Axo Paraglider

Om Axo Finans


Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och samlingslån.

I praktiken innebär det att din ansökan presenteras för flera olika banker och långivare samtidigt. Du slipper därmed att själv ansöka hos flera långivare eftersom vi gör det jobbet åt dig. Låneinstituten vi samarbetar med vet att de konkurrerar om att få dig som kund och anstränger sig ofta lite mer för att ge ett bra erbjudande.

Du kan använda vår tjänst för att få det bästa erbjudandet på ett nytt lån, eller för att flytta och samla befintliga lån. Räntan som erbjuds är individuell och varierar från långivare till långivare. Erbjudandet du får påverkas av vad du ansöker om, samt hur bankerna bedömer dig som söker.

Gå till låneansökan

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och samlingslån. Vår verksamhet regleras av Finansinspektionens riktlinjer. Det innebär bland annat att vi inte har möjlighet att få ersättning från andra än våra partners, och vi måste ha tydliga avtal med samtliga banker vi samarbetar med.

Det betyder att vår tjänst är gratis för dig som kund.

Genom våra partners kan du låna från 5 000 till 600 000 kronor utan krav på säkerhet eller pant. Vi samarbetar med flera stora svenska, nordiska och internationella banker och långivare som har lång erfarenhet av privatlån. Genom att vi jämför erbjudanden från flera långivare kan vi hitta ett av marknadens bästa konsumtionslån, anpassat till din ekonomiska situation.

Sund utlåning

Axo Finans är godkänt av Finansinspektionen och följer deras regler för sund utlåning. Axo Finans finns idag representerat i Sverige och Norge.

Ett privatlån har oftast lägre effektiv ränta än smålån och krediter, så om du har behov av ett lån utan säkerhet så kommer ett privatlån vara det mest fördelaktiga valet.

Elektroniskt ID

Genom att signera låneansökan och lånehandlingarna med BankID, garanteras du en säker, effektiv och snabb låneprocess. BankID är ett säkert sätt att bekräfta sin identitet på. Om du inte har möjlighet att använda BankID så kan du även skicka dokumenten via brev, men då tar processen längre tid. Vi rekommenderar därför att du använder BankID om du har behov av snabba lån.

Axo Finans samarbetar med de ledande bankerna och långivarna i branschen. Läs mer om våra samarbetspartners här.

Hur mycket kan jag låna genom Axo Finans?

Du kan låna från 5 000 upp till 600 000 kronor genom våra samarbetspartners, utan att det ställs krav på säkerhet eller pant. Våra samarbetspartners erbjuder löptider på mellan 1-20 år, vilket gör att du kan få möjlighet att anpassa din månadsbetalning så att det passar din ekonomi.

Kan alla ansöka om privatlån?

Alla som vill låna kan ansöka om privatlån genom Axo Finans, men för att få ansökan beviljad måste du uppfylla följande kriterier:

  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor i månaden

Genom att ansöka tillsammans med en medlåntagare ökar du chanserna för att ansökan blir godkänd. Detta kan vara en make/maka, sambo, pojkvän/flickvän, vän eller någon annan i din familj.

Hur ansöker jag om privatlån?

Det är enkelt att ansöka om privatlån via Axo Finans med vårt ansökningsformulär online. När vi har mottagit din ansökan, blir den omedelbart vidareskickad för behandling av samtliga av våra samarbetspartners. Det är viktigt att jämföra låneerbjudanden eftersom räntan varierar från långivare till långivare. På så vis kan du som kund vara helt säker på att du får det bästa erbjudandet från våra anslutna långivare, anpassat till din ekonomiska situation.

Vi jämför villkor och den effektiva räntan för att du ska kunna hitta det bästa privatlånet.

Vanligtvis kommer du få svar på din ansökan inom två timmar. Då får du samtidigt veta hur mycket du kan låna och vad lånet kommer kosta dig per månad. Genom att välja elektronisk signering med BankID kommer även väntetiden reduceras från att du ansöker om privatlån till dess att pengarna faktiskt finns på ditt konto.

Vad kan ett privatlån användas till?

Eftersom banken inte ställer krav på säkerhet när du tar ett privatlån, kan du i teorin använda lånet till vad än du vill. Kom dock ihåg att du skall betala tillbaka lånet, med räntor. Att låna pengar är en stor ekonomisk förpliktelse, och därför är det viktigt att använda det till något du faktiskt har nytta av.

Vanliga orsaker till att ta lån utan säkerhet är:

  • Renovering
  • Samla krediter och smålån
  • Oförutsedda utgifter

Som oftast används ett privatlån till att täcka oväntade behov eller oförutsedda utgifter. Om kylen, bilen eller tvättmaskinen skulle gå sönder, har du som regel inte en längre tidsperiod till att spara ihop summan och därför är man i behov av snabba pengar.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Re:member logo
Resurs Bank logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Thorn PrivatFinans logo
Credento logo
Nordax Bank logo
Brocc logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
Wasa Kredit logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Svea logo