Jämför kreditkort


Axo Finans hjälper dig jämföra kreditkort från ledande banker och kreditgivare – helt gratis. Med vår jämförelsetjänst kan du enkelt hitta kreditkortet som passar dig bäst.

För att hitta det bästa kreditkortet för dig är det viktigt att jämföra olika banker och långivare. I vår översikt nedan har vi gjort just det på ett enkelt sätt. Här kan du sätta olika bonusprogram mot varandra.

Vilket kort passar mig?

Vilket kreditkort som är bäst varierar från person till person. En del vill ha låga räntekostnader, andra vill ha förmånliga bonusprogram. Sen finns det även de som vill ha ett kreditkort med inbyggda försäkringar.

När du har hittat det kreditkort som passar dig kan du klicka dig vidare till långivaren för att beställa kortet. Vår tjänst är gratis för dig som kund. Jämför kreditkort idag.

Kian Møller, Marknadschef

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Av Kian Møller, Marknadschef

Kian är marknadschef på Axo Finans och har bakgrund från bland annat Aarhus Business College och olika finansföretag.

Genom att jämföra kreditkort och villkor kan du hitta kreditkortet som passar dig bäst. Villkor och förmåner skiljer sig mycket på olika kreditkort, där ett kreditkort kan vara bäst lämpat om du handlar mycket, medan ett annat är bättre om du gör ett eller några större inköp.

Via Axo Finans kan du jämföra villkor och förmåner på många olika kreditkort och välja det som passar dina behov bäst. Det är gratis att jämföra kreditkort på vår jämförelsestjänst.

De flesta har ett kreditkort vid sidan av sitt vanliga betalkort, och en del använder kreditkort som ett fast betalningsmedel. Med kreditkortet kan du betala för varor och tjänster utan att belasta ditt eget konto. Det fungerar alltså ungefär på samma sätt som att ta ett lån, men istället för att du får utbetalt en summa pengar så får du en kredit som du använder fritt.

Krediten du använder dig av ska betalas tillbaka, antingen inom en viss frist eller uppdelat i avbetalningar. Beroende på hur mycket av krediten du använt ska återbetalningen ske på ett av följande sätt:

 • Hela beloppet betalas tillbaka på en gång
 • Delar av beloppet betalas tillbaka när du önskar
 • Minimibeloppet betalas tillbaka i avbetalningar

Du kan betala tillbaka så mycket du vill precis när du vill så länge det är mer än bankens minimikrav. Detta kan exempelvis vara att du måste betala tillbaka minst 200 kr i månaden.

En del väljer att använda kreditkortet till att betala räkningar. Det kan vara en lösning om du inte har tillräckligt med pengar på kontot vid förfallodatum. Som utgångspunkt är det inte något vi rekommenderar då det ofta kan vara avgifter kopplade till att föra över pengar från kortet.

Enskilda kort har dock ofta inbyggda bonusprogram kopplade till bestämda butiker. Om du väljer ett kreditkort med bonus så kan det löna sig att betala räkningar med kortet för att tjäna bonuspoäng. Så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioden kommer du i detta fall att tjäna på att betala räkningar med kreditkortet.

Om du inte betalar tillbaka hela beloppet inom den räntefria perioden får du betala räntekostnader på skulden från den dag fristen går ut. Den räntefria perioden kan vara upp till 60 dagar beroende på vilken bank du har, och även räntesatsen kan skilja sig. Därför är detta något du bör undersöka när du jämför kreditkort.

Sänk månadskostnaden på din befintliga kreditkort

Har du befintliga kreditkort som du vill sänka månadskostnaden på? Det enklaste sättet är att samla dina kreditkortsskulder i ett enda privatlån, också kallat ett samlingslån. Genom att samla dina befintliga krediter kan du minska månadskostnaden och spara tusentals kronor. Ett samlingslån har lägre ränta än ett kreditkort och dessutom får du bättre kontroll över dina utgifter.

Axo Finans hjälper dig hitta ett samlingslån med låg ränta – helt gratis. En ansökan tar bara några minuter och du får besked samma dag. Ansökan är ej bindande och du väljer själv om du vill acceptera ett av långivarnas erbjudanden. Vi samarbetar med många banker och långivare för att du ska kunna hitta bästa erbjudandet.

Läs mer om att samla lån

Är du ute efter ett kreditkort som passar din ekonomiska vardag? När du jämför kreditkort bör du titta på följande punkter:

 • Räntor
 • Avgifter
 • Rabatter och bonusar
 • Förmånsprogrammet
 • Automatiska försäkringar

För en del är det viktigaste att kreditkortet har en låg ränta, medan andra vill ha ett uppdaterat och relevant förmånsprogram. Med goda rabatter och intjäning av bonuspoäng kan du spara pengar på att använda kreditkortet som ditt fasta betalningsmedel. Det viktigaste att tänka på då är att betala tillbaka krediten inom den räntefria perioden så att du slipper räntekostnader.

Förmånsprogram

De flesta kreditkort har ett förmånsprogram i samband med vissa inköp. Det kan exempelvis vara rabatter, intjäning av bonuspoäng, presentkort eller andra ekonomiska förmåner. Handlar du särskilt mycket i en butik kan det löna sig att välja det kreditkort som har ett bonusavtal med just den butiken.

Tycker du om att resa så kan ett kreditkort med intjäning av övernattningar och flygresor vara det bästa valet för dig. Har kortet dessutom en reseförsäkring är det ännu bättre.

Automatiska försäkringar

Som nämnt är det möjligt att få ett kreditkort med reseförsäkring, men det finns även en rad andra försäkringar som aktiveras när du använder kreditkortet. Detta varierar från kort till kort men kan exempelvis vara:

 • Avbeställningsskydd
 • Köpförsäkring
 • Försäkring vid ID-stöld eller annan kriminalitet

För att försäkringen ska aktiveras måste du uppfylla bankens villkor. Det kan till exempel vara att du måste betala minst 50 % av resan med kreditkortet för att aktivera reseförsäkringen.

