Låna 200 000 kr

Här kan du låna 200 000 kronor.

Välj lånebelopp mellan 5000 kronor upp till 600 000 kronor och hitta det bästa lånet för dig.

 • Valid
  Låna 200 000 kr
 • Valid
  Tryggt och smidigt
 • Valid
  Hitta bäst ränta

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 200 000 kr genom Axo Finans

Ett lån på 200 000 kr kan användas till mycket. Kanske till en resa, renovering eller för att samla lån. Vill du låna pengar och låna 200 000 kr är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Då kan du använda pengarna till vad du vill samtidigt som du också har chans att hitta ett lån med bra ränta. I denna artikel kommer vi prata mer om att låna 200 000 kr där vi däribland kommer berätta om hur du kan gå tillväga för att hitta ett lån med så bra ränta som möjligt.

Privatlån utan säkerhet - vad innebär det?

Ett privatlån på 200 000 kr utan säkerhet innebär att du inte behöver sätta något i pant för att bli beviljad lånet. Detta är vad som särskiljer ett lånet mot exempelvis ett billån eller bolån där bilen respektive bostaden står som säkerhet för lånet. Det finns både för- och nackdelar med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 200 000. Privatlån finns även i andra lånebelopp och det går exempelvis att låna 300 000 kronor eller mer.

Låna 20000 - ansök om ett privatlån utan säkerhet 

När du vill låna 200 000 kr är det ofta mest fördelaktigt att ansöka om ett privatlån utan säkerhet. Med ett privatlån utan säkerhet kan du ansöka om att låna upp till 600 000 kr och ha chans att bli erbjuden ett lån med låg ränta och bra villkor. Räntan på ett privatlån utan säkerhet sätts individuellt utefter dina förutsättningar. Långivare går allra främst på din kreditvärdighet när de bestämmer räntan på ditt lån. Har du en god kreditvärdighet och därmed ett högt kreditbetyg kan du med stor sannolikhet bli erbjuden ett lån med fördelaktig ränta. Att räntan sätts individuellt innebär också i sin tur att du med sämre kreditbetyg riskerar att bli erbjuden ett lån med mer ränta. 

Ränta och återbetalningstid 

Räntan på ett privatlån varierar från 2,95 till 29,99 %. Viktigt att komma ihåg är att andra kostnader kan tillkomma i ditt låneavtal som gör lånet dyrare. Återbetalningstiden på ett privatlån kan variera vilket kan påverka totalpriset för ditt lån i stort. Återbetalningstiden för ett privatlån på 200 000 kr utan säkerhet kan variera från 1 till 20 år. Du väljer själv hur länge du vill betala av ditt lån. Väljer du en lång återbetalningsperiod är chansen stor att du kan sänka räntan på ditt lån. Det är dock inte säkert att totalkostnaden för lånet blir lägre för det. Detta eftersom du då även behöver betala övriga avgifter under en längre tid. Väljer du en kortare återbetalningstid kan ofta lånet komma att bli billigare i stort men däremot behöver också pengarna betalas tillbaka snabbare. Har du möjlighet att betala tillbaka lånet snabbt kan det vara en bra idé att välja en kortare återbetalningstid men riskerar du tvärt om att ha svårt att betala av pengarna i tid bör du tänka om. 

För- och nackdelar privatlån utan säkerhet vid lån av 200 000 kr

Fördelar med privatlån utan säkerhet på 200 000 kr

 • Du kan använda pengarna till vad du vill. Detta ger dig en stor frihet.
 • Du kan påverka räntan. Med god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden en bra ränta.
 • Snabb utbetalning. Ofta har du pengarna på kontot inom 1 - 3 bankdagar.
 • Kan användas till att samla lån. Detta är ofta väldigt fördelaktigt om du har många mindre lån och små krediter.

Nackdelar utan säkerhet på 200 000 kr

 • Ofta högre ränta än lån med säkerhet. Detta eftersom långivare tar en större risk i att låna ut till dig.
 • Mindre lånesummor. Med ett privatlån utan säkerhet kan du normalt inte låna mer än 600 000 kr.

Den främsta fördelen med att välja ett privatlån utan säkerhet när du vill låna 200 000 är för de allra flesta att du kan använda pengarna till vad du vill. Detta innebär nämligen i praktiken att du både kan använda pengarna till exempelvis att samla lån men också för att resa. Detta eftersom du inte behöver redogöra för långivaren varför du vill låna pengar. 

Den främsta nackdelen med ett privatlån utan säkerhet är att räntan riskerar att bli högre än ett lån med säkerhet. Att räntan ofta är högre för lån utan säkerhet beror på att långivare tar en större risk i att låna ut till dig eftersom de måste lita på att du betalar tillbaka lånet i tid. Har långivare en säkerhet för lånet kan de alltid beslagta det pantsatta objektet om du inte betalar av ditt lån i tid.

Vanliga anledningar till att låna 200 000

Vill du låna 200 000 kr genom ett privatlån utan säkerhet är fördelen att du kan använda pengarna till vad du vill. De vanligaste användningsområdet när man pratar om summor på 200 000 kr är att använda pengarna till konsumtion. Vissa använder också sina pengar till att resa eller för att finansiera en mindre investering. En annan vanlig anledning till att låna 200 000 kr är för att man vill samla lån och krediter till ett större samlat lån. Att samla lån har kommit att bli mycket populärt då allt fler har skulder och krediter. Genom att samla dessa till ett större lån kan du ha möjlighet att sänka totalkostnaden för dina lån eftersom du med ett större lån ofta kan bli erbjuden en mer fördelaktig ränta. Ett samlingslån kan också hjälpa dig få en bättre översikt över din ekonomi vilket är en stor fördel, speciellt för dig som kämpar med betalningssvårigheter.

Krav för att få låna 200 000

När du ansöker om att låna 200 000 kr finns det ett par krav du måste uppfylla. Dessa kan komma att skilja sig något beroende på vem du ansöker hos. Hos Axo Finans gäller nedan krav:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 9200 kr/månaden
 • Du måste vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer

Har du svårt att uppfylla kraven kan en lösning vara att ansöka tillsammans med en medsökande. Denna medsökande kan vara vem som helst men en fördel är om personen i fråga har en god kreditvärdighet.

Så ansöker du om att låna 200 000

Det är tryggt att ansöka om att låna 200 000 kr, speciellt om du väljer Axo Finans som din låneförmedlare. Nedan går vi i 4 enkla steg igenom hur du går tillväga.

 1. Lämna in en Ansökan
  1. Besök Axo Finans och fyll i vårt ansökningsformulär. I din låneansökan väljer du hur mycket du vill låna tillsammans med önskad återbetalningstid, du skriver också in dina personliga uppgifter.

 2. Ansökan behandlas
  1. Vi skickar din ansökan vidare till våra samarbetspartners. Fördelen med att ansöka hos en låneförmedlare likt Axo Finans är att din ansökan behandlas av flera långivare samtidigt med en och samma kreditupplysning.
 3. Tacka ja ett erbjudande 
  1. Du får ett eller flera erbjudanden och kan välja att tacka ja. Gå noggrant igenom dina erbjudanden och jämför dessa för att sedan välja det alternativ som passar dig bäst.
 4. Få lånet utbetalt 
  1. Du får pengarna utbetalda till ditt valda konto. Hittar du ett låneerbjudande som matchar dina förväntningar godkänner du avtalet med hjälp av BankID. Inom 1 - 3 arbetsdagar har du sedan pengarna på ditt konto. Klart!

Vad kostar det att låna 200 000?

Vad ditt lån på 200 000 kr kommer kosta beror på flertalet faktorer, däribland vilken ränta du erbjuds. Räntan på ett privatlån utan säkerhet på 200 000 kr kan skilja sig från 2,99 % till 29,34 %. Vilken ränta du erbjuds beror på din kreditvärdighet. Hur mycket du kommer betala är också beroende av vilka villkor och avgifter ditt lån har.

Exempel på avgifter utöver ränta:

 • Uppläggningsavgift: 0 - 500 kr
 • Aviavgift: 0 - 60 kr

Har du höga avgifter på ditt lån kommer även detta höja totalkostnaden.

Kan jag låna 200 000 utan UC?

Det finns långivare som kan erbjuda dig att låna 200 000 kr utan UC. Att långivare kan erbjuda lån utan UC innebär dock inte att något kreditupplysning inte görs utan enbart att upplysningen inte kommer ske via UC AB. Kreditupplysningen kommer i stället göras via ett alternativt kreditupplysningsföretag. Fördelen med att låna utan UC är att din kreditupplysning inte kommer synas i UC AB:s register. Det finns dock ett par nackdelar med att låna utan UC där den främsta är att räntan på ditt lån du erbjuds riskerar att vara hög och villkoren sämre. Av den anledningen är rekommendationen ändå att du alltid ansöker om lån med UC.

3 tips - så får du ner räntan på ditt lån

Det finns ett par saker du kan göra för att öka chansen att bli erbjuden ett lån på 200 000 kr med bra ränta. Vi ger dig 3 tips nedan.

 1. Ansök tillsammans med en medsökande
  När du ansöker om att låna pengar kan du alltid inkludera en medsökande i din låneansökan. En medsökande kan vara vem som helst och så länge personen i fråga har en god kreditvärdighet är chansen stor att du kan bli erbjuden ett bra lån med låg ränta. När du lägger till en medsökande i din ansökan tar långivaren båda era kreditbetyg i beaktning när de behandlar din ansökan. Har din medsökande ett högt kreditbetyg kommer detta stärka dina chanser att bli erbjuden ett bra lån. En långivare vill enbart veta att du kan betala tillbaka ditt lån i tid. När du ansöker tillsammans med en medsökande med bra kreditvärdighet anser långivare att det är större chans att de får tillbaka sina utlånade pengar och kan därmed ofta erbjuda dig en lägre ränta.
 2. Skicka in din ansökan via en låneförmedlare
  När du ansöker om att låna 200 000 kr via en låneförmedlare kommer din ansökan behandlas av flera långivare samtidigt. Dessutom delar samtliga långivare på en och samma kreditupplysning för att inte skada ditt kreditbetyg mer än nödvändigt. Ansöker du om att låna pengar via en låneförmedlare är fördelen också att du har möjlighet att jämföra olika erbjudanden för att sedan välja det med bäst villkor. Att ansöka hos en låneförmedlare kommer alltså både spara dig tid samtidigt som du inte heller skadar ditt kreditbetyg mer än nödvändigt.
 3. Undvik för många UC
  Har du många kreditupplysningar kommer detta försämra dina chanser att bli erbjuden ett bra lån när du vill låna 200 000 kr. Långivare ser nämligen negativt på för många UC eftersom det pekar på att du med stor sannolikhet inte har en så god ekonomi. Har du för många aktiva UC sänker detta ditt kreditbetyg och även om du utöver det har en god ekonomi kan du ha svårt att få lån. En riktlinje är därför att aldrig ta fler än 10 UC under en och samma 12 månadersperiod och inte heller fler än 3 under en månad. En kreditupplysning kommer synas i ditt register i 1 år från att den togs.

Vanliga frågor om att låna 200 000 kronor

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna 200 000 kr.

FAQ

 • Kan jag ansöka om att låna 200 000 kr och få lånet utbetalt samma dag?

  Ja. Det finns det vissa långivare som kan erbjuda dig utbetalning redan samma dag. Detta förutsätter dock att ansökan görs online och att du använder BankID för signering.

 • Kan min medsökande vara vem som helst när jag ansöker om att låna 200 000 kr?

  Ja. Vanligast är dock att ansökan görs tillsammans med en familjemedlem eller partner men det viktigaste är att personen i fråga har en god kreditvärdighet.

 • Vad är skillnaden på effektiv ränta och nominell ränta?

  Den nominella räntan visar bara vilken ränta ditt lån kommer ha. Den effektiva räntan räknar också med andra kostnader som exempelvis aviavgift och uppläggningsavgift. Det är därför alltid bättre att jämföra den effektiva räntan när du ansöker om lån och vill jämföra flera erbjudanden.

Vi sammanfattar!

Vill du låna 200 000 kr är det ett privatlån utan säkerhet du vill ansöka om. Ett privatlån utan säkerhet innebär att du kan använda pengarna till vad du vill vilket ger dig enorm flexibilitet. När du ansöker om att låna 200 000, 300 000 kronor eller mer är det bäst att göra detta via en låneförmedlare eftersom du då har möjlighet att ansöka hos flera långivare samtidigt men med endast en UC. Vill du ha en så låg ränta som möjligt på ditt lån är en bra idé att ansöka tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Detta eftersom långivaren då kan ta båda era kreditvärdigheter i beaktning och på så vis ha möjlighet att erbjuda dig ett bättre lån med en lägre ränta.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 200 000 kr via Axo Finans

Vi jämför lån snabbt och tryggt. Hos Axo Finans kan du ansöka om att låna 200 000 kr och få erbjudanden från hela 36 olika banker och långivare. Detta dessutom med enbart en UC. Genom att ansöka via Axo Finans som låneförmedlare sparar du tid samtidigt som du också ökar chansen att hitta ett erbjudande som matchar dina förväntningar. 

Varmt välkommen att ansöka om att låna pengar hos Axo Finans! 

Få ett erbjudande redan idag