Låna 600 000 kr

Hos oss kan du låna 600 000 kronor

Vi jämför räntor och villkor hos flera långivare och banker, så att du kan hitta ett bra lån som passar dig.

 • Valid
  Låna 600 000
 • Valid
  Jämför och ansök 
 • Valid
  Smidigt och tryggt

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 600 000 kronor med låg ränta

Låna 600 000 kr med låg ränta via oss på Axo Finans. Ansök om lån upp till 600 000 kronor utan säkerhet. När du lånar pengar bör du alltid jämföra räntor och lånevillkor, låt oss göra jämförelsen åt dig. När du vill låna 600 000 med låg ränta hjälper vi dig hela vägen. Vi ser till att du får konkurrenskraftiga låneerbjudanden att välja mellan. Genom att jämföra innan du lånar har du större chans att hitta ett lån på upp till 600 000 med låg ränta.

Fördelar med att låna 600 000 genom Axo finans

Vill du låna 600 000 kr är det ett privatlån du vill ansöka om. Med ett privatlån utan säkerhet kan du låna pengar till vad du vill eftersom du inte behöver sätta något i säkerhet för lånet. Nedan kommer vi berätta mer om vad det innebär att låna 600 000 kr utan säkerhet där vi kommer gå igenom allt från hur du ansöker om lånet till vilka krav som ställs på dig som låntagare. Vi kommer också ge dig våra bästa tips för hur du hittar ett så bra privatlån på 600 000 kr som möjligt.

Fler fördelar med lån på 600 000 kronor

Det här är några fördelar med att låna 600 000 kronor och ta hjälp av oss på Axo Finans.

 • Låna upp till 600 000  
 • Jämför lån om 600 000 kronor hos upp till långivare 
 • Endast en kreditupplysning behövs
 • Helt kostnadsfritt

Vad kännetecknar ett lån på 600 000 kr?

Det är ett par saker som kännetecknar ett lån på 600 000 kr. Lån på en summa som 600 000 kr brukar oftast falla inom ramen för ett privatlån utan säkerhet. Ett privatlån utan säkerhet på 600 000 kr innebär att inget objekt står som säkerhet för lånet. Detta innebär i sin tur att du kan använda pengarna till vad du vill. Räntan på ett privatlån utan säkerhet är även det något som kännetecknar denna typ av lån. Räntan bestäms individuellt och baseras på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Spannet kan dock komma att variera något, räntan ligger ofta mellan 2,95 % och 29,99 %. Återbetalningstiden för ett privatlån kan även det variera beroende på vilken långivare du ansöker hos. Dina förutsättningar spelar också roll. Hos vissa långivare kan du bli erbjuden en återbetalningstid på upp till 20 år medan andra bara väljer att erbjuda dig en kortare period. Hos oss kan du låna 5000 kronor och upp till 600 000 kronor. Du bestämmer hur mycket du vill låna och vad som passar dig bäst. 

Snabbfakta om privatlån på 600 000 kr

Ränta: 2,95 - 29,99 %
Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr
Återbetalningstid: 1 - 20 år

Vilka krav gäller för att få låna 600000 kr?

För att du ska ha möjlighet att bli erbjuden ett lån på 600 000 kr behöver du uppfylla de krav långivare ställer på dig. Beroende på vilken långivare du ansöker hos kan kraven komma att skilja sig något. Av den anledningen är nedan beskriva krav enbart generella.

Generella krav för att få låna 600 000:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
 • Du måste ha en fast inkomst från antingen arbete, försäkringskassa eller pension 
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr efter skatt 
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden (de senaste 6 månaderna)

Har du svårt att uppnå kraven kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande.

Vanliga anledningar till att låna 600 000

Det finns en mängd anledningar till att ett lån på 600 000 kr kan komma väl tillhands. En fördel med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 600 000 är att du själv kan välja vad du vill använda pengarna till vilket naturligt ger dig en stor frihet. En vanlig anledning till att man väljer att låna 600 000 är för att finansiera konsumtion eller en större investering i exempelvis en bil, renovering eller dylikt. En del använder också sitt privatlån på 600 000 kr för att lösa och samla tidigare lån och krediter. Det är nämligen ofta väldigt fördelaktigt att samla lån eftersom det dels kan sänka den samlade totalkostnaden för dina lån. Det bidrar samtidigt till att du får en större överblick över din ekonomi i stort.

Fördelar och nackdelar med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 600 000 kr

Det finns, som med allt annat här i världen, både för- och nackdelar med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 600 000 kr. Nedan går vi igenom vilka.

Fördelar:

 • Lånet är utan säkerhet. Det medför att du kan använda pengarna till vad du vill.
 • Kan användas till att samla lån. Med ett samlingslån kan du ofta förhandla om en bättre ränta än dina tidigare smålån vilket kan sänka totalkostnaden i stort.
 • Låg ränta. Speciellt i jämförelse med smslån och snabblån.
 • Snabb utbetalning. Blir du erbjuden ett lån har du ofta pengarna på ditt konto inom 1 - 3 arbetsdagar.

Nackdelar

 • Ofta högre ränta än lån med säkerhet. Detta eftersom långivare i fråga tar en större risk i att låna ut till dig.
 • Du kan inte bli erbjuden lån på lika stora summor som med lån med säkerhet. Långivaren kan vara mer säkra när de lånar ut pengar till dig och har något i säkerhet för lånet.

Ansök om att låna 600 000 - så går du tillväga!

Ansöka om att låna 600 000 kronor. Hos Axo Finans är det enda du behöver ett BankID, ansökan gör du nämligen online genom att fylla i vårt låneformulär. Vi går närmare in på hur du går tillväga nedan.

 1. Fyll i låneformuläret
  1. I formuläret skriver du in önskat lånebelopp tillsammans med önskad återbetalningstid. Du skriver också in dina personliga uppgifter och skickar sedan in din ansökan.
 2. Invänta dina låneerbjudanden
  1. När du skickat in din ansökan skickar vi den vidare till våra 36 olika samarbetspartners. Samtliga långivare och banker tar del av din ansökan och kan välja att erbjuda dig ett lån. Bra att känna till är att samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning. 
 3. Jämför dina alternativ 
  1. Inom kort får du svar på din ansökan och du blir då tilldelad en eller flera låneerbjudanden. Gå noggrant igenom dessa innan du väljer vilken långivare du önskar gå vidare med.
 4. Du väljer om du vill acceptera ett erbjudande.
  1. Hittar du ett erbjudande som matchar dina förväntningar kan du välja att acceptera detta. Inom kort (ofta inom 1 - 3 dagar) har du därefter pengarna på ditt konto.

Kreditvärdigheten styr vilka lånevillkor du blir erbjuden

Det som avgör vilken typ av lån och lånevillkor en långivare kan erbjuda dig är din kreditvärdighet. Långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet sätter nämligen en individuell ränta utefter varje låntagarens förutsättningar. Har du en god kreditvärdighet och en bra betalningsförmåga har du goda chanser att bli erbjuden ett lån med bra ränta och övriga villkor. När en långivare går igenom din låneansökan tar de alltid en kreditupplysning i ditt namn. Det långivare sedan får ut av din kreditupplysning är ditt kreditbetyg vilket bland annat baseras på:

 • Din boendesituation

 • Dina skulder

 • Dina eventuella betalningsanmärkningar 

 • Din anställningsform och inkomst

Något som också påverkar din kreditvärdighet är antalet upplysningar gjorda i ditt namn. Har du många upplysningar i ditt namn under en och samma period är risken stor att ditt kreditbetyg är lågt. En grundregel är att aldrig ta fler än 10 upplysningar under 1 år. Har du fler upplysningar än så kan du nämligen ha svårt att bli godkänd ett lån överhuvudtaget eftersom det i långivarens ögon är ett tecken på att du planerar att samla på dig många krediter den närmsta tiden.

6 tips när du ansöker om att låna 600 000

När du ansöker om att låna 600 000 vill du självklart bli erbjuden ett lån med så bra ränta och villkor som möjligt. Som ovan nämnt är det främst din kreditvärdighet som styr över vilket typ av lån och ränta en långivare kan erbjuda dig men med det sagt finns det ett par saker du själv kan göra för att öka chansen att bli erbjuden ett bra lån. Nedan ger vi dig 6 tips på hur du kan gå tillväga för att öka chansen att bli erbjuden ett så bra privatlån på 600 000 kr som möjligt.

