Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Därför bör du jämföra lån


Det är viktigt att du jämför lån innan du tackar ja till ett låneerbjudande. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför lån åt dig. Det kostar inget och du binder dig inte till någonting. Värt att testa, eller hur?

Letar du efter lägre ränta?

Lånet med den lägsta räntan är inte nödvändigtvis det bästa lånet för dig. Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar, och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta för att få låna den summa du behöver.

Vad kommer lånet att kosta?

För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som tillkommer (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter). Alla dessa faktorer utgör tillsammans orsaken till att du måste jämföra lån för att hitta det bästa lånet för dig.

Så hittar du ett bra lån

För att hitta det bästa privatlånet är det viktigt att jämföra lån. Erfarenhet visar att du får en lägre ränta om flera långivare behandlar din ansökan. Eftersom räntan sätts individuellt kan du inte heller hitta det bästa lånet utan att ansöka.

Låna mellan 5000 och 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Axo Finans jämför flera långivare åt dig, med bara en låneansökan. Vi hjälper dig med att hitta ett bra lån så att du kan använda tiden på andra saker.

Hur mycket kan jag låna utan krav på säkerhet?

Jämför lån hos flera långivare med en ansökan

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet. Efter att du har ansökt om att låna pengar, får du ett erbjudande från upp till 31 banker och långivare. Låneerbjudandet är gratis och är giltigt i 30 dagar.

Vi rekommenderar att du ansöker om det belopp du önskar, då det är viktigt att du inte lånar mer än du klarar av att återbetala. Om du får avslag av våra långivare hjälper vi dig att räkna ut vilket belopp de kan erbjuda dig, till bästa möjliga villkor och lägre ränta.

Jämföra lån med Axo Finans

Jämför lån via Axo Finans och få ett riktigt bra låneerbjudande – anpassat efter din ekonomi. Din ansökan skickas vidare till 31 banker och långivare, vilket ökar din chans att få ett erbjudande om ett bra lån.

Eftersom vi jämför många banker och långivare med endast en låneansökan, tas endast en kreditupplysning på dig. Det betyder att du behåller din kreditvärdighet.

Privatlån kräver ingen säkerhet

Jämför lån och hitta det bästa lånet för dig

Privatlån är ett samlingsnamn för lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar utan att behöva pantsätta egendom är privatlån ett bra alternativ.

Långivare ställer inga krav på vad du får låna pengar till, du kan använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terroristfinansiering eller penningtvätt.

Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte kräver att låntagaren pantsätter egendom för lånet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren ingen reservplan för att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på lån utan säkerhet högre än räntan på till exempel bolån.

Axo Finans jämför lån utan säkerhet hos 31 banker och långivare.

Hur bestäms ränta på lån?

Du kan antingen välja ett lån med rörlig eller bunden ränta.

Rörlig ränta

Det vanligaste är att ha rörlig ränta på sina lån. Rörlig ränta betyder att räntan ändras i takt med förändringarna på räntemarknaden. Räntebeloppet kan alltså förändras under den period som du betalar av lånet. Historiskt sett lönar detta sig, men då måste du ha en ekonomi som klarar att räntan går upp.

Bunden ränta

Bunden ränta betyder att din ränta inte kan ändras under lånets löptid. Med en bunden ränta vet du bättre vad du ska betala varje månad under en lång tid. Detta är ett bra val för dig som vill ha förutsägbarhet i ekonomin.

Din ränta från Axo Finans

Hitta den lägsta räntan genom att jämföra lån

Privatlånen som vi förmedlar har i stort sett alltid rörlig ränta. Räntan är individuell och bestäms utifrån en helhetsbedömning av informationen i din låneansökan och din betalningshistorik. När du ansöker om ett privatlån är det alltså din personliga ekonomi och livssituation som avgör om lånet beviljas, hur mycket du kan låna och under vilken tid.

Det är långivarna som bestämmer lånets ränta och andra lånevillkor. Eftersom vi på Axo Finans inte själva är långivare kan vi inte påverka villkoren för de lån du erbjuds. Vi är en låneförmedlare för alla de banker och långivare vi samarbetar med. Målet är att hitta det bästa erbjudandet för dig.

Vad är ett bra lån?

Eftersom det finns otaliga privatlån att välja mellan, blir lägsta räntan ofta en avgörande faktor. Räntan säger en del om hur mycket lånet kommer att kosta dig, men det är viktigt att minnas att det inte bara är räntan som avgör hur dyrt eller bra ett lån är.

Avtal och villkor påverkar också lånets totalkostnad. Det kan hända att du har ett lån med låg ränta som i stället har höga uppläggnings- och aviavgifter. Avbetalningstiden och hur mycket du får låna kommer naturligtvis också att påverka lånets totalkostnad. Det är viktigt att jämföra flera olika banker och långivare för att hitta det bästa lånet för dig.

Det är en utmaning att hitta ett riktigt bra privatlån, eftersom det är så många faktorer som påverkar kostnaden för lånet. Vi vet att det lönar sig att jämföra erbjudanden om lån, eftersom banker och långivare har olika villkor och ränta. Små skillnader i lånevillkoren kan göra stor skillnad i verkliga pengar.

Skillnaden på nominell och effektiv ränta

För att kunna hitta ett lån med låg ränta behöver du förstå skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta.

  • Den nominella räntan är den grundränta som långivaren väljer att ta ut för lånet. Den är delvis marknadsbaserad och delvis baserad på din betalningsförmåga.
  • Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter som långivaren tar ut för lånet (till exempel aviavgift och uppläggningsavgift). Den effektiva räntan ska alltid anges som årsränta i procent.
  • När du jämför olika privatlån är det alltså den effektiva räntan du ska titta noga på. Det är den som visar vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.

Samla lån och krediter

Lån utan säkerhet med lägre ränta

Många av våra kunder har fått nog av sina dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter och vänder sig till oss för att hitta en bättre lösning.

Samla lån och krediter så kan du sänka dina månatliga utgifter. Med alla lån följer det en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Ju fler lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Kapa dubbla utgifter

Genom att samla lån och krediter kan du kapa onödiga och dubbla avgifter som tillhör skulden. Om du har många lån sedan tidigare kommer du att märka en storskillnad på dina månatliga utgifter.

Få lägre ränta

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan. Genom att samla skulden i ett större samlingslån, kan du få lägre ränta och bättre villkor.

Axo Finans hjälper dig att samla dina lån

Vi kan hjälpa dig samla alla dina nuvarande lån i ett enda lån med bättre ränta och villkor. Vi jämför låneerbjudanden till dig, för att hitta den bästa lösningen utifrån din ekonomiska situation. På den sättet kan du spara pengar och bli skuldfri snabbare.

Fördelar med lån utan säkerhet

Funderar du på om ett privatlån är något för dig? Alla lån innebär ett stort finansiellt ansvar, och beslutet att ta ett privatlån är inte något man bör ta lätt på. Det är trots allt ett lån som ska betalas tillbaka, och du måste vara säker på att du klarar av att betala räntor och avgifter i tillägg till dina vanliga räkningar.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Enkelt förklarat betyder det att du inte behöver erbjuda banken någon form av löfte om att de ska få tillbaka sina pengar. Detta skiljer ett privatlån från exempelvis ett bolån där man ställer bostaden som garanti.

En stor fördel med privatlån är att du kan använda pengarna till precis det du vill. Behöver du pengar till en efterlängtad semester? Har tvättmaskinen tackat för sig? Eller har du hittat ett bra erbjudande som du bara måste slå till på? I sådana tillfällen kan ett lån utan säkerhet ge dig den ekonomiska flexibiliteten du behöver.

Så är det att låna pengar via Axo Finans

  • Du skickar in en ansökan via våra hemsidor
  • Ansökan skickas vidare till 31 olika banker och långivare
  • Långivarna ger sina erbjudanden på lån
  • Du får alla erbjudanden och kan jämföra villkor och ränta
  • Erbjudandet är giltigt i 30 dagar, så du har gott om tid

Nackdelar med ett lån utan säkerhet

Samla lån och krediter

Den största nackdelen med att ta ett privatlån är lånets kostnad, och då pratar vi om räntor och avgifter.

Eftersom du inte behöver någon säkerhet gör långivaren upp för detta genom en högre riskpremie på lånet. Därför är ett privatlån dyrare än exempelvis ett bolån. Då har banken möjlighet att ta bostaden som pant i händelse av att pengarna inte betalas tillbaka.

Desto viktigare är det att göra en grundlig jämförelse av flera banker och långivare för att hitta det bästa lånet. Även om du har bestämt dig för att ett privatlån är en bra lösning för dig, finns det ingen anledning till att betala mer än du behöver. Här kommer Axo Finans in i bilden.

Axo Finans hjälper dig med att jämföra 31 olika banker och långivare samtidigt. Ansök om lån idag:

Sök lån

Låna pengar via Axo Finans

Axo Finans hittar det bästa privatlånet för dig, genom att jämföra 31 olika banker och långivare. Via vår webbplats ansöker du om privatlån på några minuter. Vi skickar vidare din ansökan till våra samarbetspartners och kontaktar dig så fort vi har hittat deras bästa låneerbjudande för dig. Oftast hör vi av oss samma dag du ansöker.

Låna mellan 5 000 och 600 000 kr

Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna mellan 5 000 och 600 000 kronor utan säkerhet.

Det kan hända att du inte får just det belopp, den ränta eller den återbetalningstid som du har önskat i din ansökan. Vårt mål är ändå att hitta ett lån som sätter dig i en bättre ekonomisk situation än den du befinner dig i just nu.

Det låneerbjudande som du får via oss är giltigt i 30 dagar, så det är ingen brådska för din del. Väljer du att tacka ja till lånet har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Många ansökningar - endast en kreditupplysning

Lån utan säkerhet med lägre ränta

När du ansöker om privatlån, till exempel för att samla lån, tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kontrollera dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

Nackdelen med att jämföra lån är att din kreditvärdighet kan påverkas negativt. För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få.

Genom att ansöka om privatlån via Axo Finans tas bara en UC på dig, eftersom vi skickar din ansökan till en rad olika långivare samtidigt.

Jämför lån - Vanliga frågor


Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Via oss kan du ansöka om lån på 5 000 - 600 000 kr utan krav på säkerhet för lånet. Vi jämför lån hos 31 banker och långivare.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Axo Finans är en låneförmedlare som jämför 31 banker och långivare. Det enda du behöver göra är att skicka in en ansökan. Den skickar vi sedan vidare till våra samarbetspartners, och när alla har behandlat ansökan får du svaren från långivarna. På så sätt kan du jämföra lån och välja det bästa för dig, enkelt och bra.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi jämför lån bland godkända långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Re:member logo
Resurs Bank logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Thorn PrivatFinans logo
Credento logo
Nordax Bank logo
Brocc logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Wasa Kredit logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Svea logo