Mikrolån

Mikrolån är små lån för dig som behöver snabb finansiering för att täcka kortsiktiga ekonomiska behov.

 • Valid
  Privatlån upp till 600 000 kr
 • Valid
  Lån utan säkerhet
 • Valid
  Svar direkt

Trustscore 4.1 | 2819 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Mikrolån utan uc

Mikrolån är korta och små lån som vanligtvis används för att finansiera oväntade utgifter. Mikrolån är lån som ofta innefattar en summa från några hundra till några tusen kronor. Nackdelen med mikrolån är att de ofta har en högre ränta än andra typer av lån som exempelvis privatlån.

Vad är mikrolån?

Mikrolån är små, kortfristiga lån som ofta används för att täcka oväntade utgifter eller för att hjälpa till med kortsiktiga likviditetsproblem. De är populära eftersom de är snabba att ansöka om och godkännas för, och de kan vara ett alternativ för personer som inte har tillgång till traditionella lånealternativ.

Snabb process

En av de största fördelarna med mikrolån är att de är snabba att ansöka om. Du kan i flera fall ta ett mikrolån och få pengarna på ditt konto inom några timmar. Vi på Axo Finans har privatlån utan säkerhet från 5000 kr upp till 600 000 kr, med snabb process. Det tar två minuter att ansöka och du får svar direkt! Testa att ansöka om att låna pengar hos oss idag! Vi jämför dessutom räntor på lån så att du har hitta en ränta som känns bra för dig. 

Ingen säkerhet krävs

Mikrolån kräver sällan någon form av säkerhet, vilket innebär att du inte behöver sätta ditt hem eller din bil som säkerhet för lånet. Detta gör mikrolån till ett alternativ för personer som inte har någon säkerhet att erbjuda. Men det finns även privatlån utan säkerhet, där privatlån har en bättre ränta än mikrolån.

Flexibilitet

Mikrolån erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller återbetalning. Du kan välja att betala tillbaka lånet på en gång eller sprida ut betalningarna över flera månader. Detta kan vara särskilt användbart om du bara behöver låna pengar för en kort period. Eftersom mikrolån ofta har en hög ränta bör du se till att du kan betala av ditt lån så snart du kan. De allra flesta privatlån har även flexibel återbetalning, och de lånen har ofta bättre ränta än mikrolån och kan därmed vara ett bättre allternativ för dig som vill låna.

Mikrolån direkt utbetalning

Det finns mikrolån med direkt utbetalning. Men när du överväger att ta ett mikrolån är det viktigt att du har koll på vilken ränta lånet har och kommer att kosta dig. Räntor, avgifter och återbetalningsvillkor kan variera, så det är klokt att ta dig tid att hitta det bästa alternativet för din ekonomi och situation. Låna inte mer än du behöver och se till att du kommer ha möjlighet att betala tillbaka ditt mikrolån i god tid.

Betala tillbaka ditt mikrolån i tid

När du ansöker om ett mikrolån är det också viktigt att ha en klar plan för hur du ska betala tillbaka lånet. Att misslyckas med att betala tillbaka ett mikrolån i tid kan leda till extra avgifter och skada din kreditvärdighet. Var därför säker på att du kan uppfylla återbetalningskraven innan du ansöker om lånet. Om du redan har flera små lån och mikrolån med hög ränta kan du testa att samla lån. Genom att samla dina olika lån till ett lån kan du i många fall sänka din ränta och dina lånekostnader. Vi på Axo Finans jämför lån och kan även hjälpa dig att samla dina lån.

Fördelar och nackdelar med mikrolån

Som med alla lånealternativ finns det både fördelar och nackdelar med att ta ett mikrolån. Här är några av de viktigaste aspekterna att tänka på:

Fördelar

 1. Snabb tillgång till pengar: mikrolån är ofta snabba att ansöka om och godkännas för, vilket innebär att du kan få tillgång till pengar snabbt när du behöver dem.
 2. Ingen säkerhet krävs: Eftersom mikrolån sällan kräver någon form av säkerhet, kan de vara ett alternativ för personer som inte har någon säkerhet att erbjuda.
 3. Flexibilitet: Mikrolån erbjuder en hög grad av flexibilitet när det gäller återbetalning, vilket kan vara användbart om du bara behöver låna pengar för en kort period.

Nackdelar med mikrolån

 1. Höga räntor och avgifter: Mikrolån kan ha höga räntor och avgifter, vilket kan göra dem dyra att betala tillbaka.
 2. Kortsiktigt lån: Eftersom mikrolån är utformade för att vara kortsiktiga lån, är de inte det bästa alternativet om du behöver låna pengar för en längre period.
 3. Risk för överbelåning: Om du inte är försiktig kan det vara lätt att bli överbelånad med mikrolån, vilket kan leda till ekonomiska problem på lång sikt.

Vanliga frågor om mikrolån

FAQ

 • Vad är skillnaden mellan ett mikrolån och ett vanligt banklån?

  Ett mikrolån är ett litet lån under kort tid som ofta används för att täcka oväntade utgifter eller för att hjälpa till med kortsiktiga likviditetsproblem. De har ofta en högre ränta. Privatlån har lägre ränta och du kan välja att ta lån med eller utan säkerhet. Privatlån kan därför vara ett bättre alternativ än mikrolån när du vill låna pengar.

 • Hur mycket kan jag låna med ett mikrolån?

  Beloppet du kan låna med ett mikrolån varierar beroende på långivare och dina personliga omständigheter. Ofta kan mikrolån variera från några hundra till några tusen kronor.

 • Vilka är kraven för att ansöka om ett mikrolån?

  Kraven för att ansöka om ett mikrolån varierar mellan olika långivare, men vanligtvis måste du vara minst 18 år, ha en regelbunden inkomst och vara folkbokförd i Sverige.

 • Kan jag ansöka om ett mikrolån med dålig kredit?

  Ja, det är möjligt att ansöka om ett mikrolån även om du har dålig kredit. Många långivare av mikrolån fokuserar mer på din nuvarande ekonomiska situation än din kreditvärdighet när de bedömer din ansökan.

Att tänka på vid mikrolån

Mikrolån kan vara ett snabbt och flexibelt sätt att låna pengar när du behöver det, men det är viktigt att noga överväga fördelar och nackdelar innan du ansöker om ett sådant lån. Om du tror att ett mikrolån är rätt för dig, jämför olika långivare och deras villkor för att hitta det bästa alternativet för din situation. Och kom ihåg, ansvarsfullt låntagande är nyckeln till att undvika ekonomiska problem i framtiden. Privatlån kan vara ett alternativ till mikrolån, de har ofta en bättre ränta än mikrolån. 

Axo finans logga
Axo finans logga

Ansök om lån via Axo Finans 

Vi på Axo Finans har inte mikrolån. Men vi förmedlar privatlån utan säkerhet. När du behöver låna pengar kan det vara en bra idé att vända dig till en pålitlig och erfaren låneförmedlare som oss på Axo Finans. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för din situation genom att jämföra erbjudanden från flera olika långivare. Vi har lån från 5000 kronor och upp till 600 000 kronor. Ansök på två minuter, snabbt svar.  Fyll bara i en ansökan med dina personuppgifter, önskat lånebelopp och återbetalningstid, så sköter vi resten. Vi skickar din ansökan till flera långivare och presenterar dig för de bästa erbjudandena. Få svar inom några minuter! 

Få ett erbjudande redan idag