Låna 25 000

Låna 25 000 kr - svar idag

Ansök om att låna 25 000 kr via Axo Finans och få svar redan idag!

 • Valid
  Låna 25 000 kronor
 • Valid
  Ansök kostnadsfritt och enkelt
 • Valid
  25000 kr till låg ränta

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 25 000 kr med goda lånevillkor

Ansök om att låna 25 000 kr via Axo Finans. Vi kan både hjälpa dig att få ett nytt lån men också samla ihop dina nuvarande lån och krediter till bättre villkor, helt kostnadsfritt. Du binder dig inte till någonting genom att ansöka och du har alltid 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill tacka ja till ett erbjudande eller inte.

Låna 25 000 kr med låneförmedlare 

Vi som låneförmedlare samarbetar med en mängd långivare som kan erbjuda dig ett lån på 25 000 kr. Du skickar enbart in en ansökan till oss vilken vi därefter skickar vidare till våra 36 olika samarbetspartners. Enbart en kreditupplysning görs vilken samtliga långivare delar på. Ditt kreditbetyg påverkas alltså inte lika mycket som om du hade sökt hos vardera långivare individuellt. Genom att ansökan via oss får du flertalet låneerbjudanden vilka vi går igenom och presenterar det bästa alternativet för dig. Vi gör alltså hela jämförelseprocessen åt dig vilken gör att du sparar väldigt mycket tid. Tid du säkerligen hellre lägger på något annat. De olika långivarna vet också om att de konkurrerar om att få dig som kund, vilket gör att du genom oss kommer bli erbjuden en konkurrenskraftig ränta och bättre villkor. Om du så vill 25 000 kronor eller låna 30 000 kronor, eller högre lånebelopp kan du alltid vända dig till en låneförmedlare för att jämföra lån. 

Krav för att bli beviljad att låna 25 000 kr

Även fast de inte är så många så finns vissa krav du behöver leva upp till för att få låna 25 000 kr.
För att få låna 25 000 kr behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha minst 9 200 kr i fast inkomst varje månad
 • Vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Om du uppfyller de här kraven kan du ansöka om att låna pengar via oss på Axo Finans. Det går smidigt att lämna in en ansökan. Det är helt kostnadsfritt och de erbjudanden  som du får är giltiga i upp till 30 dagar. 

Låna 25 000 tillsammans med en medsökande

Har du svårt att leva upp till det fasta inkomstkravet kan det vara bra att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Din medsökande kan vara vem som helst, exempelvis en familjemedlem eller partner. Lever personen upp till kraven och i övrigt har god ekonomi och hög kreditvärdighet kan den både hjälpa dig att bli beviljad ett lån men också göra att du får bättre villkor på lånet. Även fast du själv lever upp till kraven kan det ändå vara bra att lägga till en medsökande i ansökan för att få bättre lånevillkor. Det ger långivaren ett större förtroende och de tar då en lägre risk i att låna ut pengar till dig. Viktigt att komma ihåg är att din medsökande har lika stor återbetalningsskyldighet för lånet som du har. Får du svårt att betala tillbaka lånet blir alltså din medsökande skyldig att göra det. Detta behöver du informera din medsökande om.

Så mycket kostar det att låna 25 000

Långivare sätter räntor individuellt vilket innebär att du inte vet exakt vad ditt lån kommer kosta innan du skickat in en ansökan och fått ett låneerbjudande. Vi jämför lån och lånebebelopp, och du kan låna 5000 och upp till 600 000 kronor. Det finns dock vissa gränser avgifterna ofta håller sig inom. Dessa radar vi upp nedan:

 • Nominell ränta: 2,95 % till 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % till 29,34 %
 • Löptid, minimum: 1 år
 • Löptid konsumtionslån, maximalt: 20 år
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr
 • Fakturaavgift: 0 - 50 kr

Kom ihåg! Långivare sätter sina räntor individuellt utifrån din kreditvärdighet vilket innebär att du behöver skicka in en ansökan för att få reda på vad lånet skulle kosta just dig utifrån din ekonomiska situation i dagsläget.  

Detta går långivare på när de ger dig ett låneerbjudande

När du skickat in din låneansökan tittar långivare på din kreditvärdighet genom kreditupplysningen som tas på dig. Där tittar de bland annat på:

 • Din inkomst och sysselsättning
 • Om du har andra lån och krediter
 • Om du har betalningsanmärkningar
 • Antal kreditupplysningar tagna på dig den senaste tiden
 • Om du har outnyttjade konto- och kortkrediter

I och med informationen långivaren får genom kreditupplysningen sätter de en individuell ränta på ditt lån. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta kan du bli erbjuden.

Låna 25 000 utan kreditupplysning

Många vill undvika en kreditupplysningsförfrågan hos UC när de ska låna pengar. Detta för att skydda sitt kreditbetyg. För många upplysningar i ditt namn utförda av Upplysningscentralen försämrar nämligen din kreditvärdighet, något långivare ser som negativt. Med en låg kreditvärdighet kan det vara svårt att få lån och exempelvis abonnemang i framtiden. En kreditupplysning kommer alltid göras när du ansöker om ett lån. Den görs för att långivaren ska få en bild av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Kreditupplysningen behöver dock inte göras av UC AB, det finns alternativa kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe och Bisnode som långivare kan välja att använda sig av. För att få bäst lånevillkor är det dock bäst att ansöka om ett lån där kreditupplysningen görs via UC. Denna typen av lån kommer med lägst ränta. När du ansöker om lån hos Axo Finans tas en kreditupplysning via UC men som sedan samtliga långivare delar på. Du får alltså flertalet låneerbjudanden med en enda UC-förfrågan för att inte påverka ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.

Låna 25 000 med betalningsanmärkning

Det är inte omöjligt att bli erbjuden ett lån med betalningsanmärkning. Många långivare vet att det bara är mänskligt att råka missa en faktura och tycker inte att du ska behöva lida av det om du i övrigt har en god ekonomi. Det finns alltså långivare som beviljar dig att låna 25 000 kr med betalningsanmärkning. Det krävs dock att du uppfyller de övriga kraven som ställs på dig och att du har en god ekonomi i övrigt.

Tänk på! Har du en betalningsanmärkning i bagaget tar långivaren en större risk i att låna ut pengar till dig. Därmed får du ofta en högre ränta på lånet. Om möjligt, ansök om lånet tillsammans med en medsökande för att få bättre lånevillkor. Har din medsökande en god ekonomi, och inga betalningsanmärkningar i bagaget, stärker det ansökan.

Så går du tillväga när du vill låna 25 000 kr

Ansök om att låna 600 000. Hos Axo Finans är det enda du behöver ett BankID, ansökan gör du nämligen online genom att fylla i vårt låneformulär. Vi går närmare in på hur du går tillväga nedan.

 1. Ansök genom att fylla i vårt låneformulär.
  1. Längst upp på sajten finner du vårt låneformulär. Där fyller du i uppgifter såsom hur mycket du vill låna, önskad återbetalningstid och dina personuppgifter.
 2. Invänta dina låneerbjudanden
  1.  När vi fått in din ansökan skickar vi den vidare till våra samarbetspartners som får möjlighet att ge sitt låneerbjudande. Dessa går vi igenom och presenterar därefter det bästa alternativet till dig.
 3. Tacka ja till ett erbjudande (om du vill).
  1. Du har hela 30 dagar på dig att bestämma dig för om du vill tacka ja till ett erbjudande eller inte. Efter accepterat låneerbjudande har du normalt pengarna på kontot inom 1 - 3 arbetsdagar.

Så får du så låg ränta på lånet som möjligt

Det finns ett par saker du kan göra för att få ned räntan. Följer du nedanstående tips kan det göra en stor skillnad i vilken ränta du blir erbjuden.

Samla dina nuvarande lån.

Långivare ser positivt på att du har så få lån som möjligt. Har du flera spridda lån och krediter är det en bra idé att samla ihop dessa till ett samlat lån ihop med ditt nya lån på 25 000 kr. På det sättet får du en bättre kreditvärdighet men kan också få ned räntan på lånet.

Använd en låneförmedlare.

Det är viktigt att noggrant jämföra olika långivare på marknaden och dess erbjudande. Det gör du enklast via en låneförmedlare såsom Axo Finans. Hos oss ansöker du hos hela 36 olika långivare med en enda ansökan. Vi går igenom deras erbjudanden och presenterar det bästa för dig.

Ansök tillsammans med en medsökande.

Det är alltid bra, oavsett om du behöver det eller inte, att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Då tittar långivaren på både din och din medlåntagarens kreditvärdigheter och kan då ofta erbjuda dig en lägre ränta. Det gör att långivaren tar en lägre risk i att låna ut pengar till dig. 

Fördelar och nackdelar med att låna 25 000 kr via privatlån

Att låna pengar med privatlån kommer både med positiva som negativa aspekter vilka är viktiga att väga in när du överväger om du ska ta ett lån eller inte.

Fördelar: 

 • Möjlighet att få pengar snabbt
 • Med ett privatlån utan säkerhet kan du låna pengar till vad du vill
 • Fördelaktigt om du inte har någon buffert till oförutsedda händelser

Nackdelar:

 • Kommer med ränta och övriga avgifter

 • Finns en risk att du överskuldsätter dig själv

 • Du kan låna pengar till vad du vill vilket gör att du kan låna till onödiga ändamål

Att låna 25 000 kr kan vara fördelaktigt om det sker på ett ansvarsfullt sätt. Gör klart för dig varför du lånar pengar och om det verkligen är nödvändigt. Kanske du behöver reparera bilen, betala av ett större antal räkningar eller renovera hemmet. Har du ingen buffert kan ett lån vara den enda och bästa lösningen. Se till att du accepterar ett låneerbjudande med goda lånevillkor och att du säkert har råd att betala tillbaka lånet varje månad. Välj en så kort återbetalningstid som möjligt för att få en så låg totalkostnad som möjligt men välj inte en för kort löptid så du riskerar att få svårt att betala fakturan för lånet varje månad. Då kan lånet bli dyrare än vad du tänkt dig i och med påminnelseavgifter som läggs på om du inte betalar fakturan i tid. 

Vanliga frågor och svar om att låna 25 000 kr

FAQ

 • Hur snabbt kan jag få ett lån på 25 000 kr utbetalt?

  Du kan låna 25 000 kr snabbt. Efter accepterat låneerbjudande har du normalt pengarna på kontot inom en till tre arbetsdagar.

 • Kan man låna 25 000 utan UC?

  Det går att låna 25 000 kr utan UC. Du kan dock oftast få bättre lånevillkor genom att låna med UC.

 • Kan man låna 25 000 med betalningsanmärkning?

  Det finns långivare som beviljar lån på 25 000 kr trots betalningsanmärkning. De tittar då på din ekonomi som sin helhet och kan bortse från anmärkningen om du har en god ekonomi i övrigt.

 • Vilken ränta kan jag få på ett lån på 25 000 kr?

  Långivare sätter sina räntor individuellt baserat på din kreditvärdighet. Du behöver alltså ansöka om lånet och få ett låneerbjudande för att veta vilken ränta du får. Den effektiva räntan för ett privatlån utan säkerhet håller sig oftast inom 2,99 % till 29,34 %.

 • Vad bör jag tänka på innan jag lånar 25 000 kr?

  Tänk noggrant igenom om du verkligen behöver låna pengar och att det går till något du verkligen behöver. Bestämmer du dig för att låna, se till att jämföra olika långivare för att fatta ett välgrundat beslut. Det kan också vara bra att först samla dina nuvarande lån och krediter till ett samlingslån för att förbättra din kreditvärdighet.

Axo finans logga
Axo finans logga

Att jämföra lån är smart. Om det så är ett nytt lån du ska ta eller om du ska samla lån bör du alltid göra en jämföresle. Genom att jämföra lån och ansöka om lån hos oss på Axo Finans har du chans att hitta ett lån mer bra ränta. Vi jämför 36 banker och långivare med endast en UC förfrågan. Helt kostnadsfritt kan du hitta det bästa lånet på marknaden med lägst ränta. Ansök idag och se hur mycket du kan låna! Det är inte bindande och dina erbjudanden är giltiga i upp till 30 dagar. 

Få ett erbjudande redan idag