Vad är en låneförmedlare?


En låneförmedlingstjänst förmedlar låneansökningar mellan den sökande och långivare. Låneförmedlare samarbetar med flera banker och långivare, så att du som konsument ska få det bästa erbjudandet på marknaden, oavsett om det gäller bolån, billån, privatlån, samlingslån eller smålån.

Genom att använda dig av en låneförmedlingstjänst får du tillgång till så kallade anbudstjänster. För dig som konsument innebär det ett ej bindande och gratis låneerbjudande. Låneförmedlaren får inte ta emot någon ersättning från andra än sina samarbetspartners, som ger förmedlingstjänster provision av lånebeloppet om låntagaren tackar ja till erbjudandet.

Vi jämför lån för dig

Ta inte lån förrän du jämfört olika alternativ. Olika banker och långivare bedömer din betalningsförmåga på olika sätt och det gör att de kommer att erbjuda dig olika villkor för det lån du behöver. Förutom räntan tar långivarna också andra avgifter som påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan. Det kan handla om stora skillnader i månadskostnad, så det lönar sig verkligen att göra en jämförelse.

Om du inte har tid och lust att själv läsa på och jämföra villkoren hos olika långivare, kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Förutom att du på ett enkelt och smidigt sätt hittar ett riktigt bra låneerbjudande så registreras det bara en förfrågan i kreditupplysningsregistret. Lånet är ett avtal mellan dig och långivaren, och när du tackar ja till ett lån så avslutas låneförmedlarens roll i processen.

Så ansöker du via Axo Finans

Vi vill göra det enkelt för dig att låna pengar. Och inte nog med det, det ska också vara enkelt att få ett riktigt bra låneerbjudande. Det enda du behöver göra är att fylla i en låneansökan på vår webbplats. Vi skickar din ansökan vidare till alla de banker och långivare som vi samarbetar med, och väntar på deras låneförslag till dig. De skickas oftast samma dag du ansöker.

När vi fått in långivarnas förslag jämför vi dem och kontaktar dig för att berätta om det låneerbjudande som vi bedömer att är det bästa med tanke på dina önskemål och din ekonomiska situation. Låneerbjudandet gäller i 30 dagar, så du kan i lugn och ro fundera på om du vill ta privatlånet. Tackar du ja har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Samla lån för att sänka lånekostnader

Kreditkort och smålån har ofta högre ränta än traditionella privatlån. Om du väljer att betala av dem i långsam takt så kommer det att bli dyrt i slutändan. Med lånen följer dessutom en rad olika avgifter, som till exempel uppläggningsavgift, fakturaavgift, förseningsavgift och påminnelseavgift. Ju fler lån du har, desto fler förfallodatum har du att hålla reda på och desto fler olika avgifter kommer du antagligen att råka ut för på vägen.

Många av dem som ansöker om privatlån via Axo Finans har fått nog av sina dyra smålån. De har insett att de betalar onödigt mycket i ränta och avgifter, och vänder sig till oss för att hitta en bättre lösning. Vi kan hjälpa dig lösa dina gamla skulder genom att samla alla dina nuvarande lån i ett större privatlån med bättre ränta och villkor. Vi jämför låneerbjudanden till dig, för att hitta den bästa lösningen utifrån dina önskemål och din ekonomiska situation.

Privatlån kräver ingen säkerhet

Privatlån är ett samlingsnamn för lån där långivaren inte kräver någon säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar utan att behöva pantsätta egendom är privatlån ett bra alternativ. Långivare ställer inga krav på vad du får låna pengar till, du kan använda pengarna till vad du vill. Långivarna måste ändå ställa frågor som säkerställer att syftet med att låna pengar inte är terroristfinansiering eller penningtvätt.

Banker och långivare som beviljar privatlån tar en risk, eftersom de inte kräver att låntagaren pantsätter egendom för lånet. Ifall låntagaren inte klarar av att betala tillbaka lånet har långivaren ingen reservplan för att få tillbaka sina pengar. Därför är räntan på lån utan säkerhet högre än räntan på till exempel bolån.

Vanliga frågor om låneförmedlare


Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Via oss kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

En låneförmedlare förmedlar lån mellan långivaren och kunden. De betalar således inte ut pengarna själva, utan jämför lån så att kunden ska hitta det bästa lånet bland flera banker och långivare. Att jämföra lån är viktigt för att hitta det lån som passar dig bäst.

Den största fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare är att du kan jämföra flera banker och långivare samtidigt. Det går mycket snabbare än om du skulle göra samma arbete på egen hand. Du får även lägre ränta på lånet. Erfarenhet visar att ju fler långivare som jämför låneansökan, desto lägre ränta får du.

När du skickar in en låneansökan görs det alltid en kreditkontroll på dig. Det görs för att långivarna ska kunna bedöma om du har möjlighet att hantera lånet. Fördelen med att ansöka om lån via Axo Finans är att det bara tas en kreditkontroll på dig. Därmed kan du jämföra lån från flera banker och långivare med endast en kreditupplysning.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo