Låna 300 000 utan säkerhet

Jämför och låna 300 000 kr

Här kan ta lån på 300 000 kronor, du kan även välj lånebelopp mellan 5000 kronor upp till 600 000 kronor.

 • Valid
  Låna 300 000 kr
 • Valid
  Enkel ansökan
 • Valid
  Ansök tryggt

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 300 000 kr med bra villkor

Ska du låna 300 000 kr och vill ha ett lån med bra villkor? Kanske vill du låna till en ny bil, renovering eller en resa? Oavsett vad du behöver låna pengar till är det fullt möjligt att göra genom ett privatlån utan säkerhet. Hos oss på Axo Finans kan du använda vår jämförelsetjänst som erbjuder ett tryggt sätt att låna. Vi jämför lån på 300 000 hos flera långivare och banker med endast en kreditupplysning. Det gör att du kan hitta lån med bra villkor och konkurransekraftig ränta.

Låna 300 000 med låg ränta

Om du vill låna 300 000 med låg ränta ska du jämföra långivare och banker med varandra. Genom att jämföra dem kan du lättare hitta lån med låg ränta. Vi kan hjälpa dig med jämförelsen, det är helt kostnadsfritt. Vi tar fram och presentera låneerbjudanden för dig, som du sedan kan välja om du vill gå vidare med eller inte. Om du vill låna 300 000 med låg ränta är det även en fördel att ha en bra kreditvärdighet. Kreditvärdighet är en samlad bedömning av din betalningsförmåga. Om långivaren bedömer att du har en god ekonomi och bra möjlighet att betala tillbaka ditt lån har du större chans att låna 300 000 med låg ränta.

Låna 300 000 utan UC

Många önskar låna 300 000 utan UC, det vill säga där kreditupplysningen inte görs via Upplysningscentralen. En kreditupplysning som görs via UC påverkar nämligen ditt kreditbetyg negativt, speciellt om du har för många kreditupplysningar gjorda i ditt namn. Det finns långivare som låter dig få lån utan UC. De kommer ändå göra en kreditupplysning men den genomförs då av ett alternativt kreditupplysningsbolag såsom Creditsafe eller Bisnode som inte påverkar ditt kreditbetyg på samma sätt. Det är dock svårt att ansöka om lån på större summor som 300 000 kr eller att låna 400 000 eller liknade. Det är heller inget vi rekommenderar, lån där upplysningen görs via UC kommer nämligen ofta med bättre villkor. För att inte påverka din kreditvärdighet allt för mycket är det bäst att ansöka om lånet via en låneförmedlare. På det sättet kan du ansöka hos flera långivare samtidigt men med en enda kreditupplysning via UC. Hade du ansökt enskilt hos vardera långivare hade en ny kreditupplysning gjorts av varje långivare vilket försämrar ditt kreditbetyg.

Krav för att låna trehundratusen kronor

Det finns vissa krav du behöver uppfylla för att få låna trehundratusen kronor. Kraven kan skilja sig åt mellan olika långivare men ofta ser de relativt lika ut. För att ansöka om att låna 300 000 kr hos Axo Finans gäller följande krav:

 • Du behöver ha fyllt 18 år
 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Har du svårt att uppfylla inkomstkravet är det bra att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Långivaren kommer då både ta din och din medsökandes inkomst i beaktning och kan bevilja dig lån och troligtvis också lån med bättre ränta.

Vad kostar det att låna 300 000 kr?

Långivare sätter sina räntor individuellt vilket gör att kostnaden för att låna 300 000 kr inte är samma för alla. Det finns dock ett spann de flesta privatlån ligger inom:

Nominell ränta: 2,95 - 26,00 %
Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr

Återbetalningstiden för ett privatlån ligger generellt mellan 1 till 20 år. Du kan ofta själv välja hur lång löptid du önskar på lånet. Många väljer en så lång återbetalningstid som möjligt för att inte behöva betala för hög kostnad för lånet varje månad. Det som är lätt att glömma bort dock är att ju längre du betalar av lånet, desto längre betalar du avgifter såsom ränta och aviavgift. För att få en så låg kostnad för lånet som möjligt är det därför smart att välja en så kort återbetalningstid som möjligt. Välj dock inte en alltför kort återbetalningstid som gör att du får svårt att betala fakturan för lånet varje månad. Det kan istället ge motsatt effekt och sluta i påminnelseavgifter och i värsta fall ett ärende hos Inkasso eller Kronofogden.

