Kreditkort med bonus


Hos Axo Finans kan du jämföra kreditkort med bonus och hitta det bästa kreditkortet för dina behov. Jämför villkor och förmåner från ledande banker idag.

Vi har samlat kreditkort från ledande kreditbolag, så du enkelt kan jämföra villkor och välja kortet som passar dina behov bäst.

Vilket kort passar mig?

Vilket kort som är bäst varierar från person till person. En del tittar efter låga räntekostnader medan andra vill ha förmånliga bonusprogram. Andra vill ha kreditkort med bra inbyggda försäkringar.

Med vår översikt kan du enkelt jämföra många olika kreditkort med bonus för att hitta det kort som passar dig bäst. Från översikten kan du klicka dig vidare direkt till banken eller långivaren för att beställa kortet.

Här kan du jämföra kreditkort från flera långivare, så att du kan få ett kreditkort med bonusar som passar dina behov. Vi visar vilka kreditkort som ger de bästa erbjudandena till sina kunder, vilket i sin tur ger dig en bra översikt över de olika förmånerna.

Vilket kreditkort och vilka bonusar som är bäst för just dig beror på hur du ska använda kortet. Ska du exempelvis använda kortet som ditt primära betalningsmedel, bör du välja det kort som har det bästa förmånsprogrammet. Om du kör mycket bil kan ett kreditkort med bonus på drivmedel vara det bästa valet. Ska kortet först och främst användas till större och mer sällsynta inköp? Då kan ett kort med låg ränta vara det bästa valet. Samtidigt måste du värdera om du vill ha ett kreditkort med VISA eller MasterCard.

Kreditkort har olika fördelar för kortanvändaren beroende på vilket kort man väljer. Här är några exempel på fördelar som du bör hålla utkik efter:

  • Räntor
  • Avgifter
  • Rabatt- och bonusprogram
  • Försäkring
  • Uttag av kontanter

Med ett bra förmånsprogram kan du spara pengar genom att använda kreditkortet för alla dina köp. Betalar du av beloppet som du använt inom den räntefria perioden, betalar du ingen ränta på beloppet du har använt.

Ett kreditkort är en betalningsmetod som används för att betala för varor och tjänster utan att ditt vanliga konto debiteras. Det fungerar ungefär på samma sätt som att ta ett lån, men istället för att betala ut hela lånet, får du en tillgänglig kredit som kan användas fritt. Krediten du använder kan återbetalas på följande sätt:

  • Hela beloppet som du har använt betalas av på en gång
  • Dela upp betalningen under en kortare period
  • Betala lägst möjliga belopp varje månad

Om du väljer att betala tillbaka hela skulden inom den räntefria perioden, undviker du att räntor på beloppet du har använt. Den räntefria perioden är vanligtvis mellan 30 och 50 dagar och överskrider du tidsfristen debiteras du räntekostnader. Hur höga räntekostnader är varierar från kort till kort. Därför är det viktigt att jämföra kreditkort med bonus innan du väljer.

Har du mycket skulder på ett eller flera kreditkort, kan du ofta spara pengar genom att samla skulderna i ett privatlån. Räntan på ett privatlån är lägre och det är dessutom enklare att hålla koll på utgifterna.

Axo Finans hjälper dig hitta rätt privatlån om du vill samla dina kreditkortsskulder och spara pengar. Vi jobbar med många banker och långivare för att du ska hitta privatlånet som passar dig bäst. En ansökan tar bara några minuter och är inte bindande. Du väljer själv om du vill utnyttja ett erbjudande från en ut av långivarna.

Med ett kreditkort följer attraktiva förmåner och bonusprogram, särskilt om du använder kreditkortet ansvarsfullt. Kreditkortet som är ”bäst i test” beror helt på vilket behov som just du har. Vi har samlat kreditkorten med de bästa förmånerna hos våra samarbetspartners, så du kan jämföra och välja kortet som passar dig bäst. Några förmåner att hålla utkik efter:

Försäkring

Många banker erbjuder kreditkort med försäkring. Reseförsäkring är särskilt vanligt, men du kan också få kort med avbokningsförsäkring, köpförsäkring och mycket mer. För att försäkringen ska aktiveras är det viktigt att du följer bankens villkor. Till exempel med en reseförsäkring, är det vanligt att delar eller hela resan ska betalas med kortet.

Cashbacks

Många kreditkort har avtal med olika butiker om bonusprogram, också kallad cashback eller kickback. Det betyder att du kan använda kreditkort med bonus i utvalda butiker och tjäna poäng vid varje köp. Poängen kan till exempel bytas mot kontanter eller presentkort.

Rabatter

På samma sätt har även många kreditkort avtal om bonusar och rabatter till sina kortinnehavare. Om du handlar mycket bör du därför välja det kreditkort som ger dig rabatter i dina favoritbutiker. På så sätt sparar du pengar varje gång du använder kortet.

Chargeback

Chargeback är ett system inom EU och EÖS som ger dig möjlighet att rikta återbetalningskrav mot banken i de fall då du har köpt något och säljaren inte respekterar konsumenträttigheterna. Chargeback gäller även i fall där säljaren har gått i konkurs innan du fått dina varor.

Vad är ett kreditkort?

Et kreditkort är ett betalkort som man kan ansöka om att få hos banker eller butiker. Fördelen med ett kreditkort är att man kan använda det till att betala för varor och tjänster utan att man belastar sitt eget konto. Det ger dig en ekonomisk flexibilitet. Du kan använda hur mycket du vill av beloppet upp till kreditgränsen.

Hur mycket kredit kan jag få?

Hur mycket du kan få i kredit bestäms individuellt av kortutfärdaren och bestäms utifrån faktorer som din privatekonomi, hur gammal du är och om du har en fast anställning. Eftersom varje långivare gör en individuell värdering, är det viktigt att jämföra flera kortutfärdare för att hitta det kreditkort som passar dig bäst.

Hur många räntefria dagar får man?

Alla kreditkort kommer med en räntefri period. Betalar du inom denna period så tillkommer det inga extra räntor på lånebeloppet. Hur många räntefria dagar du får varierar från kort till kort, men generellt ligger är den räntefria perioden på runt 45 dagar.

Varför ska man använda kreditkort?

Det finns många fördelar kopplade till ett kreditkort. Genom att använda kreditkortet när du handlar på nätet är du skyddad mot bedrägeri då kreditkortsföretaget tar på sig den risken. Dessutom finns det andra kort som ger dig bonus på alla köp i en bestämd butik eller försäkringar såsom reseförsäkring.

Ett kreditkort ger dig även ekonomisk flexibilitet då du kan handla varor och tjänster och betala fakturan senare. Många väljer att betala räkningar med kreditkortet men det förutsätter att du betalar under den räntefria perioden.

Vad är kreditkort med bonus?

Många kreditkort har ett bonusprogram, vilket innebär att du tjänar poäng varje gång du använder kortet i bestämda butiker. Du kan antingen spara ihop bonuspoäng som du hämtar ut i pengar, eller så kan du hämta ut poängen som presentkort. Om du ofta handlar i samma butiker kan ett kreditkort med bonus vara väldigt lönsamt.

Vilka försäkringar kan jag få med mitt kreditkort?

En del kreditkort är kopplade till olika försäkringar när du handlar med kortet. Den vanligaste är en reseförsäkring, men det finns även kort med köpförsäkring, stöldförsäkring och avbeställningsskydd. Kontrollera vilka försäkringar som är kopplade till kortet för att hitta den lösning som passar dig bäst.

Hur hög ränta har kreditkort?

Räntan på kreditkort varierar från utfärdare till utfärdare på samma sätt som vid ett lån. För att hitta det bästa kreditkortet är det viktigt att jämföra flera kort innan du ansöker om ett kreditkort. Kom ihåg att jämföra effektiv ränta då den även inkluderar alla avgifter som är kopplade till kortet.

Hur hittar man det bästa kreditkortet?

Kreditkort kommer med olika bonusprogram och försäkringar. Vilket kreditkort som anses vara bäst för dig beror således på dina personliga preferenser. En del vill ha ett kreditkort med bonus, medan andra vill ha lägsta möjliga ränta på kortet. Sen finns det de som mest går efter bra försäkringar när de väljer ett kreditkort.

Hur jämför man kreditkort?

Axo Finans har gjort det enkelt att jämföra kreditkort från många olika utfärdare samtidigt. Vi har samlat kreditkort från en rad olika banker och butiker så att du får en bra översikt när du ska välja. Det blir därför enkelt för dig att hitta det kort som ger dig just det du behöver.

Vad är skillnaden på kreditkort och konsumentlån?

Krediter och lån går ut på samma sak, men skiljer sig trots det åt. Med ett kreditkort får du ett begränsat belopp som du disponerar, och du är relativt fri att använda pengarna och betala tillbaka så det passar dig. Så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioden så kostar det dig ingenting i räntekostnader.

Med ett konsumentlån får du hela beloppet utbetalt på en gång och du skriver på ett låneavtal. Det innehåller information om hur återbetalningen ska ske. Ett konsumentlån har i genomsnitt en lägre ränta än kreditkort, så om du planerar ett stort inköp som du ska betala tillbaka under en längre period så lönar det sig att välja ett konsumentlån.

Finns det några nackdelar med att använda ett kreditkort?

Om du betalar tillbaka det du är skyldig inom den räntefria perioden så finns det i utgångspunkt inte några nackdelar med ett kreditkort. Om du däremot väntar till räntan börjar löpa kan det snabbt bli en dyr lösning. Vill du finansiera ett större belopp, är det ett bättre alternativ att ta ett konsumentlån med lägre ränta.

Jämför kreditkort hos Axo Finans

Axo Finans hjälper dig att jämföra kreditkort med bonus från många banker och kreditgivare och hittar kreditkortet som passar dig bäst. Vi är en av nordens största låneförmedlare och samarbetar med de bästa bankerna och långivarna, som alla står under tillsyn av Finansinspektionen. Det betyder att du får tillgång till marknadens bästa kreditkort som du enkelt kan jämföra villkor och förmåner på.

Några av kreditkorten du kan jämföra är Bank Norwegian-kortet, Santander Red, Komplett Bank Mastercard och re:member - samt ett antal andra premiumkort. Flera av dessa har tidigare utsetts till ”Bäst i test” på marknaden.

Att jämföra och ansöka om ett kreditkort med bonus via Axo Finans är enkelt, ej bindande och helt gratis. Hitta kreditkortet som passar dig bäst och klicka dig vidare in på kortutgivarens sida för att ansöka.

Jämför privatlån via Axo Finans

Om du har behov av att finansiera större summor kan ett privatlån vara ett bättre alternativ. Att ansöka om lån hos oss sker helt utan förpliktelser. Dessutom är det helt gratis.

Skulle en ansökan via oss resultera i ett avtal om lån så är det den aktuella banken eller långivaren som betalar oss för att få dig som kund. Då går kundförhållandet vidare till respektive bank eller långivare, men du är självklart alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp.