Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

Låna pengar med låg ränta

Genom oss får du möjlighet att ansöka hos flera långivare samtidigt. När vi har hittat erbjudandet med den lägsta räntan för dig så kontaktar vi dig personligen.

  • Din ansökan är inte bindande
  • Få besked om ditt lån idag
  • Hög poäng på Trustpilot

Efter bara 1h fick jag ett låneerbjudande på hela beloppet jag ansökte om och dessutom till en väldigt bra ränta.

Vi behövde själva aldrig förhandla med någon bank, det gjorde Axo Finans åt oss.

TrustScore 9.3|1100 omdömen

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Hur man lånar pengar med låg ränta?

För att man ska förstå hur man kan få låg ränta på ett lån, måste man förstå hur ett privatlån fungerar och hur räntan sätts.

Ett privatlån är oftast ett lån du får utan säkerhet. Det innebär att långivarna inte kan sätta pant i någon form av värde i din egendom. Om du inte äger något, är detta ett lån som även du kan ansöka om. Därmed behöver du bara uppfylla minimikraven för att ansöka om lån genom oss.

Räntan på privatlån kan vara något högre än vid till exempel ett traditionellt bolån, där utlånaren kan ta säkerhet i din bostad. Långivare och marknaden gör detta för att försäkra sig mot eventuella förluster om en kund inte betalar tillbaka, detta genomför långivarna genom att ha en något högre ränta. Räntan sätts ändå individuellt utifrån en kreditbedömning som utförts av banken eller långivaren du får låneerbjudandet av.

Titta både på den nominella och den effektiva räntan:

Men in conversation

Den årliga nominella räntan är grundräntan på lånet. Den omfattar inte alla kostnader vid ett lån. Räntan är oftast marknadsbaserad, samtidigt som den fastslås utifrån en individuell kreditbedömning som gjorts av bankerna och långivarna. De gör en bedömning av din ekonomiska situation samt kontrollerar din kredithistorik. Det innebär att vi inte kan uttala oss om vilken ränta du kommer att bli erbjuden innan du har skickat in din låneansökan.

Den effektiva räntan består av den nominella räntan tillsammans med alla övriga avgifter du betalar för lånet, som till exempel aviavgifter. Ofta är det en hög effektiv ränta som gör att du kommer billigare undan om du överför hela kreditskulden till ett samlat lån med lägre avgifter. Genom att undvika dyra och onödiga avgifter får du en lägre effektiv ränta och med ett större lån blir ofta också den nominella räntan lägre. Det betyder att du ofta kan spara pengar genom att samla ihop dyra lån till ett större, men bättre privatlån.

När banken eller långivaren ska ge dig som kund en ränta, gör de detta baserat på marknaden och din individuella kreditbedömning. Det vill säga att de bland annat tittar på inkomsten och eventuella betalningsanmärkningar. Du kan få en lägre ränta när du lånar pengar genom att ha en hög inkomst och en låg total skuld samt en bra kreditbedömning. Har du inte detta, så kan en medlåntagare vara lösningen. På detta sätt kan ni få en högre total inkomst och en bättre kreditvärdighet.

Är du osäker på vilka långivare som kan ge dig lägst ränta, så kan du genom att skicka en ansökan via Axo Finans få flera olika erbjudanden. Vi jämför låneerbjudanden från våra samarbetspartners och eftersom alla konkurrerar om att få just dig som kund, kommer du även kunna få en lägre ränta än om du hade gjort en enskild ansökan för varje långivare.

Bankerna och långivarna sätter räntan

Söker du efter ett lån med låg ränta genom Axo Finans, så kan det vara viktigt att nämna att det inte är Axo Finans som bestämmer räntan, utan långivarna själva. Detta gör de genom att se över kreditupplysningarna de har fått. I tillägg är räntan marknadsstyrd. Det kan även vara bra att veta att vi bara företar en UC av dig, men skickar en kopia av alla upplysningar till våra samarbetspartners. På detta sätt slipper du bekymra dig över att de olika låneerbjudandena ska påverka din kreditvärdighet.

Ett privatlån är ett lån du kan använda till vad du vill. Det vill säga, att när du söker lån genom oss, behöver du inte uppge någon anledning till varför du vill låna pengar. Undantaget är om du önskar samla gamla skulder under ett samlat lån. Då kan du kryssa för att du önskar lösa gamla lån genom att låna pengar med låg ränta.

Därför behöver en del låna pengar med låg ränta

Clock and stacked coins

Det finns många olika anledningar till att en del behöver låna pengar med låg ränta eller till att folk behöver lån överhuvudtaget. Vi har listat de viktigaste anledningarna:

När du har behov av att lösa gamla skulder som du kanske har tappat översikten över:

Det kan vara ganska dyrt att betala av på många olika lån och kreditkort samtidigt. Det beror på att smålån och kreditkort ofta har en högre ränta, då dessa är avsedda att vara kortsiktiga lån med kort amorteringstid. I de fall du kan låna en samlad, högre summa med längre amorteringsperiod, kommer du troligen få flera erbjudanden med en bättre ränta. Därför kommer du kunna få mycket bättre ränta när du samlar allt i ett enda lån. Söker du genom Axo Finans, så kan du kryssa för att du önskar samla dina lån, så hjälper vi dig med resten.

