Låna 75000 kr

Låna 75 000 kr med privatlån

Vill du låna 75000 är det med största sannolikhet ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Med ett privatlån utan säkerhet väljer du själv vad pengarna ska gå till samtidigt som du också har möjlighet att påverka räntan du erbjuds på ditt lån.

 • Valid
  Låna 75 000 kronor
 • Valid
  Trygg Ansökan
 • Valid
  Jämför och hitta bästa räntan

Trustscore 4.2 | 2767 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 75 000 kronor med bra villkor

Låna 75 000 kr med riktigt bra villkor. Hos oss på Axo Finans hjälper vi dig att hitta bättre lån, helt kostnadsfritt. Vi kan även omvandla tidigare lån och på så sätt möjliggöra lägre ränta och förbättrade lånevillkor, som passar dina förutsättningar. När du vill ta ett lån på 75 000 kronor ser vi till att jämföra flertalet banker och långivare. Genom att vi gör jämförelsen åt dig har du större möjlighet att bli erbjuden en konkurrenskraftig ränta och bättre villkor. Om du vill låna 75 000 kr utan uc är det ändå bra att göra en ansökan hos oss, då vi endast använder en kreditupplysning.

Låna 75000 kronor hos Axo Finans

 • Låna 75000 kronor tryggt
 • Jämför lån om 75 000 kr med flertalet långivare
 • Endast en UC förfrågan
 • Helt kostnadsfritt att ansöka 

Låna 75000 kr utan säkerhet

Att låna 75000 kronor utan säkerhet innebär att långivaren inte tar något som säkerhet för lånet. När man talar om att låna pengar på summor likt 75 000 kr brukar man ofta benämna detta som ett lån utan säkerhet. Att ett lån inte har någon säkerhet innebär att du inte behöver sätta något i pant för att få lånet beviljat. Det särskiljer ett privatlån utan säkerhet mot exempelvis en bolån där du sätter bostaden som pant för att få låna. Att ditt lån på 75 000 kr är utan säkerhet innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Du bestämmer själv vad du vill lägga dina lånade pengar på och behöver inte uppge till långivaren vad pengarna ska gå till. Om du skulle vara i behov av ett större lånebelopp kan du exempelvis låna 600 000 kronor.

Krav för att få låna

Det finns ett par krav du måste uppfylla för att få låna 75 000 kr. Dessa krav är grundläggande att du uppfyller för att kunna bli erbjuden ett lån på egen hand. Har du svårt att uppfylla kraven finns det dock en lösning som kan hjälpa dig. Du kan nämligen alltid ansöka tillsammans med en medsökande. Gör du detta är och din medlåntagare har en god ekonomi och ett bra kreditbetyg kan detta hjälpa dig att bli beviljad ett lån på 75 000 kr. 

Nedan presenterar vi de krav Axo Finans ställer på sina låntagare:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst varje månad på minst 9 200 kr
 • Du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Så går du tillväga för att låna 75 000

När du vill låna 75 000 snabbt, tryggt, och smidigt är det Axo Finans du ska vända dig till. Axo Finans är nämligen en låneförmedlare som låter dig ansöka om ett privatlån online hos hela 36 olika banker och långivare samtidigt. Nedan går vi i fyra snabba steg igenom hur du går tillväga.

 1. Fyll i vårt låneformulär
  1. I formuläret fyller du i önskat lånebelopp tillsammans med dina personliga uppgifter och gör ditt val av återbetalningstid. Du godkänner och skickar sedan in din ansökan med hjälp av BankID. 

 2. Invänta erbjudanden och jämför dina alternativ
  1. När du skickat in din ansökan skickar vi den vidare till våra samarbetspartners. Inom kort kommer du få låneerbjudanden från dessa via e-post. Gå noggrant igenom dessa och jämför de sinsemellan innan du väljer vilken långivare du vill gå vidare med. 
 3. Du tackar ja till det bästa alternativet 
  1. De erbjudanden du fått gäller i hela 30 dagar från det att du fått dem. Du kan därför ta dig tid att jämföra dessa och sedan tacka ja till det alternativ som passar dig allra bäst.
 4. Du får lånet utbetalt
  1. Hittar du ett erbjudande som matchar dina förväntningar tackar du ja till detta. Inom en till tre dagar har du därefter pengarna på ditt konto.

