Samla krediter – vad innebär det?


Att samla krediter och lån innebär att du tar ett lån för att betala av gamla skulder. Genom att samla dina lån och krediter kan du få flera fördelar. Ett samlingslån kommer att ge dig en lägre ränta, så att du kan sänka din månadskostnad på lån. Genom att samla dina lån och krediter kan får du flera fördelar. Kreditkort och smålån är kända för att ha höga räntor, utöver dyra avbetalningsavgifter. Dessutom svänger räntan på marknaden hela tiden.

En annan avgörande fördel med att samla krediter och att lösa dyra smålån är att du får en städad och översiktlig privatekonomi. Det kan vara krävande att hålla koll på flera utgiftsposter varje månad. Med det nya lånet får du bara en avbetalningsplan att förhålla dig till.

Ansök om lån via Axo Finans från 5.000 upp till 600.000 kronor utan säkerhet.

Läs mer: Sänk dina lånekostnader

Vem kan samla krediter via Axo Finans?

För att få ett lån beviljat hos oss måste du uppfylla vissa kriterier.

Våra minimikrav är:

  • Du måste vara över 20 år gammal
  • Du måste ha en lägsta inkomst på minst 8 400 kronor i månaden
  • Du måste vara fast anställd, vara vikarie, driva eget företag eller vara pensionär

Du kan välja att ansöka tillsammans med en medlåntagare och då kommer chansen öka för att ansökan beviljas.

Så samlar du krediter

En familj står vid havet.

Krediter är dyra lån. Genomsnittsräntan ligger på mellan 10-25 % nominell ränta. Via Axo Finans kan du samla krediter på upp till 600.000 kronor utan säkerhet. Långivarna vi samarbetar med erbjuder en nominell ränta från 5,49 %, vilket innebär att du kan spara mycket pengar varje månad på att samla dina skulder.

För att samla krediter via Axo Finans fyller du i vårt ansökningsformulär och bockar av att du vill samla skulder. Vi skickar ansökan vidare till våra 31 samarbetspartners, med endast en låneansökan och UC.

Om du får ansökan beviljad är det banken eller långivaren du tackar ja till, som åtar sig arbetet med att lösa dina skulder. Därefter får du ett nytt lån och en avbetalningstid att förhålla dig till.

Samla flera kreditkort

Samma principer för att lösa gamla lån gäller även när du ska samla krediter på flera kort. Det kommer faktiskt vara ännu mer lönsamt eftersom det finns mer att spara. Du blir inte av med skulden, men du kan betydligt reducera summor för räntor och avgifter. Dessutom kan du få en bättre avbetalningstid, vilket ger dig bättre villkor till att betala av skulden efter egen förmåga.

Med lägre räntor klarar man som regel att betala av lånet snabbare än vad man hade gjort i utgångspunkten. Inte minst är det betydligt enklare att betala av ett lån, än många fakturor varje månad.

Läs mer: Omförhandla lån

Samla smålån

Det är inte bara kreditkort som gör det enkelt att köpa varor och tjänster när man egentligen inte har pengar. De flesta nätbutiker opererar med olika avbetalningslösningar, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen och betala beloppet över tid. Nackdelen med sådana lösningar är, precis som med kreditkort, att räntorna växer snabbt efter den räntefria perioden.

När du tar ett smålån, blir ofta räntorna desto högre – ju mindre lånet är. Om du har flera sådana samtidigt, skulle det löna sig att samla dina krediter och lån.

Flera lån hos olika långivare kan snabbt kosta dig dubbelt eller tredubbelt så mycket som ett samlat lån. Smålån är de dyraste på marknaden. Har du flera privatlån hos olika långivare, bör du samla dessa i ett lån. Utlånaren kommer som regel att erbjuda dig en lägre ränta eftersom de vill administrera ett större belopp. Att samla krediter är med andra ord en lösning som både du och långivaren tjänar på.

Se hur mycket du kan spara med vår lånekalkyl

En kvinna kommer överens om att samla krediter.

För att se hur mycket du kan spara på att samla krediter, kan du använda vår lånekalkyl. Fyll i önskad lånesumma och avbetalningstid, så får du upp beräknade kostnader på lånet. Därmed kan du enkelt jämföra kostnaderna på ett lån via Axo Finans med skulden du har idag.

Kom ihåg att räntan som visas bara är en beräkning. Slutig ränta fastställs först när banken eller långivaren har behandlat din ansökan. Våra samarbetspartners erbjuder en nominell ränta från 5,49%.

Varför välja Axo Finans?

Genom att välja Axo Finans när du ska ansöka om att samla krediter får du flera fördelar. Du behöver endast skicka in en ansökan, och därmed sparar du mycket tid på låneprocessen. Vi tar på oss jobbet med att jämföra bankerna och långivarna åt dig. Du väljer det lån som passar dig. Bäst av allt är att du får det bästa låneerbjudandet bland flera olika banker och långivare, med bara en kreditupplysning. Du väljer det lån som passar dig.

Tjänsten är dessutom gratis. Som låneförmedlare får vi provision från långivarna vi samarbetar med.

För att processen ska gå så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du har din senaste lönespecifikation, deklaration och BankID nära till hands. Genom att välja elektronisk signering med BankID kommer du även korta ner väntetiden från ansökningstidpunkten till dess att pengarna faktiskt finns på ditt konto. Normalt besvarar vi din ansökan inom två timmar.

Samla krediter via Axo Finans idag, och spara pengar varje månad.

Banker och långivare som behandlar din ansökan


Brocc logo
Credento logo
Euroloan logo
Frogtail logo
Komplett Bank SE logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Konsument kredit logo
Lån&Spar Bank logo
Moank logo
Nordax Bank logo
Nordnet logo
Marginalen Bank logo
Avida logo
preserveAspectRatio="xMidYMid" > Bank Norwegian logo
Re:member logo
Wasa Kredit logo
TF Bank logo
Santander Consumer Bank logo
Thorn PrivatFinans logo
Resurs Bank logo
Svea logo