Låna 10 000

Låna 10 000 kr - svar direkt

Låna 10 000 kr via Axo Finans och få svar redan samma dag. Axo Finans samarbetar med hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Vi tar dessutom bara en UC i ditt namn som alla långivare därefter delar på.

 • Valid
  Låna 10000 kronor snabbt
 • Valid
  Ansök kostnadsfritt
 • Valid
  Tryggt att låna

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 10 000 med villkor som passar dig

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 10 000 kr snabbt. Vi hjälper dig hitta ett privatlån utan säkerhet som matchar dina krav. När du ansöker hos oss som låneförmedlare skickas din ansökan vidare till hela 36 olika banker och långivare som alla kan erbjuda dig ett lån. Vi tar dessutom bara en UC och hjälper dig att jämföra samtliga erbjudanden. Önskar du hjälp med att samla dina tidigare krediter och mindre lån till ett samlat större lån vill vi även vara behjälpliga med detta. Att samla lån hjälper både dig att få en bättre överblick över din ekonomi samtidigt som det också förbättrar din kreditvärdighet.

De främsta fördelarna med att välja Axo Finans som din låneförmedlare:

 • Helt kostnadsfri tjänst
 • En av de största låneförmedlarna i Sverige
 • Trygg och smidig ansökan online
 • Enbart en UC görs i ditt namn
 • Du ansöker om lån hos hela 36 långivare och banker samtidigt
 • Utbetalning inom 1 - 3 dagar

Privatlån utan säkerhet på 10 000 kr - vad innebär det? 

Det finns två olika typer av privatlån. Privatlån utan säkerhet och privatlån med säkerhet. Ett privatlån med säkerhet innebär att du sätter något i pant till långivaren för att bli erbjuden lånet. Ett pantsatt objekt kan vara allt från en bil eller båt till ett hus. För att ge ett exempel är ett bolån ett lån med säkerhet där då bostaden står som säkerhet för lånet. Ett lån med säkerhet har ett par fördelar, däribland att räntan ofta är lägre än för lån utan säkerhet. Nackdelen med ett lån med säkerhet är däremot att du själv inte kan välja vad pengarna ska användas till eftersom du bara får använda pengarna till det du uppgett till långivaren. Med ett privatlån utan säkerhet väljer du själv vad du vill använda ditt lån till. Du behöver alltså inte uppge för långivaren vad du planerar att använda pengarna till. Detta ger dig den stora fördelen i att du exempelvis kan använda en del av pengarna till att samla lån och en annan del till nöjen eller för den delen ren konsumtion. 

Snabbfakta om att låna 10 000 kr 

Det finns flera saker som utmärker ett lån på 10 000 kr. Är det ett snabblån du väljer att ansöka om kännetecknas detta som en högkostnadskredit. En högkostnadskredit har naturligt en hög ränta, ofta korta återbetalningstider och sämre villkor. Av den anledningen erbjuder Axo Finans dig ett privatlån utan säkerhet när du ansöker hos oss och vill låna 10 000 kr.

Ett privatlån utan säkerhet på 10 000 kr hos Axo Finans kännetecknas av nedan faktorer:

 • Låga krav
 • Återbetalningstid från 1 månad till 20 år
 • Möjligt att ansöka tillsammans med en medsökande
 • Snabb utbetalning inom 1 - 3 dagar
 • Ansökan sker online
 • Möjlighet att påverka din ränta

Krav för att få låna 10 000 kr

För att bli beviljad att låna pengar behöver du uppfylla de krav långivare ställer på dig som låntagare. Dessa krav kan komma att variera beroende på vart du ansöker och hos vilken långivare du ansöker hos. Ofta är kraven något lägre när det gäller lån på mindre belopp såsom 10 000 kr.

Hos Axo Finans behöver du uppfylla följande krav för att bli erbjuden ett lån på 10 000 kr:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 2000 kr/månaden

Har du svårt att uppfylla inkomstkravet kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god ekonomi och kreditvärdighet.

Låna 10 000 utan UC

Något många undrar över är huruvida det går att bli beviljad att låna 10 000 utan kreditupplysning. Det finns idag långivare som kan erbjuda dig att låna 10 000 utan UC men faktum är att det inte naturligt innebär att någon kreditupplysning kommer göras utan enbart att den inte görs via UC AB (Upplysningscentralen). När du ansöker om att låna 10 000 kr utan UC genomförs istället upplysningen via ett alternativt bolag såsom exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med att ansöka om lån utan UC är att din kreditupplysningen inte sparas i UC AB:s register och därmed påverkar det inte ditt kreditbetyg. Nackdelen är dock att du ofta blir erbjuden sämre lånevillkor när kreditupplysningen inte görs via UC. Det är därför i regel alltid bäst att ansöka om lån hos långivare som använder UC AB som kreditupplysningstjänst eftersom du då har chans att bli erbjuden ett bättre lån med lägre ränta.

Låna 10 000 kr tillsammans med en medsökande

När du lägger till en medsökande i din låneansökan tar långivaren båda era kreditbetyg och ekonomier i beaktning när de behandlar och bestämmer dina eventuella lånevillkor. Har din medsökande en god kreditvärdighet och en bra ekonomi generellt kan detta hjälpa dig bli erbjuden ett lån. Att en medsökande kan hjälpa dig bli erbjuden ett lån beror på att långivaren då har två ekonomier och kreditbetyg att gå efter. Både du och din medlåntagare är dessutom återbetalningsskyldiga vilket i sin tur gör långivaren mer trygg i att låna ut till dig eftersom ni är två som står på låneavtalet. Säkerheten är viktigast för långivaren. De vill känna sig trygga i att du kan betala tillbaka den summa som de lånar ut till dig. En medlåntagare kan vara vem som helst. Långivaren lägger ingen vikt i vem din medsökande är så länge personens kreditvärdighet är bra. Viktigt att komma ihåg är att vara tydlig med din medsökande att denna har samma skyldighet som du. Du står som huvudlåntagare men kan inte du betala av lånet i tid kommer din medsökande vara skyldig att göra detta.

Din kreditvärdighet styr vilka lånevillkor du erbjuds 

Det som avgör vilken typ av lån och vilka lånevillkor du blir erbjuden är din kreditvärdighet. Alla människor har ett kreditbetyg. Ett kreditbetyg är en sammanslagning av din ekonomi som stort där allt från skulder och andra krediter till levnadssituation och anställningsform är medräknade. Har du en god kreditvärdighet och därmed en god betalningsförmåga har du sannolikt ett högt kreditbetyg och därmed goda chanser att bli erbjuden ett lån på 10 000 kr med bra ränta och villkor. Varje gång du ansöker om ett nytt lån eller en ny kredit tar långivaren en kreditupplysning i ditt namn. Ju fler kreditupplysningar du tar under en och samma period ju sämre blir ditt kreditbetyg. Det är därför bra att försöka minimera antalet upplysningar du tar så mycket som möjligt. En grundregel är att aldrig ta fler än 10 UC på en 12-månadersperiod och aldrig fler än 3 under en och samma månad. Har du fler UC än så kan det vara svårt att bli erbjuden ett nytt lån eftersom långivare anser att det tyder på att du planerar att samla på dig många nya krediter under den närmaste tiden vilket är negativt ur långivarens ögon.

Låna 10 000 snabbt - så går du tillväga

Vill du låna 10 000 snabbt är det hos Axo Finans du ska ansöka om lånet. Att ansöka om att låna 10 000 kr via Axo Finans är en trygg process som genomförs online. Nedan går vi i fyra enkla steg igenom hur en ansökningsprocess av ett lån på 10 000 kr går till i praktiken.

 1. Fyll i vårt låneformulär.
  1.  Detta hittar du längst upp på sajten. I låneformuläret fyller du i namn, önskat lånebelopp, återbetalningstid och även dina personliga uppgifter. Du väljer även om du vill använda lånet för att samla lån samt om du har en eventuell medsökande. Du godkänner sedan lånet med BankID och skickar in din ansökan.

 2. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners.
  1. Inom 24 timmar (oftast mycket snabbare) kommer vi återkomma till dig med ett låneerbjudande. Vi samarbetar med hela 36 olika banker och långivare som alla kan erbjuda dig ett lån. Vi hjälper dig att jämföra samtliga erbjudanden och skickar sedan över det lån med bäst lånevillkor till dig. Bra att komma ihåg är att vi i detta steget gör en kreditupplysning på dig men enbart en som samtliga långivare sedan delar på.
 3. Du får gott om tid att gå igenom ditt erbjudande. 
  1. När vi skickat över ett låneerbjudande till dig har du upp till 30 dagar på dig att bestämma dig om du vill gå vidare med det eller inte. Din ansökan är inte bindande och du betalar heller ingenting om du inte anser att erbjudandet passar dig och vill avböja lånet.

 4. Du väljer om du vill acceptera lånet.
  1. Anser du att det erbjudande vi skickat över matchar dina förväntningar väljer du att acceptera lånet. Gör du detta har du sedan pengarna på ditt konto inom en till tre dagar och kan därefter nyttja ditt lån.

Låna 10 000 med betalningsanmärkning

Att råka ut för en betalningsanmärkning är mänskligt. Alla gör fel ibland och det kan vara lätt att missa en betalning. Har du otur och denna försenade inbetalning leder till att du får en betalningsanmärkning kommer det dessvärre leda till att det syns i ditt register hos UC. Har du en betalningsanmärkning men önskar att låna 10 000 kr kan det vara svårt att hitta en långivare som kan erbjuda dig ett lån, speciellt ett med bra villkor och ränta. Har du betalningsanmärkningar påverkar detta ditt kreditbetyg negativt samtidigt som det för långivaren också visar på att du kan ha svårt att betala tillbaka ditt lån. Det blir helt enkelt en större risk för långivare att låna ut till dig. Det finns dock långivare som kan erbjuda dig ett lån men med största sannolikhet kommer detta lån ha sämre villkor vilket du bör vara medveten om. En lösning för dig som önskar att låna pengar men som har en eller flera betalningsanmärkningar är att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Att ansöka tillsammans med en medsökande ökar dina chanser att bli erbjuden ett bra lån eftersom långivaren då har två ekonomier och kreditbetyg att ta i beaktning. Om du inte vill, eller inte har någon att ange som medsökande, kan det sista alternativet vara att vänta tills anmärkningen försvinner ur registret. En betalningsanmärkning ligger kvar i registret i tre år.

Låna 10 000 med skuld hos Kronofogden

Har du hamnat i en ekonomisk knipa som nu lett till att du nu har en eller flera anmärkningar hos Kronofogden och kanske önskar att ta ett nytt lån för att täcka de gamla skulderna? Då rekommenderar vi att du tänker om. Har du skulder hos Kronofogden som du har svårt att bli av med är den enda rimliga lösningen ofta för dig att be om en skuldsanering. Att ta ett nytt lån för att täcka upp för historiska skulder är aldrig en bra idé. Du bör aldrig ta ett nytt lån om du inte vet med dig att du med säkerhet kan betala av det lånet. Ansöker du om att låna 10 000 med skuld hos Kronofogden finns det i vissa fall långivare som kan erbjuda dig ett lån. Lånet kommer då oftast med väldigt hög ränta och kort återbetalningstid, det vill säga en så kallad högkostnadskredit vilket man bör vara väldigt försiktig med att ta.

kille och tjej använder Moank
kille och tjej använder Moank

Låna 10 000 räntefritt - Är det möjligt?

Det finns idag långivare som kan erbjuda att låna 10 000 utan ränta men med största sannolikhet är inte lånet gratis för det. De långivare som uppger att ge kan ge dig ett lån på 10 000 utan ränta tar med all förmodan istället ut väldigt höga avgifter för lånet. På så vis kan de rättfärdiga den obefintliga räntan och ändå få betalt för lånet. Som låntagare bör man alltid vara noggrann med att läsa igenom avtal och villkor grundligt. Ofta är sanningen att saker som låter för bra också är det. Vi på Axo Finans sammarbetar endast med banker och låneförmedlare som är seriösa och trygga för dig som låntagare. Vi hjälper dig dig som vill låna pengar till ett tryggt och bra lån med låg ränta. Ansök kostnadsfritt på 2 minuter och se vad du kan låna. 

Låna 10 000 med låg ränta - Vi ger dig våra bästa tips 

Vill du låna 10 000 billigt med låg ränta och bra villkor finns det ett par saker du kan tänka på, Nedan går vi igenom våra allra bästa tips.

Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare

När du ansöker om lån kan du antingen välja att ansöka direkt hos en långivare eller gå via en låneförmedlare lik Axo Finans. Fördelarna med att välja en låneförmedlare är dock många. Hos Axo Finans skickas din ansökan till hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Dessutom tas enbart en UC för att ditt påverka ditt kreditbetyg så lite som möjligt. Vi hjälper dig även att jämföra dina erbjudanden och presenterar låneerbjudanden med bäst villkor och ränta. Att ansöka hos Axo Finans är tryggt, det sparar dig tid och det påverkar inte ditt UC mer än nödvändigt.

Ansök tillsammans med en medsökande

Vill du ha en så låg ränta som möjligt är en bra idé att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. När du ansöker tillsammans med en medsökande ökar detta dina chanser att bli erbjuden en låg ränta på ditt lån eftersom långivaren anser det tryggare att låna ut pengar till två personer än bara en. Då det är två personer som är återbetalningsskyldiga och därmed större chans att långivaren får tillbaka sina pengar enligt avtalet. Med en medsökande är det också lättare att bli godkänd en högre lånesumma som att låna 15 000 kronor. Eller kanske du planerar att renovera köket och i framtiden önskar att  låna 200 000 kr? Ansöker du med en medsökande är chansen större att du kan bli erbjuden ett bra lån med låg ränta även vid större lånesummor.

Undvik för många UC

Ju fler kreditupplysningar som görs i ditt namn desto sämre är det för ditt kreditbetyg. Undvik i så stor mån du kan att ta nya kreditupplysningar i ditt namn. Har du för många UC- förfrågningar under en och samma period kan detta i värsta fall leda till att du inte blir beviljad något lån överhuvudtaget.

Samla dina lån

Har du många aktiva mindre krediter och lån kommer även detta sänka ditt kreditbetyg. Innan du tar ett nytt lån kan en god idé vara att först och främst samla dina historiska krediter. Genom att samla lån kan du dels få ett bättre kreditbetyg, större överblick över din ekonomi men också en lägre totalsumma på dina samlade lån.

Ansök om lån med UC 

Ansöker du om att låna 10 000 kr utan UC är chansen stor att du enbart kommer bli erbjuden ett lån med hög ränta. Ansök istället om att låna 10 000 med UC för chansen att hitta ett lån som både har låg ränta men också goda villkor.

Se över räntan

När det kommer till lån finns det två olika typer av räntor. Den nominella räntan och den effektiva räntan. Den nominella räntan visar enbart vilken grundränta ditt lån har men räknar inte in de övriga kostnaderna såsom uppläggningsavgift och aviavgift. Innan du väljer lån bör du därför alltid kolla på den effektiva räntan eftersom denna ger en mer rättvis bild av vad lånet faktiskt kommer kosta dig i slutändan. Den effektiva räntan räknar in såväl grundräntan som övriga kostnader för lånet.

Välj en relevant återbetalningstid

När du ansöker om lån kan du ofta själv välja återbetalningstiden. Hos Axo Finans kan du välja mellan att betala tillbaka ditt lån under allt från 1 månad upp till 20 år. En lång återbetalningstid ger ofta en lägre ränta men kom ihåg att du då även betalar de övriga avgifterna under en längre tid. En kortare återbetalningstid ger ofta en högre ränta men ett billigare lån totalt sett men det förutsätter då också att du kan betala av ditt lån i tid. Har du svårt att betala av lånet under den korta perioden kan det leda till att du får betalningsanmärkningar och i värsta fall ett ärende hos Kronofogden.

Vanliga frågor om att låna 10 000

FAQ

 • Kan man låna 10 000 utan kreditupplysning och Bisnode?

  Nej, en långivare gör alltid en kreditupplysning i ditt namn. Denna kan dock ske antingen via UC AB (som är det vanligaste och ofta bästa) eller via ett alternativt bolag såsom Bisnode eller Creditsafe som är två vanliga leverantörer av kreditupplysningar. Skulle ingen kreditupplysning göras på dig när du ansöker om lån har långivaren ingen möjlighet att veta vilken betalningsförmåga du har. En långivare måste säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka det lån du ansöker om annars kommer de inte kunna erbjuda dig något lån.

 • Är det möjligt att låna 10 000 med direkt utbetalning?

  Ja, det finns långivare idag som kan erbjuda dig att låna 10 000 med direkt utbetalning. Detta förutsätter dock att ansökan sker online samt att du uppfyller alla de krav långivaren ställer på dig. Vanligtvis är det dock bara långivare som erbjuder snabblån som har möjlighet att ge dig direkt utbetalning vilket kan vara bra att känna till eftersom det då är en högkostnadskredit du ansöker om.

 • Hur kan ett lån på 10 000 kr vara en högkostnadskredit och vad innebär det?

  Ansöker du om att låna 10 000 kr genom ett snabblån är det en högkostnadskredit du ansöker om. En högkostnadskredit är ett lån, ofta av mindre karaktär, som kännetecknas av hög ränta och korta återbetalningstider. Det är helt enkelt ett dyrare, mer riskfyllt lån att ta. En god idé är att försöka undvika denna typen av krediter. Axo Finans erbjuder inte snabblån utan enbart privatlån utan säkerhet.

Axo finans logga
Axo finans logga

När du behöver ett lån kan vi på Axo Finans hjälpa till att hitta lånet med lägst ränta och bäst villkor. Vi jämför lån åt dig och det är tryggt och smidigt. När vi jämfört och presenterat de bästa räntorna kan du själv välja vilket lån som du tycker passar bäst för dig. Förutom nya lån kan vi även hjälpa dig med samlingslån. Att samla lån kan frigöra mer utrymme i din ekonomi så att du kan betala av ditt lån snabbare istället för att betala onödiga pengar i räntekostnader. Ansök Om att att låna pengar eller samla dina lån via oss på Axo Finans idag. Ansök på två minuter! Helt kostnadsfritt och inte bindande. 

Få ett erbjudande redan idag