Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Så hittar du billiga lån


För att kunna hitta billiga lån krävs det att du jämför olika alternativ. Banker och långivare har olika villkor, och förutom räntan tar de andra avgifter som också påverkar vad lånet kommer att kosta dig i slutändan. Lånet med den lägsta räntan är inte nödvändigtvis det bästa lånet för dig. Långivaren som erbjuder dig lägst ränta kanske inte beviljar hela den lånesumma du önskar, och då kan det vara bättre att välja en långivare med något högre ränta för att få låna den summa du behöver.

I stället för att söka ett lån med låg ränta är det smartare att söka bästa möjliga lån med tanke på din ekonomiska situation. För att veta vad ett lån egentligen kommer att kosta dig behöver du förutom räntan på lånet kolla vilka avgifter som kommer till (som t.ex. uppläggnings- och aviavgifter). När du jämför låneerbjudanden är det speciellt viktigt att kolla effektiv ränta och återbetalningstid, för att få en uppfattning om vad lånet kommer att kosta dig i slutändan.

Vem kan ansöka via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier:

Våra minimikrav är:

  • Du måste vara över 18 år gammal
  • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

Sök billiga lån via Axo Finans

billiga lån med låg ränta

Om du söker billiga lån, men varken har tid eller lust att jämföra långivare, kan du låta en låneförmedlare göra jobbet åt dig. Vi har blivit populära som låneförmedlare tack vare vår snabba och personliga service. Via vår webbplats kan du enkelt skicka in din ansökan om billiga lån. Det tar bara några minuter att fylla i den och du får oftast svar av oss samma dag. Om du beviljas ett lån har du vanligtvis pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

I ansökan väljer du önskad lånesumma och återbetalningstid. Vi skickar din ansökan vidare till de långivare vi samarbetar med, och får oftast svar av dem samma dag. När vi har jämfört deras låneerbjudanden kontaktar vi dig för att berätta vilket som är det bästa privatlånet för dig med tanke på din ekonomiska situation. Långivaren bestämmer villkoren för privatlånet - ränta, lånebelopp och återbetalningstid. Eftersom vi själva inte är långivare kan vi inte heller påverka villkoren för privatlånen du erbjuds.

Vi säkerställer goda villkor för våra kunder

Axo Finans är en låneförmedlare, vilket betyder att vi inte själva beviljar och betalar ut lån utan endast ser till att våra kunder hittar den långivare bland våra samarbetspartners som kan erbjuda det bästa privatlånet för honom eller henne. Ett billigt privatlån är ett lån med låg ränta och lagom lång återbetalningstid, men för att långivare ska erbjuda dig ett sådant krävs det att du har bra kreditvärdighet. Det betyder att långivaren bedömer att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet utan problem.

En annan sak att tänka på är att en del långivare erbjuder ett lägre lånebelopp än det du sökt, andra kan bevilja det belopp du behöver låna. Detta kan de göra för att de bedömer din ekonomiska situation olika. Vi strävar alltid efter att söka efter låneerbjudanden så nära det belopp du ansökt om.

Har du flera smålån och krediter?

billiga lån utan säkerhet

Med ett av våra billiga lån har du även en bra utgångspunkt för samling av gamla och dyra skulder som du eventuellt har dragit på dig. Ett samlingslån är nämligen ett privatlån som används för att lösa gamla skulder, med ett nytt och billigare lån. För att det ska vara lönsamt att samla lån måste det nya lånet givetvis ha en lägre ränta än de ursprungliga lånen.

Genom att samla lån får du:

  • Lägre ränta
  • Bättre avtal och villkor
  • En översiktlig avbetalningsplan
  • Ökad kontroll över privatekonomin
  • Möjligheten att bli skuldfri snabbare

Skulle du dessutom ha flera smålån och kortsiktiga krediter som ligger och växer, kommer ett samlingslån med billiga lån vara särskilt lönsamt. Inte nog med att du kan reducera räntan – och därmed även göra lånet billigare. Du kan även kapa dubbla och onödiga utgifter såsom aviavgifter, räntor och avbetalningar. Med ett nytt lån får du alla skulder samlade i ett och samma lån.

Läs mer om hur du kan omförhandla lån här.

Låna med medlåntagare för att få bättre villkor

För att få billiga lån kan det löna sig att ansöka om lån tillsammans med någon. Det kallas att ha med en medlåntagare. Villkoren för privatlånet räknas då på er gemensamma månadsinkomst. Genom att slå ihop era inkomster och ansöka tillsammans kan ni påverka privatlånets ränta och övriga villkor för lånet.

Långivarna har lite olika krav på medlåntagare, men oftast behöver du inte ens bo tillsammans med din medlåntagare. Ju bättre ekonomi medlåntagaren har, desto bättre. Glöm inte att medlåntagaren också måste underteckna villkoren för lånet. Det vanligaste är ändå att en närstående blir medlåntagare. Det kan vara en förälder, en sambo eller make, bror eller syster.

Söker du billiga lån? Skicka en ansökan utan förpliktelser till Axo Finans idag!

Vanliga frågor om billiga lån


Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.

Det viktigaste du kan göra för att få billiga lån är att jämföra flera långivare och erbjudanden. Vår erfarenhet visar att ju fler som behandlar din ansökan, desto lägre ränta får du. Axo Finans skickar din låneansökan till upp till 31 långivare samtidigt.

Via oss kan du ansöka om billiga lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.

Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.

Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.

Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och vi samarbetar endast med godkända långivare.

När du ansöker om privatlån tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC).

För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om privatlån via Axo Finans är att bara en UC tas på dig, eftersom vi skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få många olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo