Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Jämför privatlån med Axo Finans


Hos Axo Finans kan du jämföra och ansöka om privatlån. Vi är låneförmedlare för flera olika banker och långivare som erbjuder lån utan säkerhet, på så sätt hjälper vi dig att hitta det lån som passar dig bäst.

Vill du också samla gamla kreditlån och andra skulder?

Våra samarbetspartners erbjuder även samlingslån. Genom att samla dina kreditlån kan du sänka räntekostnaderna, få en mer överskådlig avbetalningsplan och spara pengar varje månad. Läs vidare för att lära dig mer om varför du bör samla dina kreditlån.

Därför bör du samla dina kreditlån under ett lån

Många ansöker om ett kreditlån när de har behov av extra pengar. Men att handla på kredit utan att ha möjlighet att återbetala fortlöpande kan snabbt bli en dyr historia, eftersom de flesta kreditlån har en högre ränta än traditionella privatlån. Tillhör du en av dem som samlat på dig en del skulder genom åren, kan det vara en bra lösning för dig att samla alla lån under ett privatlån. Nedan ska vi försöka förklara varför.

Samla kreditlån för bättre villkor

När du samlar dina kreditlån under ett lån, kommer du få möjlighet att förbättra dina villkor. Det innebär att du skulle kunna få en bättre ränta och färre avgifter. Du kommer även kunna få en bättre ekonomisk översikt, och därmed blir det även enklare att göra en budget för att få dina skulder snabbare avbetalda.

Få bättre villkor med ett samlingslån

Genom att samla lån kan du få bättre villkor på följande sätt:

  • Alla kreditlån har en individuell ränta. Genom att samla alla lån under ett lån, kommer du enbart ha en ränta att förhålla dig till.
  • Ett högre lånebelopp kommer ge en lägre ränta. Det är dyrare att spendera längre tid på att återbetala flera smålån än ett större lån.
  • Alla kreditlån har avgifter som exempelvis årsavgifter, fakturaavgifter, månadsavgifter o.s.v. Genom att bara ha ett lån att förhålla dig till, kan du spara mycket på att bli kvitt avgifterna på alla andra skulder.
  • Alla lån som blir beviljade, blir det efter en individuell bedömning. Om du har förbättrat livssituationen genom till exempel en högre inkomst, kan det ha en påverkan på räntan när du får ett nytt lån.
  • Olika lån har ofta olika förfallodatum, vilket kan göra det svårare att upprätthålla en ekonomisk översikt. Genom att bara ha ett lån att förhålla dig till, kommer du endast ha ett förfallodatum att hålla koll på. På det sättet kan du få en bättre ekonomisk översikt.

Så samlar du dina kreditlån och skulder

kreditlån.

Genom att ansöka om lån via Axo Finans, kan du enkelt samla dina kreditlån. Det gör du genom att kryssa för det i ansökningsformuläret, så hjälper vi dig med att samla dina lån och krediter. Om du har behov av att låna lite extra, kommer du även ha möjlighet att göra det i samma lån. Det kommer löna sig att samla kreditlån i ett nytt och större lån, då högre lånebelopp kommer ge en lägre ränta på lånet.

Du ansöker enkelt genom att fylla i vårt ansökningsformulär med all nödvändig information. Du får svar inom kort, och om du signerar med BankID, kommer pengarna finnas tillgängliga på ditt konto inom ett par arbetsdagar.

Det här innebär räntorna

När du ansöker om lån via Axo Finans, kommer du få erbjudande om ett privatlån som ger dig bättre villkor än ett kreditlån. Långivarna ger dig en individuell nominell ränta när de kommer med ett låneerbjudande.

Nominell ränta

Den årliga nominella räntan är grundräntan på lånet, och den är baserad på dina individuella kreditupplysningar och på marknadspriset. Det innebär att vi inte kan säga något om vilken ränta du kommer erbjudas innan du skickat in din låneansökan. Den här räntan omfattar inte alla kostnader vid låneerbjudandet.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan består av den nominella räntan plus alla andra avgifter, som till exempel fakturaavgifter. Den här räntan visar lånets totalkostnad för dig, och det är denna du bör titta efter om du vill hitta ett så bra låneerbjudande som möjligt, när du ska samla dina skulder.

Erbjudanden från flera långivare med endast en UC

Två personer kommer överens om ett kreditlån.

För att bankerna och långivarna ska kunna ge dig en individuell nominell ränta, behöver de ta del av den kreditupplysning Axo Finans tar. Detta för att kunna göra en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Då det är tal om privatlån, betyder det att långivarna kan ge dig ett lån utan att du behöver tillhandahålla någon säkerhet. Det är riskfyllt för långivarna, och de behöver därför en annan form av säkerhet, i de fall kunden inte skulle klara av att återbetala kreditlånet i rätt tid.

Den här säkerheten blir då dina kreditupplysningar, som de allra flesta inhämtar från UC. Här gör långivarna en individuell bedömning av din kredithistorik, och hur bra betalningsförmåga du har. Men om många banker och långivare inhämtat dina upplysningar från UC, kommer det ha en negativ inverkan på framtida lån, då det ger dig en lägre kreditvärdighet. Det är även anledningen till att det kan löna sig att ansöka om lån via Axo Finans.

När vi inhämtar låneerbjudanden från våra samarbetspartners, tar vi endast en (1) kreditupplysning från UC. På det sättet kommer inte kreditkontrollen att gå ut över din framtida kredithistorik, men du kommer ändå få möjligheten att jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare samtidigt.

Samla dina kreditlån - välj det bästa låneerbjudandet

Samla dina kreditlån - välj det bästa låneerbjudandet

Du kan ansöka om att låna upp till 600.000 kronor på en gång, och du bestämmer själv vad lånet ska användas till.

Vi hjälper dig med att samla dina kreditlån. Som tidigare nämnt kommer det ge dig bättre villkor och en ekonomisk översikt, och för väldigt många kommer det vara det smartaste de kan göra för sin privatekonomi. Behöver du låna pengar till andra nödvändiga saker, kan vi hjälpa dig med det också. Kryssa för det i din låneansökan, så tar vi kontakt med bankerna och långivarna åt dig.

Vem kan ansöka om att låna pengar?

Som utgångspunkt kan alla skicka in en ansökan om privatlån. Du måste dock uppfylla följande villkor för att låna pengar:

  • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
  • Du måste vara över 18 år
  • Du får inte ha några aktiva inkassoärenden

Om du inte uppfyller kraven behöver du ha en medsökande som kan stå med på lånet.

Fördelar med att samla kreditlån

Fördelarna är många. Man väljer i första hand att samla lån för att sänka sina räntekostnader, genom att lägga sina dyrare lån och krediter i ett samlat lån med bättre villkor. Du slipper även att få flera fakturor från olika kreditgivare varje månad, och får allt samlat på en faktura istället. Du får bättre koll och översikt på din ekonomi.

Få det bästa låneerbjudandet via Axo Finans

Genom oss kommer du kunna få ett av de bästa låneerbjudanden för dig Du får snabba svar på din låneansökan. Om du är osäker på om lånet är något för dig, kommer du få 30 dagar på dig, så du kan bestämma dig i lugn och ro. Få ordning på din privatekonomi – ansök om att få dina skulder samlade idag.

Samla kreditlån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en varning om att en eller flera förfallna fakturor är obetalda, även om det har gjorts flera försök att kräva in pengarna. Om du inte betalar en faktura kommer du först att få påminnelser, därefter en inkassovarning. Betalar du inte tillbaka hela skulden så riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Om du har en betalningsanmärkning så kan det vara svårt att låna pengar eftersom den kommer att påverka ditt kreditbetyg negativt. Via Axo Finans kan du även samla kreditlån med betalningsanmärkning. Det gör du genom att ansöka om lån med säkerhet. Förutsättningarna för att få ett sådant lån beviljat är att du måste ha säkerhet i egen bostad från 250 000 kronor.

Det här betyder privatlån vs. kreditlån

När du samlar dina kreditlån via Axo Finans, ansöker du om privatlån utan säkerhet. Det innebär att långivaren du får lån hos, inte kan ta någon form av säkerhet i dina tillgångar, i de fall lånet skulle misskötas.

En del upplever att räntan på privatlån är något högre än vid traditionella lån. Här tillhandahåller man säkerhet, som banken eller långivaren har möjlighet att hämta värden från. Den något högre räntan beror därför på att banken behöver någon form av säkerhet för att inte förlora kapital i de fall någon inte återbetalar. Räntan ser till att långivaren inte hamnar i ett underskott.

Vilka är Axo Finans?

Vilka är Axo Finans?

Axo Finans är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Vi har hjälpt många kunder att få kontroll över privatekonomin genom att samla alla kreditlån under ett lån. Vi har även hjälpt många med att uppfylla sina drömmar till en lägre ränta.

Det innebär att vi hjälper dig med att skicka din låneansökan vidare till alla våra banker och långivare, och vi förhandlar låneerbjudandena åt dig. På så sätt behöver du inte göra något själv, och vi ser till att du får det bästa låneerbjudandet. Alla våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund, och på det sättet kommer du få de bästa lånevillkoren. Via oss kan du jämföra flera banker och långivare innan du bestämmer dig för det bästa erbjudandet.

Kontakta oss idag

Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare, och hos oss kan du låna mellan 5 000 och upp till 600.000 kronor utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det tas mer än en UC.

Du slipper att förhandla med långivarna själv. Det jobbet gör vi åt dig. På det sättet försäkrar du dig ett bra lånerbjudande utan att behöva göra något mer än att fylla i en enda ansökan. Lånet har en avbetalningstid på upp till 20 år, och du kan när som helst betala tillbaka hela skulden utan några extra kostnader.

Samla kreditlån idag. Ansökan är kostnadsfri, och inte heller bindande.