Låna 100 000 utan säkerhet

Jämför och låna 100 000 kr

Behöver du ett lån? Här kan du låna 100 000 kronor utan säkerhet och med låg ränta. Vi hjälper dig med jämförelsen och att hitta bra ränta och villkor på ditt lån.

 • Valid
  Trygg ansökan
 • Valid
  Jämför lån snabbt
 • Valid
  Hitta lägst ränta

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 100 000 kr genom Axo Finans

Hos oss på Axo Finans kan du låna 100 000 kronor utan säkerhet. När du ansöker om att låna pengar hos oss jämför vi lån och kostnader mellan Sveriges främsta långivare och banker. Vi presenterar de mest förmånliga lånen med ränta och villkor. Du kan sedan välja ut det bästa lånet för dig. Vi gör jämförelsen med upp till 36 långivare i privatlånesegmentet med endast en Kreditupplysning UC. Om du vill låna 100 000 med låg ränta har du större chans att hitta det genom oss. Vi kan hjälpa dig framåt till ett bättre lån. 

Ett lån på 100 000 kr kan användas till mycket. En del väljer att låna 100000 kr för konsumtion medan andra gör det för att finansiera en mindre investering. Många använder också sitt lån för att samla mindre krediter till ett större samlat lån. 

Såhär kan du låna 100 000 kr utan säkerhet

När du vill låna 100 000 utan säkerhet är det ofta mest fördelaktigt att välja ett privatlån utan säkerhet. Med ett privatlån utan säkerhet väljer du nämligen själv hur du vill spendera dina lånade pengar. Du kan alltså både använda ditt lån på 100000 kr till konsumtion samtidigt som du också använder en del av summan till att samla dina lån.

Ett privatlån med säkerhet kommer som namnet avslöjar med en säkerhet. Denna säkerhet kan vara allt från en bil eller motorcykel till en bostad. Med säkerhet menas man att man sätter något i pant till långivaren för att bli beviljad ett lån. Detta blir i sin tur en extra säkerhet för långivaren då de alltid kan ta panten tillbaka om du inte skulle betala av ditt lån enligt avtal. 
Fördelen med ett privatlån med säkerhet är ofta att räntan på denna typ av lån är låg. Nackdelen är dock att pengarna du lånar enbart får användas till det du avtalat med långivaren. Med ett privatlån utan säkerhet får du mer frihet eftersom du inte behöver pantsätta något för att bli godkänd att låna pengar. Är du i behov av ett större lån utan säkerhet kan du exempelvis välja att låna 200 000 kronor eller mer med oss på Axo Finans. 

Låna 100 000 med låg ränta

För att låna 100 000 med låg ränta bör du jämföra räntor och räntesatser på flera lån. Räntan på privatlån utan säkerhet varierar och beror både på långivaren och på dina ekonomiska fortsättningar. Räntan som sätts är individuell och baseras på din kreditvärdighet. Har du god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli godkänd ett privatlån på 100 000 kr med låg ränta. Har du däremot ett sämre kreditbetyg och/eller betalningssvårigheter kan räntan på ditt lån blir högre. Räntan kan också variera beroende på vilken långivare du ansöker hos. Det är därför det är så viktigt att jämföra när du vill låna 100 000 med låg ränta. Då kan du ställa långivarnas erbjudanden mot varandra och teckna det lån som erbjuder lägst ränta.

Vanliga räntekostnader - privatlån utan säkerhet på 100 000 kr

 • Nominell ränta: 2,95 - 26,00 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr 

Krav för att få låna 100000 kr genom ett privatlån

 • Du måste vara över 18 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst från exempelvis arbete, pension eller försäkringskassa på minst 9 200 kr i månaden

Skulle du ha problem att uppnå kravet på inkomst kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande. En medsökande kan vara vem som helst men en fördel är om personen har en god kreditvärdighet. När du ansöker om att låna 100 000 kr tillsammans med en medsökande tar långivaren era båda kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Ser allting bra ut är chansen stor att blir beviljad att låna.

Så ansöker du om att låna 100 000 kr

Att jämföra och sedan ansöka om att låna 100 000 kr genom ett privatlån smart, speciellt om du ansöker via en låneförmedlare som Axo Finans. Nedan går vi igenom i 4 simpla steg hur du går tillväga.

 1. Ansök
  1. Klicka dig in till Axofinans.se och fyll i låneformuläret. I formuläret skriver du in önskat lånebelopp tillsammans med dina personliga uppgifter. Du väljer också återbetalningstid och skickar därefter in ansökan.

