Låna 30 000 kr

Här kan du låna 30 000 kronor

Vi på Axo Finans jämför räntor och villkor när du vill låna 30 000kr. Få svar från flera långivare och banker samtidigt, med endast en UC.

 • Valid
  Låna 30 000 kronor
 • Valid
  Kostnadsfri jämförelse
 • Valid
  Trygg låneprocess

Trustscore 4.1 | 2731 omdömen

Låna och samla lån

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Låna 30 000 kronor med villkor som matchar dina förväntningar

Om du behöver ett lån på 30 000 kronor kan du låna pengar tryggt genom oss. Hos oss på Axo Finans kan du ansöka hos hela 36 olika långivare och banker samtidigt med enbart en UC. Du får hjälp att jämföra olika låneerbjudanden så att du kan välja det erbjudande med absolut bäst villkor för dig. Du sparar tid samtidigt som du också får större valmöjlighet. Hos oss kan du låna pengar med också få hjälp att samla dina lån vilket kan ge dig bättre lånevillkor såsom lägre ränta. Bra för både dig och din plånbok.

De fem främsta fördelarna med att låna 30 000 kr hos Axo Finans

Det här är några fördelar med att låna 30 000 kronor genom oss på Axo Finans. 

 • Helt kostnadsfri tjänst
 • Enbart en UC görs i ditt namn
 • Axo Finans är en av Sveriges största låneförmedlare
 • Snabb ansökan och utbetalning 
 • Din ansökan skickas till hela 36 långivare som har möjlighet att ge dig ett låneerbjudande

Om du vill låna mer än 30 000 kronor erbjuder vi även lån på andra lånebelopp från 5000 upp till 600 000 kronor. Du bestämmer själv vilket belopp som du vill ansöka om.

Låna 30 000 utan UC

Många önskar låna 30 000 utan UC för att inte påverka sin kreditvärdighet negativt. Det är möjligt att göra då det finns långivare som erbjuder snabblån utan UC. En kreditupplysning kommer dock att göras, men inte via Upplysningscentralen. Istället görs den via ett alternativt kreditupplysningsbolag såsom Creditsafe eller Bisnode. När en kreditupplysning görs via ett alternativt kreditupplysningsbolag påverkas alltså inte ditt UC-score.  

Något som kan vara bra att tänka på är att du ofta kan få bättre lånevillkor genom att ansöka om ett lån där upplysningen görs just via UC. Har du inte redan ett mycket lågt UC-score och kan få en till upplysning gjord i ditt namn är det bra att ansöka om ett lån med UC för att få goda lånevillkor. Se till att ansöka om lånet via en låneförmedlare framför enskilda långivare, detta för att enbart få en kreditupplysning gjord i ditt namn och inte flera. Ansöker du om att låna pengar hos en låneförmedlare delar samtliga långivare nämligen på en och samma kreditupplysning. Ansöker du enskilt hos olika långivare kommer varje långivare istället ta en egen kreditupplysning. När du ansöker om ett lån genom oss på Axo Finans använder vi endast en kreditupplysning. Vi jämför upp till 36 banker och långivare. 

Krav för att bli beviljad ett snabblån

Även fast kraven för att bli beviljad ett snabblån är låga på dig som låntagare finns ett par saker du behöver uppfylla. För att ansöka om att låna 30 000 kr hos Axo Finans behöver du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Ha en fast inkomst på minst 9 200 kr i månaden

Vissa långivare kräver också att du inte har några skulder hos Kronofogden. Det finns dock flertalet långivare som godkänner både betalningsanmärkningar och ett historiskt skuldsaldo. Det kan dock ge dig sämre lånevillkor.

Kortfakta om att låna 30 000 kr

Det finns vissa korta punkter som utmärker ett lån på 30 000.

 • Kännetecknas som ett snabblån
 • Låga krav på dig som låntagare
 • Snabb utbetalning 
 • Återbetalningstid: 1 månad - 20 år
 • Nominell ränta: 2,95 % till 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr

Låna 30 000 med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning är det inte helt omöjligt att låna 30 000. Det finns långivare som tillåter dig att låna ändå. Nackdelen när du ansöker om att låna med betalningsanmärkning är dock att du riskerar att få sämre lånevillkor såsom högre ränta. Anledningen till att du inte kan få lika bra lånevillkor med betalningsanmärkning beror på att långivaren tar en större risk. Eftersom du har haft betalningssvårigheter tidigare.
När en långivare lånar ut till någon utan betalningsanmärkning vet långivaren att den tidigare alltid betalat sina fakturor i tid, och är därmed mer säkra i att låna ut till den personen.
Det du kan göra för att få bättre lånevillkor med betalningsanmärkning är att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet.

Få bättre lånevillkor genom att ansöka med medsökande

När du ansöker om lån kan du lägga till en medsökande. En medsökande står med på lånet och delar detta tillsammans med dig, och har alltså lika stort ansvar för dig att lånet betalas tillbaka. En medsökande kan vara vem som helst men vanligt är att man frågar en familjemedlem eller partner. Det är såklart viktigt att informera personen att den har lika stort ansvar att betala av lånet som du har. Kan du inte betala tillbaka ditt lån är alltså din medsökande skyldig att göra det. Det är en stor fördel om din medsökande har god kreditvärdighet, till exempel inga betalningsanmärkningar. På det sättet kan du få bättre villkor på ditt lån eftersom långivaren tar en lägre risk i att låna ut pengar till dig tillsammans med din medlåntagare med god kreditvärdighet.

Låna 30 000 snabbt

Att ett lån på 30 000 kr kallas för ett snabblån är av en anledning. Låneprocessen är mycket snabb. Du skickar in din låneansökan via Axo Finans på ett par minuter. Det enda du behöver göra är att fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid, kryssa i om du vill samla befintliga lån och krediter tillsammans ett par personliga uppgifter och verifiera dig med BankID.  Därefter kommer du få låneerbjudanden via e-mail, generellt har du fått samtliga erbjudanden inom 24 timmar men ofta mycket snabbare. Efter accepterat låneerbjudande har du generellt pengarna på kontot inom 1 - 3 bankdagar men vissa långivare erbjuder direktbetalning vilket innebär att du får pengarna utbetalda direkt efter accepterat låneerbjudande. 

Låna 30 000 med låg ränta

Självklart vill du få en så låg ränta på ditt 30 000 lån som möjligt, det är såklart tråkigt att betala mer än nödvändigt för lånet. Långivares räntor kan skilja sig mycket, så det finns vissa saker du kan tänka på för att få en så låg ränta som möjligt. Här nedanför radar vi upp våra fem bästa tips.

 1. Samla dina nuvarande lån
  Långivare ser positivt på att du har så få lån som möjligt. Därför är det bra att samla ihop dina olika lån och krediter till ett samlat lån istället för flera. Det kan både ge dig en lägre totalkostnad för dina lån men också en bättre ränta på ditt nya lån. Långivare ser positivt på att du har så få lån som möjligt. Därför är det bra att samla ihop dina olika lån och krediter till ett samlat lån istället för flera. Det kan både ge dig en lägre totalkostnad för dina lån men också en bättre ränta på ditt nya lån. Dessutom ger det dig en bättre översikt över din ekonomi då du enbart behöver betala en faktura för lånet per månad istället för flera. Det är tryggt att samla lån och du ansöker egentligen på samma sätt som när du tar ett nytt lån, även fast du bara ska samla ihop dina nuvarande krediter. 
  Hos Axo Finans fyller du i låneformuläret och kryssar i att du har skulder och krediter du vill samla ihop. Därefter får du erbjudanden från de olika långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett samlingslån. Det är bra att jämföra olika långivare och inte nödvändigtvis samla ihop dina lån hos din nuvarande långivare, det kan finnas andra alternativ med lägre ränta än den du lånar från just nu.
 2. Gå via en låneförmedlare
  När du går via en låneförmedlare istället för enskild långivare får du flertalet låneerbjudanden genom en och samma ansökan. Du skickar alltså in en låneansökan som låneförmedlaren sedan skickar vidare. Därefter får du flertalet låneerbjudanden skickade till dig via e-post. Axo Finans samarbetar med hela 36 olika långivare och banker som kan erbjuda dig ett lån. Det som också är positivt med att gå via en låneförmedlare är att enbart en kreditupplysning tas som samtliga långivare delar på. Hade du valt att ansöka enskilt hos vardera långivare tas en kreditupplysning hos vardera långivare vilket försämrar din kreditvärdighet avsevärt.
 3. Ansök om UC om möjligt
  Många föredrar att ansöka om lån utan UC, det vill säga där kreditupplysningen inte genomförs av Upplysningscentralen. Detta då de är rädda för att skada sitt kreditbetyg, också kallat UC-score. Men faktum är att du ofta kan få bättre lånevillkor genom att ansöka om lån med UC framför de som gör kreditupplysningen via alternativa kreditupplysningsbolag såsom Creditsafe eller Bisnode. 
  Om du inte redan har många gjorda kreditupplysningar via UC i ditt namn och därmed ett lågt UC-score, ansök gärna hos en långivare eller förmedlare som gör upplysningen via just UC. Det kan göra att du får lägre ränta på ditt lån. För att ge dig någon typ av riktlinje: Ta helst inte fler än 10 UC under en och samma 12-månadersperiod. Ta heller inte fler än 3 UC under en och samma månad.
 4. Ansök med en medsökande
  För att få en låg ränta på ditt lån är det bra att ansöka tillsammans med en medsökande. Det betyder att du inte själv står som låntagare på lånet utan också en medlåntagare som exempelvis kan vara en familjemedlem eller partner. Allra bäst är såklart om du väljer en medsökande med god kreditvärdighet som höjer er gemensamma kreditvärdighet hos långivaren. Det gör att långivaren tar en mindre risk i att låna ut pengar till dig och därmed kan erbjuda dig en lägre ränta. En viktig sak att informera din medsökande om är att den personen kommer ha lika stor återbetalningsskyldighet av lånet som du har. Det betyder att om du inte kan betala tillbaka lånet är din medsökande skyldig att göra det.
 5. Jämför den effektiva räntan
  När du jämför olika låneerbjudanden är det viktigt att jämföra den så kallade effektiva räntan. Många gör misstaget att jämföra den nominella räntan. Den effektiva räntan räknar in alla avgifter för lånet, det vill säga även eventuell aviseringsavgift och uppläggningsavgift. På snabblån kan övriga avgifter vara mycket höga även om den nominella räntan är låg. För att fatta ett välgrundat beslut och vara säker i att du väljer lånet med lägst totalkostnad, jämför den effektiva räntan.

Så mycket kostar det att låna 30 000 kr

Långivare sätter sina räntor individuellt vilket gör att det är svårt att säga exakt hur mycket det kostar att låna 30 000 kr. Det finns dock vissa gränser långivare ofta håller sig inom när det kommer till ränta, uppläggningsavgift och aviseringsavgift. 

 • Nominell ränta: 2,95 % - 26 %
 • Effektiv ränta: 2,99 % - 29,34 %
 • Aviseringsavgift: 0 - 60 kr
 • Uppläggningsavgift: 0 - 495 kr
 • Återbetalningstid: 1 månad - 20 år

Det du bör titta på när du jämför olika låneerbjudanden är totalkostnaden för lånet eller den effektiva räntan. Många väljer att enbart titta på den nominella räntan och väljer den långivare som erbjuder den allra lägsta. Problemet då är att lånet kan ha andra höga avgifter såsom uppläggningsavgift eller aviseringsavgift som höjer totalkostnaden för ditt lån.
Se därför till att alltid jämföra den effektiva räntan eller totalkostnaden för lånet när du jämför lån och olika låneerbjudanden. På det sättet fattar du ett mer välgrundat beslut och slipper betala allt för mycket för ditt lån. 
Något som också spelar stor roll för hur mycket du betalar för ditt lån är återbetalningstiden. Välj gärna en så kort återbetalningstid som möjligt för att inte behöva betala löpande avgifter allt för länge. Välj dock inte en alltför kort återbetalningstid så du får problem att betala för ditt lån varje månad. Det kan istället ge motsatt effekt och göra att du råkat ut för dyra påminnelseavgifter och i värsta fall ett ärende hos Inkasso eller Kronofogden. Detta är vanliga kostnader för ett snabblån. Vill du låna ett större belopp mellan 50 000 och 600 000 är det istället ett privatlån du är ute efter och då är kostnaderna annorlunda.

Låna 30 000 utan säkerhet

Det finns lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Ett lån på 30 000 kr är i form av ett snabblån vilket alltid kommer utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver sätta något i pant till långivaren för att få låna pengar. Två exempel där du sätter något i pant för ett lån är ett bolån eller billån. Där du sätter bostaden eller bilen i säkerhet hos banken för att få låna. På det sättet vet långivaren om att de har din bostad eller bil i säkerhet om du inte kan betala tillbaka ditt lån. Det är en av anledningarna till att snabblån ofta kommer med högre räntor och avgifter. Då långivaren inte har något i säkerhet för lånet. 

För- och nackdelar med att låna 30 000 via ett snabblån

Det finns både för- och nackdelar att låna 30 000 kr via ett snabblån. Här nedanför reder vi ut dessa.

Fördelar med att låna 30 000 kronor

 • Smart ansökan med BankID. Du kan genomföra din ansökan online och verifiera dig med BankID. Hela ansökningsprocessen tar inte mer än ett par minuter.
 • Snabb utbetalning. Efter accepterat låneerbjudande tar det inte lång tid att få lånet utbetalt. Hur lång tid det tar beror på långivaren, vissa långivare erbjuder direktutbetalning medan det hos vissa tar högst ett par dagar att få lånet utbetalt. 
 • Låga krav på dig som låntagare. Du behöver inte uppfylla höga krav för att bli beviljad ett snabblån. Det är exempelvis mycket lägre krav jämfört med privatlån.
 • Många olika alternativ att välja mellan. Det finns många långivare på marknaden som erbjuder snabblån. Det finns därmed många olika alternativ att välja mellan där du kan jämföra alla för att finna det bästa alternativet för just dig och din situation.
 • Godkänner ofta betalningsanmärkningar. Kraven är alltså låga för smålån, det finns därmed vissa långivare som godkänner betalningsanmärkningar. Nackdelen med det är dock att du kan få sämre lånevillkor just på grund av det.

Nackdelar med att låna 30 000 kronor

 • Högre kostnad. Snabblån kommer ofta med både hög ränta och övriga avgifter såsom aviseringsavgift och uppläggningsavgift. Jämför vi exempelvis med privatlån kommer den typen av lån med mycket lägre avgifter. Ett privatlån kan du dock oftast enbart ta på högre belopp.
 • Väldigt enkelt att få beviljat. Det är väldigt lätt att bli beviljad denna typen av lån vilket gör att du kan försämra din ekonomi ytterligare. Se till att enbart ta ett lån om du verkligen behöver det.
 • Ofta kort återbetalningstid. Smålån kommer ofta med en väldigt kort återbetalningstid, ofta så pass kort som 30 dagar, vilket kan göra det svårt att betala tillbaka i tid. Det kan göra att du får ytterligare påminnelseavgifter och i värsta fall att du hamnar hos Inkasso eller Kronofogden.

Så går du tillväga

Det är smart att jämföra och ansöka om att låna 30 000 och ansökningsprocessen tar inte mer än ett par minuter. Blir du beviljad lån och accepterar ett låneerbjudande har du normalt pengarna på kontot inom ett par dagar. Vissa långivare erbjuder till och med direktutbetalning vilket gör att du kan få pengarna utbetalda direkt. Här nedanför vägleder vi dig genom processen.

 1. Ansök via låneformuläret
  1. Fyll i vårt låneformulär med önskat lånebelopp, återbetalningstid och fyll därefter i dina personuppgifter och godkänn med BankID.
 2. Gå igenom erbjudanden och tacka ja
  1. Inom 24 timmar får du låneerbjudanden från våra samarbetspartners. Vänta in samtliga erbjudanden, jämför dina alternativ och gå vidare med den långivare som ger dig bäst villkor.
 3. Pengarna betalas ut
  1. Efter accepterat låneerbjudande har du generellt pengarna på kontot inom 1 -3 arbetsdagar. Det finns också vissa långivare som erbjuder direktbetalning när det kommer till snabblån på mindre summor.

Vanliga frågor och svar om lån på 30 000

FAQ

 • Hur snabbt kan jag få 30 000 utbetalt?

  Hur snabbt du får ditt lån utbetalt beror på vilken långivare du lånat från. Vissa långivare erbjuder direktbetalning men generellt får du inte vänta mer än 1 - 3 dagar på att få pengarna utbetalda till ditt konto efter accepterat låneerbjudande.

 • Måste en UC tas när jag vill låna 30 000?

  En kreditupplysning tas alltid men den behöver inte nödvändigtvis utföras via UC, Upplysningscentralen. Den kan också göras via ett alternativt kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe eller Bisnode.

 • Vad kostar det att låna 30 000?

  Långivare sätter räntor individuellt vilket gör att du behöver ansöka för att få reda på kostnaden för ditt lån. Det finns dock vissa gränser långivare ofta håller sig inom för snabblån. Den nominella räntan ligger ofta mellan 2,95 % och 26 % och den effektiva räntan mellan 2,99 % och 29,34 %. Du kan också räkna med en aviseringsavgift på mellan 0 - 60 kr och en uppläggningsavgift på mellan 0 - 495 kr.

 • Kan jag låna 30 000 trots skulder hos Kronofogden?

  Ja, det finns långivare som erbjuder dig att låna 30 000 kr trots skulder hos Kronofogden. Du kan dock räkna med att få höga avgifter för ditt lån då långivaren tar en stor risk i att låna ut pengar till dig då du har haft betalningssvårigheter tidigare. Bra att göra då är att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande som har god kreditvärdighet. Det kan göra att du blir erbjuden en lägre ränta.

 • Vart kan man låna 30 000 snabbt?

  Hos samtliga långivare vi samarbetar med kan du låna 30 000 snabbt. Vi samarbetar med hela 36 olika banker och långivare vilka vi skickar vidare din låneansökan till.

Vi sammanfattar - att låna 30 000 kr!

När du ansöker om att låna 30 000 är det i själva verket ett snabblån du ansöker om. Vi har även anda lånebelopp som exempelvis 40 000 kronor eller mer. För att hitta lånet med bäst villkor är det smart att gå via en låneförmedlare som med en enda ansökan och kreditupplysning ger dig flertalet låneerbjudanden som du kan jämföra. Det viktigaste att jämföra är den effektiva räntan som inte bara räknar in själva räntan utan också övriga avgifter såsom uppläggningsavgift och aviseringsavgift. Det ger en mer rättvis bild av lånet. Några andra bra saker att tänka på är att gärna ansöka tillsammans med en medsökande för att få bättre ränta men också att samla dina befintliga lån och krediter till ett samlat lån.

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om att låna 30 000 kr via Axo Finans

Skicka in din ansökan om att låna 30 000 kr via Axo Finans. Vi skickar din ansökan vidare till våra 36 samarbetspartners vilka därefter skickar dig ett låneerbjudande via e-post. Samtliga långivare delar på en och samma UC-upplysning. Du förbinder dig inte att tacka ja till något erbjudande. 

Få ett erbjudande redan idag