Låna 40 000 kr

Låna 40 000 kr utan säkerhet

Vill du låna 40 000 kr är det med största sannolikhet ett snabblån du vill ansöka om. Ett snabblån är nämligen ett lån, ofta mellan 1 000 och 50 000 kr, med snabb utbetalning utan säkerhet.

 • Valid
  Låna 40 000 kronor med låg ränta
 • Valid
  Trygg ansökan
 • Valid
  Säkert 

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Ansök om att låna 40 000 kr med bra villkor

Vill du ha bästa möjliga chans att bli erbjuden att låna 40 000 kr med bra villkor är det hos Axo Finans du ska ansöka. Vi är en av Sveriges största låneförmedlare, vårt fokus ligger på att hjälpa dig att hitta ett lån som uppfyller dina förväntningar. När du vill låna pengar ansöker du tryggt hos hela 36 långivare samtidigt med endast en UC. Du skickar tryggt och smidigt in din ansökan och får inom 24 timmar svar från våra samarbetspartners med ett erbjudande.

Att ansöka hos Axo Finans innebär många fördelar för dig som kund, däribland att:

 • Du ansöker hos en av Sveriges största låneförmedlare
 • Enbart en kreditupplysning tas 
 • Tjänsten är helt kostnadsfri
 • Du ansöker hos hela 36 olika långivare samtidigt

Låna 40 000 utan säkerhet - vad innebär det?

Att låna pengar och att låna 40 000 utan säkerhet är ett lånebelopp som ofta kallas för ett snabblån. Ett snabblån likt ett privatlån är i regel alltid utan säkerhet. Att ett lån inte har någon säkerhet innebär att du inte behöver sätta något i pant för lånet. Detta skiljer snabblån utan säkerhet mot exempelvis ett renodlat bolån då du i ett bolån sätter bostaden som säkerhet för att bli beviljad lånet. Om du vill låna pengar snabbt kan ett snabblån utan säkerhet ha den stora fördelen i att du inte behöver redovisa för långivaren vad pengarna ska brukas till. Med ett lån utan säkerhet väljer du helt och hållet själv vart pengarna ska gå. Du kan därmed välja att lägga en del av summan på nöjen eller konsumtion och en annan del på att exempelvis ordna upp dina finanser.

Låna 40 000 via ett snabblån eller privatlån - Hur ska jag tänka?

När du vill ansöka om ett lån utan säkerhet kan du själv välja om du ska ansöka om ett privatlån eller ett snabblån. Vill du låna 40 000 kr faller det dock ofta inom ramen för ett snabblån då det är ett lån på en mindre summa pengar. Vill du däremot ansöka om en högre summa, kanske du exempelvis planerar att renovera eller märker att ditt lån på 40 000 kr inte räckte till det du vill, kan du ansöka om ett privatlån på en högre summa pengar. Ett lån på 1 000 - 50 000 kr kännetecknas ofta som ett snabblån men vill du exempelvis låna 100 000 kr kan du istället ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Skillnaderna mellan privatlån och snabblån är inte jättemånga. Den främsta skillnaden är att kraven på dig som låntagare är något högre när det kommer till privatlån jämfört med snabblån och att räntan ofta är något högre när det kommer till snabblån.

Detta specificerar ett lån på 40 000 kr

När du vill låna 40 000 kr är det ett snabblån du vill ansöka om. Detta eftersom det är ett lån på en mindre summa pengar. Ett snabblån på 30 000 kronor eller 40 000 kr utmärker sig på ett par olika sätt. De är ett lån utan säkerhet, räntan på lånet varierar beroende på dina förutsättningar och så även återbetalningstiden.
Räntan på ett snabblån utan säkerhet baserar långivaren på din samlade betalningsförmåga och kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden en låg ränta och i övrigt goda villkor. Har du ett sämre kreditbetyg är risken stor att både räntan kan bli hög men också att de övriga villkoren inte matchar dina förväntningar. Återbetalningstiden på ett snabblån kan variera från 1 månad till 20 år. Du väljer själv hur lång återbetalningstid du vill ha men i regel är det bra att välja en så kort period som möjligt då det drar ner kostnaden på ditt lån i stort. Ett snabblån på 40 000 kr kännetecknas också ofta med lägre krav på dig som låntagare. Ansöker du om ett renodlat billån eller bolån är ofta kraven höga på dig som låntagare men för mindre belopp på 40 000 kr väljer många långivare att sänka kraven. Detta eftersom det normalt inte är lika stora lånebelopp som ett exempelvis bolån. Långivaren tar då en lägre risk med att låna ut pengar till dig. Snabblån på 40 000 kr kännetecknas också med snabb utbetalning. Ibland har långivare till och med möjlighet att betala ut ditt lån direkt förutsatt att ansökan skett online och låneerbjudandet accepterats direkt. Får du inte pengarna samma dag har du i regel pengarna på kontot mellan en till tre bankdagar senare.

Snabbfakta om ett lån på 40 000 kr

Nedan följer lite kortfakta om ett lån på 40 000 kr:

 • Låga krav på låntagaren
 • Ofta hög ränta och övriga avgifter
 • Snabb utbetalning
 • Återbetalningstid: 1 månad - 20 år
 • Nominell ränta: 2,95 % till 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr

Varför låna 40 000 kr genom ett snabblån utan säkerhet?

Det finns en mängd anledningar till att ett lån på 40 000 kr kan komma väl tillhands. Många som ansöker om att låna 40 000 kr genom ett snabblån gör det för att de behöver pengar snabbt. Ett snabblån har generellt väldigt snabb utbetalning vilket är en stor fördel. Det är också populärt att ansöka om att låna 40 000 kr för att finansiera konsumtion eller en mindre investering. Vissa använder också sitt lån för att samla mindre dyra krediter till ett samlat lån vilket också är fullt möjligt att göra med ett snabblån även om det kan vara mer fördelaktigt att välja ett privatlån för den typen av situation. Detta eftersom det generellt är svårare att bli erbjuden en låg ränta på ett snabblån vilket du gärna vill ha när det kommer till att just samla lån. Den stora fördelen med att låna 40 000 kr genom ett snabblån utan säkerhet är att du själv väljer vad du vill använda pengarna till. Detta ger dig en stor flexibilitet eftersom du då kan välja att lägga en del av summan på exempelvis en viss investering och en annan del av summan på något helt annat.

Krav för att få låna 40 000

Även om kraven på dig som låntagare generellt är låga när det kommer till att ansöka om att låna 40 000 kr genom ett snabblån så finns det ändå ett par krav du behöver uppfylla. Dessa krav kan komma att skilja sig något beroende på vilken långivare du väljer att ansöka hos. Nedan presenterar vi de krav Axo Finans ställer på sina låntagare som ansöker om snabblån på 40 000 kr:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden
 • Du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Om du skulle ha svårt att uppfylla kraven för att ansöka om att låna 40 000 kr finns det en lösning som kan hjälpa dig. Du kan nämligen ansöka om lånet tillsammans med en medsökande som uppfyller kraven och därmed bli beviljad lånet.

För- och nackdelar med att låna 40 000 kr via ett snabblån utan säkerhet

Det finns både för- och nackdelar med att låna 40 000 kr genom ett snabblån utan säkerhet. Nedan går vi igenom de allra främsta.

Fördelar med att låna 40 000 kr

 • Du har möjlighet att påverka räntan. Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden en låg ränta.
 • Du kan använda pengarna till vad du vill. Vilket innebär en stor frihet för dig som låntagare.
 • Lånet kan exempelvis användas för att samla mindre krediter. Har du flera aktiva småkrediter kan ett lån på 40 000 kr hjälpa dig att samla dina lån till ett större lån. 
 • Snabb utbetalning. Med snabblån kan du ofta få dina pengarna utbetalda redan inom en bankdag.
 • Lägre krav på dig som låntagare. Även om du har sämre förutsättningar kan du bli beviljad ett snabblån.
 • Går att ansöka tillsammans med en medsökande. Vilket ofta är fördelaktigt för att få ett lån med så goda villkor som möjligt.

Nackdelar med att låna 40 000 kr

 • Ofta hög ränta. Snabblån har ofta en naturligt högre ränta. Detta eftersom långivare tar en större risk i att låna ut till dig då ingen säkerhet står för lånet.
 • Låg lånesumma. Med ett snabblån kan du i regel aldrig låna mer än 50 000 kr.
 • Ofta kort återbetalningstid. Ett snabblån har ofta en kortare återbetalningstid även om du i vissa fall kan välja en längre period.
 • Enkelt att få beviljat ett snabblån. Ett snabblån ställer lägre krav på dig som låntagare. Det är relativt lätt att bli beviljad ett snabblån vilket kan leda till att du tar lån i onödan vilket tillslut kan leda till att du hamnar i en ekonomiskt svår situation.

Ansök tillsammans med en medsökande

När du vill ansöka om att låna 40 000 kr men har svårt att uppfylla kraven kan du välja att lägga till en medsökande i din ansökan. Detta gäller även för dig som gärna ser att ditt lån har en så låg ränta som möjligt. En medsökande kan nämligen hjälpa dig att dels bli beviljad ett lån men också att få ett lån med bra villkor. När du lägger till en medsökande i din ansökan tar nämligen långivaren båda era kreditvärdigheter i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medsökande en god kreditvärdighet och en bra ekonomi utan skulder är chansen stor att detta kan hjälpa dig att bli erbjuden ett lån som matchar dina förväntningar. En medsökande kan vara vem som helst. Det behöver inte vara en familjemedlem eller partner utan kan vara vem du än önskar kan vara din medsökande förutsatt att personen i fråga vill stå med som medlåntagare på ditt lån. Det är viktigt att du förmedlar till din medsökande att ni båda har samma återbetalningsskyldighet för lånet. I praktiken står du som första låntagare men skulle inte du ha möjlighet att betala tillbaka ditt lån är det din medlåntagare som är ansvarig för att återbetalningen sker i tid. Viktigt att poängtera är också att en kreditupplysning kommer göra i din medsökandes namn. Även detta är viktigt att framföra när du frågar din medsökande om denna kan tänka sig ställa upp.

Låna 40 000 kr utan fast inkomst - är det möjligt?

Ett av kraven för att ha chans att bli erbjuden ett lån på 40 000 kr är att du måste ha en fast inkomst. Denna inkomst behöver hos Axo Finans överstiga 9 200 kr i månaden. Har du ingen fast inkomst kommer du inte bli beviljad att låna 40 000 kr på egen hand. Vill du trots detta ändå ansöka om att låna 40 000 kr kan du göra detta men du måste inkudera en medsökande i din ansökan. Har din medsökande ett bra kreditbetyg och en god ekonomi kan du bli godkänd att låna 40 000 kr. Har du ingen möjlighet att ansöka tillsammans med en medsökande kan den enda lösningen vara att vänta med att ansöka tills du har en inkomst. Att långivare inte kan erbjuda dig som står utan inkomst ett lån på egen hand har att göra med att det är en för stor risk för långivaren. Har du ingen fast inkomst har långivaren svårt att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet.

Så ansöker du om att låna 40 000 snabbt

Vill du låna 40 000 kr snabbt är det hos Axo Finans du vill ansöka om lånet. Att ansöka om att låna 40 000 kr via Axo Finans är en väldigt trygg och smidig process. Du ansöker nämligen online via vårt låneformulär med hjälp av BankID. För att du ska få en ännu klarare bild i hur du går tillväga går vi nedan igenom steg för steg hur det går till i praktiken. 

 1. Fyll i  vårt låneformulär
  1. I formuläret väljer du först och främst hur mycket du vill låna. Du fyller sedan i dina personliga uppgifter tillsammans med önskad återbetalningstid och godkänner med BankID.
 2. Ansökan skickas till flertalet banker och långivare
  1. Din ansökan skickas vidare till våra 36 olika samarbetspartners. En stor fördel med att ansöka om att låna 40 000 kr via Axo Finans är du ansöker via en låneförmedlare. Axo Finans som låneförmedlare samarbetar tillsammans med {banks_number} olika banker och långivare som alla får ta del av din ansökan men de delar på en och samma kreditupplysning.
 3. Ta del av erbjudanden
  1. Våra samarbetspartners skickar över ett erbjudande. När våra långivare och banker gått igenom din ansökan kan samtliga välja att erbjuda dig ett lån. Dessa erbjudanden skickas till dig så att du kan gå igenom dessa i lugn och ro för att sedan bestämma dig för vilket av alla erbjudanden du vill gå vidare med.
 4. Acceptera ett erbjudande du är nöjd med.
  1. Du godkänner ett erbjudande och får pengarna utbetalda till ditt konto. Hittar du ett låneerbjudande som matchar dina förväntningar kan du välja att tacka ja till detta. Inom kort här du därefter pengarna på ditt konto. Klart!

Vad kostar det att låna 40 000 kr?

Hur mycket det kostar att låna 40 000 kr beror på ett flertal faktorer där den främsta är vilken ränta du blir erbjuden. När en långivare behandlar din ansökan gör de alltid en kreditupplysning i ditt namn. Genom denna kreditupplysning får de sedan fram vilken betalningsförmåga du har. Har du en god kreditvärdighet är och därmed en bra betalningsförmåga är chansen stor att du kan bli erbjuden en låg ränta och därmed ett billigare lån. Har du däremot ett sämre kreditbetyg är risken stor att räntan du erbjuds är hög. Räntan på det lån du bli erbjuden sätts alltid individuellt. Det är därför svårt att redan innan säga hur mycket ditt lån kommer kosta dig. Utöver räntan kan också kostnaden för ditt lån variera beroende på vilken återbetalningstid och vilka övriga avgifter ditt lån har. Har du exempelvis en längre återbetalningstid på ditt lån kan räntan på ditt lån vara lägre men och andra sidan betalar du då övriga avgifter under en längre tid vilket i sin tur kan öka kostnaden för lånet i stort.

