Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en lånemäklare som förmedlar privatlån och samlingslån. Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Det innebär bland annat att vi inte har möjlighet att få ersättning från andra än våra partners, och vi måste ha tydliga avtal med samtliga banker vi samarbetar med.

Det betyder att vår tjänst är gratis för dig som kund.

Genom våra bankpartners kan du låna från 5000 till 600 000 kronor utan krav på säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera stora svenska, nordiska och internationella banker som har lång erfarenhet av privatlån. Detta gör att vi kan erbjuda dig ett av marknadens bästa konsumtionslån, anpassat till din ekonomiska situation.

Sund utlåning

Axo Finans är godkänt av Finansinspektionen och följer deras regler för sund utlåning. Axo Finans finns idag representerat i Sverige och Norge.

Ett privatlån har lägre effektiv ränta än smålån och krediter, så om du har behov av ett lån utan säkerhet så kommer ett privatlån vara det mest fördelaktiga valet.

Elektronisk ID

Genom att signera låneansökan och lånehandlingarna med BankID, garanteras du en säker, effektiv och snabb lånprocess. BankID är ett säkert sätt att bekräfta sin identitet på. Om du inte har möjlighet att använda BankID så kan du även skicka dokumenten via brev, men då tar processen längre tid. Vi rekommenderar därför att du använder BankID om du har behov av snabba lån.

Axo Finans samarbetar med de ledande bankerna och långivarna i branschen. Läs mer om våra samarbetspartners här.

Hur mycket kan jag låna genom Axo Finans?

Du kan låna från 5000 upp till 600 000 kronor genom våra bankpartners, utan att det ställs krav på säkerhet eller pant. Inom vår löptid på 1–20 år kan du välja att betala precis så mycket som du vill i månaden.

Kan alla ansöka om privatlån?

Alla som vill låna kan ansöka om privatlån genom Axo Finans, men för att få ansökan beviljad måste du uppfylla följande kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor i månaden

Genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare ökar du chanserna för att ansökan blir godkänd. Detta kan vara en make/maka, sambo, pojkvän/flickvän, vän eller någon annan i din familj.

Hur ansöker jag om privatlån?

En kvinna läser om axofinans.

Det är enkelt att ansöka om privatlån hos Axo Finans med vårt ansökningsformulär online. När vi har mottagit din ansökan, blir den omedelbart vidareskickad för behandling hos samtliga av våra samarbetspartners. Det är viktigt att jämföra låneerbjudandena eftersom räntan varierar från långivare till långivare. På så vis kan du som kund vara helt säker på att du får det bästa erbjudandet på marknaden, anpassat till din ekonomiska situation.

Vi jämför den effektiva räntan för att du ska kunna hitta det billigaste privatlånet.

Vanligtvis kommer du få svar på din ansökan inom två timmar. Då får du samtidigt veta hur mycket du kan få i lån och vad lånet kommer kosta dig per månad. Genom att välja elektronisk signering med BankID kommer även väntetiden reduceras från att du ansöker om privatlån tills dess att pengarna faktiskt finns på ditt konto.

Vad kan ett privatlån användas till?

Eftersom banken inte ställer krav på säkerhet när du tar ett privatlån, kan du i teorin använda lånet till vad än du vill. Kom dock ihåg att du skall betala tillbaka lånet, med räntor. Att låna pengar är en stor ekonomisk förpliktelse, och därför är det viktigt att använda det till något du faktiskt har nytta av.

Vanliga orsaker till att ta lån utan säkerhet är:

  • Renovering
  • Samla krediter och smålån
  • Oförutsedda utgifter

Som oftast används ett privatlån till att täcka oväntade behov eller oförutsedda utgifter. Om kylen, bilen eller tvättmaskinen skulle gå sönder, har du som regel inte en längre tidsperiod till att spara ihop summan och därför är man i behov av snabba pengar.

Privatlån till renovering

Då och då har vi behov av att renovera hemmet. Beroende på vilket rum som ska renoveras, kostar en uppgradering av hemmet snabbt en hel del pengar. Ofta är detta även pengar du inte har tillgängliga där och då.

Därför ansöker många om ett privatlån när de ska igång med populära byggprojekt som renovering av kök och badrum. Detta är rum som kostar en del då de kräver speciella material och professionell hjälp. Ett badrum kan till exempel kosta över 200 000 kronor.

Även om ett privatlån kostar lite i räntor, kommer du oftast få igen det genom att bostaden ökar i värde. Kanske har du även planer på att flytta? Ofta kommer små justeringar på bostaden innebära att du höjer värdet och får mer vid försäljning. Vid sådana tillfällen kan en modernisering av husets våtrum vara det som står mellan dig och drömhuset.

Privatlån till att samla krediter och smålån

Räntan på marknaden ändras hela tiden, både från dag till dag och från långivare till långivare. Om du betalar av på en skuld bör du alltid kolla av räntemarknaden då och då, så att du kan se till att du har den bästa tillgängliga räntan.

I tillägg till lägre ränteavgifter kommer du, genom att lösa dyra smålån få bättre villkor, en amorteringsplan och inte minst bättre kontroll över egen ekonomi. Det är inte utan grund som ekonomer rekommenderar att samla skulderna för hushåll som sliter med att få ekonomin att gå ihop. För många är detta första steget på vägen mot en städad ekonomi. Har du väl hamnat i en skuldkris, beror det i stor grad på att du har tappat översikten över ekonomin.

Har du dessutom flera dyra smålån, kommer det vara särskilt fördelaktigt att samla dessa i ett billigare privatlån. Bara tänk på kostnaderna du slipper genom att kapa dubbla avbetalningsavgifter och extrautgifter till varje enskild aktör. Axo Finans kan hjälpa dig att hitta ett nytt lån med en ränta som passar din situation.

Privatlån till oförutsedda utgifter

Då och då händer det att saker går sönder eller att det dyker upp oväntade räkningar på posten. Det finns inget så tråkigt som att få en faktura som du inte har råd att betala. Oväntade kostnader kommer också alltid vid värsta tänkbara tidpunkt. Kanske går bilen sönder precis när du kommit hem från semestern.

Vissa saker är du även helt beroende av i vardagen. Om kylskåpet går sönder har du inte möjlighet att spara pengar i flera månader. Såvida du inte har en tillräckligt stor buffert på sparkontot till sådana saker, kan ett privatlån ge dig den ekonomiska flexibilitet du behöver där och då.