Kreditkort


Med ett kreditkort kan du betala för varor och tjänster utan att belasta ditt eget bankkonto. I tillägg finns andra fördelar inbyggda i kortet. Jämför kreditkort och hitta det kort som passar dig bäst.

Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Hitta rätt kreditkort med Axo Finans


Med ett bra förmånsprogram kan du få mer tillbaka för varje krona du spenderar. Axo Finans jämför villkor och bonussystem hos kända banker, så att du kan hitta kreditkortet som passar dig bäst.

I översikten ovan hittar du bra förmånsprogram som rese- och avbeställningsförsäkring eller rabatt när du handlar på nätet. Här finns det mycket pengar att spara genom att välja rätt kort. Vilket kort som är bäst för dig beror bland annat på hur du ska använda kortet.

Finansagenten Axo Finans jämför villkor och bonussystem till dig som är ute efter privatlån eller kreditkort.

Hitta det bästa kreditkortet för dig i tabellen ovan

Med hjälp av vår jämförelsetjänst kan du hitta ett kort som passar dig och dina behov. Oavsett om låg ränta eller bra bonussystem är viktigt för dig, hittar du det du letar efter bland våra samarbetspartner. Med vår jämförelsetjänst kan du orientera dig bland flera av Nordens bästa leverantörer av kreditkort.

Tjänsten är helt gratis för dig som kund, vi tar endast emot ersättning från våra samarbetspartners om du slutar som kund hos dem.

Vad är kreditkort med bonus?

När kreditkortet har ett bonusprogram innebär det att du tjänar poäng på att använda kortet i vissa butiker eller kampanjer. Bonuspoängen du tjänar kan antingen bytas mot pengar eller användas som presentkort. Det kan vara väldigt förmånligt, särskilt om du brukar handla i samma butiker.

Vilka försäkringar kan jag få på kreditkortet?

Det finns en rad försäkringar som aktiveras när du använder kortet. Det vanligaste är reseförsäkring, men du kan även skaffa kort med avbeställningsförsäkring och stöldförsäkring för att nämna några.

Ansöka om lån? Skicka in en ansökan idag

Axo Finans är en av Skandinaviens största finansagenter och samarbetar med en rad banker och långivare som samtliga konkurrerar om att få dig som kund. Det gör det enkelt för dig att jämföra låneerbjudanden.

Det är tryggt, utan förpliktelser och kostnadsfritt. Via våra samarbetspartners erbjuder vi privatlån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor. Ansök hos oss idag, och få erbjudanden från 35 banker och långivare.

Vanliga frågor och svar om kreditkort


Ja, hos Axo Finans får du hjälp med att hitta det bästa kreditkortet, så att du enkelt kan klicka dig vidare till den aktuella kortutfärdaren. Axo Finans jämför kredit, privatlån och samlingslån bland 35 banker och långivare, så att du får lägre ränta på lån. Genom att följa länken till det kort du vill ha, kan du ansöka om kreditkort direkt på bankens webbplats.

Krediter och lån går ut på samma sak, men skiljer sig ändå. Med kreditkort får du ett begränsat belopp som du disponerar, och du är fri att använda hela beloppet och betala tillbaka så att det passar dig. Så länge du betalar tillbaka inom kreditkortets räntefria dagar kostar det dig ingenting i räntekostnader.

Med ett privatlån får du hela beloppet utbetalt på en gång och du får ett låneavtal. Det innehåller information om hur återbetalningen ska ske. Privatlån har genomsnittligt lägre ränta än kreditkort, så om du planerar ett stort inköp som du ska betala tillbaka över en längre period så lönar det sig att välja ett privatlån.

Vad är ett kreditkort?

Det är ett betalkort där kortutfärdaren lånar ut pengar (eller kredit) till användaren av kortet. Den största skillnaden från vanliga bankkort (debetkort) är att betalningen sker i efterhand i stället för på förhand. Det ger dig möjligheten att skjuta upp betalningen.

Man kan på många sätt jämföra det med ett lån. Kreditkort fungerar som så att du får en räntefri period som vanligtvis är 45 dagar. Med andra ord behöver du inte betala tillbaka mer än det du har använt, så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioder. Efter det kommer det att påläggas räntekostnader.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver erbjuda någon form av säkerhet till långivaren. Med ett privatlån tar långivaren på sig en större risk genom att låna ut pengar, då de inte har någon garanti för att pengarna betalas tillbaka. Därför sätts det en högre ränta på ett privatlån är på exempelvis ett bolån.

