Ring mig
x

Skriv in ditt telefonnummer nedanför och tryck "Skicka in".
Vi tar kontakt med dig snarast möjligt.

Du kan även ringa oss på 0771 323 400

Ring mig
x

Tack!

SMS lån ränta

SMS lån är ett av de dyraste lånen du kan ta. Lånet måste återbetalas inom kort tid, annars kommer den dyra räntan göra att lånet snabbt växer sig större.

 • Få besked om ditt lån idag
 • Ansökan är inte bindande
 • Hög poäng på Trustpilot
BankID

Börja här!

1) Välj lånebelopp
2) Fyll i formuläret
3) Vi skickar erbjudande

Nästa

Medsökandes personuppgifter:

Individuell ränta från 2,95% - 24%. Exempel: 5,3%. 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54 %. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån: 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

Våra grundkrav för att behandla din ansökan

 • Ålder över 20 år
 • Fast inkomst över 10 000 kr/mnd
 • Fast anställd, vikariat, egen företagare, pensionär

Med denna ansökan godkänner jag användaravtalet.

(Detta är kostnadsfritt och ej bindande)

0

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

Teller

Antal ansökningar
behandlade förra månaden

0

Money in hand

Antal kunder som fick hjälp förra månaden

0

Banker och långivare som behandlar din ansökan

Bluestep
Brocc
Collector
Euroloan
Forex
Frogtail
Instabank
Komplett
Konsument Kredit
Lendify
Nordax
Nordnet
Norwegian
Nystart Finans
remember
Sevendays
Wasa
coop
Santander
marginalen
resursbank
balanzia
svea
avida

Vill du veta mer om SMS lån, räntor och vilken typ av lån du bör överväga istället? Då ska du läsa vidare.

Ett SMS lån innebär följande

SMS lån definieras ofta som smålån du enkelt får utan säkerhet. Det är ofta tal om belopp mellan 500 och 10 000 kronor. När den här låneformen introducerades i Sverige, var det ett lån du enkelt kunde få via ett SMS, och handläggningstiden var snabb och därför även tilltalande för personer som hade behov av ett litet belopp som de skulle återbetala nästa månad.

Problemet med SMS lån är den skyhöga effektiva räntan. Eftersom lånen är avsedda att återbetalas inom en kort tid, och helst inom den kommande månaden, är den effektiva årsräntan extra hög. En effektiv årsränta kan ofta ligga på 3-400 %, vilket innebär att när du inte har möjlighet att återbetala lånet inom en kort tid, kommer lånet efterhand (i vissa fall) att kosta dig tre gånger så mycket som det ursprungligen gjorde.

Överväg ett privatlån med bättre villkor

Tre personer kommer överens om ett privatlån istället för sms-lån med hög ränta.

Om du har behov av ett snabbt lån med bra villkor, kan vi rekommendera att du använder dig av vår låneförmedlingstjänst.

Vilken ränta du får beror på den individuella grundräntan, även kallad den nominella räntan.

Vår tjänst är enkel att använda, du får snabbt svar och ansökan är ej bindande. Vi kommer skicka din ansökan till alla våra samarbetspartners, och därefter presentera det bästa låneerbjudandet för dig. På så vis kommer långivarna konkurrera om att få dig som kund, och du kommer även få en bättre ränta och bättre villkor än vad du skulle fått om du jämfört låneerbjudanden på egen hand.

Räntor på privatlån VS räntor på ett vanligt SMS lån

Det finns flera räntor du bör hålla koll på när du ska jämföra låneerbjudanden, och räntor är även anledningen till att du bör undvika smålån med höga räntor.

När vi ser över lån, måste vi titta på följande räntor:

Nominell ränta

Den nominella räntan är grundräntan på lånet, och avslöjar en del om vad lånet hade kostat om det inte hade funnits några extra kostnader. Den här räntan är baserad på vad marknaden uppger att räntan ska vara, i tillägg till en individuell bedömning av dig som potentiell låntagare. För att avgöra din individuella ränta, vill långivaren se på dina kreditupplysningar för att ta reda på hur stor risk det är att bevilja ett lån till dig.

Effektiv ränta

Den effektiva räntan är den årliga totalkostnaden på lånet. Den här räntan visar dig vad lånet totalt sett kommer kosta. Här inkluderas den nominella räntan samt alla andra kostnader såsom årsavgifter, månadsavgifter och andra avgifter som eventuellt medföljer lånet. Det är den här räntan som gör att många smålån kan bli extra dyra.