Det är en stor skillnad på nominell och effektiv ränta

Det kan vara svårt att förstå krångliga ord kopplade till lån såsom nominell ränta och effektiv ränta. Det är dock väldigt viktigt att känna till skillnaden mellan dessa för att inte låna pengar till för hög kostnad. Den nominella räntan räknar inte in avgifter och andra kostnader som tillhör lånet. Den effektiva räntan räknar däremot in alla avgifter som tillkommer såsom aviavgift och uppläggningsavgift. Den effektiva räntan ger dig därmed en bättre överblick över vad lånet kommer kosta. När du jämför olika låneerbjudanden, titta alltid på den effektiva räntan på lånet framför den nominella räntan. Det kan vara så att ett lån med låg nominell ränta kommer med höga övriga avgifter och därmed en mycket högre effektiv ränta.

Månadskostnad vid lån på 300 000

När du ska låna 300 000 är månadskostnaden en viktig faktor att ta hänsyn till. Beroende på hur du väljer att betala tillbaka lånet kan månadskostnaden för lånet variera. Det beror dels på vilken avbetalningstid du väljer för lånet. Men också på långivarens räntor och eventuella avgifter som kan läggas på. Det är bra att göra en budget innan du tar lånet på 300 000 kronor. Det ger dig förståelse för hur mycket du kan betala tillbaka på lånet varje månad. När du räknar på månadskostnaden för 300 000 kronors lånet kan du också räkna med lite extra marginal. Det ger en extra trygghet och du slipper oroa dig ifall din ekonomiska situation skulle förändras. Om du har lån sedan tidigare och behöver samla lån till ett större lån, kan det sänka din nuvarande månadskostnad. Vid många små lån och krediter är det övervägande fördelaktigt att samla dem i ett större lån och få ned kostnaderna.

Så går det till när du ansöker om att låna 300 000

Det är inte alls svårt att ansöka om att låna 300 000. Processen blir dessutom ännu enklare om du går via en låneförmedlare som gör att du kan ansöka hos flera långivare samtidigt. Här nedanför går vi igenom hur du ansöker om att låna 300 000 kr Axo Finans som är en låneförmedlare.

 1. Ansök hos Axo Finans
  1.  Axo Finans är en låneförmedlare som låter dig ansöka hos 35 långivare med en enda ansökan. Det enda du behöver göra är att fylla i låneformuläret med önskat lånebelopp, återbetalningstid och personuppgifter. Därefter verifierar du dig med BankID och skickar iväg ansökan.

 2. Invänta erbjudanden och gå igenom dina alternativ.
  1. Inom kort kommer du få låneerbjudanden via e-post. Oftast får du dina erbjudanden redan samma dag. Gå igenom dina alternativ för att se vilken långivare som kan ge dig bäst villkor. 

 3. Tacka ja till det bästa alternativet 
  1. Dina erbjudanden du fått gäller i hela 30 dagar vilket gör att du kan därför jämföra i lugn och ro. Tacka därefter ja till det bästa alternativet. 

 4. Lånet betalas ut inom 1 - 3 dagar.
  1. Efter accepterat låneerbjudande har du generellt pengarna på kontot inom 1 - 3 arbetsdagar.

Du behöver inte tacka ja till något erbjudande om du inte vill. Du är inte bunden till att låna bara för att du skickat in en ansökan. Välj bara att låna om du fått ett bra låneerbjudande du är nöjd med och som du är säker på att du kommer kunna betala tillbaka med god marginal.


Bra saker att tänka på när du lånar pengar

Det finns en del saker som är bra att tänka på när du ska låna pengar. Genom att vara medveten om dessa saker kan du få bättre lånevillkor och inte försämra din ekonomi mer än nödvändigt.

 • Klargör hur mycket pengar du behöver. 
  Hur stort belopp behöver du, och behöver du verkligen låna? Låna bara pengar om du verkligen behöver det och låna bara så pass stor summa som du är i behov av.
 • Ansök tillsammans med en medsökande.
  För att få bättre villkor på ditt lån, ansök tillsammans med en medsökande. Det ger långivaren en större säkerhet i att låna ut till dig och det gör att de kan erbjuda dig en bättre ränta. Din medsökande har dock samma återbetalningsskyldighet för lånet som du har vilket du behöver informera din medsökande om.
 • Samla dina befintliga lån.
  Långivare ser det som negativt om du har allt för många aktiva lån och krediter. Det är bättre att samla ihop dessa till ett samlingslån. Det gör både långivare mer nöjda och det kan dessutom göra att du får bättre lånevillkor på det samlade lånet. Du förbättrar också din kreditvärdighet.
 • Jämför med en låneförmedlare.
  Det är väldigt viktigt att jämföra olika långivare på marknaden för att hitta det bästa alternativet för just dig. Det gör du enklast med en låneförmedlare som genom en ansökan skickar din ansökan vidare till flertalet långivare. Alla långivare delar också på en kreditupplysning för att inte skada ditt kreditbetyg.
 • Titta på den effektiva räntan.
  Den effektiva räntan räknar in avgifter som tillkommer till lånet såsom aviavgift och uppläggningsavgift. Det gör inte den nominella räntan. Jämför därför den effektiva räntan när du går igenom olika låneerbjudanden för att inte bli överraskad när du får din faktura för lånet.

