Låna 500 000

Låna 500 000 kr utan säkerhet idag

Här kan låna 500 000 kronor utan säkerhet. Hos oss kan du ansöka om lån mellan 5000 kronor upp till 600 000 kronor.

 • Valid
  Låna 500 000
 • Valid
  Ansök enkelt
 • Valid
  Tryggt att låna

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 500 000 via Axo FInans

Det finns en mängd anledningar till att en lån på 500 000 kr kan komma väl till hands. Ett lån på 500 000 kr kännetecknas ofta som ett privatlån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär att du kan låna pengar och använda pengarna till vad du vill. I denna artikeln kommer vi prata mer om vad ett lån på 500 000 kr innebär. Vi kommer också ge dig ett par tips på hur du hittar ett lån med så bra ränta som möjligt.

Vad innebär ett lån på 500 000?

Ett lån på 500 000 kr faller inom ramen för ett privatlån. Det finns två olika typer av privatlån. Privatlån med säkerhet och privatlån utan säkerhet. Ofta brukar man känneteckna lån på 500 000 som ett privatlån utan säkerhet. 

Lån utan säkerhet - du kan använda lånet till vad du vill

Ett privatlån utan säkerhet innebär att du inte behöver sätta något i säkerhet för lånet. Det finns olika lånebelopp som exempelvis 500 000 eller 600 000 kronor som går att låna utan säkerhet. I praktiken kan du alltså välja att låna 500 000 kr och sedan använda pengarna till precis vad du vill. Ett lån med säkerhet innebär att du sätter något i pant för att bli beviljad lånet. Detta kan exempelvis vara en bostad vilket då blir ett bolån eller en bil vilket då blir ett billån. Ett privatlån utan säkerhet ger dig en större frihet eftersom du inte behöver redogöra vad du ska använda pengarna till. Du kan använda pengarna till exakt vad du vill.

Kortfakta om privatlån utan säkerhet på 500 000

Nominell ränta: 2,95 - 26,00 %
Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr 
Aviavgift: 0 - 60 kr 
Återbetalningstid: 1 - 20 år

Detta kännetecknar ett privatlån utan säkerhet på 500 000 kr

Ett privatlån utan säkerhet på 500 000 kännetecknas av ett par punkter, däribland att räntan bestäms individuellt beroende på låntagarens förutsättningar och kreditbetyg. Detta innebär i praktiken att du aldrig kan veta vilken ränta du kommer bli erbjuden innan du väl ansökt om lånet och fått ditt låneerbjudande. Med ett lån utan säkerhet på 500 000 kr kan du ofta själv välja vilken återbetalningstid du vill ha. Vissa långivare erbjuder en återbetalningstid på upp till 20 år medan andra endast erbjuder en kortare period. När du ansöker om att låna 500 000 kr och väljer återbetalningstid kan det vara en fördel att välja en kort avtalsperiod. Detta eftersom du då blir av med lånet snabbare. En längre återbetalningstid kan visserligen ge dig en lägre ränta på lånet men viktigt att komma ihåg är att du då även betalar de övriga avgifterna längre. Det kan göra lånet dyrare än förväntat. 

Krav för att få låna 500 000

För att kunna bli erbjuden ett lån på 500 000 kr måste du uppfylla vissa krav. Kraven kan komma att skilja sig något beroende på vilken långivare du ansöker hos men ofta ser de relativt lika ut.
Hos Axo Finans behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Har du svårt att uppfylla inkomstkravet kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande med god ekonomi.

Varför ska jag låna 500 000 kr?

Det finns flera anledningar till att ta ett lån på 500 000 kr. Många väljer att låna pengar genom ett privatlån utan säkerhet för att samla lån. Andra väljer att använda pengarna till ren konsumtion likt resande eller dylikt. Det positiva med ett privatlån utan säkerhet är just det, att du helt själv väljer vad du vill använda ditt lån till. Har du lån sedan innan kan du även använda ett större lån för att samla lån och sänka dina lånekostnader. 

Vad kostar det att låna 500 000?

Kostnaden för att låna 500 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet skiljer sig från låntagare till låntagare. Detta eftersom långivare sätter individuella räntor baserat på din ekonomi och kreditvärdighet. Den effektiva räntan kan komma att variera från 2,99 % - 29,34 %. Har du en hög kreditvärdighet och en god ekonomi är chansen stor att du blir erbjuden ett lån med låg ränta och därmed en låg kostnad. Har du tvärtom ett lågt kreditbetyg är risken stor att du endast kan bli erbjuden ett lån med hög ränta.

Så ansöker du om att låna 500 000

Jämför och ansöka om att låna 500 000 kr genom ett privatlån. Ansöka via en låneförmedlare såsom Axo Finans. Här nedanför går vi igenom hur du går tillväga i fyra enkla steg.

 1. Fyll i låneformuläret 
  1. Besök vårt låneformulär. I detta formulär fyller du i önskat lånebelopp tillsammans med önskad återbetalningstid. Du fyller också i dina personliga uppgifter där du uppger namn och personnummer.
 2. Låneerbjudanden
  1. Vänta in dina låneerbjudanden. Axo Finans samarbetar med hela 36 olika banker och långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett lån. När vi fått din ansökan skickar vi denna vidare till våra samarbetspartners. Inom kort får du sedan svar från dessa.
 3. Välj erbjudanden 
  1. Invänta samtliga erbjudanden och jämför sedan dina alternativ. Det kan ta upp till 24 timmar innan samtliga långivare hunnit behandla din ansökan. För att du ska kunna göra ett så välgrundat val som möjligt rekommenderar vi att du inväntar alla dina erbjudanden innan du bestämmer dig för vem du vill låna hos. 

 4. Beviljat lån betalas ut
  1. Acceptera ett erbjudande och invänta utbetalning. Finner du ett erbjudande som uppfyller dina krav och förväntningar väljer du att acceptera detta. Normalt har du pengarna på kontot inom 1 -3 arbetsdagar.

Kom ihåg! Du måste inte acceptera något erbjudande om du inte vill. Axo Finans är en helt kostnadsfri tjänst och du har inga förpliktelser att acceptera ett erbjudande om du inte vill.

Så kan du påverka villkoren på ditt lån

När du ansöker om att låna 500 000 kr via ett privatlån vill du självklart bli erbjuden ett så bra lån som möjligt. Det som avgör vilken ränta du blir erbjuden är ditt kreditbetyg. Ditt kreditbetyg baseras på allt från din inkomst till din arbetssituation. Har du skulder eller många aktiva krediter kommer även detta påverka din kreditvärdighet. Varje gång du ansöker om lån måste långivare undersöka dina ekonomiska förutsättningar. Långivare vill se att du har en god betalningsförmåga och en god ekonomi vilket de kan ta reda på genom att göra en kreditupplysning. Har du ett dåligt kreditbetyg är det svårt att bli beviljad ett bra lån med goda villkor. Det finns dock ett par saker du kan göra för att öka chansen att bli erbjuden ett bra lån även om du har dåliga förutsättningar.

 • Undvik för många UC-förfrågningar
  Långivare tar en kreditupplysning varje gång du ansöker om ett nytt lån eller kredit. Har du för många kreditupplysningar gjorda i ditt namn under en samma 12-månadersperiod kommer ditt kreditbetyg påverkas negativt. En grundregel är att aldrig få fler än 3 kreditupplysningar gjorda i ditt namn på en månad och aldrig fler än 10 på ett år. En kreditupplysning gjord i ditt namn sparas i registret i 12 månader.
 • Ansök via en låneförmedlare
  När du vill ansöka om att låna 500 000 är det alltid bäst att göra detta via en låneförmedlare framför en eller flera enskilda långivare. Detta eftersom du dels inte vill ha för många kreditupplysningar i ditt namn men också eftersom det sparar dig tid. Samtidigt får du också möjlighet att jämföra olika låneerbjudanden. När du ansöker om ett lån via en låneförmedlare såsom Axo Finans kommer en kreditupplysning göras. Skillnaden mellan en vanlig långivare och en låneförmedlare är dock att flera långivare har möjlighet att dela på en och samma ansökan och kreditupplysning vilket i sin tur inte skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. När du skickat in en ansökan hos en låneförmedlare är det också viktigt att du inväntar svar från alla långivare för att sedan jämföra dina olika låneerbjudanden. Detta för att du på ett så välinformerat sätt som möjligt ska göra ditt val.
 • Lägg till en medsökande i din låneansökan
  Har du en låg kreditvärdighet men fortfarande önskar låna pengar och helst ser att ditt lån har bra ränta och villkor är en lösning att ansöka tillsammans med en medsökande. Ansöker du om att låna 500 000 tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet tar långivare detta i beaktning när de behandlar din ansökan. Ser allting bra ut är chansen stor att du kan bli erbjuden ett bra lån med låg ränta.
  Viktigt att komma ihåg! Din medsökande har samma betalningsskyldighet som du. Kan du inte betala av ditt lån i tid är det din medsökandes ansvar att detta görs i tid, annars riskerar ni båda att få betalningsanmärkningar och i värsta fall hamna i skuldsättning.
 • Många aktiva krediter? Samla dessa först
  Vill du bli erbjuden ett lån på 500 000 med bra villkor men sedan tidigare har lån kan en god idé vara att först och främst samla dessa till ett samlat lån. Har du många aktiva lån och krediter i ditt namn kommer detta nämligen sänka ditt kreditbetyg och därmed göra det svårare för dig att bli godkänd ett bra lån. Av denna anledningen kan det strategiskt vara bra att samla dina lån innan du tar ett nytt. Att samla dina mindre krediter har också en mängd andra fördelar, däribland att du har möjlighet att sänka dina totala kostnader på dina mindre krediter om du förhandlar dig till en bättre ränta. Ett samlingslån kan också ge dig en bättre överblick över din ekonomi eftersom du bara behöver hålla koll på en faktura istället för flera.

Vanliga frågor och svar om att låna 500 000

FAQ

 • Om jag vill ansöka om att låna 500 000 kr tillsammans med en medsökande - kan jag välja vem jag vill?

  Ja, du kan välja vem du vill som din medsökande. Långivare lägger ingen vikt vid vem du väljer som din medsökande så länge denna har en god kreditvärdighet. Vanligast är dock att ansöka om lån tillsammans med en partner eller familjemedlem.

 • Vad får jag använda mitt lån på 500 000 kr till?

  Väljer du att låna 500 000 kr via ett privatlån utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill. Det är det som är fördelen med ett lån utan säkerhet.

 • Hur hittar jag ett lån på 500 000 kr med låg ränta?

  För att öka chansen att hitta ett lån på 500 000 kr med låg ränta bör du ansöka via en låneförmedlare. Detta för att ha möjlighet att kunna jämföra olika erbjudanden. En annan idé är att lägga till en medsökande med god kreditvärdighet när du skickar in din ansökan. Detta eftersom långivare då kan ta hänsyn till båda era kreditbetyg när de behandlar din ansökan och på så vis godkänna dig bättre lånevillkor. Är ni två som står på avtalet ökar det också tryggheten för långivaren att de får sina utlånade pengar återbetalda i tid vilket även det är en anledning till att långivare kan erbjuda dig ett bättre lånevillkor.

Vi sammanfattar!

Vill du låna 500 000 kr eller ett annat lånebelopp som exempelvis 600 000 kr är det ett privatlån du vill ansöka om. Detta eftersom du då kan välja att använda pengarna till vad du vill. Väljer du att ansöka om att låna 500 000 kr via låneförmedlare är fördelen att du kan få flera låneerbjudanden med en enda kreditupplysning. En annan fördel med låneförmedlare är att du också har möjligt att jämföra dina erbjudanden vilket ökar dina chanser att hitta ett lån med bra villkor.

Axo finans logga
Axo finans logga

Låna 500 000 via Axo Finans

Hos Axo Finans kan du jämföra lån och ansöka om att låna 500 000 kr. Din ansökan kommer behandlas av 35 olika långivare som alla delar på en och samma kreditupplysning. Detta kommer dels ge dig större valmöjlighet, spara din tid men inte skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.

Få ett erbjudande redan idag