Om du till exempel har en årlig effektiv ränta på 300% på ett SMS lån och lånar 5000 kronor, så är det faktiskt billigare att låna 10 000 kronor med en effektiv ränta på 26,9 % - om du har en avbetalningsperiod på ett år.

Privatlån och UC-kontroll

En man och en kvinna diskuterar glatt.

Ett privatlån är ett lån som beviljas utan säkerhet. Det innebär att långivaren inte kan ta pant i din egendom. Om du inte äger något, innebär det att även du har möjlighet att ansöka om ett sådant lån.

Räntan på lånet sätts utifrån en individuell bedömning som baserats på dina kreditupplysningar. Det är anledningen till att långivaren vill inhämta dina kreditupplysningar genom UC. Samtidigt bör man undvika att få för många UC-kontroller på sig, då det kan vara en indikation på att du är en högriskkund. Om du vill jämföra flera olika låneerbjudanden från flera banker och långivare, kan det ha en negativ inverkan på din kredithistorik och vidare på din individuella ränta. Det är en av anledningarna till att många väljer ett SMS lån, som annonserar med att de inte tar en UC-kontroll av dig.

Vi på Axo Finans har dock löst det på ett annat sätt för dig.

Genom vår låneförmedlingstjänst skickar vi din ansökan vidare till flera olika banker och långivare med bara en kontroll hos UC. På så sätt kan du därmed jämföra flera låneerbjudanden, utan att det har en negativ påverkan på framtida lån.

Anledningar till att en del önskar använda sig av SMS lån

Folk lånar av olika anledningar. Många använder SMS lån eftersom det kan upplevas som ett anonymt lån, där kunden inte behöver uppge någon speciell anledning till lånet, och där kunden snabbt får lånet överfört till sitt konto.

 • Ett stort behov av snabba pengar
 • Oväntade händelser som till exempel att en tvättmaskin har gått sönder
 • Semesterresa
 • Extra fickpengar

Genom att ansöka om lån via Axo Finans kan du ansöka om att låna från 5 000 kronor, med bra villkor. Det kommer löna sig även om du bara har behov av ett mindre belopp, till skillnad från ett smålån med hög ränta (om du planerar mer än en månads återbetalningstid för hela lånet).

Samla alla dina lån

Om du har du många dyra smålån och kreditskulder, kan det vara lönsamt att samla alla lån under ett samlat lån. Det kommer förbättra dina villkor samt ge dig en ekonomisk översikt. Många upplever att de klarar att betala av skulden snabbare genom att bara ha ett lån att hantera.

När du betalar på dyra smålån var för sig, innebär det att du betalar:

 • Onödiga avgifter
 • Flera olika räntesatser
 • Högre räntesatser då mindre lån ofta har högre ränta

Du kommer inte bli av med dina skulder genom att ta ett nytt lån för att lösa lånen, men du kommer enbart att ha en faktura att förhålla dig till samt få en lägre ränta och färre avgifter. Därmed kommer du ha möjlighet att kunna spara pengar och lägga mindre tid på avbetalningsperioden.

Ansöka om privatlån via Axo Finans

Fyra glada kvinnor ute i naturen.

Om du funderar på att ta ett SMS lån, rekommenderar vi att du istället överväger ett privatlån via Axo Finans. När du ansöker via oss, behöver du inte uppge någon särskild anledning till varför du vill låna pengar, och du är skyddad av vår dataskyddspolicy när du ansöker.

Det är viktigt för oss att du känner dig helt trygg när du använder dig av vår låneförmedlingstjänst.

Vi är Axo Finans

Axo Finans är en ledande låneförmedlare i Sverige. Vi har höga poäng på Trustpilot och gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska få en bra upplevelse.

Allt du behöver göra för att inleda din låneprocess med oss är att fylla i vårt ansökningsformulär. Därefter skickar vi din ansökan vidare till alla våra samarbetspartners, och presenterar det bästa erbjudandet för dig.

Vi samarbetar med flera ledande banker och långivare, och ser till att du får ett låneerbjudande hos de bästa långivarna.

Lösa lån
Snabb låneansökan - Upp till 600 000 kr Låna nu