Vanliga anledningar till att låna 75 000 kr

Det finns en mängd anledningar till att ett lån på 75 000 kan kännas som en bra idé att ansöka om. En av de vanligaste anledningarna till att man väljer att ansöka om att låna 75 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet är för att finansiera en mindre investering likt en renovering, resa eller dylikt. Något som många också använder sitt lån till är för att samla flera mindre krediter till ett större samlat lån. Har du många smålån och krediter kan detta sänka din kreditvärdighet. Samlar du dina mindre krediter till ett större samlat lån kan detta dels höja din kreditvärdighet, hjälpa dig att få en bättre bild av din ekonomi men också sänka dina totala lånekostnader. Det bästa med att välja att privatlån utan säkerhet när vill låna 75 000 kr är att du faktiskt inte behöver välja vad dina pengar ska gå till. Du kan därmed, när du blivit beviljad lånet, välja att lägga en del av summan på en investering och en annan på att samla dina lån. Det är det som är den stora fördelen med denna låneform.

Snabbfakta privatlån utan säkerhet på 75 000 kr

Ränta: 2,95 - 29,99 %
Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr 
Återbetalningstid: 1 - 20 år

Fördelar och nackdelar med att låna 75 000 kr via ett privatlån utan säkerhet

Det finns, som med allt annat här i världen, både för- och nackdelar med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 75 000 kr. Nedan går vi igenom vilka.

Fördelar med att låna 75 000 kronor

 • Du har möjlighet att påverka räntan. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du blir erbjuden en lägre ränta.
 • Du kan använda lånet för att samla mindre krediter. Genom att samla lån kan du med stor sannolikhet sänka dina totala kostnader och samtidigt höja ditt kreditbetyg.
 • Snabb utbetalning. Vid beviljad låneansökan har du ofta pengarna på ditt konto redan inom en till tre dagar.
 • Lägre krav än för exempelvis bostadslån. Kraven för att låna pengar via ett privatlån är relativt små vilket innebär att även de med sämre förutsättningar har chans att bli erbjuden att låna.
 • Möjligt att ansöka tillsammans med en medsökande. Detta är ofta väldigt fördelaktigt, speciellt om du ansöker med en person med god kreditvärdighet.

Nackdelar med att låna 75 000 kr

 • Ofta högre ränta än hos lån med säkerhet. Det är en större risk för en långivare att låna ut pengar utan säkerhet vilket medför att räntan för denna typen av lån naturligt ofta är något högre.
 • Lägre lånesumma än för lån med säkerhet. Med ett privatlån utan säkerhet kan du låna relativt höga summor såsom 300 000, 400 000 eller upp till 600 000 kr. Vill du låna mer än så behöver du ansöka om ett annat typ av lån.

Låna 75000 kr - Vad innebär det ?

Vill du låna pengar och låna 75000 kr innebär det med största sannolikhet att du vill ansöka om ett lån utan säkerhet. Det finns ett par krav du måste uppfylla för att  låna 75 000kr och bli beviljad ett lån. Men uppfyller du dessa har du generellt pengarna på ditt konto redan inom en till tre dagar. Det finns ett par saker som kännetecknar ett privatlån utan säkerhet på 75 000 kr. Du har själv möjlighet att påverka den räntan du erbjuds. Det finns visserligen ett spann räntan kommer hamna inom men vilken exakta ränta just du kommer erbjudas beror på din valda långivare men också din kreditvärdighet. 

Räntan på ett privatlån bestäms nämligen individuellt utefter dina förutsättningar. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att räntan du erbjuds är låg, medan ett sämre kreditbetyg kan resultera i att du erbjuds en högre ränta. Att långivare erbjuder en högre ränta när du har en låg eller dålig kreditvärdighet beror på att de kan se det som osäkert att låna ut pengar till dig.

Bra att komma ihåg är dock att du själv kan påverka dina förutsättningar för att bli erbjuden en låg ränta, bland annat genom att samla lån eller att ansöka tillsammans med en medsökande.

Återbetalningstiden på ditt lån kan påverka totalkostnaden

Något mer som kännetecknar ett privatlån utan säkerhet är återbetalningstiden. Hur länge du vill återbetala ditt lån bestämmer du själv. Väljer du en längre återbetalningstid är chansen stor att du blir erbjuden en lägre ränta. Dock kommer du då även betala av lånet under en längre tid och så även de övriga avgifterna såsom aviseringsavgift vilket ofta ökar totalkostnaden för lånet.
En kortare återbetalningstid kan minska totalkostnaden för lånet eftersom du blir av med det snabbare men viktigt att komma ihåg är att du också måste ha möjlighet att betala av det i tid. Riskerar du att ha svårt att betala av lånet i tid kan det leda till att du får betalningsanmärkningar och i värsta fall kan Inkasso behöva kopplas in.

3 tips - så hittar du lånet med bäst villkor och ränta

När du ansöker om att låna 75 000 kr vill du givetvis hitta ett lån med bra villkor, såsom låg ränta. Att hitta och bli erbjuden ett lån med låg ränta är dessvärre ingen självklarhet. Det finns dock ett par saker du själv kan göra för att öka chansen att det lån du ansöker om matchar dina förväntningar. Vi går igenom vilka nedan.

Ansök via en låneförmedlare

När du ansöker om lån kan du antingen göra detta via en enskild långivare eller en låneförmedlare. Det absolut bästa är i detta fallet att välja en låneförmedlare. En låneförmedlare likt Axo Finans ger dig nämligen långt fler lånealternativ än en enskild långivare har möjlighet att göra. En låneförmedlare samarbetar med flera olika banker och långivare som alla kommer nås av din ansökan. Samtliga långivare har möjlighet att ge dig ett låneerbjudande vilket i sin tur kommer ge dig valmöjligheter. Alla samarbetspartners delar dessutom på en och samma UC vilket medför fördelen att ditt kreditbetyg inte heller kommer ta mer skada än nödvändigt.

Jämför dina alternativ noggrant

När du ansökt om att låna 75 000 kr hos en låneförmedlare kommer du få flera låneerbjudanden att välja emellan. När du fått dina erbjudanden är det viktigt att du omsorgsfullt jämför dessa för att sedan välja det med bäst villkor för dig. Att jämföra olika låneerbjudanden är din chans att göra ett informativt val. Ta dig därför tid och stressa inte med att välja långivare. De låneerbjudanden du får från Axo Finans är giltiga i 30 dagar från att du nåtts av dem så du har gott om tid på dig att jämföra och välja.

Lägg till en medsökande i din ansökan

Att lägga till en medsökande i din ansökan kan hjälpa dig att bli erbjuden ett bättre lån med goda villkor och låg ränta. När du lägger till en medsökande i din ansökan tar nämligen långivaren hänsyn till detta och undersöker båda era kreditbetyg när de behandlar ansökan. Har din medlåntagare ett högt kreditbetyg kommer detta gynna din situation eftersom det ökar tryggheten för långivaren. Med två kreditbetyg och två personer som är lika återbetalningsskyldiga för lånet kommer långivaren känna sig tryggare i att låna ut pengar till dig och därför är chansen större att du kan bli erbjuden en lägre ränta och bättre villkor på ditt lån.

Vanliga frågor om att låna 75 000 kronor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 75 000 kr.

FAQ

 • Kan man låna 75 000 utan UC?

  Ja, vissa långivare kan erbjuda dig ett lån på 75 000 kr utan UC. Detta innebär dock bara i praktiken att kreditupplysningen inte kommer göras av UC AB utan av ett alternativt kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe eller Bisnode. En kreditupplysning görs alltid men den behöver inte göras av UC AB.

 • Kan jag lösa mitt lån på 75 000 kr i förtid?

  Ja, du kan alltid lösa ditt lån i förtid utan att behöva betala extra avgifter.

 • Vad kostar det att låna 75 000?

  Hur mycket det kommer kosta dig att låna 75 000 går inte att svara på i förväg då räntan på ett lån alltid sätts individuellt. Det långivare baserar din ränta på är bland annat din kreditvärdighet. Du kan kostnadsfritt se vad ett lån på 75 000 kronor skulle kosta dig hos olika långivare genom att fylla i vårt låneformulär.

Låna 75 000 - Vi sammanfattar kort om lånet 

När du vill låna 75 000 kr är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Det finns en mängd fördelar med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 75 000 kr, däribland att du själv kan påverka räntan. Det är din kreditvärdighet som styr vilken ränta du kommer bli erbjuden. Vill du få ett lån med så låg ränta som möjligt kan det vara bra att skicka in din ansökan tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 75 000 kr via Axo Finans

Vill du låna 75 000 kr är det en god idé att jämföra lån och ansöka om lånet hos Axo Finans som låneförmedlare. Hos Axo Finans kommer nämligen hela 36 olika banker och långivare ta del av din ansökan och samtliga av dessa har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Alla våra samarbetspartners delar dessutom på en och samma UC vilket kan ses som en stor fördel eftersom det inte kommer skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt att ansöka om ett nytt lån. Hos oss kan du låna från 5000 kronor och upp till 600 000 kr. 

Få ett erbjudande redan idag