Varför kan det löna sig att samla lån?


Du kan spara pengar genom att låna pengar. Lånesumman blir inte lägre, men det kan fortfarande vara lönsamt. Hur kan det vara så? Det ska vi ta en närmare kik på.

När du ansöker om att samla lån så ansöker du om att lösa befintliga lån och samla dessa i ett lån, med bättre ränta och färre avgifter:

  1. Lån och kreditkort kommer med avgifter som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, avbetalningsavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Om du har många lån, blir totalsumman för samtliga avgifter onödigt hög.
  2. Många lån kommer ofta med olika räntor med olika förfallodatum. Kreditkort och smålån har ofta även en högre ränta än traditionella privatlån, då dessa är avsedda att vara kortsiktiga lån med en kortare amorteringsperiod. Om du då till exempel betalar det minsta beloppet på dessa lån, så kommer det i slutändan att kosta dig mycket mer pengar på grund av höga räntor.

Att samla lån ger dig en bättre översikt. Istället för att få flera olika räkningar med olika förfallodatum, så kommer du med ett lån i månaden endast att ha detta lån att tänka på. På så vis kanske du får möjligheten att omprioritera månatliga utgifter så att du kan betala av din skuld snabbare.

Läs även: Samla krediter

Privatlån utan säkerhet

När du samlar dina lån genom Axo Finans så ansöker du om privatlån utan säkerhet. Det innebär att långivaren du väljer att ta lånet hos inte kan ta någon form av säkerhet bland dina tillgångar i det fall man skulle bryta mot lånets villkor. Fördelen med att söka lån utan säkerhet är att du kan söka utan att behöva sätta något i pant för lånet.

När vi talar om privatlån, så talar vi oftast om två räntor. Här kan det vara en fördel att veta vad de olika räntorna betyder:

Effektiv och nominell ränta

Den årliga nominella räntan är grundräntan på lånet. Den omfattar inte alla kostnader vid ett lån. Denna ränta är marknadsbaserad samtidigt som den fastställs utifrån en individuell kreditbedömning utförd av långivarna, som värderar din situation samt ser över dina kreditupplysningar.

Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus kostnaden för alla andra avgifter, som exempelvis avbetalningsavgifter. Genom att jämföra den effektiva räntan du får på ett samlat lån med den effektiva räntan på hela din nuvarande kreditskuld ser du hur mycket lägre dina kreditkostnader blir.

På sikt kommer du kunna spara pengar på att samla lån eftersom du undviker dyra och onödiga avgifter, samt att du ofta får en bättre nominell och därmed lägre effektiv ränta.

Vilka är fördelarna med att samla lån genom Axo Finans?

Du kan ansöka om att låna mellan 5 000 kr och 600 000 kronor på en gång. Du bestämmer helt själv vad pengarna ska gå till. Men ska lånet användas till att samla befintliga lån, kan du kryssa i det i ansökan, så hjälper vi dig att betala av dyra smålån och krediter.

Det är gratis

Vår låneförmedlingstjänst kostar ingenting och tjänsten fungerar på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker. Våra låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar och du kan i lugn och ro själv välja det erbjudande som passar dig bäst. Erbjudandet är inte bindande och du väljer själv om du vill ta lånet eller inte.

Inga extra kostnader

Du kan välja en amorteringstid på upp till 20 år, men du kan när som helst betala tillbaka utan extra kostnader.

Endast en kreditupplysning

Genom att samla lån genom Axo Finans utför endast en kreditupplysning hos UC. Fördelen med detta är att många kreditkontroller på en person annars kan påverka framtida låneerbjudanden negativt. Här är fördelen att vi kan skicka en låneansökan till flera olika långivare med endast en kreditkontroll.

Vi jämför olika lån

Genom att ansöka hos flera långivare samtidigt, kommer vi kunna jämföra många olika lån så att du kan välja det som passar bäst för att samla dina lån. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund och detta resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du lättare kunna få en bra ränta genom att ansöka genom oss.

Vi hjälper dig

Låt våra experter förmedla din ansökan vidare till våra banker och långivare. De har lång erfarenhet av förhandling av lån och jobbar hårt för att du ska få ett så bra erbjudande som möjligt.

Signera elektroniskt

Om du väljer att tacka ja till ett låneerbjudande, kan du signera med BankID. Det innebär att du kommer få pengarna lånet inom ett par dagar.

Hur ansöker du om att samla lån genom Axo Finans?

Du ansöker enkelt genom att fylla i informationen vi behöver i låneansökan. Här måste du fylla i information såsom hur mycket du vill låna, hur lång amorteringstid du önskar och om du vill lösa befintliga lån. Kom ihåg att du har möjlighet att använda en kortare amorteringstid än den period du valt, om du på sikt skulle önska det.

När du skickat in din ansökan kommer du snabbt få svar om ditt önskade lånebelopp beviljas eller ej. Om det blir beviljat, kommer du kunna få svar från ett antal av våra samarbetspartners som konkurrerar om att få just dig som kund.

Om du har kryssat i att du vill samla lån eller lösa befintliga lån, kommer vi hjälpa dig gå igenom hela processen.

Vilka banker behandlar din ansökan?

Våra samarbetspartners består av flera av Sveriges bästa banker och långivare. Vi är godkända av Finansinspektionen och vi har idag många nöjda kunder som kan intyga att de har upplevt en trygg ansökningsprocess.

Att ansöka om att samla lån genom oss är tryggt, enkelt och snabbt.

Vanliga frågor och svar - samla lån


Axo Finans hjälper dig att sänka dina lånekostnader genom att ersätta dina nuvarande lån och krediter med ett lån till lägre ränta och bättre villkor.

Du kan inte få reda på räntan utan att först skicka in en låneansökan, eftersom räntan varierar beroende på vem som söker. Genom Axo Finans kan du skicka in en låneansökan till flera olika banker och långivare samtidigt för att jämföra räntor och lånevillkor.

Den räntesats som visar vad du ska betala i ränta för ditt privatlån. Oftast är det årlig nominell ränta som anges.

Visar lånets totala kostnad, inklusive alla avgifter.

Du som har minst 100 000 kr i årsinkomst och är minst 18 år. Vi rekommenderar er som är gifta eller sambos att ansöka tillsammans, eftersom chansen då ökar till beviljat lån och lägre ränta.

Fördelarna är många. Man väljer i första hand att samla lån för att sänka sina räntekostnader, genom att lägga sina dyrare lån och krediter i ett samlingslån med bättre villkor. Du slipper också att få flera fakturor varje månad från olika kreditgivare och får allt samlat på en faktura istället. Du får bättre koll och översikt på din ekonomi.

Medsökande kallas den person som står med på lånet tillsammans med dig. Båda blir betalningsansvariga för lånet. En medsökande kan vara make, maka sambo eller partner. Även annan person som inte ingår i hushållet kan godkännas.

Du skickar in en ansökan här på vår webbplats genom att fylla i ansökningsformuläret eller ringa vår kundtjänst på 0771-32 34 00.

Din ansökan går sedan ut till bankerna och långivarna som får konkurrera om att få dig som kund. När vi fått svar från alla banker och långivare kontaktar en av våra lånehandläggare dig och presenterar det bästa låneerbjudandet. Erbjudandet är giltigt i 30 dagar.

För att godkänna lånet behöver du antingen skriva under skuldebrevet som kommer per post eller signera med bank-id online, beroende på vilken bank eller långivare som beviljar dig lån.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
Konsumentkredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera banker och finansinstitut. Vår uppgift är att hjälpa dig som kund att fylla i och skicka din låneansökan till många långivare. Det här är viktigt eftersom räntan varierar från långivare till långivare. Så snart alla våra samarbetande banker och långivare bedömt din låneansökan kommer vi kontakta dig och presentera det bästa erbjudandet.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivare färdigbehandla ansökan innan vi presenterar ett erbjudande.

Som låneförmedlare kan vi endast få ersättning från banker och långivare vi samarbetar med. Dessutom har långivarna ingen anledning att ge en högre ränta via vår tjänst. Det är därför viktigt för oss att vi alltid samarbetar med de bästa bankerna och långivarna på marknaden. På det sättet sparar våra kunder både tid och pengar.

Ta kontakt med oss idag eller skicka in en låneansökan så ska vi hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet från våra partners.