 2. Ansökan behandlas
  1. Axo Finans skickar ansökan vidare till 36 samarbetspartners. Axo Finans som låneförmedlare samarbetar med {banks_number} olika banker och långivare som alla får ta del av din ansökan. Samtliga långivare delar på en och samma kreditupplysning och de kan alla välja att skicka ett erbjudande till dig.
 3.  Jämför  
  1. Du får dina erbjudanden och har möjlighet att jämföra dessa. Inom 24 timmar har du fått samtliga erbjudanden från alla samarbetspartners. Var noga med att jämföra dessa sinsemellan för att sedan välja det alternativ som passar dig bäst
 4. Välj erbjudande 
  1. Du tackar ja och får dina pengar utbetalda. Hittar du ett erbjudande som matchar dina förväntningar kan du välja att tacka ja till detta. Gör du det får du sedan dina pengar utbetalda inom 1 - 3 bankdagar.

Axo Finans är en gratistjänst. Du behöver därmed aldrig tacka ja till ett erbjudande även om du skickat in en ansökan. Tacka enbart ja om du anser att låneerbjudandet du fått uppfyller dina förväntningar.

Kan man låna 100 000 utan UC?

Det finns långivare som kan godkänna dig ett lån på 100 000 utan UC. Att en långivare kan erbjuda lån utan UC innebär dock inte att det inte kommer göras någon kreditupplysning utan enbart att kreditupplysningen görs av ett alternativt kreditupplysningsföretag. När någon tar en kreditupplysning i ditt namn via UC AB kommer denna upplysning synas i ditt register i 12 månader. Görs upplysningen istället via ett alternativt kreditupplysningsföretag såsom Bisnode eller Creditsafe kommer den inte synas i ditt register. 
Detta kan ses som en fördel eftersom för många kreditupplysningar under en och samma 12-månadersperiod sänker ditt kreditbetyg men det finns också ett par nackdelar. Den främsta nackdelen med att ansöka om att låna 100 000 utan UC är att räntan på denna typ av lån har en tendens att vara hög. Vill du att chansen ska vara större att du blir beviljad ett lån med låg ränta och bra villkor är därför rekommendationen att du alltid ansöker om lån med UC.

Vad kostar det att låna 100 000 ? 

Ja, vad kostar det att låna 100 000 kronor egentligen? Hur mycket det kommer kosta dig att låna 100 000 kr beror på ett par faktorer. Dels beror det på vilken ränta du blir erbjuden, men också vilken långivare du ansöker hos och vilka villkor ditt lån har. Långivare sätter sina räntor individuellt baserat på din kreditvärdighet. Du kan därmed aldrig vara säker på vad ditt lån kommer kosta dig exakt innan du ansökt. Hur mycket ditt lån kommer kosta kan också bero på vilken långivare du ansöker hos. Vissa långivare kanske enbart kan erbjuda dig en högre ränta medans andra har möjlighet att sänka denna. 
Oftast ligger räntan på ett privatlån utan säkerhet på 100 000 kr mellan dessa spann:

Nominell ränta: 2,95 - 26,00 %
Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %

Har du en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden en ränta i den lägre skalan men har du tvärtom ett sämre kreditbetyg är risken stor att du enbart kan bli erbjuden en ränta i den högre skalan.
Det som också avgör vad ditt lån kommer kosta är de olika avgifterna som kan ingå i ett privatlån. Ofta har privatlån avgifter i form av uppläggningsavgift och aviavgift.
Kostnaden för dessa brukar normalt pendla enligt nedan: 

Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr
Aviavgift: 0 - 60 kr

Något som också avgör vad ditt privatlån på 100 000 kr kommer kosta totalt är din valda återbetalningstid. Återbetalningstiden för ett privatlån utan säkerhet brukar generellt ligga mellan 1 - 20 år. Väljer du en lång återbetalningstid är chansen stor att du kan förhandla ner räntan på ditt lån men samtidigt måste du också betala avgifterna och räntan ditt lån kommer med under en längre period. 
Väljer du en kortare återbetalningstid blir lånet som stort ofta billigare men det är också viktigt att komma ihåg att du måste ha möjlighet att betala av lånet varje månad. En kortare återbetalningstid ger en dyrare månadsavgift men under kortare tid. Har du inte möjlighet att betala av ditt lån enligt avtal kan du komma att få dyra påminnelseavgifter som i värsta fall kan leda till ett ärende hos Inkasso. 

Kan ett lån på 100 000 kr också vara ett snabblån?

Det är även möjligt att låna 100 000 genom ett så kallat snabblån eller smslån. Fördelen med att välja ett snabblån när du vill låna pengar är att det ofta är snabb utbetalning.  Det finns dock ett par saker som kan vara bra att veta innan du väljer att ansöka om ett snabblån när du vill låna 100000 kr, däribland att räntan på denna typ av lån i regel är väldigt hög. Det är också viktigt att komma ihåg att ett snabblån är en högkostnadskredit vilket i sin tur innebär att det är ett mer riskfyllt lån att ta. En högkostnadskredit har naturligt en väldigt hög ränta och kort återbetalningstid. För de allra flesta är det därmed bättre att välja ett privatlån när du vill låna 100 000 kr. Ett privatlån kan nämligen även det ha snabb utbetalning samtidigt som du också har chans att bli erbjuden en mer fördelaktig ränta och återbetalningstid.