Hos Axo Finans kan du ansöka om lån från 5 000 kronor och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi jämför låneerbjudanden från 35 banker och långivare och hittar det bästa erbjudandet för dig. Det är tryggt, utan förpliktelser och kostnadsfritt att ansöka via Axo Finans.

Läs mer: Billiga lån

Det finns många goda anledningar till att använda kreditkort som betalningsmedel. Genom att använda kreditkortet när du handlar på internet är du skyddad mot bedrägeri eftersom kreditkortsföretaget tar på sig risken. I tillägg är det många kort som låter dig samla bonuspoäng när du använder kortet, eller som är kopplat till praktiska försäkringar.

Dessutom ger krediten dig frihet att handla varor och tjänster för att sedan betala fakturan senare. Det kan ge dig ekonomisk flexibilitet i samband med inköp eller andra kostnader.

Idag är det kraftig konkurrens mellan bankerna som utfärdar korten. Det har resulterat i många bra förmånsprogram. Dessa kan omfatta allt från diverse rabattsystem till reseförsäkring.

Nedan hittar du mer information om några av de vanligaste:

Reseförsäkring

Detta är kanske en av de vanligaste förmånerna. Många kortutfärdare erbjuder kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd inkluderat i kortet, så länge du betalar delar av resan med kortet. Detta skyddar dig mot oförutsedda händelser under resan. Du är även skyddad mot att bli överdebiterad när du använder kortet på nätet eller utomlands, på samma sätt som du är i Sverige.

En del kort är även skyddade mot så kallad skimming, som är bedrägeri som utförs i samband med uttag av pengar i bankomat.

Rabattsystem och cashback

Rabatt- och bonussystem är en annan vanlig förmån och här finns det mycket pengar att spara på ett kreditkort som passar dina köpvanor. Förmånsprogram kopplade till kreditkort kan bland annat ge dig rabatter i en rad utvalda butiker eller på ett bestämt flygbolag.

Många kreditkort ger dig även “cashback”, något som innebär att en viss procentandel av summan du betalar med kortet återbetalas. Detta kan exempelvis vara 4 % av summan i en utvald butik eller kategori.

Försäkringar vid näthandel

Många kort ger dig större trygghet när du handlar på nätet. Om du har beställt en vara som aldrig kommer är det exempelvis banken som betalar räkningen. Blir du lurad in i ett abonnemang när du betalar med kreditkortet kan du också bestrida kravet och annullera abonnemanget.

Årsavgift 0 kr

En del kreditkort är utan årsavgift. På så sätt slipper du att oroa dig för löpande utgifter. Detta passar bra till dig som vill ha kortet liggande till det verkligen behövs.

Så länge du är bra på att betala tillbaka det du är skyldig så finns det egentligen inga nackdelar med att använda kreditkortet. Om du däremot väntar tills räntan börjar löpa kan det snabbt bli dyrt. Planerar du att använda mycket pengar kommer det att vara mer förmånligt att välja privatlån som har lägre ränta.

Det finns en kraftig konkurrens om att erbjuda de bästa fördelarna. Därför finns det många olika förmånsprogram som skiljer de olika leverantörerna från varandra. Du kan läsa mer om dessa ovan, men de vanligaste är olika försäkringar och rabatt- eller bonussystem.

I tillägg till detta konkurrerar leverantörerna med olika priser. Här är den effektiva räntan särskilt viktig. Om du vet att du inte kommer att kunna betala av under den räntefria perioden, bör du ha lägsta möjliga effektiva ränta. Den siffran avgör nämligen hur mycket extra som ska betalas.

Annars kan det vara olika priser för att använda kreditkorten i Sverige och utomlands. En del leverantörer har olika pris för kontantuttag i utlandet än här hemma. Andra har samma pris både hemma och utomlands. Vidare finns det några som erbjuder gratis uttag.

Korten har även olika krav på fast inkomst, minimiålder och hur lång den räntefria perioden är. En del leverantörer kräver att du ska vara minst 20 år gammal för att få ett kreditkort hos dem. De räntefria perioderna kan variera mellan leverantörerna, men de flesta har runt 50 dagar.

En del kort kräver att du har en fast inkomst men inte alla. Mer information om detta hittar du under varje enskilt kort i översikten högst upp på den här sidan. En del kort kräver att du har en inkomst på ett visst belopp, medan andra inte kräver att du har en fast inkomst.

