Samla lån med medsökande

Gör en omstart av din ekonomi idag

Här kan du samla lån med medsökande och sänka din ränta.

 • Valid
  Det är enkelt att samla dina lån
 • Valid
  Samla lån med medsökande
 • Valid
  Kostnadsfri ansökan

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån med medsökande

Att samla lån är ofta väldigt fördelaktigt. Har du flera aktiva lån och krediter kan ett samlingslån hjälpa dig att få en bättre överblick över din ekonomi. Det kan också förbättra din kreditvärdighet och sänka din totalkostnad.
Har du ett lågt kreditbetyg kan det dock vara svårt att bli beviljad ett bra samlingslån. Ett alternativ för dig med låg kreditvärdighet är att ansöka om att samla lån tillsammans med en medsökande.

Vad innebär det att samla lån med medsökande?

När du samlar mindre smålån och krediter med en medsökande innebär det att du vid ansökan om lånet uppger att du har någon som går i god för att lånet kommer betalas tillbaka enligt villkoren.
Du uppger helt enkelt för långivaren att det inte enbart är du själv som kommer ansvara för att lånet betalas tillbaka i tid utan att du även har en borgenär som tar samma ansvar.

Förbättra ditt utgångsläge genom att ansöka tillsammans med en medsökande

Har du många utspridda lån och krediter har du förmodligen också väldigt höga lånekostnader. Hamnar du i en ekonomiskt ohållbar situation kan ett samlingslån vara lösningen på problemet men har du låg kreditvärdighet är det svårt att bli beviljad ett lån som är billigare än dina tidigare samlade krediter. Att ansöka om det samlade lånet tillsammans med en medsökande kan vara en utväg om du hamnat i en jobbig ekonomisk situation. Du behöver fortfarande betala tillbaka det du lånat och du står fortfarande som huvudlåntagare men långivaren tar en lägre risk och kan erbjuda dig bättre lånevillkor. Ansöker om att samla lån med medsökande som har god kreditvärdighet är chansen också stor att du kan sänka totalkostnaden för ditt lån. Detta eftersom du och din medlåntagre har möjlighet att förhandla er till en bättre ränta än de tidigare smålånen. Att samla lån med en medsökande ger dig helt enkelt ett bättre utgångsläge.

Din medsökande har samma betalningsskyldighet som du

Du kan ansöka om att samla lån med en medsökande och denna medsökande kan vara vem som helst. Det finns alltså ingenting som säger att din medlåntagre måste ha en specifik relation till dig även om det vanligaste är att ansöka tillsammans med en partner eller familjemedlem. Viktigt att komma ihåg är dock att vara transparent med din medlåntagare. En medsökande har nämligen exakt samma betalningsskyldighet som du. Detta är viktigt att du framför till din medsökande för att det inte ska uppkomma några tvister längre fram.

Fördelar med att samla lån med medsökande

Det finns en mängd fördelar med att ansöka om att samla lån med en medsökande, speciellt för dig med en sämre kreditvärdighet. Nedan går vi igenom vilka.

Att samla lån med medsökande kan ge dig:

 • En stor möjlighet att sänka dina totala kostnader för dina samlade lån.
 • En chans att starta om på nytt.
 • En större överblick över dina skulder.
 • En möjlighet att betala av dina skulder snabbare.
 • En förbättrad kreditvärdighet.
kille och tjej använder Moank
kille och tjej använder Moank

Kan jag ansöka om att samla lån utan en medsökande?

Har du fler än ett lån och önskar att samla lån till ett större lån är detta även möjligt att göra utan en medsökande. Har du en relativt god kreditvärdighet och betalningsförmåga kan du bli beviljad ett bra samlingslån med låg ränta. Har du däremot flera aktiva skulder, lån och mindre krediter i ditt namn är chansen stor att ditt kreditbetyg är lågt. Det kan därav vara svårt att bli beviljad ett nytt lån om du vill låna pengar, speciellt ett med bra villkor. Då kan det vara bra att ansöka tillsammans med en medsökande. 

Hur du ansöker om att samla lån med medsökande

Det är smart att samla lån med medsökande. Här nedanför går vi igenom hur du går tillväga för att ansöka om att samla lån med en medsökande hos Axo Finans.

 1. Klicka dig in till vår hemsida och fyll i ansökan.
  1. I ansökan skriver du in önskat lånebelopp och klickar i att du vill samla lån. Du skriver även in dina uppgifter och anger namnet och uppgifterna på din medsökande.
 2. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners.
  1. Hela 36 olika långivare ta del av din ansökan och kunna ge dig ett låneerbjudande. Samtliga långivare delar på en kreditupplysning. 

 3. Du får erbjudanden och väljer om du vill acceptera 
  1. Vi rekommenderar att du inväntar samtliga erbjudanden innan du väljer en långivare att gå vidare med. Hittar du ett erbjudande som matchar dina förväntningar har du pengarna på ditt konto inom kort och kan börja samla dina lån.

Vanliga frågor om att samla lån med medsökande

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna om att samla lån med medsökande.

FAQ

 • Kan alla ansöka om att samla lån med medsökande?

  Det finns ett par krav du behöver uppfylla för att bli godkänd att samla lån. Däribland att du behöver vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst.

 • Kostar det något att ansöka om att samla lån med medsökande?

  Nej. Att ansöka om att samla lån med medsökande hos Axo Finans är helt gratis och du har inga förpliktelser att acceptera ett låneerbjudande om du inte vill.

 • Vilken är den främsta nackdelen med att samla lån utan medsökande?

  Den främsta nackdelen med att samla lån själv är att du riskerar att ditt samlingslån kommer med hög ränta. Du kan ofta bli beviljad ett lån med låg ränta om du ansöker med en medsökande, speciellt om du har låg kreditvärdighet.

Sammanfattning av att samla lån med medsökande

Det är ofta väldigt fördelaktigt att samla lån med en medsökande. Har din medlåntagare en god kreditvärdighet är chansen stor att ditt samlingslån kan sänka dina lånekostnader och på så vis ge dig en nystart rent ekonomiskt.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att samla lån med medsökande hos Axo Finans

Hos Axo Finans kan du ansöka ett hopbakslån om att samla lån med medsökande eller utan. Det finns en mängd fördelar med att välja Axo Finans som din låneförmedlare när du vill ansöka om privatlån, däribland att din ansökan behandlas av hela 36 olika långivare som alla har möjlighet att erbjuda dig ett samlingslån. 

En fördel är dessutom att enbart en kreditupplysning görs i ditt namn som alla långivare delar på. Vi jämför lån så att du alltid har chans till de bästa låneerbjudandena på marknaden. Gör en ansökan idag!
Få ett erbjudande redan idag