i stort men samtidigt måste du också vara beredd att betala av de övriga avgifterna under en längre tid. En kortare återbetalningstid ger ofta ett billigare lån i stort men viktigt att poängtera är att du då självklart också måste ha möjlighet att betala av lånet i tid. Har du svårt att betala av lånet i tid kan detta leda till att du blir skuldsatt och i värsta fall kan myndigheter såsom Inkasso och Kronofogden behöva kopplas in.

Så går du tillväga för att låna 60 000 snabbt

Blir du erbjuden ett privatlån på 60 000 kr går det i regel väldigt snabbt innan du har pengarna på ditt konto. Men hur går man egentligen tillväga? Hos Axo Finans är ansökningsprocessen väldigt trygg och dessutom går det fort. Du ansöker nämligen online via vår hemsida och godkänner med hjälp av BankID. Nedan går vi närmare igenom hur du går tillväga för att ansöka om att låna 60 000 kr via Axo Finans.

 1. Fyll i vårt låneformulär
  1. I formuläret skriver du först och främst in önskat lånebelopp. Här fyller du också hur mycket du vill låna där du kan välja allt från 1 000 till 600 000 kr. I formuläret fyller du också i önskad återbetalningstid tillsammans med dina personliga uppgifter. Du godkänner och skickar sedan in din ansökan med hjälp av BankID.
 2. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners.
  1. Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med hela 36 olika banker och långivare. När du skickar in din låneansökan skickar vi denna vidare till dessa långivare som sedan kan välja att erbjuda dig ett lån och detta på enbart en UC. Att ansöka via Axo Finans sparar dig alltså både tid och ger dig en större valmöjlighet samtidigt som det inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.

 3. Du går igenom dina låneerbjudanden. 
  1. När du väl skickat in din ansökan och våra samarbetspartners behandlat denna kommer du inom kort få flera låneerbjudanden skickade till dig. Viktigt i detta steg är att du dels inväntar samtliga erbjudanden (det kan ta upp till 24 timmar) och sedan jämför dessa noggrant. Välj enbart att gå vidare med ett erbjudande om det matchar dina förväntningar och din ekonomiska situation.

 4. Tacka ja till ett erbjudande och få pengarna på kontot inom kort.
  1.  Hittar du ett erbjudande som passar dig väljer du att tacka ja. Inom en till tre bankdagar har du därefter pengarna på ditt konto. Kom dock ihåg att du aldrig måste tacka ja till ett erbjudande om du inte vill. Axo Finans är en gratistjänst och hittar du inget låneerbjudande som matchar dina förväntningar är du inte tvingad att acceptera något.

Låna 60 000 med låg ränta - vi ger dig våra bästa tips 

När du ansöker om att låna 60 000 kr via ett privatlån utan säkerhet vill du självklart bli erbjuden ett lån med så låg ränta som möjligt. Nedan går vi därför igenom våra bästa tips på hur du ska tänka för att öka chansen att du blir erbjuden ett lån med så låg ränta som möjligt. 

Välj att ansöka via en låneförmedlare framför en eller flera enskilda långivare

När du vill låna 60 000 kr är det alltid bäst att göra detta via en låneförmedlare framför en eller flera enskilda långivare. Detta av två anledningar där den första är att du inte vill skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt och den andra är att du självklart vill ha flera alternativ att välja mellan innan du tackar ja till ett låneavtal. Varje gång du ansöker om ett nytt lån eller en ny kredit kommer långivaren göra en kreditupplysning i ditt namn. Ju fler UC du har i ditt namn under en och samma period desto sämre kommer ditt kreditbetyg bli. Ansöker du hos flera enskilda långivare när du vill låna 60 000 kommer detta skada ditt kreditbetyg avsevärt. I värsta fall kan det skada din kreditvärdighet så mycket att du kanske inte ens har möjlighet att få ett lån. När du ansöker om att låna 60 000 kr via en låneförmedlare lik Axo Finans kommer din ansökan skickas ut till hela 36 olika banker och långivare samtidigt. Alla långivare delar på en och samma kreditupplysning så att ditt kreditbetyg inte tar alltför stor skada. Ansöker du via en låneförmedlare kommer detta också ge dig en större valmöjlighet och en större chans att hitta ett lån med lägre ränta. När du ansöker om att låna pengar via en låneförmedlare kommer du nämligen få flera olika låneerbjudanden som du sedan kan jämföra för att välja det med bäst ränta.

Jämför dina erbjudanden med stor omsorg

När du ansöker om att låna 60 000 kr via en låneförmedlare har du chans att få flera olika låneerbjudanden. Dessa kan du jämföra och sedan välja det alternativ som matchar dina förväntningar allra bäst. Ett starkt tips är att ta dig tid att noggrant jämföra dessa alternativ. Gör det med omsorg välj det erbjudande med absolut bäst villkor och ränta för dig.

Undvik för många UC

Varje gång du ansöker om en ny kredit eller ett nytt lån kommer det tas en kreditupplysning i ditt namn. En kreditupplysning syns i registret i hela 12 månader. Har du fler än 10 UC under ett år eller fler än tre under en och samma månad kommer detta sänka ditt kreditbetyg avsevärt och det kan vara svårt, om inte omöjligt, att bli erbjuden ett lån med låg ränta. I värsta fall kan det vara svårt att bli beviljad lån överhuvudtaget. Vill du ha chans att bli erbjuden en bra ränta när du vill låna 60 000 kr är det därför alltid bäst att undvika för många UC under en och samma period.

Ansök tillsammans med en medsökande

När du ansöker om att låna 60 000 kr kan du alltid lägga till en medsökande i din ansökan. Genom att lägga till en medsökande i din ansökan ökar chansen att du blir erbjuden en låg ränta på ditt lån eftersom långivaren då har både din och din medsökandes kreditbetyg att ta i beaktning när de behandlar ansökan. Din medsökande kan vara vem som helst även om det absolut mest förekommande är att ansöka tillsammans med en partner eller familjemedlem. Det viktigaste är dock att välja en person med god kreditvärdighet för att det överhuvudtaget ska hjälpa att lägga till en medsökande i din låneansökan. Att en medsökande kan hjälpa dig att bli erbjuden ett lån med lägre ränta beror på att långivaren känner en större trygghet om ni är två som står på ett lån. Både du och din medsökande har nämligen lika stor återbetalningsskyldighet för lånet så om inte du kan betala av lånet i tid är det din medsökande som ansvarar för att fullfölja avtalet.

Samla dina lån

Innan du ansöker om ett nytt lån kan en god idé vara att du i förhand samlar dina historiska krediter till ett större samlat lån. Har du flera aktiva krediter kan detta nämligen försämra din kreditvärdighet. Samlar du alla dina mindre lån till ett större samlat lån kan detta öka dina chanser att bli erbjuden en bättre ränta på ditt nya lån. Dessutom blir det enklare för dig då du bara har en faktura att hålla koll på för lånet istället för flera.

Glöm inte den effektiva räntan

När du jämför lån och erbjudanden är en stor rekommendation att du inte enbart tittar på den nominella räntan. Viktigt är också att titta på den effektiva räntan eftersom denna inte bara visar vilken ränta ditt lån har utan också räknar övriga kostnader ditt lån kan ha. Övriga avgifter kan exempelvis vara uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Den effektiva räntan ger dig alltså en mer rättvis bild av vad ditt lån kommer kosta i slutändan.

Vanliga frågor om att låna 60 000 kronor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 60 000 kr.

FAQ

 • Hur mycket måste jag tjäna för att få låna 60 000?

  Hos Axo Finans är kravet att din fasta inkomst måste överstiga 9 200 kr i månaden. Uppfyller du inte detta kravet kan du bli beviljad ett lån ändå men då behöver du ansöka tillsammans med en medsökande som uppfyller kravet.

 • Kan jag få låna 60 000 kr utan fast inkomst?

  Nej, du kommer inte kunna bli erbjuden ett lån om du inte har någon fast inkomst. Åtminstone inte på egen hand. Har du däremot möjlighet att lägga till en medsökande i din låneansökan kan du bli erbjuden ett lån förutsatt att medlåntagaren i fråga har en god ekonomi och ett bra kreditbetyg.

 • Kan jag låna 60 000 till en bil?

  Ja, du kan låna 60 000 kr till en bil. Väljer du att låna 60 000 kr via ett privatlån utan säkerhet väljer du själv vad du ska använda pengarna till och om så önskas kan du använda pengarna för att investera ett bilköp.

Vi sammanfattar kort 

Vill du låna 60 000 kr är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Eftersom du då dels har möjlighet att själv välja vad pengarna ska gå till samtidigt som du också har chans att få en lägre ränta jämfört med om du hade ansökt om ett snabblån. Vill du ha en så låg ränta som möjligt är en bra idé att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Då tar långivaren hänsyn till båda era kreditbetyg vilket kan stärka dina chanser att bli erbjuden ett lån med låg ränta. Om du behöver ett större lån kan ett lånebelopp på 70 000 kronor eller mer vara ett alternativ. Hos oss kan du ansöka om lån från 5000 kronor och upp till 600 000 kronor. Du bestämmer själv vilket belopp som du vill jämföra och ansöka om. 

Axo finans logga

Hos Axo Finans kan du låna 60 000 kr snabbt

Är du på jakt efter att låna 60 000 kr är det Axo Finans du ska vända dig till, vi jämför lån. Vi är nämligen en låneförmedlare som samarbetar med hela 36 olika banker och långivare som kan erbjuda dig ett lån. Dessutom delar samtliga långivare på en och samma kreditupplysning för att inte skada ditt kreditbetyg. Att ansöka om att låna 60 000 kr via Axo Finans kommer dels spara dig tid, ge dig större valmöjlighet och dessutom användes endast en kredittopplysning.  

Få ett erbjudande redan idag