Låna 5000 kr

Låna 5000 kr till låg ränta

Ansök om att låna 5000 kr via Axo Finans redan idag. Hos oss får du erbjudanden från hela 36 olika långivare med enbart en ansökan och dessutom svar redan samma dag som du ansökt.

 • Valid
  Låna 5000 kronor 
 • Valid
  Kostnadsfritt 
 • Valid
  Inte bindande ansökan 

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 5000 och få svar redan samma dag

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 5000 kr genom ett privatlån utan säkerhet och få svar redan samma dag. Genom att ansöka hos oss ansöker du hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt vilka alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Vi hjälper dessutom till att jämföra alla de erbjudanden du får så att du  sedan kan välja det med absolut bäst villkor för dig och din ekonomiska situation. Via Axo Finans kan du också få hjälp att samla dina lån vilket kan förbättra din ekonomi avsevärt, speciellt om du har flera pågående krediter och önskar att förbättra din kreditvärdighet.

Fördelar med att välja Axo Finans

Det finns flera fördelar med att använda oss som din låneförmedlare när du vill låna pengar

 • Vår tjänst är kostnadsfri
 • Du binder dig inte till något innan du accepterat ett låneavtal
 • Snabb ansökan och utbetalning
 • Enbart en UC görs i ditt namn
 • Möjligt att få erbjudanden från hela 36 olika långivare
 • Du ansöker hos en av Sveriges största låneförmedlare

Låna 5000 utan UC?

Vi får ofta frågan om det går att låna 5000 utan UC. När du ansöker om att låna 5000 kr kommer långivaren alltid behöva göra en kreditupplysning i ditt namn. Men det behöver inte vara genom UC. En upplysning för alltid för att undersöka din ekonomiska situation där de bland annat får en inblick i:

 • Din inkomst
 • Din arbetssituation
 • Din historiska ekonomi
 • Ditt skuldsaldo
 • Om du har andra lån eller krediter

Dessa faktorer slås sedan samman och bildar sedan ditt kreditbetyg. Ofta tar långivare din kreditupplysning via UC AB (Upplysningscentralen) men denna kan även göras via ett annat alternativt kreditupplysningsföretag. Görs din kreditupplysning utanför UC AB brukar man i folkmun säga att man ansöker om lån utan UC men detta stämmer alltså inte riktigt. Det finns vissa fördelar med att ansöka om lån där kreditupplysningen görs via ett alternativt upplysningsföretag såsom att din upplysning inte kommer synas i UC AB:s register och därmed inte påverka ditt kreditbetyg. Nackdelen med att din kreditupplysning görs via ett alternativt kreditupplysningsbolag är dock att du ofta blir erbjuden sämre lånevillkor. Av den anledningen är det i regel alltid bättre att ansöka om lån hos långivare som använder UC som sin valda leverantör av kreditupplysningar.

Så lånar du 5000 kronor

Vill du låna 5000 idag och önskar en snabb process är det hos Axo Finans du ska skicka in din ansökan. Nedan går vi igenom hur du går tillväga. 

 1. Ansök via låneformuläret
  1. Högst upp på sidan hittar du vårt låneformulär. I detta fyller du i hur mycket du vill låna tillsammans med önskad återbetalningstid och dina personliga uppgifter. Skicka därefter in din ansökan.

 2. Din ansökan behandlas av våra 36 olika banker och långivare.
  1. När du skickat in din ansökan skickar vi denna vidare till våra samarbetspartners som sedan kan välja att ge dig ett erbjudande. Detta med enbart en kreditupplysning som samtliga långivare delar på.
 3. Vi går igenom dina erbjudanden och presenterar det bästa. 
  1. För att du ska spara tid och energi kommer vi jämföra dina erbjudanden åt dig för att sedan presentera det med bäst villkor och ränta.

 4. Du väljer om du vill tacka ja.
  1. En ansökan om lån hos Axo Finans är aldrig bindande och du har upp till 30 dagar på dig att välja om du vill acceptera lånet eller ej. Vid accepterat låneerbjudande får du pengarna utbetalda redan inom 1 - 3 arbetsdagar.

Kortfakta om att låna 5000 kr

 • Det finns ett par faktorer man brukar säga kännetecknar ett lån på 5000 kr.
 • Har ofta låga krav
 • Återbetalningstid från 1 månad till 20 år
 • Kan innebära hög ränta och övriga avgifter
 • Snabb utbetalning
 • Ansökan sker online

Krav för att bli beviljad att låna 5000 kr

Det finns ett par krav du måste uppfylla för att få låna 5000 kr. Ofta är dessa krav något lägre när det gäller låga belopp som men de kan komma att skilja sig beroende på vilken långivare du ansöker hos.

För att bli beviljad att låna 5000 kr hos Axo Finans gäller kraven nedan: 

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Ett vanligt krav många långivare gärna ser att du uppfyller är att du inte ska ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns dock långivare som kan erbjuda dig att låna 5000 kr trots att du har betalningsanmärkning och/eller ett skuldsaldo hos Kronofogden. Viktigt att komma ihåg är dock att ett sådant lån kan innebära att du får sämre lånevillkor, såsom högre ränta.

Låna 5000 med betalningsanmärkning

Det är möjligt att ansöka om att låna 5000 kr trots betalningsanmärkning. Det finns långivare som godkänner dig lån trots att du missat en eller ett par betalningar. Ansöker du om att låna 5000 med betalningsanmärkning riskerar du dock att få sämre lånevillkor såsom hög ränta och/eller höga övriga avgifter. Anledningen till att du riskerar att få sämre lånevillkor när du ansöker med betalningsanmärkning är att långivaren naturligt tar en större risk i att låna ut pengar till dig som har en historiskt låg betalningsförmåga. Ansöker du om att låna 5000 och inte har några tidigare betalningssvårigheter som är synbara i din kreditupplysning känner långivare sig mer trygga med att du betalar tillbaka ditt lån i tid och kan i och med det erbjuda dig bättre lånevillkor. Vill du låna 5000 med skuldsaldo men gärna undviker dåliga lånevillkor finns dock en lösning. Du kan välja att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande som har god kreditvärdighet.

Ansök om att låna 5000 med en medsökande

Har du svårt att uppnå kraven som ställs på dig när du ansöker om att låna 5000 kr eller har du ett historiskt skuldsaldo och därav har svårt att bli erbjuden ett lån med bra villkor? Då kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. När du ansöker om lån tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era ekonomier och kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medsökande ett bra kreditbetyg hjälper detta dig att bli erbjuden bra lånevillkor. Ansöker du tillsammans med en medsökande har ni båda lika stort ansvar att lånet betalas tillbaka i tid. Detta gör långivare mer trygga i att låna ut till dig och de kan då erbjuda en bättre ränta och ofta även en högre lånesumma om så önskas. Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna olika lånebelopp, behöver du ett större lån kan du ansöka om att låna 10 000 kronor eller upp till att låna 600 000 kr med eller utan en medsökande.

Låna 5000 med låg ränta - så går du tillväg

När du ansöker om att låna 5000 vill du givetvis gärna bli erbjuden ett lån med så låg ränta som möjligt. Det finns ett par saker du själv kan göra för att bli erbjuden en låg ränta.

Välj en låneförmedlare framför enstaka långivare

När du ansöker om att låna 5000 kr kan du antingen göra detta direkt via en långivare eller så kan du välja att ansöka via en låneförmedlare lik Axo Finans. Fördelarna med välja en låneförmedlare är dock många. Hos en låneförmedlare som Axo Finans får du bland annat fördelen i att du ansöker hos flera långivare samtidigt men på enbart en kreditupplysning. Detta ger dig alltså fler chanser att bli beviljad ett bra lån som matchar dina förväntningar men utan att det skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. Dessutom sparar du massvis med tid då vi jämför de olika långivarna åt dig, helt kostnadsfritt. 

Ansök tillsammans med en medsökande

Att ansöka tillsammans med en medsökande när du vill låna 5000 kr kan hjälpa dig som dels har svårt att bli beviljad lån själv att få ett lån men det kan även hjälpa dig som önskar en låg ränta att bli erbjuden det. Detta eftersom långivaren tar en mindre risk i att låna ut till dig om ni är fler som står på lånet och därmed kan erbjuda en bättre ränta.

Välj att ansöka med UC

Vissa långivare kan erbjuda dig att låna 5000 utan UC. Detta innebär enbart att kreditupplysningen inte görs av UC AB, en kreditupplysning kommer fortfarande genomföras av ett alternativt kreditupplysningsbolag. Det är i regel alltid bättre att ansöka om lån med UC eftersom långivaren då ofta kan ge dig ett lån med bättre villkor.

Undvik för många kreditupplysningar

Varje gång du ansöker om ett lån eller en kredit kommer långivaren behöva ta en UC i ditt namn. För många UC kan dock skada ditt kreditbetyg. Har du ett lågt kreditbetyg kan det dessvärre innebära att du kan ha svårt att bli erbjuden ett lån överhuvudtaget. En grundregel är att aldrig ta för många UC under och samma period. Helst inte fler än 10 under en och samma 12-månadersperiod och inte heller fler än 3 under en och samma månad är en bra regel att komma ihåg. För att hålla nere antalet kreditupplysningar är det en god idé att ansöka om lån via en låneförmedlare då du kan ansöka hos flera långivare samtidigt med en enda kreditupplysning.

Så mycket kostar det att låna 5000 kronor

Hur mycket det kommer kosta dig att låna 5000 kr är omöjligt att svara exakt på eftersom långivare sätter sina räntor individuellt baserat på din kreditvärdighet. Hos Axo Finans finns det dock vissa gränser för hur mycket ditt lån kan kosta och även hur hög eller låg ränta du kan bli erbjuden. Nedan beskriver vi närmare vilka avgifter och du kan förvänta dig för ett lån på 5000 kr hos Axo Finans.

 • Nominell ränta: 2,95 % - 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 % 
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr

För att du ska veta hur mycket ditt lån på 5000 kr kommer kosta dig exakt behöver du skicka in en ansökan via vårt låneformulär som du hittar längst upp på sajten. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till någonting förrän du accepterat ett låneerbjudande.

Fördelar och nackdelar med att låna 5000 kr via ett privatlån utan säkerhet

Det finns både för- och nackdelar med att låna 5000 kr via ett privatlån vilket är viktigt att du väger in när du går i tankarna på att ansöka om ett lån.
Fördelar med lån på 5000kr:

 • Lägre ränta än hos snabblån
 • Med privatlån utan säkerhet kan du använda lånet till precis vad du vill
 • Snabb utbetalning
 • Möjligt att ansöka med en medsökande
 • Du kan ofta själv välja hur länge du vill betala av lånet
 • Du kan påverka räntan 

Nackdelar med lån på 5000kr:

 • Vissa lån kommer med avgifter
 • Högre ränta än lån med säkerhet
 • Låga krav vilket kan medföra att du lånar till onödiga ändamål

Frågor och svar om att låna 5000

FAQ

 • Kan jag låna 5000 kr med direkt utbetalning?

  Ja, vissa långivare erbjuder direkt utbetalning om du vill låna 5000 kr. Men ofta är det då ett renodlat snabblån du behöver ansöka om vilket ofta medför sämre lånevillkor eftersom snabblån räknas som en högkostnadskredit.

 • Kan jag låna 5000 utan fast inkomst?

  Hos Axo Finans behöver du ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden för att bli beviljad att låna 5000 kr. Har du svårt att uppnå kraven kan en lösning vara att ansöka med en medsökande uppfyller kraven.

 • Kan jag låna 5000 kr räntefritt?

  En del långivare kan erbjuda dig ett räntefritt lån om du vill låna 5000 kr. Men viktigt att komma ihåg är dock att lånet i regel aldrig kommer vara helt kostnadsfritt för det. Har du ingen ränta på ditt lån är det troligt att du istället får väldigt höga avgifter för lånet som på så vis möjliggör att lånet är räntefritt. Det kan exempelvis handla om höga uppläggningsavgifter och aviseringsavgifter.

 • Kan min medsökande vara vem som helst?

  Ja, din medsökande kan vara vem som helst. Långivare lägger ingen vikt i vem din medsökande är. Så länge personen i fråga har en god kreditvärdighet och en samlat bra ekonomi kan du välja att ansöka om att låna tillsammans med denna personen. Vanligast är dock att ansöka tillsammans med en partner eller familjemedlem men som sagt spelar det ingen roll för långivaren vem du väljer. Kom dock ihåg att vara noggrann med att framföra att din medsökande har samma återbetalningsskyldighet som du. Kan inte du betala av ditt lån i tid kommer din medsökande vara tvungen att ta över lånet.

 • Kan jag låna 5000 trots betalningsanmärkning?

  Ja, det är fullt möjligt att ansöka om lån trots betalningsanmärkning om du vill låna 5000 kr. Viktigt att komma ihåg är dock att du då oftast blir erbjuden dåliga lånevillkor. En hög ränta är något att förbereda dig på. För att undvika detta kan du istället ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Då får du ofta bättre lånevillkor men kan också ha möjlighet att bli beviljad en högre lånesumma.

Axo finans logga
Axo finans logga

När du vill låna 5000 kronor kan vi på Axo Finans hjälpa dig. Vi jämför lån och långivare så att du tryggt kan hitta lånet med bäst ränta. Har du fler lån sedan tidigare kan vi även hjälpa till med att samla lån till ett lån. det möjliggör att du kan få en bättre ränta än den som du kanske har idag. Vi jämför lånebelopp, villkor och deras räntor hos flertalet långivare och banker. Du kan sedan välja det lån som du tycker passar dig bäst. Ansök kostnadsfritt idag! 

Få ett erbjudande redan idag