 1. Ansök via en låneförmedlare framför en eller flera enskilda långivare
  När du vill ansöka om att låna 600 000 kr via ett privatlån har du två val. Du kan antingen ansöka via flera enskilda långivare eller via en låneförmedlare. Fördelarna med att ansöka via en låneförmedlare likt Axo Finans är många. När du ansöker om ett lån tar långivare alltid en kreditupplysning på dig. Ansöker du om lån hos flera långivare kommer det tas flera kreditupplysningar. Ju fler kreditupplysningar du har i ditt namn desto sämre blir din kreditvärdighet. Hos en låneförmedlare likt Axo Finans är fördelen att du kan ansöka om lån hos flera långivare och banker samtidigt men med enbart en kreditupplysning som långivarna delar på. Detta kommer med två fördelar. Det kommer inte sänka ditt kreditbetyg mer än nödvändigt och det ger dig också en chans att jämföra olika lånealternativ.
 2. Jämför dina erbjudanden med stor omsorg
  Väljer du att ansöka om att låna 600 000 via Axo Finans som vald låneförmedlare kommer din ansökan skickas till hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. Får du flera låneerbjudande har du chans att jämföra dessa för att sedan välja det erbjudande som matchar dina förväntningar allra bäst. Ett starkt tips är att vara noggrann när du jämför dina olika alternativ. Ge det tid och vänta alltid in samtliga erbjudanden innan du gör ditt val. Detta för att du då kan göra ett så välinformerat val som möjligt.
 3. Ta inte för många kreditupplysningar i ditt namn
  Ditt kreditbetyg sänks om du har för många kreditupplysningar i ditt namn under kort tid. En kreditupplysning syns i ditt register i 12 månader från att förfrågan gjordes. Har du fler en 10 upplysningar under en 12 månadersperiod kommer detta sänka ditt kreditbetyg rejält. Samma gäller för om du har fler än 3 kreditupplysningar under en och samma månad. För att inte skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt är det därför alltid bäst att undvika för många UC. Har du ett lågt kreditbetyg kommer det nämligen göra det svårare för dig att bli erbjuden ett lån med bra villkor och i värsta fall kan det vara svårt att bli beviljad lån överhuvudtaget.
 4. Ansök om lånet tillsammans med en medsökande
  Har du sämre förutsättningar att bli godkänd ett lån med bra villkor kan en lösning vara att ansöka om att låna 600 000 kr tillsammans med en medsökande. Ansöker du tillsammans med en medsökande med ett högt kreditbetyg tar nämligen långivaren detta i beaktning när de behandlar din ansökan och chansen blir därmed större att du erbjuds ett bra lån. Är ni två personer som står på ett lån innebär detta att långivaren i fråga tar en mindre risk i att låna ut pengar till dig. Detta eftersom både du och din medsökande har ett lika stort ansvar i att lånet betalas tillbaka i tid.
 5. Välj rätt återbetalningstid
  Väljer du en längre återbetalningstid är chansen stor att långivare kan erbjuda dig en lägre ränta. Viktigt att komma ihåg är dock att totalkostnaden för lånet inte behöver bli lägre. Räntan på ditt lån kan bli lägre om du väljer en längre återbetalningstid men samtidigt behöver du betala av lånet en längre tid vilket i sin tur innebär att de övriga avgifterna du betalar för lånet även dem ska betalas under en längre tid. Du bör heller inte välja en för kort återbetalningstid eftersom detta kan leda till att du får svårt att betala fakturan varje månad. Väljer du en för kort återbetalningstid och får betalningssvårigheter kan detta till och med få motsatt effekt då lånet kan bli ännu dyrare om du får dyra påminnelseavgifter.
 6. Titta på den effektiva räntan
  När du jämför lån och erbjudanden bör du inte enbart titta på den nominella räntan. Titta även på den effektiva räntan eftersom denna räknar in samtliga kostnader för lånet. Den effektiva räntan räknar in allt från eventuella uppläggningsavgifter till aviseringsavgifter vilket ger dig en mer realistisk bild av vad lånet kommer kosta dig i slutändan.

Vanliga frågor om att låna 600 000

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 600 000.

FAQ

 • Vad kostar det att låna 600000?

  Hur mycket det kommer kosta dig att låna 600 000 genom ett privatlån beror på vilken långivare du väljer och din kreditvärdighet. Långivare sätter nämligen individuella räntor.

 • Hur mycket måste man tjäna för att få låna 600000?

  Det generella kravet på vilken inkomst du måste ha för att få låna 600 000 är att din årsinkomst måste överstiga 100 000 kr före skatt. Denna siffra kan dock komma att skilja sig beroende på vilken långivare du ansöker hos.

 • Kan jag ansöka om att låna 600 000 kr genom ett snabblån?

  Nej, detta är ovanligt och inte rekommenderat eftersom ett snabblån har en väldigt hög ränta vilket i sin tur kan göra ditt lån onödigt dyrt. Ett snabblån är ofta ett lån på en lägre summa pengar.

Sammanfattning

Vill du låna 600 000 kr är det ett privatlån du vill ansöka om. Med ett privatlån utan säkerhet på 600 000 kr kan du använda pengarna till vad du vill. En vanlig anledning till att låna 600 000 genom ett privatlån är bland annat för att samla lån. Det går dock minst lika bra att använda pengarna till exempelvis konsumtion eller resande. För att öka chanserna att bli erbjuden ett privatlån på 600 000 kr med bra villkor kan du välja att ansöka tillsammans med en medsökande. Väljer du att ansöka via en låneförmedlare framför en enskild långivare kan även detta öka dina chanser att bli erbjuden ett bra lån med bra villkor. Det går även att låna andra lånebelopp, som exempelvis 100 000 kr om du har svårt att få ett större lån.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna 600 000 hos Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 600 000 via ett privatlån utan säkerhet. När du ansöker via Axo Finans kan du få erbjudande från hela 36 olika banker och långivare med enbart en kreditupplysning. Får du flera erbjudanden kan du jämföra dessa för att sedan välja det låneerbjudande som matchar dina förväntningar och förutsättningar bäst. 

Få ett erbjudande redan idag