Bästa kreditkortet


Vill du hitta det bästa kreditkortet? Hos Axo Finans kan du jämföra kreditkort hos flera av Skandinaviens ledande banker och kreditgivare.

För att hitta det bästa kreditkortet är det viktigt att jämföra flera kort. Den delen har vi gjort enkel för dig. I vår översikt kan du jämföra räntor, bonusprogram och andra förmåner bland 32 långivare.

Vilket kort passar mig?

Vilket kort som är bäst varierar från person till person. En del tittar efter låga räntekostnader medan andra vill ha förmånliga bonusprogram. Andra vill ha kreditkort med bra inbyggda försäkringar.

Hitta det kort som passar dig bäst i översikten nedan. Härifrån kan du klicka dig in på korten för mer information eller för att beställa direkt hos långivaren. Tjänsten är gratis för dig som kund.

Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Ett kreditkort är ett betalkort med möjlighet till räntefri avbetalning i upp till 45 dagar. Du har alltså möjlighet att skjuta upp betalningen under en kortare period utan att du behöver att betala ränta, under förutsättning att du betalar tillbaka innan den räntefria perioden är slut.

Krediten beviljas av banken och det kan jämföras med ett privatlån. Skillnaden är att du bara betalar för beloppet som du använt som dessutom är räntefritt om återbetalningen sker inom en viss period.

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet på rätt sätt har kortet istället många förmåner. Ett kreditkort som används förnuftigt, och betalas av regelbundet kan ge stora förmåner i många transaktioner.

Flexibilitet i ekonomin

Många är skeptiska till kreditkort, men om du använder kreditkortet ansvarsfullt har kortet många fördelar. Med ett kreditkort kan du även få rabatter hos utvalda butiker.

Skyddar dig när du handlar på nätet

Näthandel har blivit otroligt populärt, och även om handel på nätet har många fördelar så kan det även vara riskabelt. Ett kreditkort kan vara ett bra skydd att ha med dig när du handlar på nätet. Om varan inte levereras eller saknar delar av innehållet är du skyddad via kreditkortet.

Du skyddas även mot oseriösa webbsidor eller säljare. Skulle det vara något fel på varan du köpt och ditt klagomål inte behandlas på det sätt som säljaren är skyldig att behandla det, är du säkrad genom kreditkortet.

Om ditt klagomål ska nå fram, måste du bland annat ha använt ditt kreditkort när du handlat av en näringsidkare, tagit emot en vara med fel eller brister och försökt ha ordnat upp saken med säljaren.

Förmånsprogram och rabatter

En annan förmån är rabatterna och förmånsprogrammen som de flesta kreditkort har. Erbjudandena skiljer sig ofta åt, så därför kan det löna sig att jämföra olika kort för att hitta det som har bäst förmåner för dig. Hitta det bästa kreditkortet för dig hos Axo Finans.

En trygghet när du handlar i utlandet

Är du utomlands och ska betala med kort eller ta ut pengar så är det också tryggare att använda ett kreditkort som skyddar dig mot bedrägeri.

Använd även kreditkortet till köpet av själva resan, både hotell och flygbiljetter. Korten har ofta rese- och avbeställningsförsäkring som aktiveras när de används till betalning av resan.

Olika kreditkort har olika förmånsprogram och rabatter, och vissa passar dina behov bättre än andra. En del förmåner är dock återkommande:

Många kort jobbar med cashback, det vill säga att du får pengar tillbaka för några eller alla köp. Det kan även fungera så att pengar dras av från din kommande kreditfaktura. Cashback ligger sällan på mer än 10 %, vanligtvis är den på 2-3 % av totalsumman.

Bonuspoäng är en annan metod många använder. Då tjänar du poäng när du använder kortet och poängen kan bland annat användas i webbutiker, på hotell eller flygresor. Reser du ofta kommer ett sådant kreditkort vara bäst för dig.

En del kort ger rabatter i enskilda butiker och ger dig rabatt på exempelvis matvaror, drivmedel eller kläder och skor. Om du kör mycket bil, kommer det bästa kreditkortet för dig vara ett som ger rabatt på bensin och diesel.

Vad är egentligen bäst av ett kreditkort och ett privatlån? Svaret beror på vilket behov du har och vad som du skall använda pengarna till.

Så fungerar ett privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet med en löptid på upp till 20 år. I motsättning till ett bolån eller billån där banken kräver säkerhet, ställer banken inga krav på säkerhet på ett privatlån. Räntorna på ett privatlån sätts individuellt och därför är det viktigt att jämföra bankernas villkor.

Axo Finans hjälper dig hitta bästa privatlånet som passar dina behov – helt gratis. En ansökan tar bara några minuter och endast en (1) UC tas. Via Axo Finans kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kr.

Vad är bäst för mig – ett kreditkort eller privatlån?

När du väljer mellan kreditkort och ett lån är det viktigt se över dina nuvarande och framtida behov. Ett kreditkort ska används ansvarsfullt och till lägre belopp. Betalar du av skulden inom den räntefria perioden är ett kreditkort ett bättre alternativ än ett privatlån. Med ett kreditkort kommer också en rad förmåner som man inte får genom ett privatlån. Du kan samla poäng som kan används för att handla i utvalda butiker, försäkringar kan ingå vid köp och du är även skyddad mot bedrägeri.

Med ett privatlån är det enklare att hålla koll på utgifterna. Räntan du får på ett lån är även oftast lägre än på ett kreditkort. Du kan när som helst betala av lånet och vissa kreditgivare erbjuder även en betalningsfri månad. Har du flera små lån och krediter bör du överväga att samla alla i ett större lån. Du kan spara tusentals kronor varje månad och via Axo Finans kan du jämföra privatlån gratis.

Hitta det bästa kreditkortet för dig hos Axo Finans i dag.

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort som man kan ansöka om att få hos en rad banker eller butiker. Fördelen med ett kreditkort är att man kan använda det till att betala för varor och tjänster utan att man belastar sitt eget konto. Det ger dig en ekonomisk flexibilitet. Du kan använda så mycket du vill av beloppet upp till kreditgränsen.

Hur mycket kan jag få i kredit?

Hur mycket du får i kredit bestäms individuellt av kortutfärdaren och baseras på faktorer som din privatekonomi, hur gammal du är och om du har en fast anställning. Då varje bank gör individuella bedömningar är det viktigt att jämföra flera utfärdare för att hitta det bästa kreditkortet för dig.

Värderingarna görs på lite olika sätt så därför är det viktigt att jämföra flera olika långivare för att hitta rätt kort för dig.

Hur många räntefria dagar får jag?

Alla kreditkort kommer med en räntefri period. Betalar du inom den räntefria perioden tillkommer det inga extra räntor på lånebeloppet. Hur många räntefria dagar du får varierar från kort till kort, men generellt ligger den räntefria perioden på runt 45 dagar.

Varför använda ett kreditkort?

Det finns många fördelar kopplade till ett kreditkort. Genom att använda kreditkortet när du handlar på nätet är du skyddad mot bedrägeri då kreditkortsföretaget tar på sig risken. Dessutom är det många kort som ger dig bonus på alla köp i en bestämd butik, eller har försäkringar såsom reseförsäkring.

Ett kreditkort ger dig även en ekonomisk flexibilitet då du kan handla varor och tjänster och betala fakturan senare. Många väljer att betala räkningar med sitt kreditkort, men det förutsätter att du betalar under den räntefria perioden.

Vad är kreditkort med bonus?

Många kreditkort har bonusprogram, vilket innebär att du får poäng när du använder kortet i bestämda butiker. Du kan antingen spara bonuspoäng som du får ut i pengar, eller så kan du få ut poängen i form av presentkort. Om du handlar ofta i samma butiker kan ett sådant bonusprogram vara väldigt lönsamt.

Vilka försäkringar kan jag få på kreditkortet?

En del kreditkort är kopplade till olika försäkringar när du handlar med kortet. Den vanligaste är reseförsäkring, men det finns även kort med köpförsäkring, stöldförsäkring och avbeställningsskydd. Kontrollera vilka försäkringar som är kopplade till kortet för att hitta den lösning som passar dig bäst.

Hur hög ränta har kreditkort?

Räntan på kreditkort varierar från utfärdare till utfärdare, på samma sätt som för ett lån. För att hitta det bästa kreditkortet är det därför viktigt att jämföra flera kort innan du ansöker om ett kreditkort. Kom ihåg att jämföra effektiv ränta då den även inkluderar avgifter som är kopplade till kortet.

Hur hittar man det bästa kreditkortet?

Kreditkort kan ha olika bonusprogram och försäkringar. Vilket kreditkort som är bäst beror därför på dina personliga preferenser. En del vill ha ett kreditkort med låg ränta, andra vill kunna samla bonuspoäng för att spara pengar. Några kanske även tycker det är viktigt med bra försäkringar när de väljer ett kreditkort.

Hur jämför man kreditkort?

Axo Finans har gjort det enkelt att hitta det bästa kreditkortet från många olika utfärdare samtidigt. Vi har samlat kreditkort från en rad olika långivare och butiker så att du får en bra översikt när du ska välja. På så sätt blir det lättare för dig att hitta det kort som ger dig precis det du behöver.

Vad är skillnaden på kreditkort och konsumentlån?

Kredit och lån går ut på samma sak, men skiljer sig åt trots det. Med ett kreditkort får du ett begränsat belopp som du disponerar och du är ganska fri att använda pengarna och betala tillbaka så det passar dig. Så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioden så kostar det dig ingenting i räntekostnader.

Med ett konsumentlån får du hela beloppet utbetalt på en gång och du får skriva på ett låneavtal. Det innehåller information om hur återbetalningen ska ske. Konsumentlån har i genomsnitt en lägre ränta än kreditkort, så om du planerar att göra ett stort inköp som du ska betala tillbaka under en längre tid så lönar det sig att välja ett konsumentlån.

Finns det några nackdelar med att använda ett kreditkort?

Om du betalar tillbaka det du är skyldig under den räntefria perioden så finns det som utgångspunkt inte några nackdelar med ett kreditkort. Om du däremot väntar med att betala tillbaka till räntan börjar löpa så kan det snabbt bli en dyr betallösning. Om du vill finansiera ett större belopp så är det ett bättre alternativ att ta ett konsumentlån med lägre ränta.

Hitta bästa kreditkortet via Axo Finans

Axo Finans är en av Nordens största låneförmedlare. Vi samarbetar med 32 banker och långivare för att du ska hitta bästa erbjudandet. Sedan 2013 har hundratusentals kunder jämfört villkor på privatlån. Nu kan vi även hjälpa dig jämföra kreditkort så du kan hitta kreditkortet som passar dig bäst.

Jämför villkor på kreditkort genom vår jämförelsetjänst och välj sedan kreditkortet du vill ha genom att klicka dig vidare direkt till bankens erbjudande på deras hemsida. Att jämföra kreditkort via Axo Finans är gratis.