Samla lån utan inkomst?

Omstarta din ekonomi idag

Här kan du läsa mer om vad som behövs för att samla dina lån utan inkomst

 • Valid
  Lätt att ansöka
 • Valid
  Ansök helt kostnadsfritt
 • Valid
  Ansök på 2 minuter

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Samla lån utan inkomst

Har du flera lån och pågående krediter kan det vara en god idé att samla dessa till ett större lån. Att samla lån kan ge dig flera fördelar, däribland att du får en bättre överblick över din ekonomi samtidigt som du har chans att sänka dina lånekostnader. När du vill samla lån innebär det att du ansöker om ett nytt lån. För att ansöka om ett nytt lån i form av ett samlingslån krävs bland annat att du har en inkomst. Inkomstkällan behöver dock nödvändigtvis inte vara ett arbete. I denna artikeln tänkte vi prata mer om att samla lån utan inkomst.

Kan man samla lån utan inkomst?

Att ansöka om att samla lån innebär i praktiken att du ansöker om ett nytt lån för att samla dina mindre smålån och krediter till ett och samma lån. När du gör detta är chansen stor att du kan minska dina totala kostnader samtidigt som du har chans att få en bättre överblick över din ekonomi i stort. För att bli beviljad ett samlingslån behöver du ha en fast inkomst. Denna inkomst behöver dock inte komma från arbete utan kan lika gärna komma från en annan inkomstkälla såsom:

 • Pension
 • Sjukförsäkring
 • CSN

Samla lån utan fast anställning

Idag finns en mängd olika anställningsformer. Du kanske är vikarie eller projektanställd och på så vis inte har en fast inkomst att visa upp för långivare när du vill samla lån. Vill du samla lån men saknar fast anställning och därmed inte har en fast inkomst varje månad kan det vara svårt att bli beviljad ett samlingslån, men det är inte omöjligt.

Så kan du bli godkänd att samla lån utan fast anställning

Det kan vara svårt att lyckas samla lån utan fast anställning, speciellt om du önskar ett lån med bra villkor. För att öka chansen att bli beviljad att samla lån utan fast anställning ger dig våra tre bästa tips nedan.

 1. Ansök tillsammans med en medsökande
  1. Har du ingen fast anställning men vill hitta ett lån med bra villkor kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande. Ansöker du tillsammans med en medsökande tar långivaren nämligen både era kreditbetyg i beaktning. Har din medsökande en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden ett bra samlingslån.
 2. Välj en låneförmedlare framför en enskild långivare
  1. När du ansöker om att samla lån är det alltid bäst att göra detta via en låneförmedlare. Detta eftersom du hos en låneförmedlare ansöker om lån hos flera långivare genom en och samma ansökan. Samtliga långivare delar också på samma kreditupplysning. Detta ger dig med sämre förutsättningar större chans att hitta en långivare som kan erbjuda dig ett bra samlingslån utan att det påverkar din kreditvärdighet mer än nödvändigt.
 3. Försök visa upp så mycket av din ekonomi som möjligt 
  1. När du ansöker om att samla lån utan fast anställning bör du vara noga med att visa upp så mycket annat av din ekonomi som möjligt. Har du ett bra sparande? Visa upp det till långivaren. Kanske du har en fast anställning på gång? Förmedla även detta.

Därför är det svårt att samla lån utan inkomst och fast anställning

När långivare överväger om de vill erbjuda dig ett samlingslån eller inte är det främst din kreditvärdighet de utgår från. Har du god kreditvärdighet är chanserna stora att du erbjuds ett bra lån med låg ränta. Har du tvärtom ett lågt kreditbetyg kan det vara svårare om inte omöjligt att bli godkänd ett bra lån. Står du helt utan inkomst är din kreditvärdighet väldigt låg och du kommer därmed ha svårt att bli beviljad att samla lån. Har du någon form av inkomst från exempelvis arbete, pension eller sjukförsäkring är chanserna större att du blir erbjuden att samla lån.

Generella krav för att bli godkänd att samla lån

Anledningen till att det är svårare att låna pengar och bli godkänd för ett privatlån lån utan inkomst eller fast anställning beror främst på att din kreditvärdighet är låg. Det beror också på att ett av kraven för att bli godkänd att samla lån är att du har en fast inkomst.

De generella kraven för att samla lån är enligt följande:

 • Du behöver ha en fast inkomst
 • Du behöver vara över 18 år
 • Du behöver ha en svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige

Har du ingen fast inkomst kan du behöva vänta med att ansöka om att samla lån tills du har en fast inkomst varje månad. En annan lösning kan vara att ansöka tillsammans med en medsökande.

En medsökande kan vara den enda lösningen för att få samla lån utan inkomst

Står du helt utan inkomst men vill ansöka om att samla lån kan den enda lösningen vara att ansöka tillsammans med en medsökande. Ansöker du tillsammans med en medsökande tar långivaren er samlade kreditvärdighet i beaktning och kan i vissa fall därmed godkänna dig ett lån trots att du inte har en fast inkomst. Viktigt att poängtera är att din medsökande bör ha en god kreditvärdighet och därmed en fast inkomst.

Vanliga frågor om att samla lån utan inkomst

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att samla lån utan inkomst.

FAQ

 • Kan min medsökande vara vem som helst när jag vill samla lån utan inkomst?

  Ja. Du kan välja vem du vill som din medsökande när du ansöker om att samla lån. Vanligast är att välja en nära familjemedlem eller partner.

 • Kan jag samla lån om min enda inkomst är från min pension?

  Ja. Det går bra att ansöka om att samla lån även om din inkomst kommer från pension.

 • Hur stor inkomst måste jag ha varje månad för att bli godkänd ett samlingslån?

  Inkomstkravet beror på långivare. Hos Axo Finans har vi ett krav på att din inkomst varje månad behöver överskrida 9 200 kr.

Sammanfattning - samla lån utan inkomst

Har du ingen inkomst är det svårt att bli beviljad ett samlingslån och ditt enda alternativ kan vara att ansöka tillsammans med en medsökande. Har du någon form av inkomst men ingen fast anställning kan du bli godkänd ett samlingslån. Har du sämre ekonomiska förutsättningar är det ofta en bra idé att ansöka tillsammans med en medsökande eftersom chanserna då är större att du får ett lån med bra villkor.

Axo finans logga
Axo finans logga

Axo Finans kan hjälpa dig att samla lån

Hos Axo Finans kan du ansöka om att samla lån och ha chans att bli beviljad ett lån om du ansöker tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Vi jämför lån och samlingslån och vi skickar din ansökan till flera olika långivare vilka har möjlighet att skicka dig ett låneerbjudande. Det bästa är att endast en kreditupplysning tas som samtliga långivare delar på. 

Få ett erbjudande redan idag