Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Låna pengar direkt på kontot via Axo Finans


Vi är inte en bank, men vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare. Det innebär att om du har behov av att låna pengar direkt på kontot, kommer vi kunna hjälpa dig med att hitta det bästa låneerbjudandet. Via våra samarbetspartners kan vi erbjuda privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kronor.

Axo Finans är en låneförmedlare. Det betyder att vi skickar din låneansökan till flera banker och långivare samtidigt. Vår erfarenhet visar att kunder får lägre ränta på lånet, ju fler långivare som behandlar ansökan. Våra samarbetspartners vet att de konkurrerar om att få dig som kund, vilket pressar ner räntan.

Så ansöker du:

 • Fyll i vårt ansökningsformulär.
 • När den har tagits emot, skickas den vidare till våra samarbetspartners.
 • När alla har behandlat ansökan, väljer du det bästa erbjudandet.

På så sätt kan du vara säker på att du får det absolut bästa låneerbjudandet på marknaden. Om din ansökan beviljas, kommer du därefter kunna få pengarna direkt på kontot inom ett par dagar.

Direkt utbetalning med BankID

För att få en så snabb process som möjligt rekommenderar vi att du har nödvändiga dokument och BankID redo. Genom att välja elektronisk signering via BankID kommer du även att minska väntetiden från tidpunkten du ansöker tills pengarna finns på ditt konto. Vanligtvis svarar vi på ansökan inom två timmar.

Direkt utbetalning inom 1-3 arbetsdagar

Om din låneansökan beviljas, tar det upp till 1-3 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto. Det är därmed en snabb process att låna pengar via Axo Finans.

Använd lånekalkylatorn till att beräkna kostnaden på lånet

Jämför lån när du ska låna pengar med låg ränta

Alla låneansökningar behandlas individuellt och baseras på din betalningsförmåga och ekonomi. Använd vår lånekalkylator och se hur mycket ditt lån kommer kosta. Här specificerar du hur mycket du vill låna.

Därför är det smart att använda lånekalkylatorn:

 • Kontrollera om du har råd nu
 • Kontrollera om du har råd i framtiden
 • Kontrollera hur mycket lånet kommer kosta dig totalt

Kontrollera om du har råd nu

Det är smart att ha en översikt över privatekonomin när du ansöker om lån med direkt utbetalning. När du har kontrollerat månadsbeloppet, bör du fråga dig själv om du har råd med lånet. Du kommer inte få lån om din ekonomi inte tål det, men det är likväl värt att själv kontrollera det. Då förbereder du dig även på att betala tillbaka när den tiden kommer.

Kontrollera om du har råd i framtiden

Kom ihåg att du även ska betala av lånet i framtiden. Förväntar du dig ökade utgifter den närmaste tiden? Om du inte förväntar dig större utgifter och har en stabil inkomst, har du troligtvis råd med ett lån med direkt utbetalning.

Kontrollera hur mycket lånet kommer kosta dig totalt

Du får även upp en uppskattad beräkning på hur mycket lånet kommer kosta dig. Det kan vara bra för att få en översikt.

Kom ihåg: Du kan när som helst betala tillbaka hela skulden

Kanske har du sålt egendom, fått högre lön eller liknande? Om du har tillräckligt med pengar över, kan du när som helst betala tillbaka hela skulden. Det är inte några extra kostnader kopplade till det.

Från lånekalkyl till ansökan

Från lånekalkylatorn kan du enkelt gå vidare till ansökningsformuläret. Kom ihåg att lånekalkylatorn bara visar ett beräknat månadsbelopp. Slutlig ränta presenteras först efter att långivaren har behandlat din ansökan.

Fördelen med privatlån

Jämför lån när du ska låna pengar med låg ränta

De flesta av oss kan känna igen sig i att spara till ett konkret mål, som känns som en evighet. Oavsett om det är en efterlängtad semester eller ett renoveringsprojekt så tar det tid att spara pengar och ibland kan drömmen kännas nästan omöjlig. För många blir ett privatlån räddningen.

Fördelen med att låna pengar direkt med ett privatlån är först och främst att det är ett snabbt lån när du behöver det. Räntan på ett lån utan säkerhet är betydligt lägre än dyra kreditkortsräntor, vilket gör privatlån till ett bra alternativ om du behöver låna pengar till ett renoveringsprojekt. Ansökningsprocessen går snabbt och du behöver inte vänta länge innan pengarna finns på ditt konto.

Via Axo Finans får du även erbjudanden från de bästa långivarna på marknaden, vilket ger bra räntor samt ett låneerbjudande som är anpassat till din ekonomiska situation.

