Jämför lån

Innan du ska låna pengar är det en bra idé att jämföra lån.

Hos Axo Finans kan du få ett riktigt bra låneerbjudande anpassat efter din ekonomi.

 • Valid
  Ansök på 2 min
 • Valid
  Helt gratis
 • Valid
  Samla lån och spara pengar
Lån till lägst ränta
5 000 kr600 000 kr

LånetidMånadskostnad
4 195 kr15 år
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på Minkreditkoll

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3,95% - 28,40%

Effektiv ränta mellan 3,99% - 32,41%

Startavgift mellan 0 kr - 795 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr

19749 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning

2 dager siden

Katrin Götlund

Snabb återkoppling och trevligt…

Snabb återkoppling och trevligt bemötande

4 dager siden

Andreas Kindblom

Snabbt o enkelt!

Snabbt o enkelt!

7 dager siden

ROLF

Gick snabbt att få pengarna och snabbt…

Gick snabbt att få pengarna och snabbt vid sökningen

Svar från [COMPANY]
7 dager siden
Läs mer
9 dager siden

kund

Allt var hur bra so

Allt var hur bra so. Helst tack

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
9 dager siden

kund

Bra och snabb behandling

Bra och snabb behandling. fick halverad effektiv ränta med vad jag hade innan.

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
2 dager siden

Thomas Olsson

Snabbt och effektivt

Det gick snabbt och effektivt

5 dager siden

kund

Trevlig försäljare

Trevlig försäljare. Enkelt ock lätt.saklig information.

8 dager siden

Goran Ahmed

Dem var kunniga

Dem var kunniga, de kunde lösa min akuta situation. Tummen upp.

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Läs mer
9 dager siden

Mic

Enkelt, tydlig, bra kundservice och snabbt besked

Axo förklarade de olika möjligheterna med lån och räknade ut räntor etc. för ett samlings lån. Lukas var mycket hjälpsam och det hela gick smidigt till.Bra information och bra kundservice. Därför har jag inget att klaga på.

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
9 dager siden

kund

Bra kommunikation

Bra kommunikation. Kunde sin sak!

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
3 dager siden

Tomas

Bra val och samarbetspartner!

Tydlig information och överblick från första kontakt. Bra bemötande och hög servicenivå. Kontinuerlig uppdatering hela tiden.

6 dager siden

kundNittaya Kidjawet

Jättebra och snabbare 👍

Jättebra och snabbare 👍

8 dager siden

Jeanne d arc

Det tog inte så mycket dagar att…

Det tog inte så mycket dagar att handlägga

Svar från [COMPANY]
8 dager siden
Läs mer
9 dager siden

Kim Bergqvist

Snappt och smidigt

Snappt och smidigt

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
9 dager siden

kund

Väldigt snabbt och proffsigt bemötande

Väldigt snabbt och proffsigt bemötande

Svar från [COMPANY]
9 dager siden
Läs mer
<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Därför bör du jämföra lån

Det är viktigt att du jämför lån innan du tackar ja till ett låneerbjudande. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån åt dig. Det kostar inget och du binder dig inte till någonting. Värt att testa, eller hur?

Jämför lån och få lägst ränta

Lånet med den lägsta räntan är inte nödvändigtvis det bästa lånet för dig. Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar, och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta för att få låna den summa du behöver.

Kostar det att jämföra lån?

För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som tillkommer (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter). Alla dessa faktorer utgör tillsammans orsaken till att du måste jämföra lån för att hitta det bästa lånet för dig. Att jämföra lån är helt kostnadsfritt hos oss på Axo finans, vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig. 

Så hittar du ett bra lån

För att hitta det bästa privatlånet är det viktigt att jämföra lån. Erfarenhet visar att du får en lägre ränta om flera långivare behandlar din ansökan. Eftersom räntan sätts individuellt kan du inte heller hitta det bästa lånet utan att ansöka.

Låna mellan 5000 och 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Axo Finans jämför flera långivare åt dig, med bara en låneansökan. Vi hjälper dig med att hitta ett bra lån så att du kan använda tiden på andra saker.

tjej sitter i gul fåtölj och jämföra lån

Hur mycket kan jag låna utan krav på säkerhet?

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Efter att du har ansökt om att låna pengar, får du ett erbjudande från flera banker och långivare. Låneerbjudandet är gratis och är giltigt i 30 dagar.

Vi rekommenderar att du ansöker om det belopp du önskar, då det är viktigt att du inte lånar mer än du klarar av att återbetala. Om du får avslag av våra långivare hjälper vi dig att räkna ut vilket belopp de kan erbjuda dig, till bästa möjliga villkor och lägre ränta.

Jämföra lån med Axo Finans

Jämför lån via Axo Finans och få ett riktigt bra låneerbjudande – anpassat efter din ekonomi. Din ansökan skickas vidare till 35 banker och långivare, vilket ökar din chans att få ett erbjudande om ett bra lån.

Eftersom vi jämför många banker och långivare med endast en låneansökan, tas endast en kreditupplysning på dig. Det betyder att du behåller din kreditvärdighet.


Privatlån kräver ingen säkerhet

Privatlån är ett samlingsnamn för lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar utan att behöva pantsätta egendom är privatlån ett bra alternativ.

Långivare ställer inga krav på vad du får låna pengar till, du kan använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terroristfinansiering eller penningtvätt.

Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte kräver att låntagaren pantsätter egendom för lånet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren ingen reservplan för att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på lån utan säkerhet högre än räntan på till exempel bolån.

Axo Finans jämför lån utan säkerhet hos 35 banker och långivare.

Jämför lån - Hur bestäms ränta på lån?

Du kan antingen välja ett lån med rörlig eller bunden ränta.

Rörlig ränta

Det vanligaste är att ha rörlig ränta på sina lån. Rörlig ränta betyder att räntan ändras i takt med förändringarna på räntemarknaden. Räntebeloppet kan alltså förändras under den period som du betalar av lånet. Historiskt sett lönar detta sig, men då måste du ha en ekonomi som klarar att räntan går upp.

Bunden ränta

Bunden ränta betyder att din ränta inte kan ändras under lånets löptid. Med en bunden ränta vet du bättre vad du ska betala varje månad under en lång tid. Detta är ett bra val för dig som vill ha förutsägbarhet i ekonomin.

Hitta bra ränta med Axo Finans

Privatlånen som vi förmedlar har i stort sett alltid rörlig ränta. Räntan är individuell och bestäms utifrån en helhetsbedömning av informationen i din låneansökan och din betalningshistorik. När du ansöker om ett privatlån är det alltså din personliga ekonomi och livssituation som avgör om lånet beviljas, hur mycket du kan låna och under vilken tid.

Det är långivarna som bestämmer lånets ränta och andra lånevillkor. Eftersom vi på Axo Finans inte själva är långivare kan vi inte påverka villkoren för de lån du erbjuds. Vi är en låneförmedlare för alla de banker och långivare vi samarbetar med. Målet är att hitta det bästa erbjudandet för dig.

man sitter vid fönster med mobilen och jämföra lån

Vad är ett bra lån?

Eftersom det finns otaliga privatlån att välja mellan, blir lägsta räntan ofta en avgörande faktor. Räntan säger en del om hur mycket lånet kommer att kosta dig, men det är viktigt att minnas att det inte bara är räntan som avgör hur dyrt eller bra ett lån är.

Avtal och villkor påverkar också lånets totalkostnad. Det kan hända att du har ett lån med låg ränta som i stället har höga uppläggnings- och aviavgifter. Avbetalningstiden och hur mycket du får låna kommer naturligtvis också att påverka lånets totalkostnad. Det är viktigt att jämföra flera olika banker och långivare för att hitta det bästa lånet för dig.

Det är en utmaning att hitta ett riktigt bra privatlån, eftersom det är så många faktorer som påverkar kostnaden för lånet. Vi vet att det lönar sig att jämföra erbjudanden om lån, eftersom banker och långivare har olika villkor och ränta. Små skillnader i lånevillkoren kan göra stor skillnad i verkliga pengar.

Skillnaden på nominell och effektiv ränta

Skillnaden på nominell och effektiv ränta

För att kunna hitta ett lån med låg ränta behöver du förstå skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta.

 • Den nominella räntan är den grundränta som långivaren väljer att ta ut för lånet. Den är delvis marknadsbaserad och delvis baserad på din betalningsförmåga.
 • Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter som långivaren tar ut för lånet (till exempel aviavgift och uppläggningsavgift). Den effektiva räntan ska alltid anges som årsränta i procent.
 • När du jämför olika privatlån är det alltså den effektiva räntan du ska titta noga på. Det är den som visar vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.
jämföra lån i staden under den blåa himlen

Jämför lån och samla dem hos oss

Många av våra kunder har fått nog av sina dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter och vänder sig till oss för att hitta en bättre lösning.

Samla lån och krediter så kan du sänka dina månatliga utgifter. Med alla lån följer det en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Ju fler lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Kapa dubbla utgifter

Genom att samla lån och krediter kan du kapa onödiga och dubbla avgifter som tillhör skulden. Om du har många lån sedan tidigare kommer du att märka en storskillnad på dina månatliga utgifter.

Få lägre ränta

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan. Genom att samla skulden i ett större samlingslån, kan du få lägre ränta och bättre villkor.

Axo Finans hjälper dig att samla dina lån

Vi kan hjälpa dig samla alla dina nuvarande lån i ett enda lån med bättre ränta och villkor. Vi jämför låneerbjudanden till dig, för att hitta den bästa lösningen utifrån din ekonomiska situation. På den sättet kan du spara pengar och bli skuldfri snabbare.

Fördelar med lån utan säkerhet

Funderar du på om ett privatlån är något för dig? Alla lån innebär ett stort finansiellt ansvar, och beslutet att ta ett privatlån är inte något man bör ta lätt på. Det är trots allt ett lån som ska betalas tillbaka, och du måste vara säker på att du klarar av att betala räntor och avgifter i tillägg till dina vanliga räkningar.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Enkelt förklarat betyder det att du inte behöver erbjuda banken någon form av löfte om att de ska få tillbaka sina pengar. Detta skiljer ett privatlån från exempelvis ett bolån där man ställer bostaden som garanti.

En stor fördel med privatlån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Behöver du pengar till en efterlängtad semester? Har tvättmaskinen tackat för sig? Eller har du hittat ett bra erbjudande som du bara måste slå till på? I sådana tillfällen kan ett lån utan säkerhet ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver.

Så är det att jämföra lån och att låna pengar via Axo Finans


 • Du skickar in en ansökan via våra hemsidor
 • Ansökan skickas vidare till 35 olika banker och långivare
 • Långivarna ger sina erbjudanden på lån
 • Du får alla erbjudanden och kan jämföra villkor och ränta
 • Erbjudandet är giltigt i 30 dagar, så du har gott om tid
man med ryggsäck jämför lån

Nackdelar med ett lån utan säkerhet

Den största nackdelen med att ta ett privatlån är lånets kostnad, och då pratar vi om räntor och avgifter.

Eftersom du inte behöver någon säkerhet gör långivaren upp för detta genom en högre riskpremie på lånet. Därför är ett privatlån dyrare än exempelvis ett bolån. Då har banken möjlighet att ta bostaden som pant i händelse av att pengarna inte betalas tillbaka.

Desto viktigare är det att göra en grundlig jämförelse av flera banker och långivare för att hitta det bästa lånet. Även om du har bestämt dig för att ett privatlån är en bra lösning för dig, finns det ingen anledning till att betala mer än du behöver. Här kommer Axo Finans in i bilden.

Axo Finans hjälper dig med att jämföra 35 olika banker och långivare samtidigt. Ansök om lån idag:

Jämför och låna pengar via Axo Finans

Axo Finans hittar det bästa privatlånet för dig, genom att jämföra 35 olika banker och långivare. Via vår webbplats ansöker du om privatlån på några minuter. Vi skickar vidare din ansökan till våra samarbetspartners och kontaktar dig så fort vi har hittat deras bästa låneerbjudande för dig. Oftast hör vi av oss samma dag du ansöker.

Låna mellan 5 000 och 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet.

Det kan hända att du inte får just det belopp, den ränta eller den återbetalningstid som du har önskat i din ansökan. Vårt mål är ändå att hitta ett lån som sätter dig i en bättre ekonomisk situation än den du befinner dig i just nu.

Det låneerbjudande som du får via oss är giltigt i 30 dagar, så det är ingen brådska för din del. Väljer du att tacka ja till lånet har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

höghus där det går att jämföra lån

Många ansökningar - endast en kreditupplysning

När du ansöker om privatlån, till exempel för att samla lån, tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kontrollera dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

Nackdelen med att jämföra lån är att din kreditvärdighet kan påverkas negativt. För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få.

Genom att ansöka om privatlån via Axo Finans tas bara en UC på dig, eftersom vi skickar din ansökan till en rad olika långivare samtidigt.

Få ett erbjudande redan idag