Hur är det att låna trehundratusen? 

Låna 300 000 kronor när du behöver. Det finns vissa krav du behöver uppfylla för att få låna, men uppfyller du dessa har du generellt pengarna på kontot inom ett par dagar efter accepterat låneerbjudande. Ett lån på ett belopp som 300 000 kr räknas som ett privatlån. Det finns också snabblån eller så kallade sms-lån men denna typ av lån är på lägre summor, oftast under 60 000 kr. Det finns både privatlån med och utan säkerhet men troligtvis är det ett privatlån utan säkerhet du är ute efter i detta fall. Då behöver du inte redogöra för långivaren vad pengarna ska gå till och du behöver heller inte sätta något i säkerhet för lånet.

Vanliga frågor

FAQ

 • Vad kostar det att låna 300 000?

  Hur mycket det kostar att låna 300 000 kr beror på dig och din kreditvärdighet. Långivare sätter nämligen sina räntor individuellt. För att få reda på vad lånet skulle kosta dig behöver du skicka in en låneansökan. Du förbinder dig inte till att låna bara genom att skicka in en ansökan.

 • Kan man låna 300 000 utan UC?

  Det finns långivare som låter dig låna 300 000 utan UC, men det är svårt att hitta. Vanligtvis går gränsen vid 50 000 kr. Du kan vanligtvis få bättre lånevillkor genom att låna med UC vilket gör att vi rekommenderar det. Ansöker du om lånet via en låneförmedlare tas enbart en UC vilken samtliga långivare delar på.

 • Hur snabbt kan jag få ett lån på 300 000 kr utbetalt?

  Generellt kan du få pengarna utbetalda inom en till tre arbetsdagar. Det finns dock vissa långivare som erbjuder direktutbetalning vilket innebär att du får lånet utbetalt direkt. Det gäller dock bara vissa banker och tider på dygnet.

 • Kan man låna 300 000 trots betalningsanmärkning?

  Det finns långivare som låter dig låna 300 000 kr trots betalningsanmärkning. Du kan dock räkna med att få sämre lånevillkor med betalningsanmärkning. För att få bättre villkor är det en bra idé att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande.

 • Kan jag lösa lånet i förtid?

  Ja, du kan alltid lösa ditt lån i förtid utan att behöva betala extra avgifter.

 • Vad kan jag använda ett lån på 300 000 kr till?

  När du tar ett privatlån utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill. Du behöver inte redogöra för långivaren vad pengarna ska gå till. Du behöver heller inte sätta något i säkerhet för lånet likt ett bolån eller billån.

Privatlån 300 000 kronor

När du är i behov av ett lån på 300 000 kr eller andra lånebelopp som exempelvis 400 000 kronor eller mer är det ett privatlån utan säkerhet du är ute efter. Det är ett lån med ofta fördelaktiga villkor där du kan använda lånet till vad du vill utan att sätta något i säkerhet hos långivaren. Det allra viktigaste för att hitta ett bra lån är att jämföra lån hos olika långivare. Långivare sätter räntor individuellt och du behöver därmed ansöka hos olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Det gör du enklast via en låneförmedlare som samarbetar med flertalet långivare som kan erbjuda dig ett lån. Tjänsten är dessutom kostnadsfri och sparar dig en hel del tid som du annars behövt lägga på att göra jämförelsen på egen hand. När du jämför olika låneerbjudanden är det viktigt att du jämför den effektiva räntan som räknar in de extra avgifterna för lånet såsom aviavgift och uppläggningsavgift. Annars kan ditt lån generera en högre kostnad än vad du tänkt dig.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna 300 000 med Axo Finans 

För att fatta ett välgrundat beslut när du ska låna 300 000 kr är det viktigt att jämföra olika långivare på marknaden. Det gör du enklast via en låneförmedlare såsom Axo Finans. Vi samarbetar med hela 35 olika långivare och banker vilka vi skickar vidare din ansökan till efter du ansökt hos oss. Alla långivare delar på en och samma kreditupplysning för att inte försämra din kreditvärdighet negativt. 

Få ett erbjudande redan idag