Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Hur kan du låna pengar snabbt?


Har du hamnat i en situation där du behöver låna pengar snabbt? Kreditkortet är en lockande lösning, som tyvärr kan bli dyr ifall du inte kan betala tillbaka tillräckligt snabbt. Kan du inte betala i tid riskerar du en betalningsanmärkning. Privatlån är ett bättre alternativ om du behöver längre återbetalningstid.

Skicka in din ansökan om lån till Axo Finans dag. Vi förmedlar privatlån till tusentals personer varje månad. Lån via Axo Finans har ofta en snabb utbetalning och beviljas du lån har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

För oss på Axo Finans är det viktigt att du ska kunna låna pengar enkelt. Och inte nog med det, du ska också ha möjlighet att låna pengar snabbt. Via vår webbplats kan du ansöka om ett lån på bara några minuter. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners och kontaktar dig så fort vi har hittat deras bästa låneerbjudande för dig.

Oftast hör vi av oss samma dag du ansöker. Väljer du att tacka ja till något av långivarnas erbjudande, har du vanligtvis pengarna på kontot inom 1-2 dagar.

Så kan du låna pengar snabbt via oss:

  • I låneansökan väljer du först hur mycket du vill låna och fortsätter sedan till formuläret.
  • Meddela om du vill lösa befintliga lån, alltså om du vill samla dina tidigare lån i ett nytt lån för att sänka dina lånekostnader.
  • Välj också önskad återbetalningstid, alltså hur många år du vill ha på dig att betala tillbaka lånesumman.
  • Vi behöver också dina kontaktuppgifter och ett kryss i rutan där du godkänner att Axo Finans får behandla dina personuppgifter.

Hur kan man låna pengar snabbt med Axo Finans?

Låna pengar snabbt via Axo Finans

Vi erbjuder lån utan säkerhet

När du tar ett privatlån, alltså ett lån utan krav på säkerhet, så behöver du inte ha någon pant i form av tillgångar eller egendom. Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte ställer krav på säkerhet.

Om låntagaren inte klarar av att betala tillbaka hela skulden har långivaren sämre möjligheter att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på ett lån utan säkerhet högre än räntan på ett bolån.

Långivare som erbjuder privatlån ställer inga krav på vad du får låna pengar snabbt till. Du kan alltså ta lån snabbt och använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste däremot ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar snabbt inte är terrorfinansiering eller penningtvätt.

Hur beräknas räntan?

Låna pengar snabbt till bra villkor

Vi uppmanar dig att tänka efter noggrant innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Tänk igenom dina alternativ innan du bestämmer dig. När du väl bestämt dig är det klokt att jämföra flera långivare via oss. Då är du säkrare på att du får ett lån med bra villkor.

Räntan på ett privatlån är individuell och bestäms utifrån en helhetsbedömning när du har skickat in din ansökan. För att kunna bedöma din betalningsförmåga vill långivarna bland annat veta hur mycket du tjänar varje månad.

Exempel: Nominell ränta 11,9%, effektiv ränta 13,71%, lånebeløp kr 100 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 35 914, totalt kr 135 914.

Egenföretagare

Om du arbetar som egenföretagare och inte har en fast månadsinkomst så går det bra att räkna ut din genomsnittliga månadsinkomst före skatt och fylla i den summan i din ansökan om lån. Långivarna ser gärna att ditt företag ska ha varit verksamt i minst ett år. Det kan också hända att långivarna vill ha en balans- och resultaträkning som bilaga till din ansökan.

Kreditupplysning och UC?

När du ansöker om lån tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om privatlån via Axo Finans är att bara en kreditupplysning hos UC tas på dig, eftersom vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få många olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Vilka är fördelarna med att låna pengar snabbt?

Behovet av ekonomisk flexibilitet uppstår ofta med kort varsel, och därför kan det finnas behov av att låna pengar snabbt.

Låna pengar snabbt vid plötsliga behov

Om du till exempel är mitt i ett projekt, kan det tänkas att du behöver finansiering och låna pengar för att projektet inte ska behöva pausas. Detta sker vanligtvis vid exempelvis renovering.

Andra väljer att ta ett privatlån när de ska köpa något, men inte har tid att spara pengar till det och därför behöver låna pengar snabbt.

De vanligaste orsakerna till att ansöka om lån snabbt hos Axo Finans är:

  • Låna pengar till renovering
  • Låna pengar till oväntade utgifter
  • Samla lån och gamla skulder

Tips: Låna pengar snabbt med en medlånetagare

Om du inte själv har en tillräckligt stor inkomst, kan du fortfarande låna pengar snabbt och enkelt genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare, också kallat medsökande. Inte nog med att du kan låna pengar snabbt, du kan även få bättre ränta.

Låna pengar snabbt för ekonomisk flexibilitet

Det finns många bra anledningar till att låna pengar, och så länge du har kontroll över din ekonomi så behöver det inte kännas otryggt att låna pengar snabbt. Tvärtom, kan det ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver precis när du behöver det, så att du slipper bekymra dig.

När olyckan är framme

Vad gör du till exempel om din frys går sönder mitt i sommaren, precis när du fyllt den med all god grillmat? Eller om din dator går sönder precis före din examen? Vid sådana tillfällen behöver man låna pengar snabbt. Ansök om lån via Axo Finans och få det bästa lånet bland 30 banker och långivare som erbjuder privatlån.

Lös dina smålån och krediter

Ekonomisk flexibilitet när du behöver låna pengar snabbt

Behovet av ekonomisk flexibilitet uppstår ofta med kort varsel, och därför kan det finnas behov av att låna pengar snabbt.

Låna pengar snabbt vid plötsliga behov

Om du till exempel är mitt i ett projekt, kan det tänkas att du behöver finansiering för att projektet inte ska behöva pausas. Detta sker vanligtvis vid exempelvis renovering. Andra väljer att ta ett privatlån när de ska köpa något, men inte har tid att spara pengar till det och därför behöver låna pengar snabbt.

De vanligaste orsakerna till att ansöka om att låna pengar snabbt hos Axo Finans är:

  • Renovering
  • Oväntade utgifter
  • Samla lån och gamla skulder

Låna pengar snabbt för ekonomisk flexibilitet

Det finns många bra anledningar till att ta ett privatlån, och så länge du har kontroll över din ekonomi så behöver det inte kännas otryggt att låna pengar snabbt. Tvärtom, kan det ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver precis när du behöver det, så att du slipper bekymra dig.

Vad gör du till exempel om din frys går sönder mitt i sommaren, precis när du fyllt den med all god grillmat? Eller om din dator går sönder precis före din examen? Vid sådana tillfällen behöver man låna pengar snabbt. Ansök om lån via Axo Finans och få det bästa lånet bland 30 banker och långivare.

Bara en ränta och en avgift

Att lösa eller samla lån innebär att man tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter har man bara ett lån med en ränta att förhålla sig till. Om du är ute efter att sänka dina månatliga kostnader, så måste du se till att du får en lägre effektiv ränta än den du hade på de gamla lånen.

Bättre kontroll över ekonomin

Genom att samla gamla snabblån och krediter, kan du sänka dina månadsutgifter och få bättre kontroll över ekonomin. Det kommer göra dig mer avslappnad och glad i sinnet, så du kan få ett bättre liv som du dessutom själv har kontrollen över. Det kommer även göra det möjligt att bli av med skulden snabbare.

Lös dina smålån och krediter

Lösa dyra smålån i ett och samma lån

En av de vanligaste anledningarna till att personer ansöker om privatlån, är för att de vill lösa gamla lån. Har du tidigare tagit SMS-lån, snabblån eller dyra krediter? Då har du säkert höga månadskostnader och utgifter. Det snabbaste sättet att sänka dina månadskostnader på, är att lösa dyra smålån i ett och samma lån.

Med ett samlingslån får du en mycket bättre översikt över ekonomin och du kan få en mycket lägre ränta än du hade tidigare.

Bara en ränta och en avgift

Att lösa eller samla lån innebär att man tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter har man bara ett lån med en ränta att förhålla sig till. Om du är ute efter att sänka dina månatliga kostnader, så måste du se till att du får en lägre ränta än den du hade på de gamla lånen.

Bättre kontroll över ekonomin

Genom att samla gamla snabblån och krediter, kan du sänka dina månadsutgifter och få bättre kontroll över ekonomin. Det kommer göra dig mer avslappnad och glad i sinnet, så du kan få ett bättre liv som du dessutom själv har kontrollen över. Det kommer även göra det möjligt att bli av med skulden snabbare.

Hur fungerar det?

Om du behöver låna pengar snabbt bör du ansöka om att låna pengar via en låneförmedlare. När vi har fått din ansökan sänder vi den direkt vidare till alla de banker och långivare som vi samarbetar med.

