Bästa kreditkortet 2021


Vill du hitta det bästa kreditkortet? Hos Axo Finans kan du jämföra kreditkort hos flera av Skandinaviens ledande banker och kreditgivare.

Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Hitta det bästa kreditkortet via Axo Finans

För att hitta det bästa kreditkortet är det viktigt att jämföra flera kort. Den delen har vi gjort enkel för dig. I vår översikt kan du jämföra räntor, bonusprogram och andra förmåner bland 35 långivare.

Hitta det kort som passar dig bäst i översikten ovan. Härifrån kan du klicka dig in på korten för mer information eller för att beställa direkt hos långivaren. Tjänsten är gratis för dig som kund.

Vilket är det bästa kreditkortet för mig?

Vilket kort som är bäst varierar från person till person. En del tittar efter låga räntekostnader medan andra vill ha förmånliga bonusprogram. Andra vill ha kreditkort med bra inbyggda försäkringar.

Fördelar med kreditkort

Hitta det bästa kreditkortet via Axo Finans

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet på rätt sätt har kortet istället många förmåner. Ett kreditkort som används förnuftigt, och betalas av regelbundet kan ge stora förmåner i många transaktioner.

Flexibilitet i ekonomin

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet ansvarsfullt har kortet många fördelar. Med ett kreditkort kan du även få rabatter hos utvalda butiker.

Skyddar dig när du handlar på nätet

Näthandel har blivit otroligt populärt, och även om handel på nätet har många fördelar så kan det även vara riskabelt. Ett kreditkort kan vara ett bra skydd att ha med dig när du handlar på nätet. Om varan inte levereras eller saknar delar av innehållet är du skyddad via kreditkortet.

Du skyddas även mot oseriösa webbsidor eller säljare. Skulle det vara något fel på varan du köpt och ditt klagomål inte behandlas på det sätt som säljaren är skyldig att behandla det, är du säkrad genom kreditkortet.

Om ditt klagomål ska nå fram, måste du bland annat ha använt ditt kreditkort när du handlat av en näringsidkare, tagit emot en vara med fel eller brister och försökt ha ordnat upp saken med säljaren.

Förmånsprogram och rabatter

En annan förmån är rabatterna och förmånsprogrammen som de flesta kreditkort har. Erbjudandena skiljer sig ofta åt, så därför kan det löna sig att jämföra olika kort för att hitta det som har bäst förmåner för dig. Hitta det bästa kreditkortet för dig hos Axo Finans.

En trygghet när du handlar i utlandet

Är du utomlands och ska betala med kort eller ta ut pengar så är det också tryggare att använda ett kreditkort som skyddar dig mot bedrägeri.

Använd även kreditkortet till köpet av själva resan, både hotell och flygbiljetter. Korten har ofta rese- och avbeställningsförsäkring som aktiveras när de används till betalning av resan.

De största fördelarna med de bästa kreditkorten

  • Flexibilitet i ekonomin
  • Skyddar dig när du handlar på nätet
  • Förmånsprogram och rabatter
  • En trygghet när du handlar i utlandet

Vilka bonusar kan jag få?

Olika kreditkort har olika förmånsprogram och rabatter, och vissa passar dina behov bättre än andra. En del förmåner är dock återkommande:

  • Cashback
  • Bonuspoäng
  • Rabatter

Många kort jobbar med cashback, det vill säga att du får pengar tillbaka för några eller alla köp. Det kan även fungera så att pengar dras av från din kommande kreditfaktura. Cashback ligger sällan på mer än 10 %, vanligtvis är den på 2-3 % av totalsumman.

Bonuspoäng är en annan metod många använder. Då tjänar du poäng när du använder kortet och poängen kan bland annat användas i webbutiker, på hotell eller flygresor. Reser du ofta kommer ett sådant kreditkort vara bäst för dig.

En del kort ger rabatter i enskilda butiker och ger dig rabatt på exempelvis matvaror, drivmedel eller kläder och skor. Om du kör mycket bil, kommer det bästa kreditkortet för dig vara ett som ger rabatt på bensin och diesel.

Vanliga frågor om det bästa kreditkortet 2021


Ett kreditkort är ett betalkort som man kan ansöka om att få hos en rad banker eller butiker. Fördelen med ett kreditkort är att man kan använda det till att betala för varor och tjänster utan att man belastar sitt eget konto. Det ger dig en ekonomisk flexibilitet. Du kan använda så mycket du vill av beloppet upp till kreditgränsen.

Hur mycket du får i kredit bestäms individuellt av kortutfärdaren och baseras på faktorer som din privatekonomi, hur gammal du är och om du har en fast anställning. Då varje bank gör individuella bedömningar är det viktigt att jämföra flera utfärdare för att hitta det bästa kreditkortet för dig.

Alla kreditkort kommer med en räntefri period. Betalar du inom den räntefria perioden tillkommer det inga extra räntor på lånebeloppet. Hur många räntefria dagar du får varierar från kort till kort. En del har upp till 60 räntefria dagar, men generellt ligger den räntefria perioden på runt 45 dagar.

Det finns många fördelar kopplade till ett kreditkort. Genom att använda kreditkortet när du handlar på nätet är du skyddad mot bedrägeri då kreditkortsföretaget tar på sig risken. Dessutom är det många kreditkort som ger dig bonus på alla köp i en bestämd butik, eller har försäkringar såsom reseförsäkring.

Ett kreditkort ger dig även en ekonomisk flexibilitet då du kan handla varor och tjänster och betala fakturan senare. Många väljer att betala räkningar med sitt kreditkort, men det förutsätter att du betalar under den räntefria perioden.

Många kreditkort har bonusprogram, vilket innebär att du får poäng när du använder kortet i bestämda butiker. Du kan antingen spara bonuspoäng som du får ut i pengar, eller så kan du få ut poängen i form av presentkort. Om du handlar ofta i samma butiker kan ett sådant bonusprogram vara väldigt lönsamt.

En del kreditkort är kopplade till olika försäkringar när du handlar med kortet. Den vanligaste är kompletterande reseförsäkring, men det finns även kort med köpförsäkring, stöldförsäkring och avbeställningsskydd. Kontrollera vilka försäkringar som är kopplade till kortet för att hitta den lösning som passar dig bäst.

Räntan på kreditkort varierar från utfärdare till utfärdare, på samma sätt som för ett lån. För att hitta det bästa kreditkortet är det därför viktigt att jämföra flera kort innan du ansöker om ett kreditkort. Kom ihåg att jämföra effektiv ränta då den även inkluderar avgifter som är kopplade till kortet.

Kreditkort kan ha olika bonusprogram och försäkringar. Vilket kreditkort som är bäst beror därför på dina personliga preferenser. En del vill ha ett kreditkort med låg ränta, andra vill kunna samla bonuspoäng för att spara pengar. Några kanske även tycker det är viktigt med bra försäkringar när de väljer ett kreditkort.

Kredit och lån går ut på samma sak, men skiljer sig åt trots det. Med ett kreditkort får du ett begränsat belopp som du disponerar och du är ganska fri att använda pengarna och betala tillbaka så det passar dig. Så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioden så kostar det dig ingenting i räntekostnader.

Med ett konsumentlån får du hela beloppet utbetalt på en gång och du får skriva på ett låneavtal. Det innehåller information om hur återbetalningen ska ske. Konsumentlån har i genomsnitt en lägre ränta än kreditkort, så om du planerar att göra ett stort inköp som du ska betala tillbaka under en längre tid så lönar det sig att välja ett konsumentlån.

Om du betalar tillbaka det du är skyldig under den räntefria perioden så finns det som utgångspunkt inte några nackdelar med ett kreditkort. Om du däremot väntar med att betala tillbaka till räntan börjar löpa så kan det snabbt bli en dyr betallösning. Om du vill finansiera ett större belopp så är det ett bättre alternativ att ta ett konsumentlån med lägre ränta.

Genom att använda kortet när du ska köpa resor (som flygbiljetter) är det inte ovanligt att kompletterande reseförsäkring ingår. Om du reser mycket bör du för övrigt kontrollera att det går att använda kortet i hela världen – eller i alla fall dit du reser ofta.

För att hitta rätt kort och få ett kreditkort som passar dig, måste du tänka på hur kortet ska användas. Det finns flera olika kreditkort med olika bonusar. Ett bra kreditkort för dig är inte nödvändigtvis lämpligt för andra. Det bästa bonuskortet har en bonus som passar just för dig.

En del kreditkort ger bonus på alla köp, andra i bestämda butiker. Få det bästa kreditkortet med bonus hos Axo Finans.

Max kredit varierar från kreditkort till kreditkort. Du kan jämföra flera olika kort ovan. Då ser du att en del har kreditgränser på 150 000 kr, andra på 100 000 kr och en del på 15 000 kr.

En del kreditkort har 0 kr i årsavgift. Det innebär inte nödvändigtvis att det är ett gratis kreditkort. Det kan vara att det kostar pengar att använda eller ta ut pengar från kortet. Kontrollera detta när du jämför kreditkort.

Ja, många kreditkort har egna program där du kan få rabatt på olika produkter, i butiker eller för tjänster. För att ta del av rabatterna kan du titta på din leverantörs webbplats. Där kan du som regel hitta en översikt över “månadens rabatt” eller liknande.

Kreditkort har som sagt räntefria perioder – till exempel 60 räntefria dagar. Du behöver inte betala någon ränta om du väljer att betala hela beloppet innan perioden är över. Det är detta många menar med “gratis kreditkort”.

Efter den räntefria perioden är över betalar du räntor på resten av beloppet. Det innebär till exempel att du får en e-faktura med ett minimibelopp. Detta är en del av beloppet du är skyldig plus räntor. Därför lönar det sig att betala hela beloppet så fort som möjligt.

Det finns flera sätt att betala av pengarna du är skyldig på. Många väljer att bara betala beloppet de får på e-faktura. Du kan även betala till kontonumret som står på kortet. Du bör göra detta så snabbt som möjligt efter att du har använt kortet – så du inte glömmer det.

Vi är en finansagent som förmedlar lån och kreditkort. Vi hjälper dig att välja ett kreditkort som ger de fördelar och bonusar som passar bäst för dig. Därför får du det bästa kreditkortet 2021 genom att jämföra hos oss.

De flesta kort går att använda över hela världen, både online och offline. Det er inte alla butiker som accepterar kreditkort, men det handlar ofta om mindre butiker eller kiosker.

En del kreditkort har bonus på alla köp, men inte alla. Det bästa bonuskortet ger dig bonus på det du köper ofta sedan tidigare.