Bästa kreditkortet 2023

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Hitta det bästa kreditkortet via Axo Finans

För att hitta det bästa kreditkortet är det viktigt att jämföra flera kort. Den delen har vi gjort enkel för dig. I vår översikt kan du jämföra räntor, bonusprogram och andra förmåner bland 35 långivare.

Hitta det kort som passar dig bäst i översikten ovan. Härifrån kan du klicka dig in på korten för mer information eller för att beställa direkt hos långivaren. Tjänsten är gratis för dig som kund.

Tips! Via oss på Axo Finans kan du även få hjälp med att jämföra lån om du vill låna pengar. Du kan också samla lån genom oss och på så sätt ha möjlighet att sänka dina kostander. 

Vilket är det bästa kreditkortet för mig?

Vilket kort som är bäst varierar från person till person. En del tittar efter låga räntekostnader medan andra vill ha förmånliga bonusprogram. Andra vill ha kreditkort med bra inbyggda försäkringar.

Vilka bonusar kan jag få?

Olika kreditkort har olika förmånsprogram och rabatter, och vissa passar dina behov bättre än andra. En del förmåner är dock återkommande:


  • Cashback
  • Bonuspoäng
  • Rabatter


par i soffa handlar med det bästa kreditkortet
par i soffa handlar med det bästa kreditkortet

Fördelar med kreditkort

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet på rätt sätt har kortet istället många förmåner. Ett kreditkort som används förnuftigt, och betalas av regelbundet kan ge stora förmåner i många transaktioner.

Flexibilitet i ekonomin

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet ansvarsfullt har kortet många fördelar. Med ett kreditkort kan du även få rabatter hos utvalda butiker. Det kan också fungera för dig som vill låna pengar under en mycket kort period, en så kallad kredit som du betalar av i slutet av månaden. Men behöver du ett lån under längre tid är privatlån ett mycket bättre alternativ, då kreditkortet har hög ränta. 

Skyddar dig när du handlar på nätet

Näthandel har blivit otroligt populärt, och även om handel på nätet har många fördelar så kan det även vara riskabelt. Ett kreditkort kan vara ett bra skydd att ha med dig när du handlar på nätet. Om varan inte levereras eller saknar delar av innehållet är du skyddad via kreditkortet.

Du skyddas även mot oseriösa webbsidor eller säljare. Skulle det vara något fel på varan du köpt och ditt klagomål inte behandlas på det sätt som säljaren är skyldig att behandla det, är du säkrad genom kreditkortet.

Om ditt klagomål ska nå fram, måste du bland annat ha använt ditt kreditkort när du handlat av en näringsidkare, tagit emot en vara med fel eller brister och försökt ha ordnat upp saken med säljaren.

Förmånsprogram och rabatter

En annan förmån är rabatterna och förmånsprogrammen som de flesta kreditkort har. Erbjudandena skiljer sig ofta åt, så därför kan det  löna sig att jämföra olika kort för att hitta det som har bäst förmåner för dig. Hitta det bästa kreditkortet för dig hos Axo Finans.

En trygghet när du handlar i utlandet

Är du utomlands och ska betala med kort eller ta ut pengar så är det också tryggare att använda ett kreditkort som skyddar dig mot bedrägeri.

Använd även kreditkortet till köpet av själva resan, både hotell och flygbiljetter. Korten har ofta rese- och avbeställningsförsäkring som aktiveras när de används till betalning av resan.

kompisar-skrattar-tillsammans
kompisar-skrattar-tillsammans

De största fördelarna med de bästa kreditkorten


  • Flexibilitet i ekonomin
  • Skyddar dig när du handlar på nätet
  • Förmånsprogram och rabatter
  • En trygghet när du handlar i utlandet


Cashback

Många kort jobbar med cashback, det vill säga att du får pengar tillbaka för några eller alla köp. Det kan även fungera så att pengar dras av från din kommande kreditfaktura. Cashback ligger sällan på mer än 10 %, vanligtvis är den på 2-3 % av totalsumman.

Bonuspoäng

Bonuspoäng är en annan metod många använder. Då tjänar du poäng när du använder kortet och poängen kan bland annat användas i webbutiker, på hotell eller flygresor. Reser du ofta kommer ett sådant kreditkort vara bäst för dig.

Rabatter

En del kort ger rabatter i enskilda butiker och ger dig rabatt på exempelvis matvaror, drivmedel eller kläder och skor. Om du kör mycket bil, kommer det bästa kreditkortet för dig vara ett som ger rabatt på bensin och diesel.

15582 kunder fick hjälp förra månaden

Helt kostnadsfritt

Säkert och tryggt

Endast 1 kreditupplysning