Du kan som regel använda pengarna till precis det du vill. En del leverantörer har trots det spärrar på vissa aktiviteter som exempelvis pengaspel på nätet. Många använder kortet efter vilka bonusar och fördelar de ger. Exempelvis kan en leverantör ge fördelar vid shopping på nätet eller vid köp av resor.

Andra upplever förmånsprogrammen som så förmånliga att de använder kortet på samma sätt som de skulle ha använt ett vanligt kontokort. Det gäller alltså vid köp av matvaror, kläder och annat man köper i vardagen. Kanske man ibland även erbjuder sig att lägga ut för andra för att få fler bonuspoäng?

Den största skillnaden mellan de två är att du antingen använder pengar du redan har överfört eller att du använder pengar du ska överföra senare. Om du alltid ser till att betala av innan den räntefria perioden gått ut, kommer det inte att vara dyrare att betala med kreditkort.

Med ett vanlig bankkort kommer du som regel inte att få samma typ av bonus- och rabattprogram som många kreditkort har. Om du är intresserad av sådana bonusar kan det vara mer lönsamt att använda ett kreditkort. Så kan du i stället regelbundet föra över pengar från ditt vanliga konto.

Detta är en tjänst du kan få hos vissa leverantörer. Då kan du mot en liten avgift fördröja betalningen ytterligare efter att den räntefria perioden har gått ut. Då betalar du alltså fortsatt inte räntor på beloppet, utan betalar ett engångsbelopp för tjänsten. Här kan reglerna vara olika från leverantör till leverantör.

Ja, det kan du – det är en av de största fördelarna med att använda kreditkort. När du beställer ett kreditkort får du en faktura i slutet av varje månad. Då kan du välja om du vill dela upp betalningen eller betala hela summan helt och hållet.

Våra samarbetspartners erbjuder kreditkort med kreditgräns på upp till 150 000 kronor.

För att betala tillbaka är det bara att sätta in lika mycket pengar som du har använt på kontot. Du kan välja mellan att betala tillbaka direkt efter att du har använt kreditkortet eller vänta till räkningen kommer.

De flesta kreditkort har 45 eller fler räntefria dagar och efter dessa måste du betala räntor för krediten du har använt. Därför lönar det sig alltid att betala innan räntorna börjar löpa.

Vilket kort som passar dig bäst beror på vad som är viktigast för dig. Vill du ha ett kreditkort med låg effektiv ränta, ett kreditkort med hög kreditgräns eller är det viktigare att en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår i erbjudandet?

Med Axo Finans kan du jämföra kreditkort och hitta rätt kort för dig. Tjänsten är helt gratis för dig som kund.

Har du behov av 100 000 kr. i kredit kan det vara bättre att välja ett privatlån. Privatlån har lägre ränta än kreditkort och har en fast avbetalningsplan så att du inte tappar kontrollen över inbetalningarna.

Hos Axo Finans kan du jämföra privatlån bland 35 banker och långivare med bara en ansökan. Det gör att du sparar både tid och pengar.

Jämför kreditkort hos Axo Finans

Med hjälp av vår jämförelsetjänst kan du hitta ett kreditkort som passar dig och dina behov. Oavsett om du är intresserad av låg ränta eller bra bonusprogram så hittar du det du letar efter bland våra samarbetspartners. Med vår jämförelsetjänst kan du orientera dig bland flera av Nordens bästa kreditgivare.

Tjänsten är helt gratis för dig som kund och vi får endast ersättning från våra samarbetsbanker om du i slutändan blir kund hos någon av dem.

Behöver du ett lån?

Axo Finans är en av Skandinaviens största finansagenter, och samarbetar med en rad olika banker som samtliga konkurrerar om att få dig som kund. Det gör att det blir enkelt för dig att jämföra låneerbjudanden. Det är tryggt, kostnadsfritt och utan förpliktelser. Via våra samarbetspartners erbjuder vi privatlån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor och vi hittar den lägsta räntan åt dig.

Läs mer: Ansök om privatlån

Det är viktigt för oss att ansökningsprocessen är enkel, trygg och pålitlig. Vi är stolta över vårt goda omdöme på Trustpilot, där vi har höga betyg i kategorin bank. Våra kunder föredrar oss då det hittar det bästa erbjudandet med endast en ansökan samt för att vår kundservice är tillmötesgående och kunnig.

Skicka in en ansökan helt utan förpliktelser idag! Vi jämför låneerbjudanden bland 35 banker.