Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Vad är en låneförmedlare?


En låneförmedlare jämför lån hos flera olika banker och långivare på kundens vägnar. Vi lånar inte ut pengar, men vi hjälper dig att hitta det bästa lånet. Vårt mål är att vara Sveriges bästa låneförmedlare för helt vanliga människor.

Som kund fyller man endast i en ansökan, så skickar låneförmedlaren den vidare till sina samarbetspartners. Det tas bara en kreditkontroll av dig, och du får det bästa lånet bland flera långivare.

35 anslutna långivare

Vi har 35 anslutna långivare och banker i vår bankportfölj. Som låneförmedlare skickar vi din ansökan till flera av våra anslutna långivare samtidigt, trots att du bara fyller i en ansökan. Det gör både att du sparar tid och att du får en lägre ränta.

Vår erfarenhet visar att räntan blir lägre om flera långivare behandlar din ansökan. Därför lönar det sig att ansöka via en låneförmedlare när du har behov av att låna pengar.

Gratis tjänst

En låneförmedlare är gratis för dig som kund, och erbjudandet du får är giltigt i 30 dagar. Så snart låneerbjudandet är signerat, går kundrelationen över till långivaren.

Fördelar med att använda en låneförmedlare

Ansök om lån via en låneförmedlare

Det finns många fördelar med att ansöka om lån hos en låneförmedlare. Här har vi listat de sex främsta:

1. Endast en kreditupplysning – bättre för din kreditvärdighet

När du ansöker om lån via oss, tar de långivare vi samarbetar med bara en kreditupplysning. Om du skulle ha ansökt hos 35 långivare på egen hand, skulle de tagit 35 kreditupplysningar på dig. Detta kommer att påverka din kreditvärdighet negativt. Med en låneförmedlare tas endast en kreditupplysning, så du kan behålla din kreditvärdighet.

2. Enklare att ansöka hos en låneförmedlare än att ansöka själv

Det är enklare att skicka in en ansökan till en låneförmedlare än att själv söka hos flera olika långivare samtidigt. Du sparar tid och arbete genom att ansöka via en låneförmedlare.

3. Flera erbjudanden med endast en ansökan

Du fyller bara i en ansökan men får trots det många erbjudanden. Som låneförmedlare skickar vi din ansökan till 35 banker och långivare samtidigt, så att du får många erbjudanden om att låna pengar.

4. Genom att jämföra många långivare kan du få den lägsta räntan

Ju fler som tar emot din ansökan, desto större är chansen att du får ett erbjudande om de lägsta räntorna. En låneförmedlare hjälper dig med att jämföra olika långivare som kan erbjuda olika räntor, så att du sparar pengar.

5. Du får se din individuella ränta

Ofta kan du läsa att “räntan är rörlig och sätts individuellt”. Det innebär att en långivare måste behandla din ansökan innan du får din individuella ränta. Därför hjälper det egentligen inte att jämföra långivare på egen hand. Du kan orientera dig på marknaden, men du får bara din individuella ränta efter att din ansökan behandlats.

Då måste du antingen ansöka direkt hos en långivare eller ansöka hos en låneförmedlare.

6. Din ansökan är inte bindande

Det är inte bindande att ansöka via en låneförmedlare. Oavsett hur många erbjudanden du får är det upp till dig att acceptera eller tacka nej till ett lån. Du riskerar därför ingenting genom att skicka in en ansökan.

7. Tjänsten är helt gratis för dig som kund

Det är gratis att vara kund hos en låneförmedlare. Om du tackar ja till ett erbjudande om att låna pengar, är det den banken eller långivaren som betalar oss för att vi har förmedlat en lyckad ansökan.

Bland Sveriges bästa låneförmedlare

Axo Finans är bland landets bästa låneförmedlare

Det finns flera låneförmedlare i Sverige, och vårt mål är att vara en allra bästa. Vi gör alltid det lilla extra för att din kundupplevelse ska vara perfekt från start till mål. För att vi ska vara den bästa låneförmedlaren är det viktigt att våra kunder kan lita på oss.

Därför lyssnar vi alltid på återkopplingar från våra kunder och vi gör vårt yttersta för att alla kunder ska vara nöjda. På omdömes-sidan Trustpilot har vi ett betyg på 4.4 / 5. Detta betyg har vi fått efter recensioner från nöjda kunder. Det är vi väldigt stolta över.

Lämna gärna din recension också!

Anslutna långivare – våra samarbetspartners

En låneförmedlare låter dig ansöka hos flera långivare samtidigt

För att vara bland Sveriges bästa låneförmedlare är det även viktigt att vi samarbetar med Sveriges bästa långivare. När du ansöker hos oss, ansöker du därför bara hos de bästa i branschen.

Vi ställer strikta krav på våra anslutna långivare. Det gör vi helt enkelt för att du ska få bästa möjliga låneerbjudande och den bästa upplevelsen efter att du har ansökt hos oss.

Vill du veta mer om vilka långivare vi samarbetar med? Läs mer om våra samarbetspartners här.

Låneförmedlare som jämför lån åt dig

Ta inte lån förrän du jämfört olika alternativ. Olika banker och långivare bedömer din betalningsförmåga på olika sätt och det gör att de kommer att erbjuda dig olika villkor för det lån du behöver. Förutom räntan tar långivarna också andra avgifter som påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan. Det kan handla om stora skillnader i månadskostnad, så det lönar sig verkligen att göra en jämförelse via en låneförmedlare.

En låneförmedlare gör jobbet åt deg

Om du inte har tid och lust att själv läsa på och jämföra villkoren hos olika långivare, kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Förutom att du på ett enkelt och smidigt sätt hittar ett riktigt bra låneerbjudande så registreras det bara en förfrågan i kreditupplysningsregistret. Lånet är ett avtal mellan dig och långivaren, och när du tackar ja till ett lån så avslutas låneförmedlarens roll i processen.

Lån mellom 5000 og 600 000 kr

Axo Finans är en låneförmedlare som skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Ansök om att låna 5 000 kr till 600 000 kr.

Så ansöker du via Axo Finans

Sök privatlån via en låneförmedlare

Vi vill göra det enkelt för dig att låna pengar. Och inte nog med det, det ska också vara enkelt att få ett riktigt bra låneerbjudande. Det enda du behöver göra är att fylla i en låneansökan på vår webbplats. Som låneförmedlare skickar din ansökan vidare till alla de banker och långivare som vi samarbetar med, och väntar på deras låneförslag till dig. De skickas oftast samma dag du ansöker.

Ta emot många erbjudanden med en låneförmedlare

När vi fått in långivarnas förslag kontaktar vi dig för att berätta om erbjudandena som har kommit in. Vi kan hjälpa dig att jämföra låneerbjudanden, men det är upp till dig att välja vilket erbjudande du tycker är bäst.

Låneerbjudandet gäller i 30 dagar, så du kan i lugn och ro fundera på om du vill ta privatlånet. Tackar du ja har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

En låneförmedlare är någon som:

  • Jämför lån hos flera långivare
  • Gör det lättare att vara bankkund
  • Håller priserna på lån nere
  • Sparar tid och pengar åt dig

Samla lån för att sänka lånekostnader

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan. Med lånen följer dessutom en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Ju fler lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Många av dem som ansöker om privatlån via en låneförmedlare som Axo Finans har fått nog av sina dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter, och vänder sig till oss för att hitta en bättre lösning. Vi kan hjälpa dig lösa dina gamla skulder genom att samla alla dina nuvarande lån i ett större privatlån med bättre ränta och villkor. Som låneförmedlare jämför vi låneerbjudanden till dig, för att hitta den bästa lösningen utifrån dina önskemål och din ekonomiska situation.

En av Sveriges bästa låneförmedlare

Axo Finans jämför inte bara privatlån, utan även samlingslån. Behöver du samla smålån och kreditskulder för att sänka dina månatliga kostnader, skicka då en ansökan via våra webbsidor.

Privatlån kräver ingen säkerhet

Hitta det bästa lånet via en låneförmedlare

Privatlån är ett samlingsnamn för lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar utan att behöva pantsätta egendom är privatlån ett bra alternativ. Långivare ställer inga krav på vad du får låna pengar till, du kan använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terroristfinansiering eller penningtvätt.

Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte kräver att låntagaren pantsätter egendom för lånet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren ingen reservplan för att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på lån utan säkerhet högre än räntan på till exempel bolån.

Vanliga frågor om låneförmedlare


Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

En låneförmedlare förmedlar lån mellan långivaren och kunden. De betalar således inte ut pengarna själva, utan jämför lån så att kunden ska hitta det bästa lånet bland flera långivare. Att jämföra lån är viktigt för att hitta det lån som passar dig bäst. En låneförmedlare gör det jobbet åt dig.

Axo Finans är en låneförmedlare med 35 anslutna långivare och banker. Våra anslutna långivare är bland Sveriges bästa bank- och finansinstitutioner.

Det är helt gratis att använda Axo Finans tjänster. Genom att använda dig av en låneförmedlare får du tillgång till så kallade anbudstjänster. För dig som konsument innebär det ett ej bindande och gratis låneerbjudande.

Låneförmedlaren får inte ta emot någon ersättning från andra än sina anslutna långivare och samarbetspartners, som ger förmedlingstjänster provision av lånebeloppet om låntagaren tackar ja till erbjudandet.

Den största fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare är att du kan jämföra flera banker och långivare samtidigt. Det går mycket snabbare än om du skulle göra samma arbete på egen hand. Du får även lägre ränta på lånet. Erfarenhet visar att ju fler långivare som jämför låneansökan, desto lägre ränta får du.

I tillägg gör våra långivare bara en kreditupplysning.

När du skickar in en låneansökan görs det alltid en kreditkontroll på dig. Det görs för att långivarna ska kunna bedöma om du har möjlighet att hantera lånet. Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Axo Finans är att det bara tas en kreditkontroll på dig. Därmed kan du jämföra lån från flera banker och långivare med endast en kreditupplysning.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Axo Finans tillhör Sveriges största låneförmedlare. Om vi är den bästa låneförmedlaren får våra kunder avgöra. På omdömes-sidan Trustpilot har vi ett betyg på 4.4 / 5. Detta betyg har vi fått efter recensioner från nöjda kunder.

Låneförmedlare samarbetar med långivare, och den bästa samarbetar kanske med flest långivare. Axo Finans samarbetar med 35 långivare.

Nej, våra långivare erbjuder inte lån utan UC.

Räntan sätts individuellt och är rörlig. Det innebär helt enkelt at du måste skicka in din ansökan innan du får se vilken ränta du får. Därför är det svårt att svara på vilken ränta du får. Om du vill ha en låg ränta är det oavsett klokt att ansöka via Axo Finans.

Med hjälp av en låneförmedlare kan du få lägre effektiv ränta och bättre villkor än om du skulle ha sökt på egen hand. När man jämför många långivare, ökar nämligen chansen för att du får den lägsta räntan.

Rörlig ränta innebär att räntan inte är fast och att den rör sig upp och ner. En rörlig ränta följer ofta den globala ekonomin. Svängningar i marknaden kan få en rörlig ränta att gå upp eller ner.

I perioder med låg ränta, kan rörlig ränta vara en fördel. I perioder med hög ränta är det däremot en nackdel. Många långivare erbjuder därför att frysa eller binda räntan. Då får du en fast ränta.

Detta kan vara fördelaktigt i perioder med hög ränta, men du får samtidigt inte med dig perioder med låg ränta.

Nominell ränta är en grundränta som sätts av långivaren. Detta är som regel en rörlig ränta. Nominell ränta läggs till grund för uträkningen effektiv ränta.

Effektiv ränta (ofta bara eff. ränta) säger dig hur mycket lånet kommer att kosta. Effektiv ränta är det samma som nominell ränta plus extra kostnader. Då handlar det exempelvis om avgifter. Ett lån med höga kostnader får också en hög effektiv ränta.

Du bör samla lån om du kämpar med att betala av dyra lån och krediter – eller om du bara vill ha en bättre ränta. Du bör då använda en låneförmedlare. Låneförmedlare är bäst på att jämföra lån och långivare – oavsett om det handlar om att samla lån eller att ta ett nytt lån.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte har någon säkerhet i exempelvis bostad. Privatlån är ofta mindre, och har en gräns på exempelvis 600 000 kr.

Bolån är det motsatta. Det är ett lån med säkerhet där du har bostaden som säkerhet. De flesta låneförmedlare förmedlar privatlån. Hos oss kan du samla både privatlån och bolån.