Axo finans logga
Axo finans logga

Om oss på Axo Finans 

Vi på Axo Finans jämför lån är en låneförmedlare som erbjuder tjänster inom lån, som kan förbättra och bidra till en mer hållbar ekonomi. Hos oss kan du låna pengar, samla dina lån och teckna trygghetsförsäkring. Vi jämför privatlån och olika låneerbjudanden från 36 banker och långivare, för att du ska hitta det absolut bästa lånet på marknaden. Med vår jämförelse ger vi dig en god överblick av olika bankers lånebelopp, räntor och villkor. Du kan sedan på ett enkelt sätt göra ditt val och ta beslut om du vill gå vidare med en ansökan i lugn och ro. Med vår trygghetsförsäkring får du även extra skydd när du lånar eller vill samla lån.

Din trygghet är viktig

Att ta lån ska vara tryggt och säkert. Därför har vi på Axo Finans ett samarbete med UC och använder oss av signering med BankID. Vår sajt har säker anslutning med SSL certifikat och all data krypteras för största möjliga säkerhet. Att värna om din integritet och data är en självklarhet för oss. Vi följer dataskyddsförordning General Data Protection Regulation, GDPR

Kontakt och kundservice

Det är enkelt och går snabbt att komma i kontakt med oss. Du kan ringa oss på telefonnummer 0771 323400 eller mejla till oss på kundservice@axofinans.se. Du kan även chatta med oss direkt på hemsidan eller så kan du fylla vårt kontaktformuläret om du vill att vi kontaktar dig. Vi erbjuder personlig service, besvarar alla dina frågor och hjälper dig framåt. Vi finns även på våra sociala medier, där du kan följa oss. 

Omdöme från våra kunder

Vill du veta mer om vad våra kunder tycker om oss och vår låneförmedling? På vår sida på trustpilot kan du se vårt omdöme och läsa mer om vad våra kunder tycker om oss. Du får gärna själv lämna ett omdöme om oss där. 

Vår historia

Vi såg ett behov av en neutral och opartisk jämförelsetjänst inom lånebranschen. Under 2008 grundade Stig Arff och Morten Armand Johansen därför Axo Finans i Norge och startade vår resa som låneförmedlare. Efter att vi etablerat oss starkt på den norska marknaden och blivit en av de ledande aktörerna inom låneförmedling tog vi nästa steg. Under år 2013 startade vi upp Axo Finans i Sverige. För att sedan under år 2019 gå in på den finska marknaden. I Juli 2021 köpte vi på Axo Finans upp Lendme som är en ledande låneförmedlare i Danmark. Axo Finans finns nu i alla de nordiska länderna där vi erbjuder vår jämförelsetjänst inom lån. Under 2022 utökade vi våra tjänster ytterligare genom att köpa upp kreditscore bolaget Defero med sajten uScore.se. Det ger oss nu möjlighet att erbjuda våra kunder en bättre överblick och kontroll över sin kreditvärdighet. 

Företagsfakta

  • Grundades 2008 i Norge
  • Mer än 80 anställda i hela Norden. 
  • Varumärken: Axo Finans Sverige, Axo Finans Norge, Axo Finans Finland, Lendme Danmark, uScore.
  • Mer än 14 års erfarenhet inom lånebranchen. 
  • Samarbete med +35 banker och långivare i Sverige.
  • Hjälpt mer än 600.000 kunder i Sverige med lån sedan 2013

Axo Group i Norden

Här kan du läsa mer om vilka som ingår i Axo Group Norden och vilka tjänster vi erbjuder. 

Axo Group i Norden

Vårt ansvar

Axo finans AB står under tillsyn av Finansinspektionen. Det innebär att vi är godkända att bedriva vår verksamhet på det sätt som vi gör idag. Vi följer de regler som Finansinspektionen har och samarbetar med godkända partners. Axo Finans förvaltar och efterföljer lagstiftningen och är bärare av etiska riktlinjer. Vi står för ett ansvarsfullt låntagande och en väg till en förbättrad ekonomi.

Sammarbetspartners

Vi väljer noga ut våra partners för att hålla högsta kvalite på vår jämförelsetjänst. Alla banker och långivare som vi samarbetar med har tillstånd och licens för att bedriva och tillhandahålla finansiella tjänster.  

Vår drivkraft

Vi drivs av att skapa värde genom att hjälpa våra kunder att hitta ett bra lån. Som låneförmedlare skapar vi balans på lånemarknaden genom att presentera de bästa erbjudandena och på så sätt utmanas konkurrensen bland banker och långivare. Tillsammans ser vi till att sänka våra kunders räntor och förbättra villkoren. Vi skriver och delar också med oss av kunskap och information på kunskapsbanken så att fler kan läsa sig mer om ekonomi och lån.  

Våra kunder

Vi fokuserar på att skapa värde för våra kunder och förespråkar ett ansvarsfullt låntagande. Med våra tjänster visar vi vägen till en förbättrad och mer hållbar ekonomi för alla. Vi bygger goda kundrelationer och är med under hela ansökningsprocessen. 

Kundservice

För oss är kommunikation och tillgänglighet viktigt, vi har en alert kundservice som gärna hjälper till med att svara på frågor som kan uppstå. Vi är noga med att alltid återkoppla och återkomma snabbt med svar. 

Våra anställda

Vi värnar om våra medarbetare och vår arbetsmiljö. Tillsammans skapar vi en trygg gemenskap av förtroendefullt samarbete. Vi uppmuntrar öppen kommunikation och vi förblir alltid respektfulla mot varandra. 

Banker och långivare som behandlar din ansökan

TF Bank logo

13057 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning