Låna 400 000 kr

Låna 400 000 kronor - Jämför ränta

Ansök om ett lån på 400 000 kronor. Här kan du även välj lånebelopp på mellan 5000 kronor och upp till 600 000 kronor.

 • Valid
  Låna 400 000 kr
 • Valid
  Ansök tryggt
 • Valid
  Enkelt och snabbt

Trustscore 4.2 | 2767 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 400 000 kronor med Axo Finans

Är du på jakt efter ett lån på 400 000 kr? Då är det ett privatlån du ska ansöka om. Med ett privatlån utan säkerhet behöver du inte lämna någon säkerhet för lånet vilket innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Det är tryggt att ansöka om lånet och processen från ansökan till utbetalt lån tar normalt inte mer än ett par dagar. I den här artikeln går vi igenom allt du kan tänkas behöva veta om att låna pengar och ta ett privatlån på 400 000 kr.

Låna 400 000 med ett privatlån

När du vill låna 400 000 kr är det troligtvis ett privatlån utan säkerhet du är i behov av. Det finns också lån med säkerhet men då behöver det exempelvis vara att du ska låna till ett bostads- eller bilköp, det vill säga där du har något att pantsätta för lånet. Genom ett privatlån utan säkerhet kan du använda dina lånade pengar till precis vad du vill, du behöver alltså inte redogöra för långivaren vad pengarna ska gå till. Det är tryggt att ansöka om att låna 400 000, du gör det själv online via BankID. Processen från ansökan till utbetalt lån tar normalt inte mer än ett par dagar.

Vad kostar det att låna 400 000?

Vad det kostar att låna 400 000 kr beror på din ekonomiska situation. Långivare sätter nämligen räntor individuellt. När de bestämmer din enskilda ränta utgår de från din kreditvärdighet vilken de kan se genom att göra en kreditupplysning. 
Kostnaderna för ett privatlån utan säkerhet ligger ofta inom dessa ramar:
Nominell ränta: 2,95 - 26,00 %
Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr 
Återbetalningstid: 1 - 20 år
Det viktigaste att titta på när du jämför lån är den effektiva räntan eller totalkostnaden för lånet. Den nominella räntan räknar nämligen inte in avgifter såsom uppläggningsavgift och aviavgift.

Detta krävs för att få låna?

Det finns vissa krav du behöver uppfylla för att bli beviljad ett lån på 400 000 kr. Kraven skiljer sig mellan långivare men ofta är de relativt lika.
Hos Axo Finans gäller följande krav om du vill ansöka om att låna 400 000 kr:

 • Du behöver vara minst 18 år gammal

 • Du behöver ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Vikten av att jämföra olika långivare

När det rör sig om större belopp som att låna 400 000 eller låna 500 000 kronor är det extra viktigt att fatta ett välgrundat beslut, om vilken långivare du ska låna från. Långivares erbjudanden kan nämligen skilja sig mycket och det är såklart tråkigt att betala för mycket för lånet i onödan. Det bästa du kan göra för att jämföra och hitta den allra bästa långivaren för dig och din situation är att gå genom en låneförmedlare. En låneförmedlare samarbetar med flertalet långivare, presenterar din låneansökan för dem och förmedlar därefter flera låneerbjudanden till dig att jämföra. En låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar själv utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Axo Finans samarbetar med hela 35 olika långivare som alla kan skicka dig ett låneerbjudande. Det gör också att du som vill ansöka om lån sparar en hel del tid eftersom du enbart behöver skicka in en enda ansökan istället för att ansöka enskilt hos vardera långivare. Dessutom delar alla långivare på en och samma kreditupplysning vilket gör att ditt kreditbetyg inte tar alltför stor skada.

Så här ansöker du om att låna 400 000 kr

När du vill låna 400 000 kr är det bäst att skicka in din ansökan via en låneförmedlare som låter dig jämföra olika långivare. Här nedanför går vi igenom hur du går tillväga för att ansöka om att låna 400 000 kr via Axo Finans

 1. Fyll i låneformuläret
  1. Börja med att fylla i vårt enkla ansökningsformulär. Där fyller du i vilket belopp du vill låna tillsammans med hur lång löptid du önskar. Därefter fyller du i dina personuppgifter och skickar in din ansökan med BankID.
 2. Vänta in låneerbjudanden och jämför dina alternativ
  1. Efter du skickat in din ansökan hos oss skickar vi den vidare till våra samarbetspartners. Inom kort kommer du börja få låneerbjudanden via e-post. Det kan ta upp till 24 timmar innan du fått låneerbjudanden från samtliga långivare men oftast går det snabbare än så. Jämför dina olika alternativ. Det allra viktigaste att jämföra är den effektiva räntan eller totalkostnaden för lånet.
 3. Acceptera ett erbjudande 
  1. Hittar du ett erbjudande du är nöjd med väljer du att acceptera detta. Därefter får du lånet utbetalt. Hur snabbt du får lånet utbetalt beror på vilken långivare du valt men generellt har du pengarna på kontot redan inom 1 - 3 arbetsdagar.

Kom ihåg! Du kan välja att ansöka om att låna 400 000 via Axo Finans, gå igenom dina låneerbjudanden men välja att inte tacka ja till något erbjudande alls. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till att låna bara genom att skicka in en ansökan.

 låna 400 000 - Tänk på detta när du ska låna

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du ska låna 400 000 kr. Här nedanför radar vi upp våra allra bästa tips.

 • Säkerställ att du verkligen behöver lånet.
  Låna bara om du verkligen är i behov av pengarna. Säkerställ också att du kommer kunna betala tillbaka lånet. Kan du inte det finns risken att du överskuldsätter dig själv och sätter dig i en svår ekonomisk sits.
 • Samla dina befintliga lån och krediter.
  Har du befintliga lån och krediter är det en bra idé att samla lån till ett samlingslån innan du ansöker om ditt nya lån. Långivare ser det nämligen som negativt om du har för många aktiva lån och krediter. Du kommer kunna bli erbjuden bättre lånevillkor med ett lån istället för flera. Dessutom kan du sänka totalkostnaden för dina lån genom att samla ihop dem till ett samlingslån.
 • Ansök tillsammans med en medsökande.
  Långivare tar en stor risk i att låna ut pengar, speciellt när det kommer till lån utan säkerhet. För att långivare ska bli säkrare i att låna ut pengar till dig och därmed kunna erbjuda dig bättre ränta är det bra om du ansöker tillsammans med en medsökande. Det är dock viktigt att komma ihåg att din medsökande har samma återbetalningsskyldighet för lånet som du själv har.
 • Jämför olika alternativ
  Tacka inte ja till första bästa låneerbjudande. Gör en noggrann jämförelse för att se hos vem du kan få bäst villkor för lånet. Du jämför lån och olika alternativ genom en låneförmedlare som samarbetar med flertalet långivare och banker.uc
 • Titta på den effektiva räntan för lånet
  När du jämför olika alternativ, titta på den effektiva räntan och inte den nominella. Den effektiva räntan räknar inte bara in den nominella räntan utan också övriga avgifter såsom uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Den ger därmed en mer rättvis bild av vad du kommer få betala för lånet.

Vanliga frågor om att låna 400 000

FAQ

 • Vad kostar det att låna 400 000?

  Hur mycket det kostar att låna 400 000 kr beror på dig och din ekonomiska situation. Långivare sätter räntor individuellt. Den effektiva räntan hos långivarna Axo Finans samarbetar med ligger mellan 2,99 och 29,34 %. Den effektiva räntan räknar också in avgifter såsom uppläggningsavgift och aviseringsavgift.

 • Hur snabbt kan jag få ett lån på 400 000 utbetalt?

  Hur snabbt du kan få ditt lån utbetalt beror på vilken långivare du lånat hos. Generellt tar det inte mer än 1 - 3 vardagar att få pengarna på kontot.

 • Vad kan jag använda mitt lån till?

  Tar du ett privatlån utan säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill. Du behöver inte redogöra till långivaren vad pengarna ska gå till. Du behöver heller inte sätta något i pant för lånet.

 • Kan jag låna 400 000 utan UC?

  Det finns långivare som kan erbjuda dig privatlån utan UC, det vill säga när kreditupplysningen inte görs via Upplysningscentralen. Istället görs upplysningen via ett alternativt kreditbolag. Ofta kan du däremot få bättre lånevillkor om du lånar med UC.

 • Vad kan jag göra för att få en lägre ränta?

  Det bästa du kan göra för att få en lägre ränta är att samla dina befintliga lån och krediter men också ansöka om lån tillsammans med en medsökande. Jämför också långivares effektiva ränta för att hitta det bästa erbjudandet. Det gör du enklast via en låneförmedlare.

 • Vad innebär det att ansöka tillsammans med en medsökande?

  Att ansöka tillsammans med en medsökande innebär att du inte står själv på lånet, du har en till person som står som låntagare. Medlåntagaren kan vara vem som helst, viktigt att komma ihåg är dock att denna personen har samma återbetalningsskyldighet för lånet som du

Sammanfattning om att låna 400 000 kr 

När du vill låna 400 000 kr eller ett annat lånebelopp som exempelvis 500 000 kronor är det ett privatlån du letar efter. Troligtvis är det ett privatlån utan säkerhet där du inte behöver redogöra vad pengarna går till och heller inte behöver sätta något i säkerhet hos långivaren för att få låna. För att hitta det bästa privatlånet på 400 000 kr är det bäst att gå genom en låneförmedlare för att jämföra olika långivare. Samtliga långivare delar då på en kreditupplysning för att inte påverka ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. För att få bästa möjliga villkor, samla först dina befintliga lån och krediter. Ansök också tillsammans med en medsökande om du har möjlighet. Kom också ihåg att jämföra långivares effektiva ränta för att säkerställa att du lånar från den med allra bäst erbjudande.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök via Axo Finans och få upp till 36 olika låneerbjudanden

Ansök om att låna 400 000 kr via Axo Finans för att få låneerbjudanden från upp till hela {banks_number} långivare. Jämför dina alternativ och låna från den där du kan få bäst villkor. Ansökan är inte bindande och tjänsten är helt kostnadsfri.

Få ett erbjudande redan idag