Oftast svarar de samma dag, och svaret innehåller ett erbjudande till dig. Vi kontaktar dig för att berätta om det låneerbjudande som vi bedömer att är det bästa med tanke på dina önskemål och din ekonomiska situation.

Enkelt och tryggt

Men ta det lugnt. Erbjudandet gäller i 30 dagar, så fundera på saken i lugn och ro. Det kostar inget att ansöka via Axo Finans, och du binder dig inte heller till någonting. Det är fritt fram att tacka nej till vårt erbjudande, om du så vill.

Vanliga frågor om att låna pengar


För att å ansöka om ett lån via Axo Finans måste du vara minst 18 år gammal och tjäna minst 8 400 kr per månad. En del banker och långivare har en åldersgräns på 20 år.

För att öka chanserna om att få ett snabbt lån beviljat, kan man ta ett lån med en medlåntagare. Detta ger bankerna en extra säkerhet för att du kommer klara av att betala tillbaka hela skulden.

Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet. Vad du ska använda pengarna till bestämmer du helt själv.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar. Ansök om lån direkt på nätet via Axo Finans och få svar snabbt på din ansökan.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala delar av lånesumman i förtid eller betala tillbaka hela skulden når du har möjlighet. Detta medför inga extra kostnader för dig.

När du vill låna pengar snabbt kan vi inte säga på förhand hur mycket du måste betala i månaden. Detta är beroende av räntan du blir erbjuden på ditt lån och andra faktorer i kreditbedömningen. Hur mycket du måste betala i månaden får du först veta efter att du har ansökt om lån.

Det är ett lån utan säkerhet där du själv bestämmer vad pengarna ska användas till. Ett privatlån betalar du tillbaka varje månad i form av amortering plus ränta. Amortering är den summa du betalar tillbaka på själva lånet. Räntan är en procentsats på lånet som banken eller långivaren tar ut som avgift för att de tillhandahåller dig lånet.

Eftersom det är långivarna som bestämmer räntan individuellt för varje person som ansöker om lån, kan vi inte säga vad räntan på lånet blir förrän en ansökan har blivit behandlad. Långivarna vi samarbetar med erbjuder en nominell ränta från 2,95%.

Den nominella räntan är lånets grundränta och den bestäms av varje enskild bank. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter som är knutna till lånet. För att hitta den lägsta räntan på ett lån är det den effektiva räntan du bör jämföra.

Kreditvärdighet är ett mått på en persons betalningsförmåga. Har du hög kreditvärdighet innebär det att du får låna pengar till lägre ränta och har du en låg kreditvärdighet får du betala en högre ränta på lånet.

Många undrar om det är möjligt att ansöka om lån utan UC eller kreditbedömning. Detta då man genom att ansöka om lån upprepade gånger hos olika banker och långivare kan få sämre kreditvärdighet.

Med Axo Finans kan du däremot snabbt och enkelt skicka in en enskild ansökan som går ut till flera banker samtidigt. Därmed blir du bara kreditbedömd av UC en gång i ansökningsprocessen.

En låneförmedlare förmedlar lån mellan långivaren och kunden. De betalar således inte ut pengarna själva, utan jämför lån så att kunden ska hitta det bästa lånet bland flera banker och långivare. Att jämföra lån är viktigt för att hitta det lån som passar dig bäst.

En låneförmedlare är ditt verktyg för att undersöka aktuella erbjudanden om lån som finns på marknaden, så att du kan hitta det bästa erbjudandet om att låna pengar. Vi jämför nominell ränta och effektiv ränta på lån från 35 av Nordens största banker. Detta sparar dig tid - och pengar.

Med ett lån utan säkerhet kan du när som helst betala tillbaka hela skulden eller extra på lånet, utan extra kostnader.

Om du vill låna pengar kan du antingen fylla i låneansökan här på hemsidan eller ringa till vår kundtjänst på 0771-32 34 00. Att ansöka tar bara några minuter och inom ett dygn ringer en lånehandläggare upp dig för att presentera det bästa erbjudandet.

Du kan tryggt låna pengar snabbt via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Med ett erbjudande utan förpliktelser har du även möjlighet att tänka på saken i 30 dagar och du binder dig inte till ett avtal förrän du har bestämt dig för att låna pengar.

En del av våra samarbetspartners erbjuder att låna ut pengar även om man har skulder hos Kronofogden. Om du har detta så utlämnas några banker och långivare som erbjuder snabblån i processen från att bedöma din ansökan. Undersök därför dina skulder i förväg.