Låna 50 000 kr

Låna 50 000 kr utan säkerhet

Låna 50 000 kronor genom oss på Axo Finans. Vi jämför privatlån på 50 000 kronor helt kostnadsfritt.

 • Valid
  Låna 50 000 kronor
 • Valid
  Snabb jämförelse
 • Valid
  Trygg ansökan

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 50 000 kr till låg ränta

Vill du låna 50 000 kronor är det ett privatlån du vill ansöka om. Ett privatlån har många fördelar, däribland att det är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda dina lånade pengar till precis vad du vill. Väljer du att ansöka om ett privatlån när du vill låna 50 000 kr har du också chans att hitta ett lån med bra villkor, speciellt om du ansöker om lån via en låneförmedlare som oss på Axo Finans. Här kan du ansöka om ett privatlån på 50 000 kr och få erbjudanden från hela 36 långivare samtidigt med en enda kreditupplysning. På detta vis har du möjlighet att jämföra olika låneerbjudanden när du vill låna pengar. Du kan sedan välja det erbjudande som passar dig allra bäst.

Tryggt lån på 50 000 med Axo Finans

När du ska låna 50 000 kronor kan du ansöka tryggt via oss på Axo Finans. Ett lånebelopp kring 50 000 kr brukar generellt benämns som ett privatlån då det är ett lån på en större summa pengar. Det är möjligt att ansöka om ett snabblån när du vill låna 50 000 kr men det är ovanligt och inte rekommenderat om det inte är nödvändigt. Eftersom snabblån vanligtvis kommer med sämre villkor jämfört med privatlån. Fördelen med att välja att ansöka om ett privatlån framför ett snabblån när du vill låna 50 000 är att du har chans att hitta ett lån med bättre villkor. Ett privatlån, eller blancolån som man också kan kalla det, är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Du kan använda lånet för konsumtion till mindre investeringar. Behöver du ett större lån kan du även ansöka om att låna 60 000 kr eller mer via oss på Axo Finans. Men  kom ihåg att aldrig låna mer än vad du behöver. 

Fördelar med ett privatlån på 50 000 kr

Det finns flera fördelar med ett privatlån på 50 000 kr, däribland att det är ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär stor flexibilitet för dig då du inte behöver lämna någon säkerhet till långivaren för att få låna pengar. Något annat som utmärker ett privatlån på 50 000 kr är att återbetalningstiden varierar en hel del beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. En del långivare har enbart möjlighet att erbjuda dig en kort återbetalningstid såsom en månad. Medan andra kan erbjuda dig ett lån med en återbetalningstid på hela 20 år. Även räntan hos ett privatlån kan skilja sig en hel del. Den effektiva räntan kan ligga på allt från 2,99 % till 29,34 %. Vilken ränta du erbjuds beror på din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Med ett privatlån har du också stor flexibilitet sett till lånebelopp. När du ansöker om ett privatlån kan du välja att låna allt från 5 000 till  att låna 600 000 kr

Krav för att få låna 50 000

Likt andra lån på marknaden har privatlån ett par krav du behöver uppfylla för att få låna 50 000 kr. Kraven för att bli godkänd ett privatlån på 50 000 kr varierar beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. Kraven vi beskriver nedan är generella krav för ett privatlån. Kom ihåg att vissa långivare kan ställa både lägre och högre krav på dig som låntagare när du ansöker om privatlån hos dem.

Generella krav för att få låna 50 000 kr:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal. En del långivare kräver till och med att du är över 20 år gammal
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
 • Du behöver ha en fast inkomst från exempelvis pension, arbete eller försäkringskassa 
 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 100 000 kr före skatt
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna

Så ansöker du om att låna 50 000 snabbt

Det är tryggt att låna 50 000 snabbt. Ansökan tar oftast inte mer än ett par minuter och blir du erbjuden ett lån du vill acceptera har du ofta pengarna på ditt konto redan samma eller nästkommande arbetsdag. Nedan går vi närmare igenom hur du ansöker om att låna 50 000 kr via ett privatlån. 

 1. Fyll i vårt låneformulär 
  1. Vill du ansöka om att låna 50 000 kr genom ett privatlån är det alltid rekommenderat att göra detta via en låneförmedlare. När du väljer Axo Finans som låneförmedlare skickar vi din ansökan till 36 olika långivare som har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Detta ger dig möjligheten att jämföra olika erbjudanden. Bra att veta är också att samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning.