3 tips - Så hittar du ett lån med bra villkor

När du vill låna 100 000 kr vill du självklart bli erbjuden ett lån med så bra ränta och villkor som möjligt. Nedan ger vi dig därför tre tips för hur du kan gå tillväga för att öka chansen att bli erbjuden ett så bra lån som möjligt.

 1. Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare
  När du vill låna pengar är det alltid bäst att ansöka via en låneförmedlare framför en eller flera långivare. Detta eftersom du hos en låneförmedlare kan få erbjudanden från flera långivare samtidigt med endast en kreditupplysning. Detta är en fördel på flera sätt, däribland att du inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt, du sparar tid och har chans att jämföra flera alternativ sinsemellan.
 2. Ansök tillsammans med en medsökande
  Vill du öka chansen att bli godkänd ett lån med bra ränta och villkor är en god idé att ansöka tillsammans med en medsökande. När du ansöker tillsammans med en medsökande tar långivaren båda era kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medsökande en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden ett lån med både låg ränta och bra villkor.
 3. Undvik för många UC under en och samma period
  Varje gång du ansöker om ett nytt lån eller en kredit kommer det göras en kreditupplysning i ditt namn. Denna UC görs för att långivaren ska få en uppfattning om din betalningsförmåga.Har du många aktiva UC-förfrågningar kommer detta skada ditt kreditbetyg eftersom det pekar på att du har en trasslig ekonomi eller betalningssvårigheter. Har du ett sämre kreditbetyg kommer det vara svårt, om inte omöjligt, att bli erbjuden ett lån med bra villkor. Av den anledningen är det viktigt att du undviker att för många UC tas i ditt namn under samma period. En kreditupplysning syns i ditt register i 12 månader från att den togs.

Vanliga frågor om att låna 100 000 kr

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 100 000 kr.

FAQ

 • Kan man låna 100 000 snabbt?

  Ja, det är fullt möjligt att få snabb utbetalning när du ansöker om att låna 100 000 kr. Ofta har långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet möjlighet att betala ut ditt lån redan inom 1 - 3 bankdagar.

 • Kan man låna 100 000 trots betalningsanmärkning?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig att låna 100 000 kr trots betalningsanmärkning. Risken är dock stor att du blir erbjuden ett lån med sämre lånevillkor när du har en betalningsanmärkning. Detta eftersom långivaren tar en större risk i att låna ut till dig. För att få bättre villkor och ränta är det ofta bättre att ansöka tillsammans med en medsökande.

 • Kan jag använda ett lån på 100 000 kr till vad jag vill?

  Ja, om du väljer att låna pengarna genom ett privatlån utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill. Det är en av fördelarna med den typen av lån.

 • Kan jag betala av mitt lån på 100 000 kr i förtid?

  Ja. Du kan alltid betala av ditt lån när du vill.

Vi sammanfattar kort!

Vill du låna 100 000 kr är det mest fördelaktiga att ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Detta eftersom du då har chans att hitta ett lån med bra villkor samtidigt som du kan använda pengarna till vad du vill. När du ansöker om att låna 100 000 kr genom ett privatlån är det bäst att göra detta via en låneförmedlare eftersom du då har möjlighet att få erbjudanden från flera långivare samtidigt med en enda kreditupplysning. När du får flera erbjudanden har du också möjlighet att jämföra dessa sinsemellan för att sen välja de låneerbjudande med bäst villkor. Vi jämför även lån på andra lånebelopp än 100 000 kronor, hos oss kan du även ansöka om att låna 200 000 kr eller mer. Om du vill låna en mindre summa har vi  exempelvis lån på 75 000 kronor och ner till lånebelopp på 5000 kronor. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 100 000 kr via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 100 000 kr hos hela 36 olika långivare samtidigt. Dessutom tas bara en UC på dig som samtliga långivare delar på. När du ansöker hos Axo Finans har du möjlighet att få flera olika låneerbjudanden. Var noga att jämföra dessa och välj sedan det som passar dig bäst. Något av det bästa hos Axo Finans är dessutom att du ansöker helt gratis. Du behöver heller aldrig känna dig tvingad att godkänna ett låneerbjudande om du inte vill. Har du lån sedan tidigare kan vi även hjälpa dig att samla lån. Att samla sina lån är ofta ett bra sätt att få en bättre ränta på befintliga smålån och krediter. Genom att samla de mindre till ett större kan du i de flesta fall sänka dina kostnader. Vi jämför lån och även samlingslån åt dig. Testa idag!

Få ett erbjudande redan idag