Därför bör du ansöka via Axo Finans

Det finns flera goda anledningar till att välja Axo Finans. Våra kunder tar bland annat upp följande fördelar:

 • Vi samarbetar med de bästa långivarna i branschen
 • Vi pressar ner räntan
 • Flera erbjudanden leder till lägre ränta
 • Genom att jämföra erbjudanden hittar du det bästa lånet för dig
 • Du får se den slutliga effektiva räntan

Vi samarbetar med de bästa långivarna i branschen

Axo Finans samarbetar med de 35 bästa långivarna i branschen. Om du mottar lån efter att ha ansökt via oss, kan du vara säker på att du möter en seriös aktör. Våra samarbetspartners har lång erfarenhet inom olika former av lån och kan hjälpa dig till en större ekonomisk frihet i vardagen.

Vi pressar ner räntan

När du ansöker via en låneförmedlare måste bankerna konkurrera om att få dig som kund. Det vet bankerna och de kommer därför försöka att ge dig bästa möjliga pris. För att konkurrera prismässigt måste de bland annat erbjuda en lägre ränta. Just därför bör du ansöka om lån med direkt utbetalning via en låneförmedlare – vi pressar ner räntorna.

Flera erbjudanden leder till lägre ränta

Siffror från Axo Finans visar att de lånekunder som får flest erbjudanden, är de lånekunder som får lägst ränta. Det är stor skillnad mellan de som bara får ett erbjudande eller två. Det visar att det lönar sig att ansöka via en låneförmedlare. Om du inte jämför hos en låneförmedlare riskerar du att få högre ränta – vilket även betyder dyrare lån.

Genom att jämföra erbjudanden hittar du det bästa lånet

När vi har hämtat in erbjudanden från våra samarbetspartners, kan du jämföra erbjudandena. Då kan du hitta det erbjudande som passar dig och din ekonomi bäst. Varje erbjudande kan ha olika fördelar så det är viktigt att titta igenom dem noga.

Du får se den slutliga effektiva räntan

Högst upp på den här sidan kan du se ett beräknat månadsbelopp. Det här beloppet är baserat på en uppskattad effektiv ränta. Det är viktigt att komma ihåg att det här är en estimerad beräkning. Du kan använda den till att jämföra, men slutlig effektiv ränta får du först när en långivare har behandlat din ansökan.

Det här gäller även andra ställen där du kan jämföra lån. För att ge dig en slutgiltig effektiv ränta, måste långivaren göra en kreditbedömning av dig. Då får långivaren reda på om du är kapabel att betala av skulden. Efter det kan du få reda på en slutlig effektiv ränta.

Det lönar sig att använda en låneförmedlare som Axo Finans när du ansöker om lån med direkt utbetalning.

Lån med direkt utbetalning på nätet

Låna pengar direkt på kontot

Idag blir det allt vanligare att ta ett privatlån på nätet. Det görs ofta via så kallade låneförmedlare, som arbetar med att förmedla information mellan lånsökare och långivare. Det har gjort ansökningsprocessen väldigt snabb och enkel. Du behöver bara skicka in en ansökan till din låneförmedlare, så skickar de den vidare till sina samarbetspartners.

När du skickar in en ansökan via en låneförmedlare måste du fylla i personuppgifter och önskat lånebelopp. Denna information skickas vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. På så vis jämför vi långivarna åt dig som låntagare, och du får det bästa erbjudandet på marknaden anpassat dig. Det innebär att det aldrig tidigare varit lättare att låna pengar direkt på kontot med ett privatlån.

Privatlån när du behöver det

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Utlånaren kräver ingen pant och du behöver inte ge någon säkerhet i form av ägodelar. Här är det istället inkomst och tidigare betalningshistorik som avgör hur mycket du kan låna. Därmed kan du fritt bestämma vad pengarna används till, oavsett om det är renovering av ett badrum, ny bil eller en reparation av tvättmaskinen.

Det finns många anledningar till att folk tar ett lån utan säkerhet:

Du kan samla lån och spara pengar

Genom att samla smålån och kreditkortsskulder i ett samlat lån, kommer du ha möjlighet att spara mycket pengar. Det beror på att alla lån har medföljande avgifter som fakturaavgifter, årsavgifter och andra kostnader.

I tillägg har många lån och kreditkort en högre ränta, då dessa är tänkta som kortsiktiga lån. Om du inte betalar tillbaka hela skulden riskerar du att få betala stora summor. Detta då du kommer att förlora pengar på dyra räntekostnader.

Genom att samla alla skulder i ett samlat lån, kommer du få en bättre ränta samt bli kvitt onödiga kostnader.