 2. Fyll i formuläret och godkänn med BankID
  1. När du skickar in din ansökan via oss på Axo Finans skriver du i dina personliga uppgifter tillsammans med önskat lånebelopp. Du godkänner sedan med BankID och får inom kort låneerbjudanden från våra samarbetspartners via E-post. 
 3. Gå noga igenom dina alternativ och jämför. 
  1. När du skickat in din ansökan får du inom kort erbjudanden från våra samarbetspartners via e-mail. Oftast får du erbjudanden redan efter några minuter men för vissa långivare och banker kan det ta uppemot en dag. Vi rekommenderar alltid att du inväntar svar från samtliga långivare innan du tar ditt beslut. Detta eftersom du då har möjlighet att jämföra alla alternativ och därefter välja det med bäst villkor för dig.

 4. Tacka ja till ett erbjudande
  1. Har du hittat ett erbjudande som matchar dina förväntningar är det dags att tacka ja till låneerbjudandet. Kort därefter har du pengarna på ditt konto. Hur snabbt du får pengarna utbetalda beror på långivare men ofta kan du få lånet utbetalt redan samma eller nästkommande arbetsdag.

Kan man låna 50 000 kr utan UC?

Det finns långivare som kan erbjuda dig att låna 50 000 utan UC. Att låna 50 000 utan UC innebär dock inte att någon kreditupplysning inte kommer göras alls. Det innebär att upplysningen inte kommer utföras av UC AB (Upplysningscentralen AB). Vill du ansöka om ett lån utan UC kan långivare göra din kreditupplysning via ett alternativt kreditupplysningsföretag. Det finns flera företag som har möjlighet att utföra en kreditupplysning idag, däribland Bisnode och Creditsafe som är de mest populära alternativen. Det finns flera fördelar med att ansöka om privatlån där kreditupplysningen inte utförs av UC AB utan istället av ett alternativt kreditupplysningsföretag. Den främsta fördelen är att ansökan då inte sparas i Upplysningscentralens register och därmed inte påverkar ditt UC-kreditbetyg.

Hur mycket får man låna om man tjänar 50 000?

Vilken lön du har påverkar givetvis hur mycket pengar du har möjlighet att låna. Men det som främst avgör vilket belopp du har möjlighet att låna är din kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet men inte tjänar så mycket varje månad kan du ändå ha möjlighet att låna en stor summa pengar. Har du en god kreditvärdighet kommer detta synas när långivaren gör din kreditupplysning. Ser allting bra ut kan du bli godkänd att låna allt från några tusen till flera miljoner beroende på vilket lån du ansöker om. Har du en sämre kreditvärdighet kan du fortfarande bli godkänd att låna en viss summa pengar men dessvärre bör du förvänta dig att räntan på ditt lån kan bli något högre. Detta eftersom långivaren tar en större risk att låna ut till dig.

Vanliga anledningar till att låna 50 000 kr

Det finns flera anledningar till att ett lån på 50 000 kr kan komma väl till hands. Privatlån på 50 000 kr har fördelen att det är ett lån utan säkerhet vilket därmed innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. En vanlig anledning till att låna 50 000 kr genom ett privatlån är att man vill använda pengarna till en investering, exempelvis en renovering. Vissa väljer också att låna 50 000 kr för att finansiera konsumtion. Något som blivit allt mer vanligt när det kommer till att ansöka om ett privatlån på 50 000 kr är att använda pengarna till att samla andra krediter till ett större lån. Detta eftersom det är fördelaktigt att samla lån då du dels kan ha möjlighet att förhandla dig till en bättre ränta men också eftersom det kan hjälpa dig att få större koll på din ekonomi i stort.

Så hittar du ett lån med bra villkor

När du ansöker om ett lån vill du självklart hitta ett med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Vill du låna 50 000 är det din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du får. Har du en bra kreditvärdighet får du i regel också en lägre ränta på ditt lån. Utöver en bra kreditvärdighet finns det ett par andra saker du själv kan göra för att öka chansen att få ett lån på 50 000 kr med bra villkor och en låg ränta. Här nedanför går vi närmare igenom hur du går tillväga för att hitta ett så bra lån som möjligt.

Ansök med en medsökande

När du ansöker om ett privatlån på 50 000 kr och vill få så bra villkor som möjligt är en bra idé att inkludera en medsökande i din ansökan. Detta då långivaren i fråga har möjlighet att ta båda era ekonomier och er samlade kreditvärdighet i beaktning. Det gör chansen större att du erbjuds ett lån med en låg ränta.

Välj alltid en låneförmedlare framför en enskild långivare

Väljer du att ansöka om att låna 50 000 via flera enskilda långivare kommer det tas flera kreditupplysningar i ditt namn vilket sänker din kreditvärdighet avsevärt. För att undvika att ditt kreditbetyg försämras när du ansöker om ett nytt lån är det därför bättre att ansöka via en låneförmedlare. När du ansöker hos en låneförmedlare likt Axo Finans har du möjlighet att få erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt med enda kreditupplysning. Detta gör att du har möjlighet att jämföra flera låneerbjudanden för att sedan välja det erbjudande med bäst villkor. Samtidigt försämrar det heller din kreditvärdighet.

Undvik för många UC

För många kreditupplysningar försämrar ditt UC-kreditbetyg. Har du för många aktiva kreditupplysningar i ditt namn sänks din kreditvärdighet vilket i sin tur resulterar i att du får sämre villkor på ditt nya lån. Har du för många aktiva UC-förfrågningar ses det som negativt i långivarens ögon då det tyder på att du ofta ansöker om nya krediter. Av denna anledningen är det bättre att du undviker att ha för många UC-förfrågningar i ditt namn när du ansöker om att låna 50 000 kr.

Samla dina befintliga lån och krediter

Innan du tar ett nytt lån är det alltid bra att först och främst se över vilka historiska krediter och aktiva lån du har just nu. Ofta är det bra att samla redan befintliga krediter och mindre smålån till ett större samlat lån innan du ansöker om ett nytt.  Har du flera pågående krediter kommer det sänka din kreditvärdighet vilket försämrar dina chanser att få ett nytt lån med bra villkor. Det kan också resultera i att du kan ha svårt att bli godkänd ett lån överhuvudtaget. När du samlar dina befintliga lån kan du också ofta förhandla om bättre villkor vilket är en fördel för din ekonomi i stort.

Välj en längre återbetalningstid

Vill du ha en så låg ränta som möjligt är det alltid bra att välja en så lång återbetalningstid som möjligt. Ju längre återbetalningstid du väljer desto lägre ränta får du ofta på ditt lån. Viktigt att komma ihåg är dock att totalkostnaden kan bli högre om din återbetalningstid är längre. Detta eftersom du utöver ränta också betalar övriga avgifter under en längre tid. Övriga avgifter kan vara exempelvis aviavgift. Innan du väljer en längre återbetalningstid är det därför bäst att titta på vad totalkostnaden blir för lånet.

Vanliga frågor om att låna 50 000 kr

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 50 000 kr.

FAQ

 • Kan man låna 50 000 utan inkomst?

  Nej. För att en långivare ska kunna bevilja dig ett lån på 50 000 kr behöver du ha en inkomst. Inkomsten behöver dock inte komma från arbete utan kan lika gärna komma från pension eller försäkringskassa.

 • Kan man ansöka om att låna 50 000 med betalningsanmärkning?

  Vissa långivare har möjlighet att erbjuda dig att låna 50 000 med betalningsanmärkning. Risken finns dock att villkor kan komma att bli något sämre eftersom långivaren tar en större risk i att låna ut till dig. Vill du undvika en för hög ränta men har betalningsanmärkningar är ett bra tips att ansöka tillsammans med en medsökande. Då tar långivaren båda era ekonomier i beaktning och kan därför ofta erbjuda dig ett lån med bättre villkor.

 • Låna 50 000 med direkt utbetalning - är det möjligt?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig att låna 50 000 med direkt utbetalning. En del långivare kan erbjuda dig ett snabblån på 50 000 kr där utbetalning sker direkt efter du blivit godkänd ett lån. Vill du ansöka om att låna 50 000 kr genom ett privatlån kan det ta något längre tid att få pengarna utbetalda men generellt inte mer än en dag eller två.

 • Är det möjligt att låna 50 000 räntefritt?

  Det är generellt svårt att få låna 50 000 räntefritt. Ofta behöver långivare ta ut en ränta för att tjäna på att låna ut pengar dig. Det finns dock långivare som har möjlighet att erbjuda dig lån med en eller ett par räntefria månader. Har en långivare möjlighet att erbjuda dig en räntefri period betalar du ofta en högre summa i andra avgifter. Det kan exempelvis vara i form av aviavgift eller startavgift.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna 50 000 kr med Axo Finans

När du ska låna 50 000 kronor är det en god ide att jämföra långivare och banker. Vi jämför lån åt dig! Så att du kan se vilka som erbjuder den bästa räntan och villkoren för ditt nya lån. Vi erbjuder även andra lånebelopp som exempelvis 60 000 kronor eller mer. Vi på Axo Finans hjälper dig med att jämföra lån med räntor och villkor hos 36 banker och långivare med endast en UC förfrågan. Det gör det lätt att få en uppfattning om den ränta som du kan få. Vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och ej bindande. Ansök genom formuläret och se vad du kan få för ränta. 

Få ett erbjudande redan idag