Låna 40 000 med låg ränta - så går du tillväga

När du ansöker om att låna 40 000 kr vill du självklart bli erbjuden ett lån med så låg ränta som möjligt. Nedan ger vi dig därför 3 tips för hur du kan gå tillväga för att öka chansen att hitta ett lån med en lägre ränta.

 1. Ansök tillsammans med en medsökande
  När du ansöker tillsammans med en medsökande tar långivaren i fråga båda era ekonomier och kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medlåntagare en god ekonomi och ett högt kreditbetyg är chansen stor att detta stärker dina chanser att bli erbjuden ett lån med en låg ränta. En medsökande kan också hjälpa dig som har svårt att bli erbjuden ett lån överhuvudtaget att få ett lån vilket är en stor fördel för dig som har sämre förutsättningar. Väljer du att ansöka tillsammans med en medsökande kan det också vara bra att känna till att du ofta kan ansöka om en högre summa pengar. Detta eftersom det för en långivare är en större trygghet att ni är två som ansöker om lånet istället för en. Chansen är då är större att lånet betalas tillbaka enligt villkor.
 2. Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare
  När du ansöker om lån tas alltid en UC i ditt namn. Har du för många UC i ditt namn under samma 12-månadersperiod kommer detta sänka ditt kreditbetyg drastiskt. När du ansöker om ett nytt lån är dock en stor fördel att ha flera låneerbjudanden att välja mellan så att du på ett välinformerat sätt kan ta ett beslut om vilken långivares erbjudande du ska välja. Ansöker du om lån hos flera enskilda långivare samtidigt kommer detta försämra ditt kreditbetyg vilket i sin tur kan leda till att du tillslut kan ha svårt att bli erbjuden ett lån överhuvudtaget. Av denna anledningen är det därför alltid bäst att ansöka om ett lån via en låneförmedlare lik Axo Finans. Hos Axo Finans kan du få erbjudanden från hela 36 olika banker och långivare på en enda ansökan och UC. Detta sparar dig dels tid samtidigt som du också har chans att välja mellan olika erbjuden och sedan välja det som matchar dina förväntningar bäst. Den absolut främsta fördelen är också att det inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.
 3. Se över räntan
  När du jämför  lån och olika låneerbjudanden är det alltid bra att komma ihåg att inte bara jämföra den så kallade nominella räntan. Det är nämligen den effektiva räntan som ger dig en mer rättvis bild av lånets kostnad eftersom denna även räknar in övriga avgifter såsom uppläggningsavgift och aviavgift. Hos just ett snabblån kan avgifterna ha en tendens att naturligt vara höga. Av den anledningen är det viktigt att ta in den samlade kostnaden för lånet genom att titta på den effektiva räntan och inte bara den nominella.

Vanliga frågor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 40 000 kr.

FAQ

 • Hur snabbt får jag mitt lån på 40 000 kr utbetalt?

  Hur snabbt det går att få dina pengar utbetalda beror på ett par faktorer, däribland vilken långivare du valt att ansöka hos. Hos de flesta långivare som erbjuder snabblån kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto redan inom en till tre dagar efter du accepterat ett låneerbjudande.

 • Kan jag låna 40 000 även om jag har betalningsanmärkningar?

  Ja, ofta kan du bli erbjuden ett lån på 40 000 kr genom ett snabblån även om du har betalningsanmärkningar. Det kan dock vara bra att komma ihåg att räntan på ditt lån riskerar att bli något högre om du har betalningsanmärkningar eftersom långivaren tar en större risk i att låna ut pengar till dig.

 • Kan jag låna 40 000 kr utan UC?

  Ja, det finns långivare som kan erbjuda dig ett lån på 40 000 kr utan UC. Detta innebär dock inte att någon kreditupplysning inte kommer tas utan enbart att den utförs av ett alternativt kreditupplysningsföretag och inte via UC AB (Upplysningscentralen AB).

Vi sammanfattar kort!

Vill du låna 40 000 kr är det ett snabblån utan säkerhet du vill ansöka om. Med ett snabblån utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill samtidigt som du också har chans att påverka räntan på ditt lån exempelvis genom att ansöka tillsammans med en medsökande. När du ansöker om snabblån på 40 000 kr är det bäst att göra detta via en låneförmedlare eftersom du då har chans att få erbjudanden från flera banker och långivare samtidigt med endast en UC.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 40 000 kr via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 40 000 kr snabbt och få pengarna utbetalda redan inom en till tre dagar. Ansöker hos Axo Finans kommer din ansökan skickas till hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Samtliga långivare delar dessutom på en enda kreditupplysning för att inte skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.

Få ett erbjudande redan idag