Refinansiering

Refinansiering kan förbättra ekonomin, testa att samla dina lån redan idag.

Refinansiering kan förbättra ekonomin, testa att samla dina lån idag med oss på Axo Finans. Vi hjälper dig att jämföra samlingslån och att refinansiera dina lån.

 • Valid
  Refinansiering direkt
 • Valid
  Samla och sänk räntan
 • Valid
  Ansök på 2 min
 • Valid
  Få svar redan idag

Trustscore 4.2 | 2787 omdömen

Alla konsumenter som har fått ett lån via Axo Finans får ett mejl där de kan tycka till om oss genom att lämna en recension på Trustpilot. Dessa recensioner markeras som verifierade kunder på Trustpilot. När recensioner publiceras direkt på Trustpilot kan Axo Finans inte garantera att de kommer från kunder som har använt Axo Finans jämförelsetjänst. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla recensioner som lämnats om Axo Finans, oavsett om de kommer från verifierade kunder eller inte, och beräknas med faktorer som aktualitet, mängd och genomsnittsbetyg.

5 000 kr600 000 kr

15 år
4195 kr
1 år20 år

När du ansöker får du även tillgång till din kreditscore helt kostnadsfritt på uScore.se

Långivarnas ränta är rörlig och sätts individuellt

Lånetid mellan 1 - 20 år

Nominell ränta mellan 3.95% - 29.00%

Effektiv ränta mellan 3.99% - 33.32%

Startavgift mellan 0 kr - 895 kr

Låneexempel: Annuitetslån 500 000 kr på 15 år (180 avbetalningar). Nom.ränta: 5.91%. Eff. ränta: 6.09% per 2021-01-29. Totalt att betala 755 595 kr. Månadskostnad: 4 195 kr.

<p>Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.</p>
By Kian Møller

Kian är marknadschef på Axo Finans och har stor erfarenhet inom ekonomi och sparande. Han ansvarar för innehållet som publiceras och kvalitetssäkrar informationen på webbplatsen.

Refinansiera lån och spara pengar

Att refinansiera lån, eller att samla lån som det också kallas innebär att du omförhandlar och samlar flera lån till ett lån. Om du beslutat dig för att låna pengar tidigare och nu behöver hjälp med att göra om ditt lån för att få bättre ränta? Det är vår specialitet. Vi kan hjälpa dig att samla lån redan idag. 

Vad innebär refinansiering?

Refinansiering av lån handlar helt enkelt om att du ser över och förbättrar villkoren för dina nuvarande lån. Det kan vara bostadslån, privatlån eller andra typer av lån. Tror du att du betalar för mycket för ditt lån just nu? Då kan det vara en bra idé att kolla om du kan få bättre villkor, till exempel en lägre ränta, genom att byta långivare. Vi på Axo Finans hjälper varje månad tusentals kunder att hitta de mest fördelaktiga lånen. Vi jämför lån åt dig, så varför inte se om du också kan förbättra ditt lån idag?

Fördelar med refinansiering

Det finns flera fördelar med refinansiering av lån. Genom att omförhandla och samla lån kan du i många fall få en lägre ränta, vilket kan spara dig pengar på lång sikt. 

 • Minskad månadskostnad: Genom att förlänga återbetalningstiden för lånet kan du sänka dina månatliga avbetalningar och förbättra din ekonomiska situation.

 • Lägre ränta: När du har ett lån istället för fler har du ökade möjligheter till en bättre ränta.

 • Lättare hantering: Genom att kombinera flera lån till ett enda kan du förenkla betalningarna och ha bättre översikt över din ekonomi.

 • Genom att omförhandla har du chans att få bättre villkor och ränta på lån. Jämför alltid banker och långivare med varandra.

Refinansiering av bostadslån och privatlån

Refinansiering av bostadslån innebär att du förhandlar om villkor och ränta för ditt bostadslån. I Sverige kan du välja mellan fast ränta, rörlig ränta eller en kombination av båda för ditt bostadslån. Refinansiering nämns även  ofta i samband med privatlån. Där kan du även se över ditt nuvarande lån för att hitta ett billigare alternativ. Har du flera små lån sedan tidigare kan du samla dem och i många fall få en bättre ränta. Kom ihåg att villkor för lån förändras hela tiden, så räntor och månadskostnader är inte fasta. Det kan finnas möjligheter att förbättra ditt nuvarande lån.

Här följer ett exempel för att illustrera hur enkelt det kan vara att refinansiera:

Exempel på refinansiering:

Tänk dig att du har ett lån på 80 000 kronor hos din nuvarande bank, där du fortfarande är skyldig 50 000 kronor. Räntan är 7%. Du tror att du kanske betalar för mycket, men det är svårt att veta eftersom du inte känner till andra bankers räntor. Vi på Axo Finans kan hjälpa dig att jämföra erbjudanden från olika banker och långivare. Du kanske hittar ett erbjudande att låna 50 000 kr till bara 4,5% i ränta. Det skulle innebära att du sparar 14 000 kronor jämfört med det totala beloppet du annars skulle betala.

Nu har du två val: Antingen kan du använda denna information för att försöka få en lägre ränta hos din nuvarande bank, eller så kan du ta det nya erbjudandet och betala av ditt nuvarande lån. Genom att refinansiera och få en bättre ränta sparar du pengar eftersom det totala beloppet du betalar blir lägre. Du har just blivit lite rikare.

Spara pengar genom refinansiering

Det finns några saker som kan hjälpa dig att få bättre villkor på ditt lån från banken. En stor del beror på hur din egen ekonomi ser ut. Om din ekonomi har blivit bättre, kanske för att du tjänar mer pengar nu eller delar ekonomin med din partner, har du starkare argument när du förhandlar med banken. Det är därför smart att kolla upp möjligheter att göra om ditt lån, speciellt om din ekonomiska situation har förändrats. Så vänta inte med att refinansiera, omförhandla och se om du kan spara pengar redan idag. 

En annan viktig sak att tänka på är bankernas ekonomiska situation. Bankvärlden kan förändras snabbt, och en bank kan vara mer flexibel än andra med sina villkor, beroende på hur de mår ekonomiskt. Styrräntan påverkar också hur mycket det kostar för bankerna att låna ut pengar, vilket i sin tur påverkar vilka villkor de kan erbjuda dig.

Omförhandla mindre lån genom att samla dem

Att omförhandla och göra om smålån till ett större lån kan hjälpa dig att spara mycket pengar, speciellt om du har många smålån hos olika långivare. Smålån kan bli dyra och svåra att ha koll på. Därför kan det vara smart att ta ett större samlingslån för att betala av de små lånen. Det gör din ekonomi enklare och ger dig en bättre översikt. Det finns många exempel på folk som har sparat en hel del pengar varje månad genom att samla sina lån på detta sätt.

Refinansiera befintliga lån

Om du funderar på att refinansiera ditt nuvarande lån, är det smart att kolla erbjudanden från flera långivare, eftersom räntorna kan variera mycket. Det kan ta tid att själv ansöka hos olika banker och jämföra alla erbjudanden du får. Det kommer också innebära att flera kreditupplysningar kommer att tas, vilket inte är bra för din kreditvärdighet. Men det finns ett smartare och enklare sätt att refinansiera.

På Axo Finans kan du enkelt få personliga låneerbjudanden från flera banker, med endast en kreditupplysning. Det beror på att flera banker och långivare då delar på den UC som tas när du ansöker hos oss. Att ansöka tar bara 2 minuter och du får svar samma dag. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. Du kan ansöka när som helst och var som helst, vilket betyder att du även slipper boka tid med en bankrådgivare och gå till banken. Testa idag och se hur du kan refinansiera ditt lån.

När du loggar in på Axo Finans webbplats ser du alla erbjudanden från bankerna. Där kan du jämföra och välja det bästa lånet för dig. När du väljer ett lån, överför banken pengarna direkt till ditt konto.

FAQ

 • Hur påverkar refinansiering min kreditvärdighet?

  Att refinansiera lån kommer med stor sannolikhet att påverka din kreditvärdighet på ett positivt sätt. Har du flera lån sedan tidigare och samlar dem till ett större har du chans till bättre ränta. Du kommer att sänka dina utgifter, vilket bidrar till en bättre ekonomi och en bättre kreditvärdighet på sikt.

 • Hur finansierar jag på bästa sätt?

  När du ska refinansiera dina lån är det allra bästa att använda en jämförelsetjänst. Vi på Axo Finans jämför lån åt dig, med endast en UC. Det är kostnadsfritt och inte bindande.

 • Vilka typer av lån kan refinansieras?

  Det är möjligt att refinansiera olika typer av lån. Exempelvis kan du refinansiera bolån, privatlån, kreditkortsskulder, studielån och billån.

 • Kan jag refinansiera mitt lån om jag har dålig kreditvärdighet?

  Det kan vara svårare att refinansiera ett lån om du har dålig kreditvärdighet, men det finns långivare som specialiserar sig på de med mindre marginaler.

Axo finans logga
Axo finans logga

Vi hjälper dig med din refinansiering

På Axo Finans gör vi det enkelt för dig att göra om ditt lån. Vi hjälper dig, jämför lån och hitta de bästa erbjudandena och spara pengar genom refinansiering. Vårt mål är att ge dig många alternativ från olika långivare så att du kan hitta ett lån som passar dig.

Genom att samla dina lån och få en lägre ränta kan du minska dina månadskostnader och få bättre ekonomisk frihet. Vi är här för att hjälpa dig och svara på dina frågor. Vi vill ge dig bästa möjliga service och se till att du får bra lånevillkor.

Ta chansen att förbättra din ekonomi genom att ansöka om refinansiering hos oss på Axo Finans. Ansök idag och låt oss vägleda dig mot en mer ekonomiskt fördelaktig framtid.

Få ett erbjudande redan idag