För att öka boendekomforten eller bostadsvärdet:

Om din bostad har behov av renovering, kan detta vara med och öka värdet vid försäljning eller bidra till att öka din boendekomfort.

När något oförutsett sker och du måste ut med extra pengar:

Om exempelvis bilen måste in på verkstad efter en besvärlig skada, eller om tvättmaskinen (hos en familj på fyra) går sönder är det inte alltid man har sparat ihop tillräckligt med pengar på egen hand för att direkt täcka dessa oväntade utgifter.

När du vill förverkliga drömmen du inte riktigt har råd med just nu:

Ett privatlån med låg ränta, som du har en smart och översiktlig amorteringsplan på, kommer ge dig möjlighet att förverkliga till exempel din nästa drömresa i år.

Du behöver inte uppge någon anledning

Önskar du ansöka om lån med låg ränta utan att behöva uppge någon anledning? När du skickar in en låneansökan genom Axo Finans behöver du inte uppge någon särskild anledning till varför du behöver lånet.

Det tar inte lång tid från det att du fyllt i ansökan tills du får svar. När du har skickat in din ansökan, skickar vi den till alla våra samarbetspartners. När vi har fått svar från alla, återkommer vi till dig med ett erbjudande om privatlån med låg ränta.

Minimikrav

Woman with glasses holding phone smiling

Alla kan ansöka, men för att få lånet beviljat, måste du uppfylla minimikraven:

  • Du måste ha fyllt 20 år
  • Du måste lägst ha en inkomst på 10 000 kr i månaden

När du ansöker genomförs en kreditkontroll på dig. Det är denna kreditkontroll som avgör hur mycket du kan få låna. Om du inte har tillräckligt hög årsinkomst, kan det vara en fördel att söka lånet tillsammans med en medsökande. Anledningen till att detta lönar sig, kan du läsa mer om här.

Axo Finans kan hjälpa dig med lägst ränta

Du kan ansöka om lån mellan 5 000 och 600 000 kronor på en gång. Du bestämmer helt själv vad pengarna ska gå till. Men om lånet ska användas till att samla befintliga lån, kan du bocka för detta i ansökan, då hjälper vi dig med att betala av dina gamla skulder om du får lånet. Vår låneförmedlingstjänst kostar ingenting och tjänsten fungerar på samma sätt som om du själv skulle ha kontaktat alla långivare och banker.

Genom att söka hos flera banker och långivare samtidigt kommer vi kunna jämföra många låneerbjudanden så att du kan välja det som passar dig bäst för att samla dina lån. Våra samarbetspartners konkurrerar om att få just dig som kund och detta resulterar i en lägre ränta. Därmed kommer du kunna få en bättre ränta genom att ansöka genom oss.

Du kan välja en amorteringsperiod på upp till 15 år, men du kan när som helst betala tillbaka utan extra kostnader.

Bara en UC

Man standing in mountains

Vi tar bara en kreditupplysning från UC. Fördelen med detta är att om en person har många kreditkontroller på sig, så kommer detta påverka framtida ansökningar negativt. Här är fördelen att vi kan skicka en låneansökan till många olika banker och långivare med bara en kreditupplysning.

Vilka är Axo Finans?

Det kan vara viktigt att påpeka att vi inte är en bank. Vi är en av Sveriges bästa låneförmedlare och hos oss kan du låna mellan 5 000 och upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Vi presenterar din låneansökan för flera banker och långivare samtidigt, utan att det företas mer än en UC av dig. Du slipper att själv förhandla med långivarna. Detta jobb gör vi åt dig. På detta sätt försäkrar du dig om det bästa låneerbjudandet utan att du behöver göra något mer än att fylla i ansökan.

Ansökan är kostnadsfri och inte heller bindande. Vi gör lån enkelt för dig!

När banken eller långivaren har godkänt din ansökan om lån sker utbetalning oftast inom ett par dagar. Hur snabbt det går beror på vilken möjlighet du har att signera och godkänna deras erbjudande. Om du kan signera med BankID betalas lånet ut fortare än om du t.ex. signerar dokumenten via post och returnerar.

Vårt fokus ligger på att göra ansökningsprocessen enkel för dig. Det innebär att du genom vårt ansökningsformulär skickar din ansökan till flera banker och långivare samtidigt. Samtliga behandlar din låneansökan samma dag och besked ges oftast redan samma dag.

Har du behov av att låna pengar med låg ränta, men vill även få det bästa låneerbjudandet för dig? Axo Finans gör det enkelt för dig. Vi jämför låneerbjudanden från många olika banker och långivare. Du kan låna till just det du behöver pengar till. Du kommer få svar idag, och signerar du med BankID kommer pengarna finnas på ditt konto inom loppet av ett par dagar.

Har du frågor? Då kan du kontakta oss per telefon 0771 323 400 eller ta kontakt via vårt kontaktformulär idag.

TrustScore 9.3|1100 omdömen
Låna pengar enkelt
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu