Bästa samlingslånet

Se bästa samlingslånen och ansök

Här har du möjlighet att hitta det bästa samlingslånet som passar dig.

 • Valid
  Kostnadsfritt
 • Valid
  Bästa samlingslånet
 • Valid
   Trygg ansökan

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Bästa samlingslånet - hitta ditt lån idag

Har du lånat pengar och har flera lån och krediter är det smart att göra om dessa till ett lån. Genom att samla dem kan du få bättre villkor, lägre kostnad och samtidigt förbättra din kreditvärdighet. Självklart vill du hitta det allra bästa samlingslånet. I den här artikeln hjälper vi dig med just det.

Kortfakta om bästa samlingslånet:

 • Samla lån och få bättre villkor
 • Använd låneförmedlare för att jämföra långivare
 • Genom att samla ihop lån får du bättre kreditvärdighet
 • Ger dig en bättre överblick över din ekonomi

Så hittar du bästa samlingslånet och bästa räntan - 4 tips!

Det finns ett par saker du kan tänka på för att hitta det allra bästa samlingslånet med lägst ränta.

 1. Jämför långivare
  1. Villkoren hos de olika långivarna på marknaden skiljer sig åt och det är viktigt att jämföra. Det gör du enklast genom att ansöka hos en låneförmedlare där du med en enda ansökan får låneerbjudanden från massvis med långivare på samma gång.
 2. Ansök med en medsökande
  1. För att få bättre villkor på samlingslånet är det bra att ansöka tillsammans med en medsökande. Det kan exempelvis vara en partner, vän eller familjemedlem. Genom att ansöka tillsammans med en medsökande ökar chansen att du blir erbjuden ett lån med bra villkor. Detta eftersom långivaren då tar både din och din medsökandes ekonomi i beaktning och på så vis kan vara mer säkra på att de kommer få sina utlånade pengar tillbaka.
 3. Titta på totalkostnaden för lånet
  1. Det är vanligt att enbart titta på den nominella räntan när man får ett låneerbjudande och välja den långivare som erbjuder den allra lägsta. Det finns dock andra avgifter som kan vara höga för ett lån, exempelvis startavgift och aviavgift. Det är viktigt att titta på totalkostnaden för varje låneerbjudande och se vilken långivare som ger dig den lägsta totalkostnaden.
 4. Välj en återbetalningstid som passar dig
  1. För att inte behöva betala månatliga avgifter såsom ränta och aviavgift under en längre period är det bra att välja en så kort återbetalningstid som möjligt. Det är dock viktigt att du inte väljer en alldeles för kort återbetalningstid så du får svårt att betala kostnaden för lånet varje månad. Undersök hur mycket du klarar av att betala varje månad och välj återbetalningstid utefter det.

Kreditvärdigheten är viktig

Det som avgör hur bra ränta du kan få på ditt lån är din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har desto bättre villkor kan du bli erbjuden både när du samlar lån och ansöker om ett privatlån. Kreditvärdigheten är ett mått på din förmåga att betala av dina skulder och bedömningen görs av ett kreditupplysningsföretag såsom Upplysningscentralen, Creditsafe eller Bisnode. Kreditvärdigheten påverkas av faktorer såsom inkomst, boende, livssituation, lån och krediter. 

Du vill inte få för många kreditupplysningar gjorda i ditt namn, det kan försämra din chans att få ett bra samlingslån. Se därför till att använda en låneförmedlare på jakt efter det bästa samlingslånet där alla långivare delar på en och samma kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Hos oss på Axo Finans jämför vi flera långivare och banker åt dig på samma gång, med endast en UC.

Att ansöka om bästa samlingslånet - så går det till

Att låna pengar är vanligt och ibland kan det vara så att du tjänar på att samla ihop dem. Det är inte speciellt svårt att ansöka om samlingslånet. Följ dessa tre enkla steg för att göra det på allra bästa sätt.

 1. Ansök hos en låneförmedlare
  Fyll i ansökningsformuläret hos Axo Finans. Ange önskat lånebelopp, återbetalningstid och kryssa i att du vill samla befintliga krediter. Därefter fyller du i dina personuppgifter och skickar iväg ansökan.
 2. Jämför dina låneerbjudanden
  Inom kort kommer du via e-post få låneerbjudanden från alla samarbetspartners som kan erbjuda dig att samla dem. Vänta in alla erbjudanden, gå igenom samtliga och se vem som kan ge dig det allra bästa samlingslånet.
 3. Tacka ja och få lånet utbetalt
  När du gått igenom alla erbjudanden tackar du ja till det bästa alternativet. Du är inte bunden till att tacka ja till något erbjudande om du inte vill. Efter accepterat låneerbjudande får du lånet utbetalt till ditt konto. Hur snabbt det går beror på långivare, hos vissa får du det så snabbt som samma dag eller nästkommande vardag.

Då är det en bra idé att skaffa ett samlat lån

Det är ofta en bra idé att samla dina mindre krediter till ett större, samlat lån eller hopbakslån som det också kallas. Dels är det bra när:

 • Du vill få större koll på din ekonomi. Med ett samlat lån har du enbart ett lån att komma ihåg att betala varje månad istället för flera.
 • Du vill höja din kreditvärdighet. Långivare ser det positivt att du enbart har ett lån istället för flera. Därmed höjs din kreditvärdighet när du samlar lån.
 • Du vill få bättre lånevillkor. Du kan också få bättre villkor på samlingslånet i och med din ökade kreditvärdighet.

Vanliga frågor och svar om bästa samlingslånet

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om hur du hittar det bästa samlingslånet.

FAQ

 • Vilken bank är bäst för att samla lån?

  Långivare ger personliga låneerbjudanden vilket gör det svårt att säga exakt vart du kan hitta det bästa samlingslånet. Det bästa du kan göra är att jämföra olika långivare genom Axo Finans för att hitta det bästa samlingslånet för just dig.

 • Vad påverkar min ränta för ett samlingslån?

  Det som påverkar vilken ränta du får är din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lägre ränta kan du generellt få.

 • Hur höjer jag min kreditvärdighet?

  Du kan höja din kreditvärdighet genom att samla dina lån, betala dina fakturor i tid och inte få för många kreditupplysningar gjorda i ditt namn.

 • Hur kan jag samla lån med bäst ränta?

  Genom att jämföra långivare, försöka höja din kreditvärdighet och ansöka tillsammans med en medsökande kan du samla lån med bäst ränta.

Sammanfattning om bästa samlingslånet

För att hitta det bästa samlingslånet är det viktigt att jämföra olika alternativ. Det gör du enklast via en låneförmedlare som med en enda kreditupplysning ger dig låneerbjudanden från många långivare samtidigt. För att öka chansen att få samlingslånet med bra villkor är det smart att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet.

Axo finans logga
Axo finans logga

Hitta det bästa samlingslånet via Axo Finans

Skicka in din ansökan till Axo Finans för att hitta det bästa samlingslånet vi jämför lån och hjälper dig att samla ihop dem om det behövs. Vi samarbetar med flera olika långivare som alla kan skicka dig ett låneerbjudande. Samtliga långivare delar på en enda kreditupplysning vilket gör att du inte behöver försämra din kreditvärdighet mer än nödvändigt.

Få ett erbjudande redan idag