Om du är i behov av ett lån, bör du även utvärdera om det lönar sig att samla alla gamla skulder i ett lån. Behöver du hjälp med detta, så kan du kryssa för att du önskar samla lånet i din låneansökan.

Renoveringslån – få en högre vinst vid bostadsförsäljning

Om du planerar att renovera din lägenhet eller ditt hus, kan du öka värdet på bostaden vid eventuell försäljning. Det kan till exempel röra sig om renovering av kök eller badrum, eller byte av golv eller kakel. Sådana renoveringsprojekt kan bidra till en ytterligare värdeökning av din bostad.

Om du är osäker på vad du kan göra för att öka värdet på din bostad, rekommenderas det att du tar kontakt med en mäklare eller en sakkunnig person.

Genom att ansöka om renoveringslån via Axo Finans, kan du låna pengar direkt på kontot till renovering. Efter signerat låneavtal kommer du kunna få pengarna direkt på kontot, bara kort tid därefter.

Oväntade utgifter

Alla vet att olyckor kan uppstå när man minst väntar sig det, och en olyckar kommer sällan ensam. Många använder privatlån till att täcka oväntade utgifter som dyker upp i vardagen. Det här kan vara allt från en trasig tvättmaskin till en viktig bilreparation. Privatlån kan vara lösningen för dig när du verkligen behöver täcka plötsliga utgifter.

Privatlån oavsett anledning

Det är även vanligt att personer lånar för att konsumera, det vill säga privatlån som du använder för renovering, bilköp, semester med mera. Oavsett anledning kostar din låneansökan inte någonting och våra handläggare hittar erbjudandet med den bästa räntan för dig.

Låna med en medsökande

Hitta bästa lånet bland flera långivare

Om du behöver ett lån hjälper vi dig på ett tryggt, kostnadsfritt och seriöst sätt. Våra handläggare har lång erfarenhet inom bank och finans och de vet hur de ska förhandla med långivarna åt dig. Eftersom vi ställer flera banker och långivare mot varandra är det upp till dem att konkurrera om dig som kund.

När vi har samlat alla erbjudanden, kan du välja det som passar dig bäst utifrån din situation.

En medsökande ökar chanserna för att ett lån beviljas. Om ni är två som delar på risken och dessutom kan tillhandahålla inkomst från två personer istället för en så är det mycket enklare för banken att säga ja. Tänk på det nästa gång du ska ansöka om lån, om ni är två är chansen större att det blir ett positivt resultat på låneansökan.

Välj Axo Finans när du ska låna pengar direkt på kontot

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Ansöker du via oss, ansöker du om att låna pengar direkt hos 35 banker och långivare. Genom våra samarbetspartners kan du ansöka om att låna pengar direkt, från 5 000 kronor till 600 000 kronor, utan krav på säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera stora nordiska och internationella banker och långivare.

Genom att välja Axo Finans som din låneförmedlare får du flera fördelar. Vi tar på oss jobbet med att jämföra långivarna åt dig. Genom att ta låna pengar direkt på kontot via oss, får du även det bästa erbjudandet för dig från flera av landets största och bästa banker och långivare.

Låna idag via Axo Finans.

Vem kan ansöka om lån via Axo Finans?

Via Axo Finans kan du på ett enkelt sätt ansöka om att låna pengar direkt på kontot med ett lån utan säkerhet. För att få lånet beviljat ställs det dock några krav på dig som ansöker:

 • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
 • Du måste vara över 18 år
 • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden

När du ansöker om att låna pengar direkt på kontot hos oss, tas det en kreditkontroll av dig. Det är den kreditkontrollen som avgör hur mycket du får i lån och vilken ränta du blir erbjuden.

Låna pengar direkt på kontot – Vanliga frågor och svar


När du ansöker om lån via Axo Finans, ansöker du om lån hos 35 banker och långivare som vi samarbetar med. Du väljer det bästa erbjudandet bland dessa. Om du väljer att tacka ja till ett erbjudande måste du signera lånedokumenten och skicka in nödvändig information. Signerar du elektroniskt, kommer du få in pengarna på ditt konto direkt – normalt inom loppet av ett par arbetsdagar.

Om du vill låna pengar direkt på kontot via Axo Finans, kan du låna upp till 600 000 kr. Det lägsta beloppet du kan låna är 5 000 kr.

Det beror på vilken långivare som erbjuder dig lån, marknadens ränta och din personliga ekonomi. Våra samarbetspartners erbjuder en nominell ränta från 2,95 %.

Effektiv ränta avgör kostnaderna på lånet, och är därför viktigast att titta på. Det betyder inte att nominell ränta inte är viktig. Effektiv ränta består nämligen av nominell ränta plus avgifter och kostnader.

Nominell ränta sätts av långivaren. Den påverkas av världsekonomin och kommer kunna röra sig upp och ned med sämre eller bättre tider. Den nominella räntan är således inte oviktig för ditt totalbelopp, men det är den effektiva räntan som visar den slutgiltiga kostnaden.

Den effektiva räntan blir högre om det är många kostnader och avgifter kopplade till lånet. De här kostnaderna kan skilja sig från långivare till långivare. Effektiv ränta påverkas även av din ekonomiska situation. Det betyder att du erbjuds en effektiv ränta utifrån din förmåga att betala tillbaka.

Våra samarbetspartners erbjuder en avbetalningstid på 1-20 år. Du kan när som helst betala tillbaka hela lånet i sin helhet, utan extra kostnader.

Smålån, SMS-lån och liknande ger snabb utbetalning men har även hög ränta. Det är även ofta tal om mindre belopp, från några tusen till runt 15 000 kr. Vissa långivare tar även ut olika avgifter i samband med sådana lån. De har ofta kort avbetalningstid.

Privatlån har längre avbetalningstid, lägre ränta och är ofta på högre belopp. Om du vill låna pengar direkt på kontot med låg ränta och lång avbetalning, kommer ett privatlån vara bättre för dig. Kom ihåg att du kan låna allt från 5 000 till 600 000 kr via Axo Finans. Därmed kommer du kunna få ett litet lån även här, men det kommer ha lägre ränta än om du hade sökt på egen hand.

Axo Finans är en låneförmedlare, ingen bank, och du kan därför inte upprätta ett bankkonto hos oss. Du bör likväl använda oss om du vill långa pengar direkt på kontot. Vi hjälper dig att hitta det bästa låneerbjudandet – direkt utbetalning efter ansökan har behandlats, beviljats och signerats. Det här tar som regel en till tre arbetsdagar.

För att kunna veta om ett låneerbjudande är bra måste du jämföra erbjudanden från flera banker och långivare. Genom att ansöka via oss, skickar vi din ansökan till alla våra samarbetspartners. På detta sätt konkurrerar långivarna om att få dig som kund, och då kan de komma med sitt bästa erbjudande.

Om du vill låna pengar direkt på kontot med låg ränta, bör du således ansöka via oss. Dessutom kan du få tips och råd om hur du kan använda lånet på ett förnuftigt sätt.

Nej, det gör vi inte. Förr i tiden kunde man ta lån direkt via SMS. Sådana SMS-lån krävde snabba beslut gällande den egna privatekonomi, vilket inte är förenligt med ansvarsfull lånepraxis.

Axo Finans följer gällande lagar och regler, och du kan därför inte ansöka om SMS-lån via oss. Vill du ta ett privatlån? Jämför lån hos oss i stället. Då kan du vara säker på att du hittar det lån med direkt utbetalning som passar dig bäst.

Våra samarbetspartners gör en noggrann kreditbedömning av dig innan du eventuellt får lån. Det här görs just för att säkerställa att du är kapabel att betala tillbaka hela skulden.

Om du likväl inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Varje gång du skickar en låneansökan tas en kreditkontroll av dig. De flesta långivare gör det här hos Upplysningscentralen, därför kallas ofta kreditkontroll för UC. Det finns med andra ord inget som heter ”lån utan UC”, men när du ansöker om lån via Axo Finans tas det bara en kreditupplysning av dig – även om ansökan behandlas av upp till 31 banker och långivare.

Ja. Att ansöka med en medlåntagare ökar vanligtvis chanserna för att lånet beviljas. En medlåntagare kan vara en familjemedlem, sambo eller vän.

Ja, att samla lån är en vanlig orsak till att många skickar in en låneansökan via Axo Finans. Om du vill lösa lån och skulder, bockar du för det när du ansöker om lånet. Banken som beviljar lånet tar på sig jobbet med att lösa de gamla lånen. Du efterlämnas sedan med ett lån och en avbetalningsplan.

Det finns flera goda anledningar till att välja Axo Finans. Våra kunder tar bland annat upp följande fördelar:

 • Vi samarbetar med de bästa långivarna i branschen
 • Vi pressar ner räntan
 • Flera erbjudanden leder till lägre ränta
 • Genom att jämföra erbjudanden hittar du det bästa lånet för dig
 • Du får se den slutliga effektiv räntan

Våra samarbetspartners har den expertis och erfarenhet som behövs för att du ska få ett bra lån. En låneförmedlare bidrar till att pressa ner räntorna, och med flera erbjudanden får du ett billigare lån. Du kan också jämföra flera erbjudanden för att se vilka fördelar och villkor som passar dig bäst. Därutöver får du se den slutliga effektiva räntan när en långivare har behandlat din ansökan.