Skydd vid bedrägeri

En annan fördel med kreditkort är att du är skyddad mot bedrägeri när du handlar på nätet. Skulle du ha oturen att handla från en falsk webbutik kan du riskera att uppgifter om dig eller bankkontot kommer i felaktiga händer. Använder du däremot kreditkortet så riskerar du inte att lönekontot länsas på pengar. De flesta kreditkort har försäkringar som täcker detta.

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort som man kan ansöka om att få hos banker eller butiker, och som kan användas till att betala för varor och tjänster utan att man belastar sitt eget konto. Du kan använda så mycket du vill av beloppet upp till kreditgränsen.

Hur mycket kredit kan jag få?

Det är kortutfärdaren som bestämmer hur mycket du kan få i kredit. Det bestäms baserat på faktorer som din privatekonomi, din ålder och om du har en fast anställning. Bedömningarna görs på lite olika sätt, så därför är det viktigt att jämföra flera olika banker och långivare för att välja rätt kort för dig.

Hur många räntefria dagar får man?

Hur lång den räntefria perioden är varierar, men generellt har de flesta kort en räntefri period på runt 45 dagar.

Varför ska man använda kreditkort?

Det finns många goda anledningar till att använda ett kreditkort som betalningsmedel. Genom att använda kreditkortet när du handlar på nätet är du skyddad mot bedrägeri då kreditkortsföretaget tar på sig risken. Dessutom finns det många kort där du kan samla bonuspoäng när du handlar så att du kan spara pengar. Andra kort är kopplade till praktiska försäkringar.

I tillägg ger krediten dig en frihet att handla varor och tjänster då du kan betala fakturan senare. Det kan ge dig en ekonomisk flexibilitet i samband med inköp eller andra kostnader.

Vad är kreditkort med bonus?

När kreditkortet har ett bonusprogram innebär det att du tjänar poäng genom att använda kortet i vissa butiker eller när du nyttjar vissa kampanjer. Bonuspoängen du tjänar kan antingen bytas ut mot pengar eller användas som presentkort. Det kan vara väldigt förmånligt, i synnerhet om du brukar handla i samma butiker.

Vilka försäkringar kan jag få på kreditkortet?

Det finns en rad försäkringar som aktiveras när du använder kortet. Den vanligaste är reseförsäkring, men du kan även få kort med avbeställningsskydd, köpförsäkring och stöldförsäkring för att nämna några.

Hur hög ränta har kreditkort?

Räntan på kreditkort varierar från utfärdare till utfärdare. För att du ska välja rätt kreditkort är det därför viktigt att jämföra kreditkort. Genom att betala tillbaka allt du är skyldig inom den räntefria perioden, slipper du räntekostnaderna.

Hur hittar man det bästa kreditkortet?

Vilket kreditkort som är bäst varierar från person till person. För vissa är det viktigt med en låg ränta, medan det för andra är viktigare med bra bonusprogram och rabatter i relevanta butiker. En annan del anser att det är försäkringarna som gör ett kreditkort bättre än ett annat.

Hur jämför man kreditkort?

Axo Finans har gjort det enkelt att jämföra kreditkort från många olika kortutfärdare samtidigt. Vi har samlat kreditkort från en rad olika banker och butiker så att du får en bra översikt när du ska välja. Det är enkelt att ta reda på vilket kort som har lägst ränta, bäst försäkringar eller störst cashback på bonusprogram.

Vad är skillnaden på kreditkort och konsumentlån?

Kredit och lån går ut på samma sak, men skiljer sig åt trots det. Med ett kreditkort får du ett begränsat belopp som du disponerar, och du är relativt fri att använda pengarna och betala tillbaka dem så att det passar dig. Så länge du betalar tillbaka inom den räntefria perioden så kostar det inte något för dig i räntekostnader.

Med ett konsumentlån får du hela beloppet utbetalt på en gång och du får skriva på ett låneavtal. Det innehåller information om hur återbetalningen ska ske. Konsumentlån har en genomsnittligt lägre ränta än kreditkort, så om du planerar ett stort inköp som du ska betala tillbaka under en längre period så lönar det sig att välja konsumentlån.

Finns det några nackdelar med att använda kreditkort?

Så länge du är duktig på att betala tillbaka det du är skyldig så finns det egentligen inte några nackdelar med att använda kreditkortet. Om du däremot väntar till räntan börjar löpa så kan det snabbt bli dyrt. Planerar du att använda mycket pengar kommer det vara mer förmånligt att välja ett konsumentlån som har lägre ränta.

Jämför kreditkort hos Axo Finans

Axo Finans arbetar för att det ska vara enkelt att jämföra kreditkort i Sverige. På våra webbsidor får du en översikt över olika förmånsprogram och andra förmåner du kan få när du använder kortet. Dessutom får du reda på vilket kort som har lägst effektiv ränta.

Jämför kreditkort som Bank Norwegian-kortet, Ikano Visa, Komplett Bank Mastercard och re:member - i tillägg till en rad andra premiumkort. Därmed sparar du både tid och pengar.

Axo Finans tjänster är gratis och utan förpliktelser för dig som kund. Skulle du ta ett lån eller skaffa ett kreditkort via vår jämförelsetjänst får vi en provision av långivaren, och tjänsten kostar ingenting för dig. Kundförhållandet går vidare till den respektive banken eller långivaren, men du är givetvis välkommen att kontakta oss vid ett annat tillfälle om du behöver det.

Jämför kreditkort idag hos Axo Finans och hitta det kort som passar dig bäst.